Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Valami baja van a tápomnak
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
válasz
Proci85
üzenetére
Oké, megvan.
Tipikus kár volt hozzányúlni eset..utoljára 2014-ben nyúltam hozzá, idő volt összeszedni a hogy is van ezt.
Rossz firmware -> N-es kell.
Ha téglásnak tűnik, nem kell asus recovery program, van webje.
FW csere után ha újra téglásnak tűnik, WPS gombbal indítva NVRAM reset segit rajta.
Műxik...3 órám ment el rá
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Adott egy Asus RT-N15U router gyári legújabb FW-vel: 3.0.0.4.376_3754
Néhány év után gondoltam felteszem a Tomato helyett, hogy megnézzem mi változott (ipv6, IP TV), de sajnos továbbra sincs benne VPN kliens, így menne vissza a Tomato. De nem megy....
Letöltöttem a trx-t, trx, bin kiterjesztésekkel próbálom: A firmware frissítése sikertelen. Ellenőrizze a firmware verzióját és próbálja újra.
Ezekkel a verziókkal próbálkozok:
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR2-138-IPv6-VPN.trx
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR2-138-MiniVPN.trx
tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-132-VPN.bin
tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-138-miniVPN.trx
tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-138-VPN.trxOlyan rég raktam már fel, elfelejtettem, hogy mi volt a trükk.
Tudnátok segíteni?Köszönöm!
-
Proci85
senior tag
válasz
üzenetére
Én is használok Tomato-t, igen így néz ki a főmenüje. De mi a válaszod?

Szóval a routered fogná össze a többi külső VPN kliens-t vagy a szervert meg tudod esetleg oldani máshol?
Ha te leszel a szerver, hány kliensed lesz és mekkora forgalommal?Ha csak magadnak otthoni szórakozásra kell VPN szerver, teljesen felesleges dedikált routert beállítani a VPN szerver miatt. Mehet az a főroutereden.
-
Proci85
senior tag
válasz
üzenetére
Tuti vpn szerver lenne vagy csak kliens?
Ha kliens, akkor a vpn-en menne ki minden csomag (=default gw)?
Nem csak az összekötni kívánt hálózati eszközök elérésekor kommunikálna?
Nálam az utóbbi van. Egy vpn koncentrátorra kapcsolódok, az egyik lába egy Tomato-s router. Így érek el több céges és otthoni hálózatot. Mivel így minimális a vpn forgalom, nem terhel. -
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem az én hup.hu-s hozzászólásomban látta, ami többek között a te [link] hozzászólásod ihlette. Azt hittem a 750Mbit/s HW NAT lévén jött össze.
Tomato-s fórumokban és OpenWRT esetén még sűrűbben láttam HW NAT mozgolódást. Egyre gyakrabban felmerül a téma, így gondolom ebből előbb-utóbb megoldás születik. -
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia
Köszönöm a tippet, remekül működik, de lan IP-t kézzel írtam ki biztos ami biztos alapon.
Így már lekapcsolhatom a remote access -t, VPN-en keresztül menedzselhető full biztontonságosan. Most már akár eldugott NAT-olt háló mögött is elérhetném
-
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia
Megoldható, hogy a webgui-t vpn-en keresztül érhessem el?
Van egy tomato-s router, ami openvpn szerverre csatlakozik fel. A szerverről (és úgy általában a vpn hálózatról) elérem pinggel és ssh porton a routert, de a webgui-t nem. Ennek az az oka, hogy csak LAN és WAN IP-n hallgat a web service. Hogyan lehet rávenni, hogy 0.0.0.0-n hallgasson vagy legalább a VPN-től kapott client IP-n?
Köszi -
Proci85
senior tag
Sziasztok
Tudom, hogy itt nagy Tomato bűvölők is vannak, így feldobok egy érdekes feladatot. Kiváncsi vagyok, hogy szerintetek menne-e Tomato alatt.
- Iroda, max ~50 IP, átlag 25 aktív.
- 60Mbites kábelnet + backup ADSL. Dual WAN + failovert kell megvalósítani. Ha egyiken nincs élő netkapcsolat, a másikra álljon át és vissza.
- Wifi-t egy külön AP szolgáltatná, lehetőleg külön VLAN-on, ahol guest wifi is lenne, ami nem lát a belső hálóba.
- VPN kapcsolat lesz szerverteremben lévő, VPS-en futó RouterOS-sel, ami szintén egy nagy VPN hálózat része. A VPN-be minden forgalom bekerül, egy VPS-ről futó transzparens proxy szűri majd a tartalmat + VPN-en további telephelyek, belső szolgáltatások elérése, *dinamikus routeing, további telephelyek által meghirdetett routing átvétele. Tehát a VPN-0-24 megy és ki lesz használva. Ugyan 60Mbites a net, 10Mbit-nél nagyobb ritkán lesz, így a VPN-be is ennyi kerül.
- Most jön a csavar: ha a szerverterem nem érhető el, azt (és így a távoli proxy-t), közvetlenül menjen ki a netre.Mindezt stabilan, mivel a net megléte lételem.
*A dinamikus routeing valójában csak akkor kell, ha mégsem megy minden forgalom a VPN felé, mert ekkor a routernek tudnia kell, hogy mely belső IP-s hálózatokat kell a VPN túlvégén keresnie. Ezt ugye IGP-n hirdetik fel bizonyos routerek, amit ez is megkapna ekkor.
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
WRT54G v7 routerre valahogy fel lehet varázsolni Tomato vagy esetleg más firmware-t?
Köszi -
Proci85
senior tag
válasz
beleszólok
üzenetére
"A vége természetesen egy log szerver lesz, csak az a nagy kérdés, hogy ha a sync elmarad, akkor pont azzal fog vesződni, hogy írjon a távoli logba?"
A távoli logban az a szép, hogy nincs köze a synchez. Valós időben írja. Az eredmény persze lutri, de több bugot sikerült megfejtenem így rejtélyes szerver fagyásoknál.
Ha pedig külső behatolótól tartasz: húzd újra az fw-t, akár egy másik verzióval, más jelszavakat állíts be és reméld a legjobbakat. Egyelőre mást nem igen tehetsz. Esetleg a Tomato tűzfal részénél csavarhatsz a tűzfalon. Beteheted, hogy minden ki/bemenő kapcsolatot logoljon, beleértve a hálózati gépek forgalmát is. Ezt egy idő után szűkítheted arra, hogy csak akkor logoljon, ami nem normális, megszokott portra megy. Hátha ki tudod ugrasztani a nyuszit.
Ezt megelőzően érdemes megnézni bessh-zva a routerbe, hogy az iptables -L -re milyen szabályokat ir és aszerint szerkeszteni a sajátodat hozzá. -
Proci85
senior tag
válasz
beleszólok
üzenetére
Milyen nyomokat szeretnél? Log nyomokat? Nem tárolja el a rendszer? Akkor állíts be távoli logot és valahol húzz fel egy logszervert. Annak címét megadod és hálózaton tolja ki a logsorokat.
-
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, ez nekem is jól jött. Asus RT-N15U esetén a 30 másodperccel már jók vagyunk

-
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia
Én is így reméltem. Köszi a választ
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
A nem rég felfedezett és nagy port kavart bash bug érinti vajon a Tomato fw-t?
-
Proci85
senior tag
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Adott egy Asus RT-15N router Tomato 116-os fw-vel.
A WDS gombot használnám wifi on/off gombnak.1. eset
Wifi menüben bekapcsolva, gombra ki/be tudom kapcsolni. Router újraindítása után bekapcsolva marad, függetlenül attól, hogy én esetleg előtte gombbal kikapcsoltam.2. eset
Wifi menüben kikapcsolva, gombra nem tudom bekapcsolni. Kikapcsolva marad újraindításra is.Cél: gombra ki/be tudjam kapcsolni és állapotát újraindítás után is megtartsa.
Visszaraktam most a gyári Asus fw-t, meglepő módon ezt tökéletesen tudja.
Tomato rávehető valahogy erre?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone topik
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Milyen videókártyát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fujifilm X
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tjsz