Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nOvOp

senior tag

válasz nOvOp #4910 üzenetére

Újabb kérdésem lenne. :((( A PPTP kicsit körülményes nekem, mert nem mindig csatlakozik a gyári (androidos) VPN. Néztem külön progit hozzá, de nem az igazi. Gondoltam kipróbálom az open VPN-t a leírás szerint :D
    Meglepő, de egyből működött. :DD
    A történet a következő lenne. Ebben a leírásban a Server1/Advanced fülnél, a Custom Configuration résznél a "keepalive 30 120"-t kellett beírni. Viszont így a telefonom kapcsolódott ugyan, de szerintem nem VPN-en ment ki. A Viber szakadozott (mint normál adatkapcsolat esetén) és ha felmentem egy oldalra, ahol kiírja az IP-met, ott a voda IP címét írta ki.
    Gondoltam módosítom a Custom Configuration résznél a beírt szöveget egy másik leírás szerint "push "redirect-gateway def1" "-re. Így már működik is és az otthoni IP-t írja ki az adott oldal és a viber sem szakadozik.
    A kérdésem az, hogy ez a beállítás megfelelő?

Illetve ilyen esetben a routerren futó torrent az ugye simán megy ki a netre, tehát nincs köze a VPN-hez? Valamint a csatlakozó (nem VPN-en) helyi PC is simán megy ki?
    Vagyis, csak az az eszköz megy ki VPN-en, amelyikkel csatlakozok a routerre VPN-en?
    Mindezt azért kérdezem, mert VPN-en mintha lassabb lenne a net (gondolom ez megfelelő).

Új hozzászólás Aktív témák