Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz daneel_hu #22997 üzenetére

    Jelenleg 5,2 millió teljesen oltott van. Jelenlegi tempóval nyár végéig nem lesz több 5,5 milliónál. (Mert az egyszer oltottak közül nem ment/megy el mindenki a második adagért.) 800 ezren voltak igazoltan betegek. A tünetmentes fertőzéseket már nem becsülik 25%-nál magasabbra, és az igazolt fertőzöttek között sok tünetmentes is volt, azaz a latencia nem feltétlenül magas. Szóval legyen mondjuk 1 millió a "természetes" úton immunizáltak száma. Ebből nekem az jön ki, hogy legalább 3 millióan vannak azok, akik teljesen védtelenek. Plusz mivel a delta nagyon fertőző, ehhez jöhet még 1-2 millió potenciális fertőzött a 6 és fél millióból, akiknek elvileg van valamilyen védettsége.

    A teljesen védteleneknél arra lehet számítani, hogy kétszer gyakoribb lesz a súlyos lefolyású betegség (pl. a kórházba kerülések száma). Az immunizáltaknál arra, hogy a töredéke (tizede? huszada?). (Ez leginkább az oltottakra vonatkozik, kérdés, hogy a természetes immunitás mire lesz elég.)

    A védekezést nehezíteni fogja, hogy az eddigi szabályok (másfél/két méter, 10 perc kitettség, stb.) nem fognak működni, mert a delta sokkal fertőzőbb. (Ausztráliában (ahol még mindig próbálkoznak a fertőzési láncok felderítésével) pl. jegyeztek fel olyan esetet, ahol egy másodperces kontaktus során sikerült átadni a fertőzést (ez persze nem 100%, elkaphatta mástól is). Vagy pl. látszik, hogy a karantén hotelek nem működnek többé (szobák között is terjed a vírus.)) Számos helyen olvasni, hogy ha valaki a deltát viszi haza, akkor az egész család fertőzött lesz (korábban ez legtöbbször nem volt így, egyes családtagok elkerülték házon belül is a megfertőződést), kérdés, hogy ez mit jelent az egyéb közösségekre nézve (munkahely, metró, stb.)

    Szóval én szkeptikus vagyok a negyedik hullám enyheségével kapcsolatban, de nagyon-nagyon szeretnék tévedni...

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák