- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen házat vegyek?
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- RAM topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilacus
senior tag
Nem tudom érdekel-e valaki.
Trust Sferia Trackball vezeték nélküli november 20-22-ig 9900.-
Ennyit biztos megér, én már rendeltem is, holnap megyek érte -
Radeon_5
aktív tag
válasz
Radeon_5 #346 üzenetére
Ja es nalam amint kiderult szamomra, kifejezetten az egergombok nyomkodasa es a scrollozas miatt fajtak az ujjaim, ugyhogy direkt nem is egy masik egeret akartam plusz egy trackball-lal, hanem egy teljesen masmilyen es mas ujjakkal hasznalhato eszkozt. Szoval egyeniek az igenyek, neked kell megtudnod h neked mik.
-
törölt tag
válasz
szabo.csabi #345 üzenetére
en is precizebbnek talalom a kozepso golyosat, mint a huvelykujjasat. en zenet vagtam sokat, ott is kellett.
most h programozok foleg, csak deszktop ablakok kezelesere kell, bongeszo, szoveg copy+paste igy tokeletes a huvelykujjas, bar hatterbe szorult a billentyuzet-kombinaciokkal szemben. -
Radeon_5
aktív tag
válasz
szabo.csabi #345 üzenetére
Ez is, mint minden eszkoz, plane az ilyen intenziven es fizikailag hasznalt eszkozok, egyeni preferencia kerdese, csak kiprobalassal lehet eldonteni rendesen sajnos. Nekem pl a sokujjas 'normal' kozepen levo nagy golyos jon be, egesz egyszeruen tobb ujjamat hasznalom es igy kevesbe faradnak el es valmennyire valtogatom is oket. Ezzel szemben a huvelykujjas kis golyosnal csak egy ujjam lenne hasznalva es pont ezt akartam elkerulni a sima egerrol valtaskor, es persze a keztartast megvaltoztatni.
Ja es egy 'sima' (olcso) Kensington Orbit scroll wheel-em van, dragabbat meg nem is probaltam, lehet egyszer fogok, de alapvetoen ezzel is meg vagyok elegedve. A scrollja nagyon hasznos, de pont az sajna eleg gagyi, lehetne smoothabb, valami franko mint az MX egereknek a profi scrollja. Ilyet sajnos trackballban meg nem lattam, pedig arra ra is mennek, plusz nekem a gombjai is lehetnenek kicsit puhabbak, mindez a kevesbe faradas es fajas miatt. -
szabo.csabi
tag
Hasonlóképp gondolkodom. Master 3 kevésbé szimpatikus, pont amiatt hogy kb. hagyományos egér néhány extrával.
Abban van közmegegyezés, hogy Elecom vagy Kensington a jobb úgy amblokk (összeszerelés, tartósság, funkciók, kényelem, ergonómia, dizájn) vagy erről csak a konkrét modellek közt érdemes kb. egyértelmű választ keresni?
Illetve a hüvelykujjas és mutató-középső ujjas görgetés közül melyik lehet jobb használat szempontjából? Vagy ez is szubjektív, ki kell próbálni?
Most a Elecom DEFT PRO M-DPT1MRXBK-n akadt meg a szemem. Illetve a Huge a másik, ami még jónak tűnik.
-
csakb
őstag
válasz
szabo.csabi #343 üzenetére
Szia!
Én két Elecom XT3-ast használtam korábban. Mindkettőben nagyon hamar lecseréltem a gyári golyót Logitechre, így az egyik tökéletesen használható, a másik viszont azóta is "dadog", bizonyos irányokban jobban súrlódik a kelleténél. A golyót tartó pöckök valamelyike lehet gyártási hibás.
Pár hete vettem egy MX Ergo-t is. Összességében nekem sokkal kényelmesebb használni, mint az XT3-at. Kicsit nagyobb, mint az XT3, nagyon kellemes a csúszásmentes felülete, ötletes a dönthetősége, a DPI-állító gomb jól kézre esik. Lightroomban és Inventorban én jobban tudok dolgozni vele, mint sima egérrel. Nálam nagy plusz még a BT is.
Ha újrakezdeném a hanyattegeres témát, én inkább az MX-et választanám az XT3-mal szemben.Rábeszélni nem akarlak, mert lehet, hogy neked valami teljesen más típus fog beválni végül, de az MX Ergo szerintem egy remek belépő a golyópörgetős világba.
A Master 3 viszont egy hagyományos, "tologatós" egér, csak tele van extra vezérlésekkel, nem?
-
szabo.csabi
tag
Sziasztok, végigfutottam a fórumon és bár sok hasznos infóra leltem de dönteni még nem tudtam ...
Notebookomhoz általános felhasználásra (böngészés, szövegszerkesztés) de leginkább fotós utómunkára (Photoshop, Lightroom) szeretnék egy hatékonyabb, ergonomikusabb egeret mint a jelenlegi Dell WM615; ami bár nagyon dizájnos viszont elég kényelmetlen és nem is precíz.
Trackballom, hanyatt egerem még nem volt viszont eléggé megtetszettek. Elsőre a Logitech MX Ergo és az MX Master 3 jött szembe de az Elecomok és Kensingtonok is jók lehetnek talán. Utóbbiaknak még nem nagyon jártam utána.
Utómunkára ahány oldal, kb. annyi féle rangsorral ajánlja ezeket, illetve sokszor gamer egereket is ajánlanak viszont én egyáltalán nem játszom.
Mit javasolnátok?
-
TereFere79
csendes tag
Sziasztok, van most valakinek eladó trackball-ja?
-
törölt tag
remelem azert legalabb azok is megoldottak a problemat.
en cordless trackman-t hasznaltam hosszu evekig, amig nem mallott le rola a burkolat (elotte ket generacionyi marble mouse-t), akkor kerestem volna valamit helyette. a huvelykujjas golyo nekem messze nem olyan kenyelmes, mint a mutato/kozepso ujjas, de azert szorakoztato ez is.
-
pengwin
addikt
válasz
#25954560 #339 üzenetére
Vicces, mert 1-2 éve összehoztunk itt egy csoportos vásárlást Logitech M570 golyókra, hogy ne kelljen postaköltséget fizetni, és le tudjuk cserélni a trackballjaink golyóit a jobb, simábban mozgó logitech golyókra.
Meg is maradt nálam egy M570 golyó bontatlanul, mert nem volt rá akkor jelentkező.
-
törölt tag
kaptam ajandekba tavaly egy M570-et. akarmennyit takaritottam, folyton szorult, valtozott a gorgetesi ellenallasa iranyonkent es/vagy a golyo allasatol fuggoen, ugyhogy bedobtam a szekreny hatuljaba es visszatertem az egeremhez.
sajnaltam volna azonban ha nem hasznalhatom, ezert gugliztam a problemara. talaltam a neten egy hozzaszolast, miszerint a logitech gyartojanak problemaja volt siman a muanyag ontesevel, a golyo felso iven szorul kicsit. megneztem es egy-ket nap hasznalat utan csakugyan ott latszott h osszegyujti a koszt vekonyan.
egy pengevel alig lathatoan megfarigcsaltam, gyakorlatilag tizedmm-es vastagsagot leszedve a muanyagbol. es most tokeletesminden iranyban nagyon konnyen jar es egyforma erovel.
igaz allitolag a regebbi marble mouse golyoja is megoldotta volna a problemat, de mar keso.
-
Radeon_5
aktív tag
uj cucc jott ki, hir itt a PH-n
[link] -
pengwin
addikt
válasz
beis-compo #334 üzenetére
Úgy nézem ez a szokásos többféle márkanéven is (pl. Adesso) forgalmazott kínai gyártmányú trackball.
Érdekes, hogy ezeknek is bővül felfelé a kínálata, régebben csak a hüvelykujjas verziót lehetett kapni.
(#335) Nagya21
Érdekes megoldás a többirányű görgetésre a két potméter, de ez valóban nem trackball.
Kíváncsi vagyok, hogy a kurzotz is lehet-e mozgatni a potikkal, vagy csak görgetésre használhatóak-e. -
Nagya21
addikt
Hali!!
Találkozott már valaki ezzel?????
[motkány]
Üdv Nagya -
beis-compo
tag
Sziasztok,
Ezekôl a Spire iMouse T50 / T40 kütyükrôl valakinek van már kézközeli tapasztalata?
-
sanyo8
csendes tag
-
F34R
nagyúr
válasz
beis-compo #328 üzenetére
Csuklotamasszal hasznalom, de meg akkor sem az igazi.
-
pengwin
addikt
-
F34R
nagyúr
Udv.
Van egy Kensington Expert Mouse trackballom, par honapig felre volt teve, mert kezdett kelyelmetlenne valni... Osszesegeben, nem voltam olyan produktiv es gyors mint egerrel.
Most megint elovettem, es ugyanugy kenyelmetlen a csuklomnak tobb ora hasznalat utan pedig fajdalmas.. Lehet annak idejen a Slimblade-t kellett volna venni. -
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 6-7 évig nyúztam az M570-et, előtte Cordless TrackMan Wheel-t, és ma megjött az MX Ergo
Jó súlya van, és milyen finoman jár a golyó benne... már most imádomKérdés: a görgő balra - jobbra billentésével tényleg csak oldalra tudok görgetni? Mert most hirtelen nem találtam olyan weboldalt, amin lehetne ilyet, és nem tudtam kipróbálni.
Amúgy linux-ot használok, szóval az a beállító progi, ami lenne az egérhez, az nekem sajnos nem elérhető.
-
Radeon_5
aktív tag
Haliho, en is beleptem a klubba kezfajas miatt. Olcson meg tudtam szerezni egy Kensington Orbit scrollwheelt, mint elso probat. Eddig tok jo es igazabol nagyon hamar meg is szoktam ugy erzem, es eddig az ujjaim sem fajnak ugy mint barmelyik egernel, es pont a scroll volt az egyik legnagyobb faktor szerintem, az meg a vertikalis egeremmel is gond, itt sokkal jobb a ringgel. A Kensington progi is tok jo, egesz jol belottem vele a dolgokat es pontosabb vagyok mar most vele par nap utan, mint gondoltam.
Mik az altalanos tanacsok, tisztitasra, stb hogy mindig siman menjen, a golyo es a scroll ring is? Esetleg golyocsere jatszik? Lattam ilyesmit itt lentebb.
Koszi!u.i.: Tok jo lenne egy hasonloan (nekem) kenyelmes hanyatteger, meg ergonomikusabb formaban, akar lefele dontheto, pont nem hatrafele, ahogy latom hogy a Kensington Expert all (wtf), es fokent egy Logitech-szeru szupersima es vegtelen porgo scroll ringgel
Gondolom nem leteszik ilyesmi. -
nyunyu
félisten
Kensington Pro Fit Ergo-t próbálta már valaki?
-
pengwin
addikt
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Nem is baj, hogy később válaszoltál, így lényegesen hitelesebb véleményt lehet megfogalmazni minden kütyüről.
A 3mp váltás szerintem nagyon baráti, legalábbis én nem várnék el ennél gyorsabbat.De ezek szerint az MX Ergo egy tényleg méltó utód, és ahogy nézem az ára is teljesen reális már. +30€ német amazonon az M570-hez képest, ha valaki ki tudja használni a kettős kapcsolódást, akkor nagyon megéri ezt a felárat.
-
Sindare
csendes tag
Bocsánat a megkésett válaszért.
A munkahelyemen továbbra is az M570-et nyüstölöm napi 8 órában egy 3D nyomtatóval készült 60 fokos támasszal, itthon pedig az MX Ergo. A következőkben igyekszem összevetni a két trackballt a saját tapasztaltaim alapján:
Kényelem:
-Az MXErgo érzetre egy hangyányival pontosabb, precízebb, szebb, minőségibb darab.
Viszont az M570 meg valahogy jobban a kezemhez illeszkedik illetve hiába kevésbé precízebb mégis valahogy magabiztosabbnak érzem a használatát.
Funkciók:
-Az MXErgo-t párhuzamosan használom a saját illetve a céges gépemhez kapcsolva (az egyikhez usb vevővel a másikhoz pedig bluetooth-al). Ez a funkció is remekül működik annyi talán, hogy az átváltás egy picit lassú (3 mp kb).
-A görgő lényegesen csendesebb és kellemesebb mint az M570-ben volt (főként ezért is használom ezt itthon).
Akkumulátor:
-MXErgo-nál beépített akksi van ami usb-ről tölthető, az M570-nél két darab elem. Kicsit féltem a beépített akksitól de szerintem egy töltéssel ez is el fog menni 1 évet is akár. Negatív pontja lehet, hogy ha valami történik az akksival akkor nem olyan egyszerűen javítható.Végszó:
Amióta itthon és a munkahelyen is trackball-t használok megszűnt minden jellegű csukló fájdalmam szóval mindkettő nagyon megérte az árát.
Hogy a kettő közül melyiket javasolnám egy trackball-ra váltónak? Nagyon nehéz kérdés.
Az M570 ár-érték arányban egy nagyon jó választás szerintem (német amazonról 12 ezer körülbelül) viszont számomra gyári állapotában használhatatlan volt. Nagyon kellett a 3D nyomtatott utólagos 60 fokos támasz (amit egy kollégám pár ezer forintért megcsinált). -
Sindare
csendes tag
Sziasztok,
Alzán 20 ezer forint a Logitech MX ErgoEnnyiért szerintem nagyon megérős. Az M570 mellé be is zsákoltam egyet.
-
macilacus
senior tag
Van ott több fajta is
-
Úgy látom bekerült az Elecom XT3-XT4 az Amazon.de (és .com) kínálatába (~32€), most rendeltem egy tartalék XT3B-t. Azt nem tudom Magyarországra szállítják-e és mennyiért.
-
Crabface
senior tag
-
Crabface
senior tag
Sziasztok. Topicban lehet hirdetni? Vagy az full off?
-
baloo79
tag
válasz
petike9115 #306 üzenetére
Én Logitech M570 típusú hanyattegeret használok Ubuntu 16.04, és ArcoLinux Plasma alatt, mindkét rendszeren pöpecül működik, semmi gond nincs vele.
-
Rimuru
veterán
válasz
Minden is megoldhato.
Eddigiek alapjan topiclakok tobbsege Linuxot (is) hasznal.pengwin: fugg a kornyezettol hogy mit raknak ki,de az X attol X marad (vagy lehet mondani hogy wayland, libinput, akarmi).
-
pengwin
addikt
válasz
Az adatlapomon lévő vezetékes Elecomot Kubuntu 18.04-gyel használom.
Eléggé függ asztali környezettől az egér alapbeállítása, de pl. az előre-vissza gombok többnyire mennek. Az extra programozható gombbal még nem foglalkoztam mélyebben, kis szöszöléssel elvileg működésre lehetne bírni.
-
Kiss_R
tag
válasz
Mint 19 alatt használom, nem tudom, elég-e neked, talán van, aki pure Ubi alatt is használ trackballt.
-
petike9115
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki hanyattegeret Ubuntu alatt?
-
csakb
őstag
válasz
petike9115 #302 üzenetére
Ha rákeresel, itt egy tag (core2) büszkélkedett bő egy éve egy ilyen jószággal, és nekem úgy tűnt, hogy nagyon boldog vele.
Lehet, hogy privátban kellene megkeresned. -
petike9115
csendes tag
Sziasztok!
Egy Kensington Expert egeret szeretnék vásárolni. Csak még nem tudom, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli legyen.
Közületek van valakinek tapasztalata erről a perifériáról vagy hallottatok róla valamit? Szerintetek zavaró késése lehet a használata során a vezeték nélküliségnek?Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv,
petike -
pengwin
addikt
Mondtam, hogy intuitív
Innentől kezdődően igazából csak egyéni fogékonyság kérdése, hogy mennyi idő alatt szoksz hozzá.
Nekem is bent van a munkahelyen a vezetékmentes Elecom, a kék golyóval és a fekete-fehér mechanikus billentyűzettel az én asztalom a legfeltűnőbb.(#299) Nagya21
Örülök, hogy végre hozzád is eljutott!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest