Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SADDLER
csendes tag
Üdv... !
Win XP-re letöltöttem a "vidalia-bundle-0.2.2.39-0.2.20.exe" de ez a legújabb nem akar csatlakozni, azaz ha fel telepítem, akkor a térkép ablakban a zászlók baloldalon mind fehér és egy kérdőjel van mindegyik kis zászló közepében, ebből gondolom azt, hogy valamiért nem bír a ”elosztó” kliensekhez csatlakozni... ?

Egyébként előtte a ”vidalia-bundle-0.2.2.35-0.2.15.exe” verzió számú volt feltelepítve és azt, visszaraktam, és az csatlakozik a ”elosztó” kliensekhez…
Nem értem miért nem csatlakozik az új… ?
Továbbá, mint ahogy azt írtam is, én XP-hez használom, de a talált ”kapcsolat” kliensjelző részben, pár perc után, csak 4 ”kapcsolat” marad meg… ?

De egy bizonyos idő múlva, mikor benézek a térkép elosztó részbe, akkor mind eltűnik a 4 ”kapcsolat”-ból és üres a kis ablak és a zöld vonalak is eltűnnek a földgömböt ábrázoló ablakban, azaz a zöld vonalak, amik jelzik a ”kapcsolat” útvonalát… ?
Valamint olvasgattam a https://www.torproject.org oldalt és ott találtam utalást rá, hogy IE böngészővel nem működik a Tor, de lehet, hogy valamit félre értettem, mert nem 100%-os a Google fordítása, ezért ebben nem is vagyok biztos…
Windowst használok OP-nek és IE8-at.
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudnám elérni azt, hogy ha még is működik IE-el is a Tor, hogy mikor a https://www.torproject.org/docs/tor-doc-windows.html.en oldalon a Tor Detector-ra klickelek, hogy elvégezzem a tesztet, ahol zölden írja ki azt, hogy érzékeli a Tor-t…
Telepítve van a Tor, azaz működik az Anonimitásom böngészés közben, mert ezek szerint nem működik, mert azt írja ki pirossal, hogy ”Sorry. You are not using Tor.”
Segítségeteket, előre is köszönöm…

-
Zenty
őstag
Először a tor klienst telepíteni és aztán csatlakoztatni kell!
A lényeges, hogy mielőtt bármit csinálsz a klienst( vidalia) fel kell csatlakoztatni a tor hálózatra! Ha nem csatlakoztatod nem fog működni!
Fontos tudni még, hogy ilyenkor nem működik a "rejtőzködés" csak akkor ha aktiválod a böngészőben, vagy például msn-nél a tort.
Egyébként lehetséges beállítani a tor kliensnél, hogy minden oprendszer indításnál automatikusan elinduljon és csatlakozón a hálózatra. (ehhez a "Hide" melleti szöveget ki kell pipálni)
Ha a csatlakozás sikerült, utána a firefox böngészőben (a tor plugin feltelepítése után)
A jobb alsó sarokban lesz pirossal olyan, hogy tor disabled ( értelemszerűen ilyenkor ki van kapcsolva
Ha erre rá kattintunk akkor zöldell tor enabled lesz. ( ilyenkor be van kapcsolva és szabad a pálya
De ahogy mondták bekapcsoláskor lassabb lesz a böngészés. A sebesség nagyban függ az interneted sebességétől és, hogy mennyien vannak csatlakozva a tor hálózaton. De átlagosan például egy 5-10 megabites szélessávú nettel kifejezetten "gyors/elfogadható" a tor.Lehetőség van azonnali üzenetküldővel is "rejtőzködni".
Javaslom a Pidgin használatát [link]
A program egyszerre több hálózatra is fel tud csatlakozni ( msn , irc stb) így egyszerre több kliensnél is rejtőzködhetünk. A program átlagban jóval biztonságosabb mint mondjuk sima msn kliens és könnyű beállítani a dolgokat.De a lényeges a tort úgy használhatjuk, hogy ebben az esetben is a vidalia ( tor kliens) fel legyen csatlakoztatva a tor hálózatra.
Aztán az üzenetküldő proxy beállításánál ( Pidgim esetében a beállítások/hálózat)
ott beállítjuk ezeket:a proxy-kiszolgálónál: SOCKS 5
Host ip: 127.0.0.1
a port pedig ez legyen: 9050ha ezt beállítottuk az üzenetküldő kliensünk a toron keresztül fog felcsatlakozni. Azt viszont érdemes tudni, hogy itt is valamivel lassabb a csatlakozás és az üzenetküldés is.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
És végül:
A tor programot (klienst ) folyamatosan fejlesztik és patchelik. Érdemes ezért figyelni a hivatalos oldalát [link] és frissitgetni.Szerintem a hagyományos proxynál jobb a tor. Mert ha jól tudom teljesen legális a rendszer és nyílt forráskódú is.(ingyenes)
És a használata közben folyamatosan változtatja az "ip" nincs szükség újabb címek keresgélésére stb..
Szóval mondhatni fullra automatikusan csinál mindent a rendszer. -
crashbandi
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem a progit,és teszteltem. Nekem sikerült más ip-t kinyerni stb. A következő képpen:
1. feltettem a progit (persze előtt böngésző bezár)
2. Feltelepült a program (még mindig nem indítod a mozillát!! ..csak ha automata megnyílna tesztelésre)
3. Miután feltelepült,automata elindult a firefox. (nekem 3.0-s van.) és jobb sarkába ott volt,hogy TOR enabled.Namost mint köztüdott úgy müxik mint ha proxyznál,ugyanugy müködik. Próbál több "proxyhoz" (ahogy ő hívja klienshez) csatlakozni és rajtuk keresztül persze internetezel.
Ha így csináltátok a lépéseket,biztos,hogy müxenie kell.Tapasztalatok: Csak böngészésnél vettem észre tényleges IP rejtőzést. MSN-re nem teszteltem,bár érdekes volt,hogy bevoltam jelentkezve msn-re,és nem dobott le ip változás miatt. Szal ebből kifolyólag csak böngészésre volt használatos. Namost böngészés közbe csináljatok 1 teát is,mert mire betölt,fél évszázad
Sajnos ez a hátránya. Idővel gyorsult,de nem volt az igazi
Szóval lassú,de biztos. Ha valakinek van valami plussz infója,írjon ide. 
Remélem segítettem...
-
Kiskokó
veterán
Üdv leszedtem ezt a programot
felraktam sikerrsen csatlakozik a szerverhez de nem veszem észre hogy elrejtené az IP-m
valki segitene hogy is kell használni ?
csak szimpla webböngészésnél szeretnék anonym maradni köszi -
VinoRosso
veterán
Halu!
Nekem is kéne valami fejtágítás. Letöltöttema a Vidalia nevű szoftvercsomagot, avval elvileg lehet konfigurálni az alkalmazásokat, hgoy használják a TOR-t, de foglamam sincs hogyan. Van egy TORbutton nevű plugin mozzillához is amit feltesz, de sjana csak 3.xx a legmagasabb verziószám amit feltesz, Operához eddig nem találtam plugint. Valaki segítene hogyan lehet anomim böngészni?
-
kissgy04
tag
Hali
Nem tudom, hogy vki profibb a tor anonymus témában, de lenne egy kérdésem.
Letöltöm a komplett csomagot a honalapjukról, telepítés ok. Leírás szerint haladnék .. a privoxy vagy mi betölt oké, de a tor (az a hagyma lent a bal alsóban
, nem lehet állítani hogy bekapcs, mert kírja, hogy a progi blokkolva). Tűzfalat ha kilövöm akkor is ez van. Kéne még vmi progi?? Ha kézi vezérlésre veszem a dolgot
, azaz megkeresni a tor könyvtárat elindítom, feldob egy dos-os ablakot, kiírja hogy megvannak az infók, és beállítom a böngészőben is amit kell a leírás szerint akkor megy az anonimitás. (Legalábbis letesztelve jó néhány oldalon
)
Tudna vki segíteni, miért blokkolódik ?
Választ előre is köszönöm -
Parsifal2
tag
Sziasztok!
A mostani számban találhatunk egy tippet a TOR anonimizáló szolgáltatására. Felléptem az oldalra, letöltöttem a progit, ami kis ikonjával jelentkezett is a jobb alsó sarokban.
Na, most a kérdésem az lenne, hogy kell-e még valamit beállítani, mert én nem vettem észre anonimizációt. Felléptem a Dc+-ra,és ugyanúgy kiírta az IP címemet. Vagy esetleg ez a szolgáltatás másképp mükszik? A honlapon található wines setup infó, de sajnos hiányos az angol nyeltudásom. Légyszi segítsetek, hátha valaki már próbálta ezt a szolgáltatást.
CHIP magazin:41. oldal
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- CSX DDR4 16GB 2666MHz ram
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Meta Quest 2 Virtuális valóság szemüveg! 128GB
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha erre rá kattintunk akkor zöldell tor enabled lesz. ( ilyenkor be van kapcsolva és szabad a pálya
, nem lehet állítani hogy bekapcs, mert kírja, hogy a progi blokkolva). Tűzfalat ha kilövöm akkor is ez van. Kéne még vmi progi?? Ha kézi vezérlésre veszem a dolgot
, azaz megkeresni a tor könyvtárat elindítom, feldob egy dos-os ablakot, kiírja hogy megvannak az infók, és beállítom a böngészőben is amit kell a leírás szerint akkor megy az anonimitás. (Legalábbis letesztelve jó néhány oldalon