Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
A Wifi router előtt a modem van és az elé van kötve a betáp és a koax védelmére az egyik ilyen elosztó. Most már igen, régen nem volt semmi védelem... azóta nem csapott be ilyen közel a villám szerencsére.
Egy konnektorba dugható Belkin túlfesz védő már a kezdetektől fogva a kazán előtt van és még az említett két APC-n kívül még két Lidl márkás hosszabbító van a számítógépek előtt. Plusz a biztosítás, amit egyszer már sajnos használnom is kellett. Egyelőre ennél komolyabb ráfordításnak nem érzem szükségét. -
BB9000
senior tag
A beltéri túlélhette volna a villámot, ha elé lett volna kötve egy Apc pm5v-gr. A Wifi router Wan portja elé viszont nem tudod ezt bekötni. Oda egy olyan védelmi eszköz kellene, aminek az ára kb hasonló nagyságrendű, mint a router ára. Ha a router újkorában nem került többe, mint 30-40 ezer forint, akkor nem nagyon éri meg védelmet tenni elé. Minden drága elektromos eszköz elé megéri védelmet tenni. TV, Hifi, számítógép, konyhai, fürdőszobai eszközök, kazán, stb. Nekem éppen ezért 5 db túlfesz védős elosztóm van. 4 APC, és egy Philips. Plusz a lakásbiztosítás is tartalmazza ezt a kockázati elemet.
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Pár éve költöztünk családi házba, miután szépen felújítottuk belül. Ebben természetesen benne volt a komplett elektromos rendszer cseréje az utolsó vezetékig, ÉV relé, ahogy írtátok is, új földelőszonda, EPH kiépítés a gáz miatt, LAN, telefon és koax kábelek a falakban, stb. Szépen megrendeltük a netet, be lett kötve a szolgáltató által biztosított modem, egy új TP-Link router, aminek segítségével vezetékesen egy DVB-T beltéri egység is rákerült a hálózatra. Akkor még Mindig TV csomag előfizetésünk volt és a vételhez szükséges antennát a padlástérben, tető alatt helyeztem el. Szóval mire végre minden működött, két héttel a beköltözés után egyszer csak jött egy villámcsapás a ház nagyjából 50m-es körzetében.
Hogy pontosan mi hiányzott a rendszerből, vagy mi volt a hiba pontosan, azt azóta sem tudom, de a lényeg, hogy minden elektromos eszköz túlélte, kivétel a beltéri egység és a TP-Lin router. Mindkét eszköz elindult, menüig eljutott, de a beltérinek leégett a DVB-T koax bemenete és a LAN portja, a routernek pedig csak a WAN portja. A router előtti modemnek viszont semmi baja. Szóval fura... Arra tippelek, hogy a padlástéri antenna felől szedett össze valamit, de akkor meg fura a router WAN portja.Biztosító szó nélkül fizetett szerencsére.
Azóta már szerencsére nem Mindig TV előfizetésünk van, hanem a helyi kábelszolgáltatónál vagyunk, az ilyenek ellen elvileg már védettek.
Biztonság kedvéért azért vettem 2db Apc pm5v-gr túlfeszvédő elosztót, ami a kábelnet és a kábel tv bejövő koax vezetékeit is védi...elvileg. Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal?? Tudom, hogy ez így utólag már nehéz, de szerintetek ha ezeket korábban megveszem, túlélhette volna a két tönkrement készülék? -
Bogyi007
veterán
válasz
Bogyi007 #590 üzenetére
Lassan két hete stabilan üzemel a tévé végre.
Tegnap a Szegedi Auchan beszereztem egy ilyen túlfeszültség-védelemmel ellátott elosztót.Erre tervezem rákötni a Samsung UE50MU6122-es tévém, a Ps4 Pro-t az Xbox One S-t és a Telekomos hálózati elosztót.
Ez így rendben lesz?
-
Iomega
addikt
Sziasztok!
Ez a típus mennyire jó egy TV védelmére, villámcsapás ellen is megfelelő védelmet nyújt?
-
BB9000
senior tag
válasz
Bogyi007 #592 üzenetére
A túlfeszültségvédelemnek van értelme, de jelen esetben nem oldja meg a problémádat. Hogy teljesen zavarmentes, teljesen egyenletes legyen a betápod nagyon sokat kellene tenni. Minden normális eszköz el tudja viselni a betáplálás szokásos mértékű ingadozását, elmászását. Sorozatos meghibásodás esetén érdemes ellenőrizni a kötések, a csatlakozások és a vezetékek épségét a falban, a fali konnektorban és a hosszabbítóban is. Ha ezek rendben vannak, akkor a tévében kell keresni a hiba okát.
A túlfeszültségvédelemmel ellátott elosztó hasznos dolog. Akkor látod az előnyét, ha a közelben villám csap be. Nem mennek tönkre a védett eszközök, mert az elosztóba épített védelem levezeti a hirtelen ébredt túlfeszültséget a védőföldön keresztül.
A PC és a tévé HDMI porton történő összekötése akkor is okozhat problémát, ha az épületben a föld és a védőföld nem megfelelően van bekötve és/vagy nincs életvédelmi relé (más néven fi relé) a hálózatodon. Saját magad és családtagjaid védelme miatt mindenképpen legyen ÉV relé a hálózatodban. Ha nincs, akkor szereltess be! -
Bogyi007
veterán
Köszönöm a választ. Magam is azon vagyok hogy vagy elpasszolom a tévét s használom tovább az LG-t vagy a Philips 32PFS4132/12-t vagy marad a Samsung addig míg majdnem lejár a gari (s ha elromlik cserélem az alkatrészeket) s akkor elpasszolom a családba valahová akik másutt laknak.
Látom értesz ezekhez a dolgokhoz. Ennek a túlfeszültség levezetéses dolognak a beszerelésének van egyáltalán értelme?. Mert egyébként minden más műszaki eszközöm rendben működik, amikor meg vihar közeleg (azt aktívan szoktam figyelni radarképek és műholdas képek alapján is) akkor áramtalanítok otthon teljeskörűen.
-
BB9000
senior tag
válasz
Bogyi007 #590 üzenetére
Elolvastam az összes linkelt bejegyzést a tévédről. Egyáltalán nem biztos, hogy a sorozatos meghibásodásokat a hálózati feszültség ingadozása okozza. A szerviz javaslatait kicsit kétkedve kell fogadni.
Ha vesz az ember egy tévét, akkor alap elvárás, hogy normálisan működjön. Konkrét személyes tapasztalatom is van a Samsung szervízzel. Ugyancsak sorozatos táp hiba volt. Megpróbáltak lerázni, de nagy nehezen végül kicserélték a tévét egy újabb típusra. Azzal most nincs gond.Első javaslatom: Samsung tévé elajándékozása és más gyártótól új tévé beszerzése.
Ha úgy érzed, hogy még nem szívtál eleget a Samu tévével, és hiszel a szervizesnek abban, hogy a tápfesz ingadozás okozza a bajokat, akkor vehetsz egy professzionális szünetmentest, amiben professzionális védelem van. Azt úgy hívják: APC Smartups. Újonnan 110K-tól indul a legkisebb kapacitású 750-es. Használtan is lehet kapni, úgy olcsóbb, viszont a benne lévő védelmi elektronika állapotát nem könnyű leellenőrizni. Ha megbízható helyről veszed, úgy ebbe is belemehetsz.
A túlfesz védős elosztók, a szerelő által ajánlott túlfesz levezető valamint a gyengébb ups-ek, -mint pl az APC Back UPS sorozat- ide kevés lesz, mivel azok túláramvédelme nem annyira gyors reakcióidejű, mint ami a tévéd tápja igényelne. -
Bogyi007
veterán
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem.
Van egy immáron tavaly december óta meglevő problémám egy Samsung UE50MU6122-es tévével. (A történet itt van levezetve ezen hozzászólásokban: #126607, #128056, #128319, #128394, #129930, #130328, #131265, #131288 ), amely kapcsán végül arra jutottam hogy nagyon hasonlít ebben a hozzászólásban leírt történetre
A tévém ki lett ismételten javítva és most már szeretném megoldani véglegesen a dolgot. A szervízes egyrészt javasolta, hogy építsek be a lakásba egy ilyen túlfeszültséglevezető betétet, de én inkább valami normálisabb túlfeszültségvédős elosztót vagy ha szükséges akkor egy szünetmentes tápegységet szereznék be inkább.
Amiket biztosan használni és védeni szeretnék . Samsung UE50MU6122 UHD Lcd Tv, Ps4 Pro konzol, Xbox One S konzol, Telekom hálózati elosztó (ezt hamarosan a Digi 1000 saját eszköze váltani fogja) ezek jelenleg egy elosztón vannak most is (kivéve a Samsung tévé - azt jelenleg egy LG 32LD550 Lcd váltja ki tartalékként míg nem lesz valami védelem a tévének) és egy másik elosztóba vannak még: Ps3 SuperSlim, 5.1 audio gear digitális dekóder, Logitech Z506 hangfalszett és a Pc konfiguráció (ebben már a friss vadonatúj tápegység van nem az ami akkor volt a gépben amikor a tévé elromlott a konfig miatt) valamint van egy Samsung mono lézernyomtató is amit alkalmanként teszek csak hálózatra (kb havonta egyszer-kétszer)
Nos ehhez a csomaghoz kellene valami védelemi javaslat a számomra. Jöhet olcsóbb, közepes és drágább ajánlatok is.
Köszönöm előre is nektek!
-
BB9000
senior tag
válasz
Per Degaton #587 üzenetére
Ez 16A-es : Philips P54250 8 Plug 3m (SPN4085B)
-
Per Degaton
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan hosszabbító/elosztó kellene ami 16 ampert bír el, mert rá szeretném kötni a kb 2000 watt teljesítményű mosógép mellett a hűtőt és a mikrót is.
Tetszenek ezek az APC-k de ahogy néztem mindegyik 10 amperes csak. Van ezekből esetleg 16-os? Én nem találtam. Vagy más 16 amperes megbízható hosszabbító? Nagyon erős túlfeszültségvédelem nem is muszáj, a fő szempont, hogy stabilan elbírja egyszerre ezeket az eszközöket, vagy legalább a mosógépet és hűtőt együtt.
-
temp123456
tag
sziasztok
Nekem is tetszik ez a PM8-GR.
Hasonlo nincs ami mar okos? Ergo telefonrol lehetne ki be nyomkodni meg idoziteseket beallitani. -
gyuromoj
veterán
Hali!
10k-ig mit ajánlanátok? 8 férőhelyes kéne mindenképp.
Ezek lennének rákötve:
51" plazma tv
med8er 600
3,5" külső hdd
ps4pro+psvr
samsung házimozi
illetve egy hosszabbító(aminek a végén van egy T elosztó, ami a routert és a telefon töltőt eteti)
néha laptopFekete színben lenne a legjobb, de ha nincs az sem probléma.
Üdv Gyuri
-
syberia
veterán
válasz
DarthSidious #582 üzenetére
Kapható ethernet túlfeszültségvédő, itthon sokkal drágábbak sajnos.
-
DarthSidious
újonc
Nekem hálókábelen ütött be a villám, hiába volt túlfeszkós elosztó.
-
BB9000
senior tag
Se komolyabb, se komolytalanabb feszültségvédelem nincs benne! Nem is állítja magáról, hogy lenne benne. A beledugott fogyasztók által felvett áramerősséget nézi és leold ha túlterhelést érzékel.Ez a túláramvédelem! Megelőzi a hosszabbító leégését. Háztartási környezetben ennek a védelemnek nincs túl nagy jelentősége, mert a vezetékek amúgy is kismegszakítóval védettek. 16 Ampernél nagyobb kismegszakítóval védett hálózat nem sok háztartásban van.
-
sopruk
senior tag
Régi TV-t, DVD lejátszót, SetTopBox-ot, hangfalrendszert, amire különösebben nem szánnák drága eszközt. Viszont pont ilyen külön kapcsoló gombos elosztót szeretnék. Még nem sikerült utána járnom, hogy mennyibe kerülne, amelyikben nincs semmilyen védelem, hogy megéri e az árát ez a Penny-s...
-
BB9000
senior tag
Ebben a Peny-s elosztóban nincs tranziensvédelem. A túláramvédelem az elosztót védi meg attól, hogy leégjen ha rákötsz 5 vízforralót. 16A átfolyó áram esetén leold. Ennyi.
Persze ettől még használhatod, csak ne gondold, hogy túlfesz védett elosztót használsz és védve vannak a bedugott fogyasztóid egy áramtüskétől.
"Az ellen nem véd, de a vízbűű veszi ki a zoxigént. . . Teccikérteni"
-
BB9000
senior tag
válasz
Ranger^41 #573 üzenetére
Gyakorlatilag felvázoltad a lehetséges megoldásokat. Egy plusz szempont lehet a védelem mértéke. Az APC PM8-GR 2690 Joule energiát képes elnyelni. A PM1W-GR pedig csak 980-at. Ha most csak 5 dugóra van szükség, akkor is jól jöhet még az a plusz három később.
A kábel elvágása és a gyári dugó szerelhető csatlakozóra cserélése szerintem nem szétbarmolás, de a garanciát valóban érintheti. Ezzel együtt is én ezt az utat választanám. -
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy fali aljzattól kb 60-80 cm-re lenne szükségem 5 aljzatra túlfeszvédelemmel, de szerelt hosszabbító nem jó, mert nem tudom átfűzni a dugót. Emiatt arra gondoltam, hogy egy legrand szerelhető elosztót kötnék be ~1m vezetékkel, azt pedig egy apc dugaljba dugnám. Véleményem szerint az 1m + vezeték minimális kockázatnövekedés lenne, mert az elosztóba midnen készülék direktbe lenne dugva. Alternatívaként szerelhető túlfeszvédelmes elosztó is megfelelne, de ilyet még nem láttam. (Vagy szétbarmolok egy szereltet dugócserével, és bukom a garit...)Ez így működőképes koncepció? Kérlek benneteket erősítsetek meg. Köszi!
-
BB9000
senior tag
Az 5 év termékgarancia és az eszközvédelmi garancia más más dolgok. Csak akkor kell regisztrálnod, ha igényt tartasz az eszközvédelmi garanciára. A feltételeket soroló honlap szerint a termékhez kapott garanciakártyát kell kitölteni és visszaküldeni. Ez némileg ellentmond a tapasztalataimmal. Nem egy és nem két APC túlfesz védőt vettem már, de egyikhez sem találtam a csomagolásában visszaküldhető papír alapú garanciakártyát.
-
BB9000
senior tag
Az eszközvédelmi garanciáról és a termékgaranciáról itt és itt írtam.
Idézet az APC oldaláról az eszközgarancia feltételei aloldalról:
"Eligibility for coverage under the Equipment Protection Policy:
You must register the product by returning to APC the warranty card provided with the product within 10 days of purchase. All information must be filled in, and you should retain a copy for your records."Többet nem tudok elmondani. Kérem kapcsoljaki. . . ;-)
-
TXT
őstag
A nekem ajanlott elosztot is regisztralnom kell az altalad leirtak alapjan? Ha igen, hol talalom a regisztracios oldalt? Apc oldalan nem leltem ra. A kiskerben, ahol veszem, elmeletileg 5ev garit adnak ra, bar nem tudom, hogyan mukodne, ha szukseg lenne ra es mit-hogyan-mekkora osszeghatarig erint.
-
BB9000
senior tag
A túlfesz védett elosztó tovább osztásáról: Ha nem elég az aljzat, akkor tovább osztható, de nem ajánlott. Ha a védendő eszköz és a túlfesz védő közé bármit beiktatsz akkor azonnal megszűnik az APC eszközvédelmi garanciája. A garanciáról írtam korábban : itt #382.
A garancia azért szűnik meg, mert a meghosszabbított szakaszon keletkező áramtüskék is tönkretehetik az eszközöket. Minél hosszabb kábel van a védelem és a fogyasztó között, annál nagyobb tüske tud keletkezni ott.
Ha nem elég 8 aljzat, akkor tovább osztás helyett inkább vegyél két PM8-ast. Az APC PM8-as jó védelmet ad. Megveheted. -
M43g
aktív tag
Sziaszok,
Noobie kérdés: a túlfesz védős aljzat tovább osztható, ugye?
Nappaliban okosTV, erősítő, hangfalak, router, smart rendszer van rákötve, mondjuk hogy alulról 1 milla értékben. Ilyen kategóriához az APC PM8 jó lehet?Erős áramú ismerős javallatára az óránál is van túlfesz védelem (ha még nincs, akkor lesz), ~3 méterre a konnektortól, plusz FI relé, de azt mondta, mindenképpen a konnektornál is legyen ilyen védelem, az eszközökhöz minél közelebb.
-
BB9000
senior tag
Az optikai kábel védelmére a javasolt APC eszköz nem való. Az üveg nem vezeti az áramot, ezért optikán nem fogsz túláramot kapni. A gyakorlatban az optikai kábel feszítése egy fém szállal van megoldva. Azon érkezhetne áramlöket egy villámláskor, de az a fém merevítő kábel a fali kampóra lesz rátekerve és onnan nem megy tovább a házba. Nincs összeköttetésben a házban lévő eszközökkel.
A javasolt APC eszköz kombinált:
Véd az elektromos hálózaton beérkező áramtüskék esetén,
Véd a házban kiépített koax hálózaton fellépő túláram esetén (a tv kábel megfelelő bekötése esetén),
Véd a kábeles telefonvonalon fellépő túláram esetén (a telefon kábel megfelelő bekötése esetén).A Digi által adott eszköz tud WiFi routerként is működni. Csak akkor kell routert venned, ha speciális igényeid vannak.
-
TXT
őstag
Koszonom BB9000!
Azt nem tudom, hogy van e (es hogy mi ez pontosan), mert nem sajat tulajdon a lakas, de van egy nagy biztositotabla, tele ilyen rele felekkel. Ha jol mondom)
Amugy ebbe az optikai kabel is bele kerul? Vagy nem tudom a Digi min hozza a lakason belulre a gigabites netet, tv-t, telefont... plusz meg egy megfelelo routert is vennem kell, mert Digi azt nem ad, szoval nem tudom, ez fontos info e ehhez. -
BB9000
senior tag
-
TXT
őstag
Milyen tulfeszultseg vedelemmel ellatott elosztot ajanlanatok, ha szeretnem biztonsagban tudni az Oled Tv-t, PC-t, 5.1 hifit, konzolt, routert es lehetoleg a most bekotesre varo Digi gigabites net, telefon es tv szolgaltatast (most meg T-home mukodik addig), amit termeszetesen a tv-n is hasznalnank?
Tudtommal foldelt az osszes dugalj a lakasban, de szeretnenk elkerulni egy esetleges villamlas vagy mas tulfeszultsegbol adodhato karokat. Nem igazan ertek a temahoz, ezert ha nemi magyarazat is adodik melle, azt megkoszonnem! Elore is koszonom a segito hozzaszolasokat!
-
BB9000
senior tag
Megfelelően bekötött védőföld nélkül nem tudja ellátni a túlfesz-védő funkcióját egyik erre szánt eszköz sem.
Akármilyen nehéznek/drágának/kivitelezhetetlennek tűnik, mégis azt javaslom, hogy húzasd be a védőföldet abba a konnektorba, amiről drága berendezéseket üzemeltetsz és használj túlfesz védett hosszabbító/elosztót.Alternatív/ideiglenes megoldás lehet, ha egy másik helyiségből hosszabbítóval áthozod az áramot és ezt a régi nem földelt aljzatot nem használod. Ez még arra is jó, hogy minden alkalommal, amikor elbotlasz benne egy kis lökést adjon és ösztönözzön arra, hogy megcsináltasd a nappaliban a fali vezetékezést.
-
BaLee
addikt
Panelban lakom, 2 éve költöztünk be, sajnos egy kivétellel nem lett felújítva a villamos hálózat: a nappali kimaradt. A régi alumínium falkábelek vannak, túl sok fogyasztó nincs a szobában, egy számítógép (~300-400W ill egy tv+soundbar+ps4 pro kombó ~500-600W). Viszont nincs ugye földelés.
Ilyenkor érek valamit egy túlfeszvédős elosztóval?
Egy 5 csatlakozós APC túlfeszvédőről megy a tv-s kombó a számítógép előtt meg egy Eaton szünetmentes van. Most kezd kicsi lenni az 5 csatlakozós hosszabbító, akarok venni valami nagyobbat, legalább 7-8 csatlakozósat. Érdemes? Ha igen milyet?
-
BB9000
senior tag
válasz
dinnye1960 #554 üzenetére
Amit keresel, az egy összetett eszköz. Hasonlót lehet kapni egyben is, de olcsóbb, ha két vagy három eszköz felhasználásával valósítod meg az elképzeléseid.
-
dinnye1960
csendes tag
Sziasztok !
Olyan túlfeszültségvédőt keresek, amelyiknél a főkapcsoló KI állása esetén marad néhány dugalj bekapcsolva.
A kikapcsolt dugaljak száma is jó lenne ha 5db körül lenne.
Köszi az infót. -
BB9000
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #551 üzenetére
Több kapcsolós APC túlfesz védős elosztóm is van, de kapcsoló hibát nem tapasztaltam. Az is igaz, hogy nálam nincs nagyon nyúzva egyiknek a kapcsolója se. Hogy milyen arányban hibásodik meg, és van-e tervezési hibája azt nem tudom.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Köszi a választ.
Időközben elengedtem a dolgot, mármint, ami a LAN védelmet illeti.
Egyúttal bocsi, ha félreérthető volt, nem olcsó megoldást kerestem, csak kompaktot (ne kelljen külön eszköz arra az egy védelemre, ha nem muszáj).
Aliexpress-t néztem én is, de elvetettem, mivel nem bízom meg az ottani eszközök tudásában (van olyan terület, amiben igen, mivel ismerem és így tudom "szűrni", de ez számomra ismetetlen és alapból pesszimistán állok hozzá)
Egyúttal nézegettem az APC eszközét, amit itt topikban ajánlotok (PNET1GB), de felejtős, mivel gigabites nethez lenne, amit a review-kat olvasgatva csak névlegesen tud. Ráadásul packetloss-t is okoz, amely egy fast-paced online game-nél "picit" frusztráló tud lenni. Én kb fél perc után zúznám apró, pici darabokra, ami azért nem gazdaságos, bárhogy is nézem.
Így úgy döntöttem, hogy lan védelemre jobb híján ott a routerÉs habár ez a "közjáték" (1gbit-esnek hirdeti az eszközét a gyártó és egy nagy határ ... ahhoz képest) kicsit elbizonytalanított, mégis úgy döntöttem, hogy bizalmat szavazok az APC-nek és tegnap délután lerendeltem 2db PMF83VT-GR és 1db PM6-GR típusú túlfeszvédelmes elosztót.
Annyi kérdésem lenne még, hogy szinte mindenhol írják, hogy a kapcsolójuk rossz tervezés, és szeret tönkremenni. Ez minden esetben így van, vagy csak akkor, ha sokat van kapcsolgatva (pl: nincs kapcsolgatva, de a túlfesz védelem miatt folyamatosan terhelés alatt van egy adott rész, amely idővel így elöregszik benne és meghibásodik a kapcsoló, vagy nincs ilyen probléma vele, csakis akkor hibásodik meg relatív gyorsan, amennyiben napi szinten van pl kapcsolgatva stb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest