Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
Radeon_5
aktív tag
Igen, egyebkent en a huvelykujjasakat sosem gondoltam ergonomikus megoldasnak, inkabb csak egy alternativ vagy esetleg pontossag orientalt megoldasnak. Viszont logikusan, mivel csak az egyik ujjadat hasznalod, es az osszes tobbi is ugyanugy fixalt helyen van, mint egy nornal egernel, ugyanugy hamar fajdalmaid lehetnek tole.
Szoval ha az egeszsegedre vigyaznal, vagy mar faj a kezed, gyakorlatilag csak a tenyeres hanyatteger az ut, scrollal a golyo korul, esetleg valami nagyon elvont mas megoldas. -
Radeon_5
aktív tag
A konkret cuccokat nem probaltam, a Logitechet paran masok itt igen, majd valaszolnak. Az amazonos nem nez ki tul jol.
Viszont a mondandom lenyege, hogy ezek elegge mas dolgok. Egyik huvelykujj mozgatos, masik tenyeres. Ezt kell eloszor eldontened vagy kiprobalnod melyik kategoria neked az ergonomikus. Es melyik fajta scrollozas. Nekem pl attol fajt az ujjam normal egeren. Szoval en a Kensington Orbit scroll wheel iranyt tudom hasznalni, a tobbi nekem nem is jo, magadnak is meg kell talalni ami oke. Pl oldalra dontottseg foka is sokat szamit. -
Radeon_5
aktív tag
válasz
macilacus #500 üzenetére
Te talaltal is ott kapcsolot az Orbit-ba?
En netes kereses alapjan azt lattam h a Panasonic EVQP0E07K az megfelelo tipus bele, vagy nyilvan masik hasonlo kialakitasu. Emaileztem a Lomex-szel es nem tudnak ilyesmit..
Ha valakinel van elfekvo kapcsolo az Orbitba akkor erdekelne, vagy kozos rendeles kulfoldi webshopbol ha mast is erdekel? -
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
beis-compo #494 üzenetére
Nekem nincs is teljesen fix keztartasom vele, inkabb valtogatom, mikor hogy esik jol. Es ha mindig fixen tartanam, valszeg barmilyen pozban beallna egy ido utan.
Ami zavaro hogy lotyog a scroll ringje, arra kene valami jo javito hack. Meg lassan mondjuk switchet cserelni, elkezdett duplan klikkelni rendesen -
Radeon_5
aktív tag
Es meddig jo? Nekem a Kensington Orbit scroll-omat napi 2-3x is akar erdemes szetkapni. Marmint a golyot ki, es leszedni a kis benti kitamaszto pockokrol az osszegyult szoszoket, mint regen a golyos egereknel is a gorgokrol. Lehet ez ellen tenni valamit?
Hasznalhato persze ugy is, de sokkal jobban mozog ha tisztak, es idegesito ilyen surun takkerolni -
Radeon_5
aktív tag
válasz
beis-compo #407 üzenetére
Ja bar inkabb az, hogy kicsit lotyogos gyarilag, ezert nem tud porogni rendesen szerintem, nem is feltetlenul az akadas miatt. Vagy csak nekem ilyen? Epp egy kis WD40-et tudok bele fujni de nem hiszem hog megoldana emiatt
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
beis-compo #405 üzenetére
Mire lett kicserelve es ki altal? Mondjuk szerintem nem rossz annyira, de biztos lehetne jobb is. A gorgo amit tenyleg kene javitani valahogy, az nagyon nem smooth.
De alapbol jo a cucc, en szeretem, es nem faj a kezem tole mint az egereimtol elotte. -
Radeon_5
aktív tag
Egyreszt, ha nincs mas valasztasod akkor muszaj lesz beruhaznod ra igy vagy ugy, masreszt az egeszsegert nem szabad sajnalni kiadni olykor. Harmadreszt, ha folyamatosan nezegeted lehet kifogsz egyet hasznaltan, vagy ebayrol, esetleg megunod es megveszed, vagy lesz valami akcio. Negyedreszt, az Orbit Scroll ring-et megkapod ennel joval kevesebbert, azt is probald ki ha van ra lehetoseged, es abbol is van neha hasznalt meg olcsobban, en pl az uj ar feleert szereztem vadi uj alapotban
-
Radeon_5
aktív tag
Orbit Fusion, nice, ezt meg nem is lattam. Nem talaltam meg magyar boltban, van esetleg valahol?
Nekem az Orbit Scrollwheel van es szeretem, de pont a scroll karikaja lehetne jobb peldaul uh erdekelne.
Ja keztartashoz egy jo tanacs Fmiki kolleganak es masoknak, nekem ugy a legkimelobb, hogy ilyen kozepgolyos eger, es felemelt allithato kartamaszos szek, igy a karom kenyelmesen van es a csuklom pont ralog a trackballra nem kell tartani. -
Radeon_5
aktív tag
válasz
Radeon_5 #346 üzenetére
Ja es nalam amint kiderult szamomra, kifejezetten az egergombok nyomkodasa es a scrollozas miatt fajtak az ujjaim, ugyhogy direkt nem is egy masik egeret akartam plusz egy trackball-lal, hanem egy teljesen masmilyen es mas ujjakkal hasznalhato eszkozt. Szoval egyeniek az igenyek, neked kell megtudnod h neked mik.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
szabo.csabi #345 üzenetére
Ez is, mint minden eszkoz, plane az ilyen intenziven es fizikailag hasznalt eszkozok, egyeni preferencia kerdese, csak kiprobalassal lehet eldonteni rendesen sajnos. Nekem pl a sokujjas 'normal' kozepen levo nagy golyos jon be, egesz egyszeruen tobb ujjamat hasznalom es igy kevesbe faradnak el es valmennyire valtogatom is oket. Ezzel szemben a huvelykujjas kis golyosnal csak egy ujjam lenne hasznalva es pont ezt akartam elkerulni a sima egerrol valtaskor, es persze a keztartast megvaltoztatni.
Ja es egy 'sima' (olcso) Kensington Orbit scroll wheel-em van, dragabbat meg nem is probaltam, lehet egyszer fogok, de alapvetoen ezzel is meg vagyok elegedve. A scrollja nagyon hasznos, de pont az sajna eleg gagyi, lehetne smoothabb, valami franko mint az MX egereknek a profi scrollja. Ilyet sajnos trackballban meg nem lattam, pedig arra ra is mennek, plusz nekem a gombjai is lehetnenek kicsit puhabbak, mindez a kevesbe faradas es fajas miatt. -
Radeon_5
aktív tag
uj cucc jott ki, hir itt a PH-n
[link] -
Radeon_5
aktív tag
Haliho, en is beleptem a klubba kezfajas miatt. Olcson meg tudtam szerezni egy Kensington Orbit scrollwheelt, mint elso probat. Eddig tok jo es igazabol nagyon hamar meg is szoktam ugy erzem, es eddig az ujjaim sem fajnak ugy mint barmelyik egernel, es pont a scroll volt az egyik legnagyobb faktor szerintem, az meg a vertikalis egeremmel is gond, itt sokkal jobb a ringgel. A Kensington progi is tok jo, egesz jol belottem vele a dolgokat es pontosabb vagyok mar most vele par nap utan, mint gondoltam.
Mik az altalanos tanacsok, tisztitasra, stb hogy mindig siman menjen, a golyo es a scroll ring is? Esetleg golyocsere jatszik? Lattam ilyesmit itt lentebb.
Koszi!u.i.: Tok jo lenne egy hasonloan (nekem) kenyelmes hanyatteger, meg ergonomikusabb formaban, akar lefele dontheto, pont nem hatrafele, ahogy latom hogy a Kensington Expert all (wtf), es fokent egy Logitech-szeru szupersima es vegtelen porgo scroll ringgel
Gondolom nem leteszik ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung NP300V5A-S07HU, i5 2410M, 2 Gb RAM, 60 Gb SSD, GeForce GT 520MX dedikált VGA
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- HP ProBook 455 G3 AMD A8-7410 AMD Quad Core Radeon R5 Graphics + Radeon R7 M340 2 GB dedikált VGA
- 2027.-ig GARANCIÁLIS Macbook Air M2 gyönyörű állapotban eladó (100%-os akkuval) MAGYAR billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Keresünk dokkolókat
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest