Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BB9000

senior tag

válasz Taposzeb #712 üzenetére

A szolgáltató hálózatába nem nyúlhatsz bele. A koax még a szolgáltató aktív eszköze előtt (ami egy modem, vagy egy modem és router kombó) jön be a házba. A szolgáltató ki fogja cserélni az aktív eszközét, ha azt egy villámcsapás tönkrevágja. Tehát azt nem kell védened. Másik oldal: ha a szolgáltató hálózatát megbontod és beteszel oda bármit is, akkor a szolgáltató nem fogja tudni garantálni a szolgáltatása minőségét. Ha észreveszi, hogy amiatt nem működik valami amit hibára jelentettél neki, akkor a kiszállás és hibaelhárítás költségeit rád is terhelheti. A szolgáltatás átadási pontja a szolgáltató eszközének a te saját eszközöd felé mutató portja. Csak az után lehet védelmet beépíteni. Ezt már korábban is leírtam. - erről ennyi -
    Leválasztóhoz: Aki javasolta az bizonyára meg tudja neked indokolni miért kell. Szerintem ha minden földelés jó, akkor nincs rá szükség. A szolgáltató a bejövő koax árnyékoló vezetékét a bejöveteli ponton is le kellene földelje. Ha ezt nem tette meg, akkor lehet potenciálkülönbség föld és föld között. Én ezt nem hívnám földhuroknak. A leválasztó a túlfeszvédelem után kell, hogy legyen és akkor nem szól bele a védelem működésébe. A földhurokról és a potenciálkülönbségekről bővebben itt olvashatsz: Link

• Taposzeb

csendes tag

válasz Taposzeb #712 üzenetére

Amúgy az is eszembe jutott, hogy a koaxon keresztüli földhurok szerintem baromság (amit a szerelő mondott), mert a set top boxhoz hdmi-n csatlakozik a TV. Tehát azon keresztül kell földhurok legyen, ha van egyáltalán.

Új hozzászólás Aktív témák