Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
llax
senior tag
Nem csak szerencse ez
Azért van néhány használaton kívüli WiFi cuccom, mert nem minden akart ennyire működni. Nálam pont az "egységesség" jegyében jött létre ez a TP-Link - Atheros párosítás. Ezek nagyon jó sebességek csak az említett eszközök között érvényesek, pl. laptop beépített WiFi-jével még kis távolságnál sem tudtam megközelíteni (kettő is van a háznál), a router-től egy szobával odébb, max. linksebességgel kapcsolódva sem nagyon több 50-60Mbps-nél (a WDS módba kapcsolt 1043v1 még messzebb-több falon át 90-120Mbps - ha tőle vezetéken megy tovább az adat).A kliensként dolgozó WA801NDv2 egyik antenna csatlakozójára egy biquad van rákötve (sk. gyártmány), a másik egy 8dBi-s körsugárzó (ez van a 30m, fal, ablak másik oldalán), a 1043v3 antennái 8dBi-sre cserélve. Ezeket anno a v1-re vettem, majd villám által kinyírt v2 után a v3 "örökölte". (a merev zárlatba átment switch IC kiforrasztása után életképes a v2-is, WDS módba kapcsolva mint brtulál range extender +USB funkciók - de most pihen)
Én azt tapasztaltam, hogy sebességben sokkal jobb a gyári fw, persze beállíthatóságban és funkciókban a nyomába sem érthet a *WRT variánsoknak. A v2-n és TP-Link AP-kon (701, 801) próbálkoztam OpenWRT-vel is, volt is minden (amiből igazából semmi nem kellett), csak sebesség nem nagyon.
Egyébként az sem mindegy, hol vannak használva ezek az eszközök. Nálam a a sáv alsó felében (saját WiFi-t kikapcsolva) nincs észlelhető idegen hálózat. Tehát "tiszta terepen" kell működnie, ami nem hátrány.
Min. 300-as N-es WiFi-vel valahol 170-190Mbps körül van a gyakorlati plafon (max. linksebesség, nincs zavaró körülmény), ezt SOHO kategóriás eszközzel átlépni nem nagyon lehet (450-essel és 600-assal sem, 150-essel kifogástalan pont-pont kapcsolat: 110Mbps).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- BestBuy topik
- Yettel topik
- E-roller topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 10
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- 7 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 840 G10
- SONY A 6700 váz karc és kopásmentes 2 év garancia + ajándék SMALLRIG CAGE
- Kona Mahuna 2020 29" L-es vázméret MTB
- SONY INZONE M10S, 26.5", QHD, 480Hz Monitor / Új, Bontatlan, Garanciás, Akciós Ár /
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 15 PRO MAX 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azért van néhány használaton kívüli WiFi cuccom, mert nem minden akart ennyire működni. Nálam pont az "egységesség" jegyében jött létre ez a TP-Link - Atheros párosítás. Ezek nagyon jó sebességek csak az említett eszközök között érvényesek, pl. laptop beépített WiFi-jével még kis távolságnál sem tudtam megközelíteni (kettő is van a háznál), a router-től egy szobával odébb, max. linksebességgel kapcsolódva sem nagyon több 50-60Mbps-nél (a WDS módba kapcsolt 1043v1 még messzebb-több falon át 90-120Mbps - ha tőle vezetéken megy tovább az adat).
vargalex