Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- Milyen videókártyát?
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
válasz
beis-compo #411 üzenetére
Elég sok dologra rá lehet sütni azt, hogy gaming, úgyhogy azzal a jelzővel nem foglalkoznék; itt csak annyit jelent, hogy a fejlesztő gamer, és nem volt elégedett a felhozatallal, úgyhogy egy olyan trackball hozott létre, ami az általa tapasztalt hiányosságokat igyekszik kiküszöbölni.
Amit én látok érdekes pontnak, az a gombok formája és elhelyezése, az ambidex kialakítás, a szenzor, illetve a touchpades görgetés.
Gyűrű alatt mire gondolsz?
-
7
addikt
Úgy látom, hogy lassacskán megjelenik a Gameball (már egy ideje néha ránézek a projektre, most az Optimum Teches videó miatt jutott eszembe megint).
Szívesen olvasnék róla beszámolókat majd olyanoktól, akik használják.
-
7
addikt
Ha tényleg ilyen gond van, akkor tévútra tereltelek, és mégiscsak érdemes az eredeti elképzelésed szerinti hüvelykujjas trackballoknál maradnod. Ebben az esetben egy Logitech MX Ergo, vagy egy egy Kensington Pro Fit Ergo Trackball lehet a jó választás neked.
-
7
addikt
Ez nagyban fugg attol is, hogy milyen mozgastol fajdul meg a kezed; ebben a kategoriaban Kensington Expert Wireless (csuklotamasszal vedd) egy egesz biztonsagos valasztasnak minosul, illetve a Kensington Orbit Fusiont is tobb helyen lattam pozitivan emlegetni. Ezzel egyutt erdemes lehet alaposabban szetnezni mind a Kensington, mind az Elecom kinalataban (a Logitechet csak azert nem emlitem, mert nincs kozepgolyosuk, de veluk is jo tapasztalatom van).
-
7
addikt
En hasznaltam trackballt fps-ekhez, nemi gyakorlattal egesz jol lehet vele boldogulni. Nekem a huvelykujjas trackballok nem jottek be fps-re, egy ido utan elkezdett fajni az ujjam tove a sok hasznalattol; sokkal jobban tudtam celozni es jatszani a kozepgolyosokkal.
Egy dolgot kellett megszokni: a tuzelest a balklikkrol atraktam billentyuzetre, mert a golyo mozgatasa es a kattintgatas neha kicsit "osszeakadt" (az en esetemben a tuzeles lett a space, az ugras a shift, a guggolas a ctrl).
Amire erdemes szamitani, hogy a flick shotok felejtosek lesznek (a golyo tehetetlensege miatt), viszont a celzas/loves (ha a billentyuzeten van a tuzeles gombod) pontosabb is lehet akar.
-
7
addikt
válasz
Neil Watts #221 üzenetére
Én értem, hogy az Orbit Scroll Ring olcsóbb, de ha nem az a cél, akkor nem biztos, hogy érdemes beruházni rá. Kialakítását tekintve távolról ugyan emlékeztet az Expertre, de jobban szemügyre véve azért vannak olyan eltérések, amiknek azért jócskán van hatásuk a mindennapi használat során (kisebb golyó, máshogy helyezkednek el a gombok). Így szerintem nem fogsz tudni érdemleges párhuzamot vonni a kettő között.
Persze ettől függetlenül vehetsz Orbitot, de ne ringasd magad abba a hitbe, hogy az alapján hitelt érdemlően el tudod majd dönteni, tetszene-e az Expert.
-
7
addikt
válasz
Neil Watts #219 üzenetére
Nincs kezdő és haladó trackball.
Mivel mindenkinek mások az igenyei, és a trackballok között is elég nagy tud lenni a különbség, a legtöbbet az segít, ha egyrészt jól méred fel a saját igényeidet, másrészt pedig huzamosabb ideig (kb. 5-7 nap) van lehetőséged kipróbálni egy adott példányt. Ha nincs nagyon lehetőséged kölcsönkérni olyan trackballt, ami téged foglalkoztat, akkor valószínűleg kénytelen leszel bevállalni a rizikót, hogy használtan kis buktával továbbadod a trackballt, ha nem jön be. Sajnos ez ilyen.
Aki nehezen tudja kezelni a váltást, annak általában a hüvelykujjas trackballokat szoktam javasolni, mert első érzésre az all a legközelebb a hagyományos egerekhez, de sokaknak az csak átmeneti megoldás.
Én személy szerint elgondolkoznék azon, hogy mi is az, amire szükségem lehet, aztán beleugranék az ez alapján kiszemelt trackballba.
-
7
addikt
Jó olvasni az ilyet. Az én M570-em atyámnál teljesít most már jó szolgálatot, megelégedéssel használja (pedig pár éve még nem is gondolta volna, hogy ő áttér hagyományos egérről trackballra).
Az biztos, hogy hosszú évekig kiszolgál -- az enyém lassan 7 éve van meg, még mindig remekül szuperál, még ha nem is az én kezem alatt. Használd sokáig!
-
7
addikt
válasz
AeSDé Team #187 üzenetére
Szerintem ha billentyűzet alatt helyezed el, akkor jobban jársz egy rollerrel. Azt pont erre a célra találták ki.
-
7
addikt
Kensington Expert Mouse vagy Kensington Slimblade jó lehet neked. Szimmetrikusak, úgyhogy jobb és bal kézzel ugyanúgy tudod használni, valamint van bennük görgőfunkció is.
Technológia szintjén a Kensington Slimblade újabb (lézeres szenzor), de a kialakítás tekintetében sokan a Kensington Expertet részesítik előnyben (optikai szenzor) -- az ára is magasabb emiatt. Én csak a Slimblade-del találkoztam, de jó társam volt, amíg egy munkahelyi vizes baleset következtében meg nem purcant.
-
7
addikt
A trackballok igencsak ritkák, és nem tudok olyan boltról, ahol másnap át is tudod venni.
Amit első lépésben el kell dönteni:
- A hüvelykujja terhelhető vagy sem?Ez dönti el, hogy hasznalhat-e hüvelykujjas trackballt.
- Ha használhat hüvelykujjast, akkor a Logitech M570 egy jó trackball a kezdőknek.- Ha nem használhat hüvelykujjast, akkor érdemes egy középgolyósat keresni, de ezek sokkal ritkábbak.
--- A Kensington termékei többnyire ilyenek
--- Ha valamilyen csoda folytán találsz új Logitech Trackman Marble-t, azt is szokták dícsérniÖsszességében: szkeptikus vagyok azt illetően, hogy karácsony előtt meg tudnátok venni bármilyen trackballt. Erősen késésben vagytok.
-
7
addikt
Hallottam róluk, egy ideig gondolkodtam is rajtuk. Érdemes tudni róluk, hogy ezek nem helyettesítik teljes mértékben az asztali eszközöket (legyen az trackball vagy egér), inkább csak alkalmi használatra jók. Egyrészt nem elég pontosak (túl pici a golyó), másrészt túlságosan terhelik a hüvelykujjat.
Ha teljesértékűn gondolkodsz, akkor nem ajánlom őket. Míért kell egyébként vezetékmentes? Trackballon pont nincs hatránya a vezetéknek, mert maga az eszköz statikus.
-
7
addikt
TB40-re (hasonlít a TB38-ra) azt mondják, hogy egész vállalható.
TB41-nél a gombok elhelyezésével kapcsolatban olvastam panaszt -- hozzá kell tenni, nem sok beszámolót láttam róla, úgyhogy lehet, hogy csak egyéni probléma.Viszont több Sanwa trackballnál is felmerült, hogy a gyári golyójukat nem mindig követi pontosan az érzékelő. A jelek szerint ez még adott szérián belül sem mindig előforduló probléma, szóval lehet, hogy csak a minőségkontrolljukon csúszik át néhány hibás darab.
Ugyanakkor leszögezem, hogy személyes tapasztalatom egy Sanwával sem volt, ezeket az információmorzsákat csak online fórumokról olvastam össze. Ha van kedved majd hozzá, szívesen veszek beszámolót.
-
7
addikt
Nem volt vele dolgom, de amikor felbukkant (kicsit több mint fél éve), akkor többnyire pozitívat olvastam róla. Egy dologban egyeztek meg a beszámolók: a gyári golyója nem jó, rosszul követi le a mozgását az érzékelő. A legtöbben egy Logitech M570-be való golyóra cserélték, utána problémamentes volt. Ezzel csak az a gond, hogy mostanában nehéz szerezni M570-es cseregolyót. A Logitech oldalán néha listázzák, néha nem (attól függően, hogy van-e készleten), de, ha van is, 5000 HUF körüli összeget kérnek érte (igen, külön a golyóért).
-
7
addikt
Ne CST 2545-tel kezdj! Embertelen drága, ráadásul csak külföldről szerezhető be.
Olyan eszközről nem tudok, ami tud funkcionálni hagyományos egérként és hanyattegérként is. Tulajdonképpen értelme sem volna. Ha attól félsz, hogy nehéz átszokni, akkor egy hüvelykujjas trackballt javaslok kezdésnek. A Logitech M570 belépőnek remekül megfelel. A gombkiosztása lényegében megegyezik egy hagyományos egérével, és mindössze azt kell megszokni, hogy a hüvelykujjal irányítod az egérmutatót, nem a kezed mozgatásával.
-
7
addikt
válasz
beis-compo #105 üzenetére
Dedikált középső gomb nem hiányzik?
-
7
addikt
válasz
beis-compo #102 üzenetére
Elvileg ennél a "pöckös" megoldásnál a zafírpöckök is olyan golyók, amiknek gördülniük kell tudni. Lehet, hogy az évek folyamán bekoszolódott az bölcsőjük, vagy ki is kopott, ezért nem tudnak simán siklani, és így megfogják a nagy golyót is. Pont ezért szeretem jobban a CST trackballok kialakítását, ott könnyebben cserélhetők a kopóalkatrészek.
-
7
addikt
válasz
beis-compo #98 üzenetére
És tényleg, meg sem néztem, hogy szóltál-e hozzá korábban. No, akkor áldás rá, írj majd egy beszámolót!
Ha te lassan 8 éve, akkor bizony én is
-
7
addikt
válasz
beis-compo #96 üzenetére
Rendelés előtt szerintem várj egy kicsit, beszéljük át, hátha van egyéb is, ami érdekes lehet számodra.
Néhány kérdés:
- milyen árban nézelődsz?
- mennyire szorít az idő?
- milyen konkrét elképzeléseid vannak így, hogy már használtál egy trackballt:
+ mi az, amit szeretsz?
+ mi az, amit nem szeretsz?
+ mi az, amit szeretnél?
- miért akarsz hanyattegeret?Szerintem érdemes lehet elgondolkodni ezeken, nem egy olcsó perifériáról beszélünk. Te pedig úgy tűnsz, mint aki nem teljesen biztos a dolgában. Aztán persze lehet, hogy ugyanitt kötünk ki.
(ne aggódj, nem vagyok üzletember, és nem akarok eladni neked semmit
)
-
7
addikt
válasz
beis-compo #94 üzenetére
Más Kensington trackballal volt dolgom, ott nincs panasz az összeszerelés minőségére.
Utánaolvastam, jobbára pozitív vélemények vannak az Orbit Scrollról is. Csuklótámasz kelleni fog hozzá, illetve ajánlott ragaszkodni a Scroll kivitelhez. Legtöbben a középső egérgomb hiányát emlegetik fel, de azt tudod virtualizálni szoftveresen (ne vedd biztosra, de azt hiszem a driverben van erre mód). A golyó kicsit kisebbnek tűnik annál, amit én szeretek, de neked lehet, hogy pont ez állna kézre.
Azt javaslom, vásárlás előtt próbáld ki, ha van rá módod.
-
7
addikt
-
7
addikt
válasz
macilacus #86 üzenetére
Még annyit javaslok, hogy nézz utána, hogyan lehet karbantartani azokat a csapágyakat, amik megtámasztják a golyót. Hosszas használat után hajlamosak beállni, aminek eredményeképp nem lesz olyan sima a labda siklása.
Én pont emiatt váltottam a CST trackballjára, időtállóbb a kialakítás.
-
7
addikt
válasz
macilacus #84 üzenetére
Én egy Slimblade-et használok a munkahelyemen, szeretem is (a drivertől eltekintve). A #66-os hozzászólásban leírtam a tapasztalataimat.
Ajánlanám meg a CST L-Trac trackballokat is, de azok sajna drágák.
-
7
addikt
válasz
beis-compo #78 üzenetére
A Kensingtonos trackballom egy Slimblade. Fogalmam sincs, mibol van a felfuggesztes. Nekem muanyag hatasunak tunt, de ez meg nem zarja ki azt, hogy masmilyen anyag, amivel meg nem volt dolgom.
Szintelen, attetszo, egyertelmuen nem fem.
-
7
addikt
A gombok száma és a görgő attól függ, milyet veszel:
Alapból van 3 gomb. A W-s termékkódúaknál van görgő, ami valóban ott van, ahol te is láttad. az -5W-s termékkódúakon (a legdrágább) pedig van további 2 jack slot, amibe bele lehet dugni további 2 extra gombot. Ők nem gyártanak extra gombokat, úgyhogy ha kell neked, akkor magadnak kell forrasztgatnod, vagy valami elektrotechnikus ismerőssel megoldani.
Használatra egyelőre nem rossz, bár még meg szokni kell a harmadik gomb és az egérgörgő elhelyezkedését. Tény, hogy kézpozíciót kell váltani ahhoz, hogy ezeket elérje az ember, főleg a görgőt. Görgetés szempontjából egyébként a Slimblade volt eddig a legkényelmesebb trackball, amivel összefutottam: egyszerűen fantasztikus ötlet, hogy vízszintesen elcsavarod a trackballt, és megy a görgetés (ehhez persze kell 2 érzékelő, valamint csak a csapágygolyós felfüggesztéssel megvalósítható).
A felfüggesztés tetszik: simán gördül a golyó, és egy kivételtől eltekintve nem korlátozza a mozgást: csak az előbb említett vízszintes csavarás nem kivitelezhető vele normálisan, de mivel olyasmit nem csinál az ember normál használat közben, és itt funkciója sincs, ez egyáltalán nem hátrány.
-
7
addikt
Megérkezett a CST LaserTrac. Kipróbáltam, kissé szokatlan a a másfajta felfüggesztés miatt, de ha ez ellenállóbb a kosszal szemben, mint a 3 csapágygolyós megoldás, akkor bőven jó.
-
7
addikt
A golyók méretei a népszerűbb trackballokban: [link]
-
7
addikt
Találtam egy Ripster néven ismert úriembert, aki szeret mélyen belemászni a Trackballok lelkivilágába. Egész érdekesek a képgalériái is:
Logitech M570 -- A Logitech legújabb, lézeres érzékelővel ellátott hüvelykujjas egere.
CH DT225 -- egy piszkosul drága, de a használók szerint fantasztikus érzetű trackball. A titka a nagy és nehéz golyóban, illetve a felfüggesztés jellegében rejlik. Kevésbé érzékeny a koszra, mint a mostanában divatos csapágygolyós megoldások (Logitech Marble, Logitech Trackman & M570, Kensington Slimblade stb)
CST LaserTrac Album #1, Album #2, Album #3 -- amerikai trackball, sokan rajonganak érte: egyszerű, fapados, de a felfüggesztése ennek sem csapágygolyós. Moddolható is, ha valaki (hobbi)elektronikában utazik, könnyen tud hozzá Jack-dugós extra kapcsolókat készíteni. Golyója akkora, mint a CH DT225-és és a Kensington Slimblade-é, amerikai típusú biliárdgolyóval helyettesíthető (átmérője 2-1/4", azaz 57,15 mm)
+ takarítás #1, takarítás #2==========
Itt egy rövid videón láthatóak a következő trackballok:
Logitech Marble, Logitech M570, Kensington Orbit Mobile, Kensington SlimbladeItt pedig egy videó a Kensington SlimBlade-ről játék közben.
+ Trackball subdreddit: http://www.reddit.com/r/Trackballs/
-
7
addikt
Pár hónapja váltottam Kensington SlimBlade Trackballra. Ugyan a Logitech hüvelykujjas trackballjaival elégedett voltam, ez érezhetően jobban működik nálam. A golyóbis méretét és tömegét tekintve is számottevően nagyobb, ami simább gördülést eredményez, és sokkal kevésbé zavaró, ha elkezd koszolódni.
Ami kifejezetten tetszik (bár eleinte nehéz volt megszokni), az a görgetés. Sajátos módon a mutató- és gyűrűsujjam közé fogom, azokkal pörgetem, a középsővel pedig rásegítek, vagy épp precizitást fokozok.
Általában 3 ujjam van a golyón, hüvelyk a balklikken, kisujj a jobbklikken. Játékokat nehezebb játszani ezzel a fajtával (főleg azért, mert itt a kattintás közben nem tudja az ember teljes mértékben szabadon mozgatni a golyót), ami normál használatnál egyáltalán nem probléma, gyorsabb tempójú játékoknál viszont megfontolandó a "balklikk" funkcióját billentyűzetre kihelyezni.
Szomorúan közlöm, hogy a hanyattegér drivereként funkcionáló TrackballWorks Windows alatt lehetne jobb is: időnként nem azt csinálja, amit az ember szeretne, és néha még útban is van (pl. összeakad a Windowszal bal- és jobbklikk megcserélésékor). Driver nélkül viszont nem bírható működésre a felső két gomb, márpedig a középső kattintást máshogy nem lehet szimulálni.
Linux alatt ez a probléma nem áll fent, a megfelelő paranccsal bármiféle Kensingtonos meghajtóprogram nélkül könnyedén lehet variálni a funkcionalitást gombonként (előre-/visszaléptetés, balklikk, jobbklikk, középső klikk).Feltöltöttem két demonstrációs videót: #1, #2. Noha a kialakítás kissé idegen a hagyományos egerek és a hüvelykujjas trackballok után, ha az ember hozzászokik, nem jelentenek különösebb problémát a lövöldözős játékok sem. Az ügyetlenkedések inkább a személyemnek tudhatók be, semmint az egérnek.
-
7
addikt
válasz
Katchikan #53 üzenetére
Kezdem érezni a hüvelykujjas trackballok hátrányát: relatíve kicsi a golyó, és lehetne nehezebb is. Merengtem azon, hogy váltok egy Kensington SlimBlade Trackballra én is, viszont nem tudom, hogy például játékra mennyire használható. Erről van valami tapasztalatod?
A gyári szoftvert szerencsére meg tudom kerülni, így a felső két gomb használhatósága sem okoz majd gondot.
-
7
addikt
válasz
beis-compo #63 üzenetére
Ha esetleg lesz hozzá energiád meg kellő tapasztalatod, írhatnál egy tesztet a Logoutra
-
7
addikt
válasz
Synthwave #54 üzenetére
A Marble-ről szinte kivétel nélkül jó véleményeket hallottam, noha próbálni nem volt alkalmam. Ha van lehetőséged, teszteld le, érdemes volna mindenképp. YouTube-os teszteket ajánlatos nézni előtte, hogy lásd, mégis milyen, mik a hibái, meg tudnál-e vele barátkozni.
Az érzékelőről annyit, hogy ugyanazt az optikai érzékelős elvet használja, mint amilyen a hüvelykujjas Trackman Wheelekben van. Ez annyit tesz, hogy kellőképp pontos és gyors mindennapi használatra, illetve játékra is, ha nem profi szinten űzöd az ipart. Nagyjából koszálló is, viszont a lézeres érzékelő érezhetően jobb nála.
-
7
addikt
-
7
addikt
A nyuszvéti tojásból egy Logitech M570 kelt ki. Nagyjából ugyanúgy működik, mint a Trackman Wheel. A Unifying vevő remek, egyszerű, kicsi. A lézeres érzékelő jóval gyorsabb mozgásokat is képes regisztrálni, mnt az optikaival szerelt elődje..
Kb. 15 percnyi használat után ezeket tapasztaltam: nagyon nagy a DPI. Ezt nekem még szoknom kell, de szerintem valahogy meg fogok vele barátkozni. A ketyerén magán nem látok ilyesfajta állítgatási lehetőséget, bár a Logitech Setpointban elvileg van rá mód. Az egérgörgő kattintási mechanizmusa kicsit más, mint a Trackman Wheelnél. Keményebben, hangosabban kattan, és úgy érzem, masszívabb és pontosabb is egyúttal.
-
7
addikt
válasz
beis-compo #44 üzenetére
Hasznosnak és érdekesnek tűnik, köszi.
-
7
addikt
Kicsit késve szólok, de megjelent az M570, amit itthon úgy 15k-ért lehet beszerezni.
Lényegében a Trackman Wheel (abból ugye volt vezetékes és vezetékmentes) utódjának tekinthető. A különbség a lézeres optika, +2 programozható gomb a balklikk mellett, a Unifying vevő (egyszerre akár 6 Unifyingot támogató eszközt tud kezelni - egyszer kell párosítani őket Windowsban vagy OSX-en, onnantól kezdve bármi máson is együtt kezeli őket, amíg át nem programozzuk), illetve az akár másfél éves (höhö, lesz az 9 hónap is intenzív használattal) élettartam egy minőségi ceruzaelemmel, aminek az érdekében kapunk egy ki-bekapcsoló gombot is. -
7
addikt
válasz
beis-compo #31 üzenetére
Majd tájékoztass az eredményről. Vagy akár LOGOUT cikket is írhatnál belőle, csak akkor fotózz sokat
-
7
addikt
válasz
beis-compo #24 üzenetére
Erdekes elkepzeles. Kerdes az, hogy az erzekelot honnan szerzed be, illetve min mozogna a nagy golyo. Nalam a Logitech Trackman Wheelnel 3 egyenletesen elhelyezett kis golyocska adja a tamasztekot a nagynak, olyasmikhez hasonlot viszont nemigen lattam eddigi eletemben. Vagy esetleg elkepzelheto mas megoldas is arra, hogy a nagy golyo ne erintkezzen teljes feluleteben a foglalata falaval?
-
7
addikt
Se Opticalt, se Explorert nem lattam sehol, bar hallottam, hogy az Explorer neha fellelheto Tescoban vagy Media Marktban, csak ritka, mint a feher hollo. Meg valahol a topic elejen emlitesre is kerult, hogy a Microsoftos hanyattegerek hajlamosak az idok soran egyre pontatlanabbakka valni.
Az a baj, hogy marha kicsi a valasztek ezekbol a ragcsalokbol, es ami van, azt is nehez beszerezni, az arukrol pedig mar ne is beszeljunk...
Szivem szerint megprobaltam volna a Logitach Trackman Opticaljat, csak az zavar, hogy vezetekmentes, ami szamomra azt jelenti, hogy hajlamos lehet cserben hagyni, amikor pont szuksegem van ra. Na meg trackballnal nem is nagyon erzem szukseget a vezetekmentessegnek, hiszen nem mozgatom sehova.
-
7
addikt
A Marble tényleg keskeny, viszont több helyen olyasmit rebesgettek, hogy kényelmetlen a fogása hosszabb távon, mert nem tud rendesen ráfeküdni a kezed, túl magasan van a golyó a felső hídhoz képest.
Továbbá kellemetlenül érintett az is, hogy nincs görgője.Mindenesetre amennyiben kipróbálod, kíváncsian várom a véleményt.
-
7
addikt
Logitech Trackman Wheel bemutató.
-
7
addikt
No. Megkaptam a Logitech Trackman Wheelemet. Első látásra tetszik, bár amitől féltem, beigazolódott: A hüvelykujjam mozgáskoordinációja nem a legjobb. De ezt, úgy tűnik, át fogom tudni hidalni. Egyszer próbáltam reflexből mozgatni, többet nem.
A fogása kellemes, és elképzelni sem tudtam, hogyan lesz majd kényelmes pozícióban a labdacs, de végül tényleg sikerült olyan helyre kerülnie, ahol jó tologatni.
-
7
addikt
Gondolkodtam rajta én is, főként az ára miatt nem mertem bevállalni (illetve azért, mert szintén nem találtam sehol). Olvastam róla is kritikákat, azt mondták, az egész koncepció remek, csak hangosan kattog a görgetőgyűrűje. Nekem is szimpatikus, kár, hogy nem volt lehetőségem kipróbálni. Örülök, hogy neked jól szuperál, irigyellek is kicsit
További okai, amik miatt elvetettem: Azt hallottam, hogy a Kensington akkor igazán jó, ha fent van hozzá a driver is. Nem néztem utána, hogy van-e Linuxos driverük, és ha van, ugyanolyan jó-e de félek, hogy nem. Emiatt, illetve a nehéz beszerezhetőség miatt nem erőltettem.-=-=-=-=-=-
Azt olvastam, nem gyártják már őket. Webáruházakban nem találtam, Tescokban jártam, de nem láttam egyben sem, így feladtam. Az Explorert illetően én is az említett hibákat hallottam (a gombok hülye kiosztása), továbbá azt is mondták, hogy érzékenyebb a koszolódásra, mint a Logitechek.
Mivel nem tudtam beszerezni, megintcsak ejtettem.-=-=-=-=-=-
Azt írták sok helyen, hogy ilyen pontos, olyan pontos. Nem tudom, mennyire márkamánia (Logitech-rajongók szeretik túlzottan ajnározni a termékeket), mindenesetre a Marble Mouse-t leszámítva nem hallottam negatív dolgokat egyikről sem. Mivel nekem fontos, hogy vezetékes legyen a Trackball (elvégre irányításban nem zavar a zsinór, elemmel/akkuval meg nem akarok tökölni, felesleges), ezért a számomra legszimpatikusabb versenyzőjük, a Cordless Trackball Optical kiesett. Maradt hát a Trackman Wheel vezetékes fajtája. Ezt rendeltem meg, jövő héten már ki is tudom próbálni.
-
7
addikt
Űdv!
Már egy ideje gondolkodom erősen, hogy vajon érdemes-e trackballt beszerezni.
Ennek eldöntéséhez viszont többféle dolog kéne, amit jó lenne egy (mindeddig még nem létező) topicban összegyűjteni:Mi is az a hanyattegér, avagy trackball?
- egy olyan "rágcsáló", amelyet leginkább úgy lehet elképzelni, mint egy régebbi golyós egeret a hátára fordítva (innen is a magyar neve). Az egér fixen áll az asztalon, s az irányítást egy, a kéz ujjaival vezérelhető golyóval oldották meg. Ez lehet hüvelyk- illetve mutató-, illetve gyűrűs+középső ujjal vezérelhető, az elhelyezésétől függően.Trackball pro...
- precízebb irányítást tesz lehetővé:
~ kattintásnál nem kell külön tartani az egeret, hogy ne mozduljon el
~ nem az egész karunkkal, hanem az ujjaink mozgásával irányítjuk
~ egyes típusoknál van egy nyílás, amelyen keresztül a golyót a másik oldalról is megfoghatjuk, így még pontosabb, apróbb mozdulatokat lehetővé téve- nem helyigényes:
~ nem az egeret magát mozgatjuk, hanem csupán a golyóját- nem igényel sík felületet
~ működési elvéből fakadóan a térdünkre ültetve is tudjuk használni- ínhüvelygyulladásban szenvedők számára is használható
... és kontra:
- szokni kell- lassabb a hagyományos egérnél
~ (de kellő gyakorlással alkalmas még FPSre is!)- drága, nehezen beszerezhető, nincs nagy választék
Egyéb:
- Régen azért nem volt népszerű ez a fajta egér többek között, mert nagyon gyakran kellett tisztítani, s lassacskán használhatatlanná vált, lévén az egyik legfontosabb részéhez, a golyóhoz, az izzadt, koszos kezével nyúlkál az ember, s ez egy idő után a régi gumilabdacsokat olyan síkossá tette, hogy a fejek, amiket forgatnia kellett volna, már nem forogtak rendesen, hiszen csúszott a labda. Ezt a helyzetet akarták megoldani az optikai technológiával, egész sikeresen.-------------------------
Hogy hol lehet beszerezni, illetve mennyiért, jó kérdés.
Ami biztos, hogy drágább az átlagegernél. A beszerzési helyet illetően meg elvétve akad egy-egy online boltban valamelyik típus, illetve van, hogy az ember a Tescoban, MM-ben bukkan rá egy-egy darabra. Nagyon változó.Egyéb tapasztalatok, kiegészítések, infok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest