Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_Toni
csendes tag
Használom én is, mert munkába utazván, hiába van korlátlan mobilnetem, a buszon ülve sokszor nincs net vagy nagyon ingadozik a net sebessége. Annál rosszabb meg nincs, mikor akadozik a lejátszás. legalább is engem nagyon tud zavarni.
Megmaradtam egy régebbi verziónál, (1.2.0.5) mert ez még előadók szerinti mappákba tölti le az albumokat. az újabb verziók, meg az album címe szerint teszi mappába az albumokat, mindet külön-külön, mégha ugyan attól az előadótól is vannak az albumok. Ez sokat segít a későbbi rendezés során. az UAPP vagy a HibY R2 lejátszóm meg ugyan úgy lejátsza mint ha tidalrol menne, csak szakadozás nélkül. -
Teewine
tag
-
Teewine
tag
Hans Zimmernek a Live In Prague album esetén ez van az infóban:
<MQAENCODER> : MQAEncode v1.1, 2.3.2+724 (26991ef), F8EC1703-7616-45E5-B81E-D60821434062, Dec 01 2017 10:52:21
Valakinek biztos mond valamit. Engem hidegen hagy. Számomra az a fontos, hogy élvezem az album hallgatását, vagy sem.
-
tomp
félisten
De ha van az embernek Tidal előfizetése akkor minek töltögetne le ha amúgy a Tidal/UAPP appból (és egyéb eszközzel pl HiBy) le tudja játszani?
Ha menne nálam az Atmos akkor még arra sem használnám.
De így kénytelen vagyok letölteni azokat. Dolby Digital Plus 5.1 a hang 768kbps-el amiben benne van az Atmos. -
Teewine
tag
Azért kérdeztem rá, mert hátha valaki nem tud róla, hogy mindenféle mókolás meg torrent nélkül le lehet tölteni MQA minőségben is a zenéket ezzel az alkalmazással. Ha meg valakinek nincs MQA képes lejátszója, átakalakítja WAV-ba.
https://github.com/yaronzz/Tidal-Media-Downloader-PRO/releases
-
Teewine
tag
A Tidalgui alkalmazást rajtam kívül használja még valaki?
-
embe
nagyúr
Az idézett szöveget találtam meg, de a visszatérítés konkrét Tidalos linkje inaktív.
Amiről a fotót küldted az valami külső link, és ha jól látom valami 36$ -os díjat emleget.
Nem látom azt hogy a konkrét levont díjat lehetne visszakérni. De találtam egy Tidalos linket, ahol lehetett kérelmet benyújtani. Oda elküldtem.Amit írtál összeg, az nagyon baráti. De én a Spotify-t használom, arra van előfizetésem. Ez felesleges.
-
veze
őstag
Akkor az utolso linken végig menve, az adatokat megadva ( email, telefonszám a fizetés adatai a bank adatai, összeg stb) el lehet inditani a refund kérelmet. Azt nem értem ha megtaláltad, akkor miért nem vitted véghez. vagy ha ezt tudtad akkor mihez is kértél segítséget? mintha azt írtad volna hogy nem tudod hol kell elindítani. hát itt...
vagy akkor mégsem kell visszatérítés? én már nem értemmindegy, nem az én dolgom .én nem akarom lemondani mert 4 honap hifi csomagért 400 forintot kértek most csak
-
veze
őstag
" Ha olyan országban él, amely az Egyesült Királyság / Európai Unió része, és előfizetéssel vásárolt, akkor joga van a teljes visszatérítést kapni a vásárlástól számított tizennégy (14) napon belül, ha még nem kezdte meg a szolgáltatás streamelését vagy letöltését"
A korábbiakat biztos nem
esetleg ami 14 napon beül van. [link]
[link]
egyebet elmondani nem tudok -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Először is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol hogyan lehetne refundolni? Illetve rögzített kártyát törölni?
Valamikor leregisztráltam, és megadtam egy netes kártya adatait. Nem is foglalkoztam vele, nem használtam a Tidalt. Néha jött egy email, hogy hogy nem tudta levonni az összeget. Valszeg ilyenkor nem volt a virtuális kártyához összeg rendelve.De most nézem, hogy tegnap, illetve a múlt hónapban is le lett vonva a havi díj.
Igazán nincs rászükségem, nem használtam egyszer sem.
Hol lehetne refundolni, illetve törölni a kártyát?
Vagy a fiókot kell hozzá törölni? -
Jót-evő
csendes tag
válasz
jambiyya #378 üzenetére
A spotify idézi a youtube által konvertált aac-ket de Tidalon én is találtam mostanában gyér HiFi-ket. Pillanatra kapartam a fülem mi ez, aztán gyorsan lekaptam FLAC-ben az n betűs oldalról és hát nem a fülem ment tönkre
Ja és nyilván egy "HiFi stream" nincs egy CD-ről ripelt FLAC magasságában de itt nem ez volt a gond szvsz. -
Z.É.T.
őstag
válasz
jambiyya #380 üzenetére
Ez arra "bizonyíték", hogy sokkal jelentősebb a különbség két master között, mint az mp3 vs wav vs dsd között.
Ettől még a Tidal (Deezer, stb) jobb hangú, mint a Spotify.
Amit rendkívül sajnálok, mert a Spotify szolgáltatásai a legjobbak az általam ismert streaming szolgáltatók közül. -
jegenye77
addikt
Sziasztok!
Gondoltam kipróbálom a Tidal t a spoti mellett.
HiFi előfizetésem van.
Ilyenkor ez alapból ezen a jobb minőségben szól ami jobb mint a spotify?
A Master meg még ennél is jobb minőséget nyújt? -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #372 üzenetére
Ahogy nézegetem elég nagy a szórás.
Elvileg a Tidal a kiadói Master anyaghoz hozzáfért és azt többlépcsős kibontásos MQA Flac formátumba pakolták.
Az alap az veszteség mentes, majd kibontva felette lévő már veszteséges minőség.
Mikor kezdték akkor 24 bit / 48kHz volt ha jól tudom, és az első lépcsős kibontással (szoftveres) elment 96000Hz-ig.
Az MQA formátumnak van már náluk pár változata pl az alap 16bit vagy 24 bit /41kHz 48kHz
Most az lavf kódolás az MQAEncode helyett.
Ez így érdekesen alakul. -
M_Toni
csendes tag
-
M_Toni
csendes tag
Több millió MQA zenével bővült a Tidal kínálata, főként a Warner Music Group-tól eredően.
ez a "problémás" MQA viszont egy norvég kiadó. Komolyzenei albumai vannak, és ők ezt a Lavf57.3.100 kódolást használják. amúgy nagyon jól szólnak. -
M_Toni
csendes tag
válasz
jambiyya #356 üzenetére
Talán azért van ez a probléma, mert ez az album teljesen más kódolású mint a szokványos MQA. nekem meg van gépen és ha megnézem egyik zenefájl tulajdonságait, ezt Írja ki: Kódolta Lavf57.3.100.
Még a szokványos MQA zenék esetében kódolta MQAEncode v1.1, 2.5.0+1239 (d9734fc), F8EC1703-7616-45E5-B81E-D60821434062, Aug 13 2020 00:23:52
ez lehet az oka a problémának. Ha megnézed mobilon az uapp lejátszóban, az is nagyon érdekes dolgokat Ír ki. -
törölt tag
válasz
#07400704 #365 üzenetére
nem az a lényeg, hogy milyen paraméterei vannak a zenének.
Nem értesz hozzá.
pl az MQA 24 bit/48kHz az originál sample-rate pedig 88000Hz vagy 96000Hz van jelezve.
Amin te problémázol az lehet ,hogy csak 16 bit és 44kHz. és MQA-nak van beállítva.
Nem a paraméterek a lényeg?
Egy Mp3-at beraknak DSD formátumba az már neked akkor DSD? -
törölt tag
Üdv. srácok!
Van itt valami, amire nem találok magyarázatot, vagyis van egy elméletem, de megerősítésre vár.
Szóval, létezhet az, hogy egy adott hálózati lejátszó(Pioneer N-50AE), a saját TIDAL integrációjával nem minden MQA fájlt játszik le? Mert alapban szépen teszi a dolgát, ami mester az mqa-ban jön, ami hifi az flac-ban, stb. de van néhány olyan egyébként mester jelölésű zene, vagy album, amit ő sima hifiben játszik, holott mester jelölésű.
És az érdekes az, hogy ha ugyan azt a zenét, vagy ugyanolyan felbontású mqa zenét pendrájvra teszem, azt meg gond nélkül kezeli, kezelheti is, mivel a benne lévő DAC ezt lehetővé teszi.
Már teljesen szétkomplikáltam az agyam, hogy mi lehet a magyarázat!
Néhány helyen feldobom ezt a témát, talán lesz olyan szaki, aki otthon van ebben, és tud magyarázattal szolgálni.Itt van pl. ez az album, sima hifikén értelmezi, vagy pl. ezt is, holott a telefon TIDAL aplikációja, meg az asztali gépé is, mesterként tolja, mivel az is, de ha a Pio saját tidal kliesében indítom el, akkor csak sima hifiként játsza flac-ban, érthetetlen
-
borges7
aktív tag
válasz
#20584850 #353 üzenetére
Nincs már előfizetésem ezen rég, csak a fiók. Elküldtem nekik annak a számlának az adatait, meg amit még kértek, most várom a választ. Egyébként utálom ezeket, akikkel levelezgetni kell, hogy megszüntessem, bezzeg mikor regisztrálsz, akkor nem kell!
De jó ez az oldal, amit belinkeltél, elmentettem, hátha másnál is jól jöhet még, köszi!
-
borges7
aktív tag
válasz
#20584850 #347 üzenetére
Email-t, vagy a Manage Subscription-Help-Submit a Request-et kell kitölteni? Itt elég az email-címet megadni, ugye? Mi ez a "Your login to TIDAL", enélkül nem engedi elküldeni. A Username az egyik emailcímem(amivel regisztráltam), van a Név, az Email-nél pedig egy másik email-címem is szerepel, most melyiket kell elküldeni?
-
veze
őstag
válasz
jambiyya #346 üzenetére
ez így van.
van egy email cimem, amit nem használoksemmire ( van benne egy pont a kukac előtt..
Van valaki másnak egy ugyanilyen csak pont nélkül. és rendre megkapom a leveleit, már eléégé unom
Elöfizet valahol a postánál valami átirányítós szolgáltatásra és mindig kapom az értesitot amikor lejár és ujra kell fizetni
Fogalmam sincs kicsoda.
Egyelőre nem foglakoztam vele sokat mert egy általam (most) nem használt fiok
vajon ha jelszó emlékeztetőt kérnék a posta oldlán a regisztrációjára azt is elküldené nekem ( is) ? ez elég gáz azért a gmailtol..
Ha érdekel valakinek az email forgalma, akkor megbézem az email címét, regeleg egy ponttal kiegészitett változatot és megkapom minden levelét ???? -
borges7
aktív tag
Fiókot egyébként hogy lehet megszüntetni? Sehol sem látok ilyen opciót. Írni kell nekik?
-
kamikaze7
tag
Sziasztok! Szívesen csatlakoznék egy family hifi csomaghoz, ha valakinél van még hely és be fogadna hosszú távra.
-
revex345
csendes tag
Sziasztok!
TIDAL beállitásokban van-e olyan lehetőség, hogy pl. egy teljes koncert album hallgatása közben ne legyen szünet a trackek között? -
HoaryFox
őstag
válasz
RetepNyaraB #331 üzenetére
És #332 Tomp, köszönöm a válaszokat, még eléggé az út elején vagyok, meglátjuk, mit akarok kihozni belőle, ha egyáltalán bejön a Tidal vagy lehet visszamegyek feleannyiért a Spoti-hoz
#333 Borix: Köszi a tippet, nekem így tetszik a hangja a HD58X-nek, ahogy van -
törölt tag
válasz
HoaryFox #328 üzenetére
A HD 58X-en majd meglátod, hogy bejön e neked, vagy sem.
A tidal win kliensén kívül még kipróbálhatod az audirvana-t 30 nap ingyenes próba. [link]
Az 58X egy jó mindenes fejes, nekem is az van de ami mindenre jó, az igazán semmire...
Ez a módot kipróbálhatod nekem bejött. [link] A gyári szivacsot azért ne vágd szét! -
tomp
félisten
válasz
HoaryFox #330 üzenetére
Az egy dolog, hogy BT-n csúcs LDAC-n megy át az anyag. De ha csak nem LG telefonról van szó akkor a Tidal app eleve 44,1kHz/16biten megy. Hiába 96kHz/24bites MQA. Az app nem azt fogja tovább adni.
UAPP viszont képes arra, hogy a bitstreamet transzkódolja az android rendszer LDAC-re. Az appban erre van külön kapcsoló. Bluetooth output opció.
Én a Tidal appot csak Atmosra használom. HiFi és Master kizárólag UAPP.
Vicces, hogy az Atmost szebben visszaadja egy AAC-s TWS füles(igaz írják, hogy támogatja az Atmos hangzást) mint egy LDAC füles. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
HoaryFox #330 üzenetére
Elvileg. Ám a Tidal nem úgy írta meg az appot. Sajna a 16 bites droid driveren tolja át a bt jelet is, az ldac marginális haszna a jobb alapfeldolgozás. Itt jön a képbe az uapp player (amelyhez kizárólag a bit perfekt módot és az mqa licenszet kell megvenni, a többi feature lehúzós baromság). Ám csak tidal fiókot (meg még pár hi-res szolgáltatót) kezel, spotify-t nem, pedig annak is jót tenne a minőségi szoftver.
-
HoaryFox
őstag
válasz
RetepNyaraB #329 üzenetére
Nem tudom, mennyire számít, de a telefon és a BT fejes között LDAC kodekkel megy át az adat, 96 kHz / 32 bit / 990/909 kbps adatokkal.
Másrészről mondjuk telefonon nem várok "lef*som a bokám" szintet, van egy minimális igényem, amit elégítsen ki. -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Új vagyok Tidal-on, gondoltam 300 Ft-ot megér 4 hónapra kipróbálnom, hogy megéri-e a Spotify-hoz képest, először ódzkodtam, hogy nincsenek fent olyan kisebb előadók, akiket én hallgatok, de meglepődve tapasztalom, hogy de bizony, széles a választék. Szóval eddig kellemes csalódás.
Bent melóhelyen csak a hurcolászós BT fejhallgatóm van, ezzel nem nagyon hallok ki semmi különbséget a Tidal Master és a Spotify "rendkívüli" között, majd otthon kicsit jobban kitesztelem rendes DAC-val (SMSL M8A), fejhallgató erősítővel (SMSL SAP-12), fejhallgatóval (Sennheiser HD58X) -
borges7
aktív tag
A Microsoft store-os alkalmazást használja valaki? Érdemes felrakni, vagy jobb a másik?
-
funkmester
aktív tag
Paypal-lal nem tudtam kifizetni a tidalt...azt irja kossem ossze a payt bankkartyaval....ez minden korulmenyek kozt kovetelmeny? Eddig mindig tudtam hasznalni a paypalt enelkul...
-
borges7
aktív tag
válasz
funkmester #320 üzenetére
Ha minden igaz csak dec.2-ig! [link]
-
kopapy
tag
válasz
RetepNyaraB #317 üzenetére
Igazad van, hívőkkel felesleges vitatkozni. A vaktesztelő halgasson meg egy losless 44,1kHz-es felvételt és egy mastert ugyanszzal s számmal. Ha felkonvertált lenne, csak jobban szólna (nem), de nem másképp, térben, hanszerekben, stb....
A tömörített hang jó eszközön kihalható annak aki nem ahhoz van szokva. A füet is be lehet járatni 😀 -
törölt tag
válasz
Nem szokott sokáig.
-
Patice
nagyúr
válasz
A készlet erejéig...
-
borges7
aktív tag
Új felhasználóknak 4 hónap Prémium 149 Ft-ért, HiFi 299 Ft-ért! [link]
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #317 üzenetére
[link] Bővült nemrég a kínálat.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #315 üzenetére
Csak ismétlünk.
Még mindig jobb a vakteszt annál, mint mikor áradoznak pl egy adott DSD változat mennyivel jobb minőség, közben egy felkonvertált rakás sz@r, amit olyan jónak hallani vélnek mert (DSD 128). -
törölt tag
válasz
milkabrams #303 üzenetére
Menyi az a messze nincs annyi lossless anyag pontosabban?
A mester anyagért sokan nincsenek úgy oda, ahogyan én sem.
Vaktesztben Apple 256AAC vagy a Tidal 320AAC is nagyrészt megtévesztene nem nagyon szúrnák ki.
pl Minimálisat emelném a hangerőn a tesztben és a sok szakértő azt mondaná, hogy ez a jobb. -
veze
őstag
válasz
jambiyya #310 üzenetére
ha valaki nem tudott rola behajtani, (ezek legalabbis: spotify tidal , mega stb) azonnal küld emailt, ergo figyelmeztet, így ha el is feledkezett róla az ember, hogy le akarta mondani ez alapján akkor rögtön meg tudja tenni. Aztán már biztos nem próbálkozik. Nyilván olyanokat teszek erre, amit eleve nem akarok használni csak próbaidősen, amit használni akarok és fizetni, azt engedhetem arra a kártyára amelyikről mindig időben tud beszedni. Az már biztos macerásabb ha közben más okbol meg folyamatosan szeretnénk, hogy a kártya elérhető legyen. Akkor más megoldást kell keresni.
-
v-man
őstag
Gedeon FB csoportban szinte minden héten keresnek megbízható tagtársakat.
-
veze
őstag
válasz
jambiyya #306 üzenetére
nekem sima virtuális van , nem egyszer hasznalatos és le van tiltva folyamatosan, eddig még soha nem sikerült róla behajtani semmit, ebben az állapotában.
Amikor kell akkor arra az öt percre feloldom. A fő kártyához meg nem bír hozzáférni mert annak az adatait nem adom meg sosem. Nekem ez működik , bevált.
de még az is működhet, ha valaki nem akar revolutot, hogy magyar banknál van virtuális web kartyája ( otp-nél lehet ilyen az biztos) és azt adja meg, miközben nincs rajta csak 100 forint..az otp se engedi meg hogy akkor a fő kártyájáról vegye le, simán elutasítja
bocs sok offért, de hátha valakinek pont ez segít -
sagit
veterán
Hi-fi családi csomag abszolút nem drága. Össze kell állni 6-an és valami 4600 ft?
-
veze
őstag
válasz
jambiyya #304 üzenetére
ugy vannak vele 4 honap az jó hosszu idő már azt se tudja a delikvens addigra, mikor lenne esedékes a levonás...
Én mindig elérhetetlen kártyát adok meg az ilyeneknek ( revolut virtualis) csak addig él amig kifizetem rola amit kérnek ( most pl a 299) utana le van tiltva.( telorol
ez gyorsan és könnyeden megy akar naponta tobbször is, nem olyan vaskalaposak mint pl az otp.. ahol nem ilyen egyszerű 5 percenkent tiltani egy kartyat meg feloldani)
Amikor lejar és nem sikerül levenni a pénzt akkor mailt küldenek hogy valami geb@sz van a kártyával , adjak meg esetleg egy másikat
egyébként nem küldenek előtte semmit csak simán levennék -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #301 üzenetére
Deezer Premium 1500Ft CD minőség FLAC, a Tidal 3000Ft-ba adja HiFi csomagban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W