Új hozzászólás Aktív témák
-
dtraveller
csendes tag
válasz
darál0w #25553 üzenetére
Éjszaka még próbálkoztam, röviden az eredmények:
Referencia órajel esetében 260-nál újraindul, 250-nél stabil.
Ebben az esetben (RC 250) a szorzók:
14-nél kék áldás
13.5x és 13X-nál teszt futtatása esetén (IBT, prime, aida) nem érzékeli a hang és háló kártyát. Újraindítás után, "normál" üzemmódban tesztek futtatása nélkül nincs gond, hosszabb távon terhelés esetében ... na ez van most folyamatban.
A CPU fesznél viszont teljesen mindegy, hogy 1.35V vagy 1.4V (alap) kap ugyan úgy működik, ennélfogva maradt az 1,35V-on.
Ennél az értéknél terhelve a hőmérséklet alaplap esetében 44°C, CPU-nál 54°C-ot nem haladta meg. A memória visszaosztva 5.33-ra és így az "alap" órajelén jár ami gyárilag is 1333. Az időzítéseket lazábbra vettem 10-10-10-26 (9-9-9-24 volt). Lazább esetén nem indul.Olvasgatva a teszteket ~3500Mhz körüli értékeket hoztak ki alap feszen. Nekem 3375Mhz-et sikerült elérni amivel elégedett is vagyok.
Azért lenne pár láma kérdésem:
1; Az 2 eszköz eltűnése üzem közben aggaszt, ez vajon mitől lehet? Az RC emelésétől?
2; Próbáltam mindent "alap beállítás közelében" hagyni, de azért parázok, hogy a fent vázolt beállítások esetében lehet lesz valamilyen károsodásra számítani hosszabb távon? (Memória, alaplapra gondoltam főleg).
3; Lehet ebből még többet kihozni?
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #25558 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal:
Cpu Host Lock Control: Enable
Cpu Host Frekvency:228
PCI express frekvency:100
System memory multiplier: Auto -nincs piszkálva
Dram timing: Auto -nincs piszláva
CPU Vcore: Auto
CPU termination: Auto
MCH Core: Auto
Dram Voltage: Auto
A tesztek jók lettek, egy óráig ment mind a kettő! Remélem jó lesz.
-
-
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #25548 üzenetére
1.6v már be sem jön a window azt csinálja mint elsőnek nem akarja elfogadni.Na most azt csináltam hogy mindent alapra állitottam és csak a procit huztam 228x11 azaz 2.5ghz-ra semmi plusz fesz se procinak se ramnak minössze 300mhz van rajta huzva ez nem sok ilyenkor is muszály a plusz fesz??? Na most igy futatok 2 tesztet. Ja meg a bios ezt irta ki
-
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #25523 üzenetére
Jelenlegi beálitásaim:
cpu host clock control enabled
cpu host frequency 255
pci express freq 100
system memory multiplier ezt ugy állítsd, h 1333alatt legyen.
dram timing - beállítod neki a gyárit.
cpu vcore 1.4000V ezt vettem lejebb 1.735V-ra
cpu termination 1.2V
mch core 1.2V
dram voltage- gyári értékre.1.5V
-
-
Mekibácsi
tag
válasz
darál0w #25510 üzenetére
Szia!
333-on nem ment, így levittem 300-ra. Így simán beboot-ol.
Lefuttattam az IBT-t, de félrenéztem és egyenlőre csak 5 körre.
Az eredményt mellékelem alább.Pár kérdés:
A feszültség értékek amiket megadtál és beírtam auto módban is ugyanennyiek voltak.
Erre azért van szükség, mert tuningnál ezek megnövekedhetnek, ha auto-n hagyom?A ram frekvenciára azt írja a gyártó a dobozán, hogy 1.8-2.1V. Viszont csak egy értéket lehet megadni. Auto-n 1.8V-on volt úgyhogy annyit is írtam be neki.
Hány tesztet futassak még le?
Köszi
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #25517 üzenetére
Nos, jó reggelt!
Sok mindenre kíváncsi lennék:
CPU Voltage (V) - A processzor feszültsége. Jelenleg 1.22V.
CPU GTL REF0 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
CPU GTL REF1 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
DRAM Voltage (V) - A memóriamodulok feszültsége. Jelenleg 2.1V.
DDR_VREF_A - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
DDR_VREF_B - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
MCH Voltage (V) - [Auto] Memóriavezérlő feszültség? Mennyire állítsam?
MCH GTL REF - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
VTT FSB Voltage - [Auto] Rendszerbusz feszültsége? Mennyire állítsam?
ICH Voltage (V) - [Auto] Csipkészlet feszültsége? Mennyire állítsam?
Első körben.
-
ETOM
addikt
válasz
darál0w #25493 üzenetére
Jó tudni ezt kövi karim lehet, hogy ATI lesz.
Szerencsére (kopp kopp kopp) azt hiszem sikerült találnom egy 3.4GHz stabil beállítást.1.4500v CPU, 1.3250v NB [link]
Igaz még tesztek alatt áll, de linX már lefutott jó pont.BRIKLY: Áhh 1.7V
0/24-re kell nekem akármilyen szépen is mutat a 4 GHz meg ahhoz lehet még a C.M V10 is kevés lenne.
-
ETOM
addikt
válasz
darál0w #25483 üzenetére
Tudom csak ATI-nál nem tudom, hogy megy én szoftveres húzást nem szoktam alkalmazni csak tesztre előtte
Kis porci kérdés: 7750-nek mennyi feszt lehet adni? Külföldi fórumokon 1.5v alatt írják. Nem tudom ellenőrizni menyit kap mert összevissza mérnek progik, de bios alapján mintha kicsit alulfeszelne lap vagy asrockra nem jellemző?
-
labbi
tag
válasz
darál0w #25418 üzenetére
elolvastam
beállitottam ugy hogy fsb 267
szorzót hagytam 13.5-ön
pci freq 100-ra raktam
ram fesz 1.798v
proci1.4250v
visszaosztottam a ramot 712-re
de igy nem adott képet
visszább osztottam 512-re igy bejött a rendszer de mielőtt programot sikerült volna megnyitni kékhalál és ujraindult
ijenkor mit csináljak? -
BRIKLY
veterán
válasz
darál0w #25409 üzenetére
na. ezen is túlvan a csóri kodegány
ezek szerint a fesz volt a gond..
-
ETOM
addikt
válasz
darál0w #25380 üzenetére
Hát igen sajnos.. egyébként nem hülyeség én is gondoltam rá, de lusta vagyok eladogatni ezt is egy csúcsra fejlesztett p4-böl hoztam össze eladogatással.
Jó lenne vmi x4 vagy egy x2 ami oldható és szép GHz-eket menne.
ui. De ha belegondolok csak procit kéne eladni és hozzácsapni egy kis összeget mert jó az alaplapom még x6-ok is bele mennek mással mindennel elégedett vagyok.Elöször viszont belevágok még 1 VGAt a meghalt 8800GT helyére és meglátom akkor mennyire leszek elégedett.
-
ETOM
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest