- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Otisz
őstag
válasz
h0o2a7j6 #7429 üzenetére
Én is tanulmányoztam az általad nézett linkeket.
Hát, hogy az X40 60e-ért sok-e?...többmindentől függ. Dokkoló van-e hozzá, milyen állapotú, stb...
Én a makulátlan, garis itthoni X41-em dokkolóval együtt adom 100ezerért.
Nem sok ilyen gép mozog már garival. Most cseréltettem benne vinyót is. -
Otisz
őstag
válasz
h0o2a7j6 #7427 üzenetére
Anno keresgéltem, és ha jól rémlik, akkor azt hiszem Toshiba márkában találtam nagyobb RPM-eset a neten bogarászva.
A beépített kártyaolvasó sajnos nem kezeli az SDHC kártyákat.
Vinyót lehet CF kártyával, vagy akár SSD-vel is helyettesíteni, akinek esetleg erre van szüksége.
Vagy: a dokkolójába az optikai ODD helyére lehet szimpla 2.5"-os akár 7200RPM-es HDD-t tenni, és arra telepíteni az oprendszert.
Amennyiben arról tud bootolni, akkor frankó, ellenben mindig magaddal kell vinni a dokkolót... -
Otisz
őstag
2672RHU a típusa az X31-nek, ha jól látom a linket.
P M 1.6GHz, 512MB RAM, 40GB 5400rpm HDD, 12.1 XGA(1024x768) TFT LCD, Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), IBM 802.11a/b/g wireless(MPCI), Secure Chip, IEEE 1394, 6 cell Li-Ion battery, WinXP Pro
eddie1978:
Én egyébként kb fél éve adtam el egy ilyet 1GB RAM-ra bővítve, Hun bill-el, 62ezer Ft-ért. -
Otisz
őstag
válasz
Shadowfax #7094 üzenetére
Én 2 hete zongoráztam ezt végig.
Az X41-em garija a honlap szerint már lejárt, ellenben papír szerint még lenne rá 1 év.
IBM szervíznek írtam e-mailt, bekérték e-mailben a garanciapapír fotóját (fax is jó), és átírták az adatbázisban az időt, ami mostmár tökéletesen a valóságot tükrözi.
Úgyhogy ez a való világ -
Otisz
őstag
Egy kérdésem lenne itt a mélyen tisztelt ThinkPad tulajokhoz.
Adott egy X41.
Próbáltam hozzá 5400RPM-es HDD-t keresni, de nem jártam eddig eredménnyel.
Ami viszont felmerült bennem. Próbálkozott már valaki a HDD helyére CF kártyát behelyezni? (16 vagy 32GB-osra gondoltam) Vagy esetleg SSD-t? (bár ez utóbbi jóval drágább lenne, emiatt a CF-es megoldást favorizálnám).
Gondoltam így egy kicsit megdobhatnám a sebességet, ami nem jönne rosszul.Bármilyen infót szívesen fogadnék.
yanna: van lehetőség átiratni a garancia dátumát a megfelelő időpontra, ilyen esetben a vásárlási papírokkal kell felkeresned az IBM szervízt, és segítenek.
-
Otisz
őstag
válasz
neomorf #6701 üzenetére
Az áfát és a vámot ill. kezelési költséget nem a csomagban lévő számla alapján fogják meghatározni, hanem tőled fognak bekérni papírokat, amivel igazolhatod hogy X összegért vetted a terméket.
Ilyen esetben elfogadják, ha kinyomtatod a licitált eBay-es oldalt, illetve a PayPal számlát.
Ezeken ugyebár nem 900$ fog szerepelni, hanem az eredeti leütési ár.
Fizetési összeget növelő tétel a szállítási díj is. -
Otisz
őstag
válasz
Shadowfax #6686 üzenetére
Anno minden követ megmozgattam, de garanciát hosszabbíttatni az USA-ból származó gépemre nem sikerült.
Ráadásul kint lett hozzá vásárolva plusz 2év (ami ott kint nem lett érvényesítve).
Erről minden papírom, számlám meg volt, sőt telefonon és e-mailen keresztül a kintiekkel is beszéltem, itthoniakkal még többet - még sem jött össze.
Tehát: óvatosan, megfontoltan! Nem kis pénz!mindez neomorf márkatársnak szólt, és mindenkinek aki hasonló dolgon gondolkodik
-
Otisz
őstag
Szia!
Én a T40 árát 50 és 60ezer közé sorolnám. Többet nem hiszem hogy adnak érte.
Én a T41p-met 75ezerért adtam el. Elég sok ThinkPad-em volt már (most is az van).
Az X-es sorozatot kiváltképp kedvelem. Hurcolászás szempontjából jobb mint a T széria - bár ez utóbbi sem vészes 14"-ban.
Jelenleg egy X41-esem van. (volt X20-am, X31-em is)
A kérdés ugyebár az, hogy mennyi a rászánható kereted?
Amennyiben megteheted, akkor ajánlom én is az eBay-es szituációt, de add hozzá a vámot, áfát, kezelési költséget. Valószínűleg landolni fog a vámosoknál.Viszont ha megteheted, akkor az x300 űűűűber egy darab, optikai meghajtó is van benne, meg úgy alapból nagyon egyben van.
Nekem az x41-hez van dokkolóm, amit ha akarok akkor viszek magammal, de nem szokott hiányozni az optikai meghajtó menet közben.Az X-es sorozat tagjai is strapabíróak, így gondod ezekkel sem lenne. Volt már nekem 4és fél éves x31-em is, olyan külsővel, hogy nem mindennapi volt.
-
Otisz
őstag
B.Ú.É.K.!
-
Otisz
őstag
Köszönöm a hírverést
És amint írtad is az utóbbi hsz-ben, teljesen más az Ultrabay 2000 ill. az Ultrabay Slim ODD.
Az utóbbinak az ára is eléggé drámai. A legolcsóbb helyen 40ezerért láttam.Más:
a párommal alkudozunk egy állítólag garanciális X szériás gépre, és nem hajlandó a gép sorozatszámát megadni az eladó.
Váltig be akarja bizonyítani, hogy azzal semmire nem megyünk, csak garanciapapírral.
Az ilyenektől megyek falnak...van eset amikor szükséges a garanciapapír, de akkor is kell az s/n szám...
Mondtam a páromnak, írja meg neki, hogy ha másnak nem hisz, akkor nézzen be ide a fórumra, vagy hívja fel az IBM központi szervízét...grrrrrrrrrrrrr -
Otisz
őstag
Tudja esetleg valaki, hogy egy kifogástalan T szériába való eredeti IBM slim DVD+-RW mennyit érhet most?
Nem akarom elherdálni, és gondoltam először megkérdem a hozzáértőket. -
Otisz
őstag
Nálunk én, meg a párom is TP rajongók vagyunk.
Ez 1 ördögi kör. Nem lehet belöle kilépni (mondjuk nem is akarunk). -
Otisz
őstag
-
Otisz
őstag
Hátha esetleg tud valaki eladó laptopot: Thinkpad X vagy T szériás gépet keresek megvételre
-
Otisz
őstag
Esetleg van itt olyan x31-es tulaj, akinek van hozzá HUN recovery lemeze?
A szervíz 60 Eur+áfát kérne érte, mivel a garim már lejárt... -
Otisz
őstag
válasz
bonaparte77 #4552 üzenetére
-
Otisz
őstag
válasz
bonaparte77 #4542 üzenetére
Utánanéztem, valóban nincs...nem marad más, mint a Google, ahol drivert kell hozzá keresni, és próbálkozni, hátha...
jobb 5letem nincs -
Otisz
őstag
válasz
bonaparte77 #4539 üzenetére
Mint ahogy Tim82 is írta: Lenovo honlapjáról le kell szedni a megfelelő drivert, és akkor mennie kell.
-
Otisz
őstag
Ha esetleg érdekelne valakit új akku Thinkpad x2x-hez klikk ide
-
Otisz
őstag
Ismert hiba, mely általánosságban a 60-as sorozatoknál jelentkezik.
Több helyről is jelezték már ugyanezt. Először chipset gondra gondoltak, de más gyártók más laptopjai ugyanazzal a chipsettel jól kezelték le a memóriákat, kivéve az IBM.
Bővebben (angol tudás elengedhetetlen):Én nem találtam rá a neten megoldást, de ez nem feltételezi azt, hogy nincs...
-
Otisz
őstag
x20-hoz szeretnék valakitől recovery lemezeket kérni, hátha akkor jó lesz a LAN-om. Előre is köszönöm
-
Otisz
őstag
Itt nincs semmire sem állítva.
Akkor lehet, hogy csak szerencsém van? Mindegy. A lényeg, hogy frankón működik!
Ezek után lehet meg kellene próbálnom az 512-es memória modult is, hátha
...csak kár hogy senkinek sincs a közelemben...
és ha már itt tartunk: vajon mi lehet a proci felső határa? -
Otisz
őstag
sajnos nem tud többet, de hihetetlen mód meg vagyok vele elégedve.
Főképp hogy tettem bele egy 160-as vinyót, meg hamarosan érkezik a LightScribe-os DVD író a dokkolóba, plusz új akksi, meg egy picimacis 4db USB 2.0-ás kártya.
Már csak a wifi és a bluetooth hiányzik belőle - és hogy be tudnám lőni a LAN-t.
Jó, nem egy Core2Duo, de még ennyi év után is tisztességgel ellátja a dolgát, ami nem kis szám.
Emiatt a megbízhatóság miatt van csak és kizárólag ThinkPad-em.
Igaz volt egyszer egy Asus-om is, de mentségemre szóljon, hogy csak 1hétig -
Otisz
őstag
Tudja esetleg valaki, hogy az x20 lekezeli-e az 512-es RAM-ot?
Leírás szerint nem... -
Otisz
őstag
válasz
Adrian Mole #4352 üzenetére
Maga a net jól van konfigurálva, mert más gépekkel tökéletesen működik bármiféle állítás nélkül, ellenben már régebben volt hasonló problémám egy N200-assal, és ott is driver gond volt. Ezért tippelek arra.
Azért kösz. -
Otisz
őstag
X20-ashoz kellene egy kis segítség.
Intel Pro/100+ miniPCI hálókártya van a gépben, de nem sikerül 'szóra' bírnom.
Több drivert is kipróbáltam, de hiába.
Folyamatosan az "Egy hálózati kébel nincs bedugva" üzenet jelenik meg (naná, hogy csatlakoztatva van).
Van itt olyan akinek X20-as gépe van, és működik is a nete a beépített ethernet vezérlővel?Egyébként USB-s hálókártyával minden frankó, csak a sebesség a nem 2.0-ás USB miatt csak a negyede a lehetséges maximumomnak.
Köszönöm.
-
Otisz
őstag
X20 recovery partíciója van itt valakinek kiírva lemezre?
-
Otisz
őstag
Az X20 valóban csak az előírt maximum 256MB-os memóriamodult képes kezelni?
-
Otisz
őstag
Valaki meg tudna szánni egy X20 recovery lemezzel?
Nagyon hálás lennék!Köszönöm
-
Otisz
őstag
...meg hogy picimaci kártyákból csak 16biteset, vagy a 32 biteset is lekezeli?
-
Otisz
őstag
Tudja esetleg valaki, hogy az IBM ThinkPad 380XD milyen és mekkora vinyót bír el maximálisan?
-
Otisz
őstag
Valakinek van esetleg IBM 380XD-hez recovery lemeze?
-
Otisz
őstag
Tudtok esetleg olyan valakiről, akinek van eladó olcsó régi, netezésre használható ThinkPad gépe?
-
Otisz
őstag
Semmi gond!
Közben árulom a T60-am, úgyhogy nem annyira lényeg. Amennyiben megmarad (mert elherdálni nincs szándékom), akkor majd megpróbálok máshonnan szerezni.
Persze továbbra is ThinkPad user maradok (leginkább egy T40 vagy valami ilyesmi cserét szeretnék).ThinkPad forever!
Azért kösz!
Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest