- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
-
TOZ
addikt
T42-on talalkozott valaki kozuletek a USB2.0 to 1.1 issueval? (lehet beleszaladtam, xp es linux alatt sem masol pendriverol 1000 kb/s nel gyorsabban, ugyanez a drive a T61ben hasit rendesen... Meg jo, hogy korrekt helyrol van, garanciaval a gep...)
-
TOZ
addikt
Elestem ettől a T42-től. Szerdán lesz 4 éves. És leszámítva a szokásos palmrest repedést és es minimális fehér pöttyöt a tft-n hibatlan (nyilván a kulso boritason látszik a 4 ev ceges mult, a gumin vannak karcok). 100%-os HDD a sentinel szerint. Kozel 3 óra az akku... (magam sem értem. 4 év alatt 40 ciklust raktak bele).
Gondoltam a korhazasdi utan amennyiert vettem annyiert adom is tovabb, de valszeg marad, sajnalnam. -
TOZ
addikt
Vettem az iment egy ilyet. Kozeljovoben kinez egy kis korhazi tartozkodas, es gondoltam egy olcso gepet elvinnek magammal Nincs valakinek "veletlenul" recovery mediaja ehhez a tipushoz?
-
TOZ
addikt
válasz
BobMaster #10568 üzenetére
Ez abszolut erteheto, marmint, hogy nincs raktaron. Vevokent azonban bosszant, hogy akkor miert adnak meg 3-4 hetes szallitasi idot... (halkan hozzateszem, hogy toletek is 4 hetes szallitasra jott ajanlat, csak a cc jobb arat adott).
Le kell irni, hogy 6 het. Az korrekt. Igy nem. -
TOZ
addikt
Komolyan ennyire mission impossible egy sata ultrabay keret beszerzes egy sATA ultabay HDD keretet egy magyar lenovo partnernek? A c-centernek 3.5 hete nem sikerul...
-
TOZ
addikt
válasz
BobMaster #10551 üzenetére
A szemem elott bontottak ki a gepet a factory sealed boxbol... szoval ha huncutsag, akkor szerintem Lenovo csinalta. (Az nem lehet, hogy a hazakra egy masik gyartosoron elobb rakerul a default OS matrica es utana dol el, hogy ebbe a hazba egy CTO modell megy?)
Egyebkent a gyari recovery lemezeken is Vista Home van... -
TOZ
addikt
Egy darabig nekem is. Aztan par hete probaltam, es akkor mar nem. (Lehet volt valami update a grubbal vagy a fene tudja, nem igazan figyeltem erre.)
Mondjuk mindegy, recovery lemezeket megkaptam IBM-tol... ha esetleg... bar nem hinnem ;-) foleg miota folyamatosan azt olvasom toled, hogy mennyit kuzdesz a Vistaval ;-) -
-
TOZ
addikt
-
TOZ
addikt
válasz
Charybdis #10453 üzenetére
Azert a total out of box nincs meg. Hegeszteni kell a tp-smapit, a hdaps-t es az ujjlenyomat olvasot (bar ezekre a workaroundot fossa a google es a thinkwiki). Na meg ugye az energia gazdalkodas... (bar ez kis kernelforgatgatassal javithato nemileg)
Hozzateszem, Evone valszeg inkabb Gentoo parti, a win vs linux temat meg nem is olyan regen mar kiveseztuk. -
TOZ
addikt
Kicsit elamultam az iment az apron, hogy milyen ku...lonosen jo/alacsony ara van egy-ket Thinkpadnek (konkretan egy par napos X200-ra gondolok) ... huledezem nagyon. Ilyen arak mellett nem is ertem ki vesz meg barmi mast... (Na meg egyre biztosabb, hogy a vas amit eppen hasznalok jo par evig a kezem alatt marad, hiszen lassan ezeknek a kivalo gepnek sem lesz ara a piacon)
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #10334 üzenetére
Vagy esetleg valami pingvinben? Igaz, akkor egy nagyobb akku lehet elkél.
Ubuntu Jaunty 2.6.28-13-as "gyári" kernellel nagyjából 30 másodperc... -
TOZ
addikt
válasz
Scalpel #10177 üzenetére
Breitling, hat ja...
Nekem "csak" egy 50 éves Marvin jutott. Amolyan olcsón minőséget, mint amikor veszel egy 6 éves Thinkpadet (hogy ontopic is legyen a post egy picit). (meg persze starapalni egy Seiko5 alapra epult sosemelromlo automata)
Bar mandzsettagombból is akad egy makultlan nálam idősebb - még apam vőlegényruhájahoz vette eredeileg. -
TOZ
addikt
Tulajdonkeppen a te hozzaallasod a helyes. Hasznalni kell, aztan ha elhasznalodik venni masikat. Az quartzorabol sem veszuk ki ejszakara az elemet, hogy "tovabb birja". (Hanem inkabb felhuzos, vagy automata orat hasznalunk, mert az ora, a tobbi idomero eszkoz csupan 8-) )
-
TOZ
addikt
válasz
rankesz #10150 üzenetére
Ezt hogy érted?
Power managerbe kell állítania valamit? Én úgy használom hogy amikor lehet akksi ki, amúgy meg 10% körül rádugom és fullra feltöltöm. Mondjuk kb 1.5 hónapja van meg a gép, azóta kb 8 ciklus van benne... Meg ha el akarom adni akkor ha beállítok mondjuk 30-ról 80-ra töltést az mindig +1 ciklus nem? É leendő tulaj meg leszarja hogy Everest szerint 100as az akksi, ha sikszor volt feltöltve? Szerintetek mi az optimális?Allitsd be mondjuk, hogy 30nal kezden tolteni es alljon meg 80 korul. Ha 30 alatt dugod be akkor elindul es feltolti 80-ra (+1 ciklus). Ha 30 felett, akkor nem indul el a toltes (+0 ciklus). Az litiumos akkunak (thinkwiki szerint) a 30-80 kozotti toltottseg nagyjabol az optimalis (tul lemeriteni es fullra feltolteni sem egeszseges). En a fentiebb vazolt modszerrel hasznalom november ota a gepet (sokat megy halozatrol) es egesz pontosan 28 ciklus van az akkuban.
-
TOZ
addikt
válasz
BobChemistry #10147 üzenetére
Azert ez kegyetlen durva. Nalam eppen - ismet - kernelt gyartva alig 360 mega memoria hasznalat van. Nagy vagyok egy linux guru amugy, szinte alap ubuntu van fent (jelenleg fut egy deluge, egy aMsn, nehany firefox ablak van megnyitva es keszul a kernel egy terminalban). Viszont igy mar kezdem erteni, hogy miert keveslik sokan a 2 gigat Wines kornyezetben.
-
TOZ
addikt
"Panaszkodtunk" par napja, hogy mintha mostanaban melegebb lenne a proci gepeinkben. Hat jelentem azert meg mindig jok ezek a Thinkpadek. Eppen kernelt forgatok, es 60 Celsiusnal nem megy fentebb a homerseklete a prociknak. (Megy a venti, de relativ halk a gep.) Legyen is, Benedek fiam a masik szoban alszik! Pedig meg vannak dolgoztatva rendesen.
Thinkpad, szeretem. -
TOZ
addikt
válasz
Integra #10067 üzenetére
jo lehet a security check soran elmagyarzni, hogy neked miert kell ket notebook... meg elotte megkuzdeni, hogy notebook az kezipoggyasz is meg nem is... tehat, hogy tessenek mindkettot felengedni veled a gepre... draga emlekek, meg 2006. augusztusbol, amikor LHR-en egy kilogo akaszto miatt nem vettek fel a kerekparos taskamat kezipoggyasznak, mondvan, nem fer bele a meretmeghatarozo dobozba...
-
TOZ
addikt
válasz
Dr. Akula #10035 üzenetére
Linux alatt tutti, hogy lehet allitani a merulesi sorrendet.
echo 1 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/force_discharge
es rögvest a fő akkuval kezd.
Windowsnal nem tudom, hogy hogy megy ez.A nagy előnye a hotswap lehet a UB akku hasznalatnak... amit a main batteryvel nem tudsz megoldani.
-
TOZ
addikt
Osztom a velemenyt. Annyi kiegeszitessel, hogy alternativ megoldas lehet valamilyen kulso dvdiro eszkoz, amit innentol barmilyen masik gepen is tudsz hasznalni. (Baromi jol jott nekunk otthon. Asszony ceges D630-ban DVD-ROM van - biztonsagi okokbol - de ... firewire-on siman redugtam a jol bevalt kulsohazban PIO111D ezereves eszkozomet es irtuk a biztonsagi mentest dvdr-re.
-
-
TOZ
addikt
Azert volt itt tema nem olyan reg, hogy attol, hogy a warranty lookupban in warranty a status meg lehet lopott. Csak egyszeruen nincs bejelentve. Aztan az is lehet, hogy emberek nincsenek tisztaban azzal, hogy mit is arulnak... vagy mi szeretnenk azt hinni, hogy gepeink tobbet ernek...
-
TOZ
addikt
válasz
Scalpel #9833 üzenetére
Bizony van. Evone lentebb meg is adja a windowsos beallitast hozza.
Minap meglepodve tapasztaltam, hogy az asszony D630-as Dellje is tudja ezt a featuret. (Viszont azon nekem borzalmasan hianyzik a gorgeto gomb, talan ez egyik legjobb dolog a Thinkpadekban, a trackpointhoz nem csak ket gomb, hanem egy kozepso gorgeto. OK. A Dellnel erre az egyszerre nyomod a ket gombot a megoldas, de baromi kenyelmetlen. Nekem.) -
TOZ
addikt
Ennek a kegnagyobb elonye, hogy on-site. Azaz a szerviz hazhoz jon. Es ha lehetseges helyben javit. Ha nem tudja megoldani akkor elviszi es visszahozza. A carry-in tipusu garancia eseteben a szallitas a tulajdonos feladata es a javitashoz be kell vinnie a szervizbe a gepet. Nagyjabol ennyi. Tudomasom szerint.
-
TOZ
addikt
Szerintem nem az.
Windows alatt, Linux alol ezekkel probalkozz. -
TOZ
addikt
válasz
fordfairlane #9810 üzenetére
Ha nem akarsz mókolni, akkor javaslom a Kiwi Linuxot, ami lenyegeben egy Ubuntu klon.
Amugy terminalba kell annyit beirni, hogysudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
ez azert nem olyan szornyu dolog (emlekeim szerint win alatt meg ilyen-olyan ace megapackekkel szivtunk mindig)
-
TOZ
addikt
30nal kezdi tolteni es 85nel hagyja abba. Mondjuk gyakorlatilag alig hasznalom akkurol. Bo fel ev alatt nincs 30 ciklus az akkuban.
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #9767 üzenetére
Kár, hogy nincs ebből nagyobb felbontású...
-
TOZ
addikt
válasz
fordfairlane #9757 üzenetére
Az mp3 az tenyleg jogi problema miatt van. Ubuntun detto igy megy, ott pl jol dokumentaltan megadjak, hogy milyen csomagot kell feltenni, onnantol nincs az az egzotikus formatum, amit ne vinne. Nem kell codecpackekkel jatszadozni.
Kicsit vedve a pigvint, a mai linux disztrok meglehetosen jol kezelnek igen sok hardvert. Kezzel meg vegkepp nem kell mar mountolgatni.
De hogy szidjam is kicsit: az energia gazdalkodas tenyleg nem az erossege. -
TOZ
addikt
Szerintem nem fogunk olcson/ingyen upgradelni. En szinte biztos nem (nem a linux miatt 8-) ), hanem mert nekem Home van a gephez, radasul, ha jol emlexem nem premium, ami a pletykakban emlitve van.
Mas. Nandival (koszonet) most csekkoltuk a hdd keretet. Egyertelmuen rossz. Szoval csak ovatosan a harmadaron kinalt ebayes cuccokkal. Bar lehet, hogy csak en vagyok peches. -
TOZ
addikt
válasz
Charybdis #9750 üzenetére
Insider informatorom az upgrade opciot megerositi, de a datum es az ar tekinteteben nagy kerdojelekkel valaszolt: "azt nem tudom, hogy ezt honnan vehettek" Egyes hirekben upgrade opcio lehetoseget VELELMEZIK Home Premium es Business kiadasok eseteben, de szamos egyeb Vista valtozat is forgalomban van, amely az ilyen talalgatasok szerint nem lesz (olcson/ingyen) upgradelheto.
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #9733 üzenetére
A w700ds-ben NVIDIA Quadro FX3700M van... a "simaban" pedig NVIDIA Quadro FX 2700M ...
a keretbe mondjuk nem fer bele... -
-
TOZ
addikt
Hat igen en a Windows rakassal vagyok igy.
Pedig elobb utobb azt kene, hogy berakom a 320-as HDD-t a gepbe es dualbootos rendszert osszeallitom.
Mar csak ki kellene tapasztalni, hogy Vista vagy 7 (de errol mar volt ertekezes nem is olyan regen)...
Bar teljesen elegedett vagyok a Linuxxal, mar el is szoktam a Windows dolgoktol. -
TOZ
addikt
undervolting:
Az megoldhato, hogy ne C2-ben maximalizald a cstate-et ("processor.max_cstate=2"). Ekkor viszont a undervolting mintha nem menne (15Wkorul fogyaszt wifivel). Ha nincs C2 maximalizalas, akkor olyan 12-13W koze megy a fogyasztas (most konkretan neztem, tegnap csak fejbol irtam a szamokat). Viszont akkun hasznalva tenyleg ciripel a CPU. Ez eddig nem igazan tunt fel, mert ha tehetem 220V-re dugom a gepet. Es altalaban tehetem.
Hogy mik vannak... -
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #9620 üzenetére
Nem. Van ugye a SU, ami megcsinalja. Nekem linux okan ez nem jatszik. Helyette van .iso letolt. Cdrw-re firkant, bebootol, ket-harom enter nyomas, öröm-bodogtág eljárás.
-
TOZ
addikt
Az en tippem a toltes kozbeni akku melegedes. Toltes kozben csekkolva a sensorok homerseklet az egyik mindig melegedest mer (meg nem mondom melyik talan a sensor 9). Es bekapcsol a venti. (nem veletlenul ajanljak a Thinkwiki.org battery maintenance rovataban, hogy lion akkut lehetoleg kikapcsolt geppel toltsunk)
Nekem nemi csendeset a tpfan hasznalata jelent, a venti kismerteku hoemelkedes eseten csak pulzalva megy nehany masodpercig (ez altalaban boven eleg office hasznalat eseten, nagy ritkan megy 15%-nal nagyobb hatekonysaggal is - ez eggyel magasabb venti hasznalatot jelent, mint a pulzalo (interval) allapot).windowshoz: http://www.staff.uni-marburg.de/~schmitzr/donate.html
linuxhoz: http://www.gambitchess.org/mediawiki/index.php/ThinkPad_Fan_Control -
TOZ
addikt
Az lesz az 8).
Ubuntun hasznalom. Hogy miert? Be kell vallani, a linux meg benabb energia gazdalkodas teren. Igy minusz nehany watt a procitol (undevolting nelkul bekapcsolt wifivel olyan 16-17 wattot evett a gep, undervoltinggal ez valahol 13-14 kozott van) jo hatassal van az akkus uzemidore (a hat cellas akku nekem wifis netezessel 3 orat siman megy igy) es a cpu homerseklete is. Ehhez meg hozzaadsz egy tpfan-t es baromi csend van... -
TOZ
addikt
Nektek milyen meleg szokott lenni a processzor mondjuk sima netes surfozes kozben?
Leginkabb T61 (T7500 kornyeki C2D procis gepek) tulajdonosai tapasztalatait varnam.
Thx. -
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #9485 üzenetére
Nekem anno nem valaszoltak, csak kb. 3 het mulva, hogy megjott a cuccos, mehetk atvenni. A mailemben alapbol megadtam type es serial szamokat, igy nem kerdeztek, hanem rendeltek...
-
TOZ
addikt
Folytatodik az UB HDD Caddy sztori.
Az osszes kezem ugyebe kerulo (2 db: egy 100 gigas 7200 rpm-es Hitachi - a "gyari" ; es egy 320 Samu) HDD-vel kiprobaltam. Nem mukodik, par percre neha eletre kell, de ennyi...
A kinai elado irogat mindenfel erdekesseget: "rakd ujra az OS-t ugy, hogy a caddyben van a HDD".
Hiaba irom neki, hogy siman storage-kent sem mukodnek a keretben a HDD-ek, nem erti, vagy nem akarja erteni.
Most eppen ott jarunk, hogy postazzam vissza, es kuld masikat (hongkong-ba kb annyi lenne a posta mint, amennyibe az egesz cuccos kerult).Szoval, ha valamelyikotokben van affinitas egy bp-i tesztre azt szivesen vennem. Mar csak a kivancsisag okan.
Illetve nincs valakinek egy alado UB-Slim SATA HDD CADDY-je?
-
TOZ
addikt
Csak a coolness factor. Olyannyira, hogy valszeg nem is veszek. Vergodnom kene az IT-val a hivatalban, hogy a nem szabvanyos eszkozomet ugyan engedelyezzek; meg jobban belegondolva az í is elobb utobb idegesitene (szerencsemre en tiz ujjas vak gepelest tanultam meg kozepiskolaban, es hivatalos ugyekben hasznalom is az ekezetes gepelest).
Scalpel: azt gondolom, hogy igy normalis "ismerosok" kozott. Amugy valaszolt az arc, numpades valtozatbol csak szitazatlan van... -
TOZ
addikt
Na mondjuk meg a main hdd-mel nem probaltam.
De az emlitett samu ha nem az UB-ben van, hanem a gepben megy rendesen (ezert gyanakszom arra, hogy a UB Caddy nem klappol - a csatlo amugy tutti jo, akku es cdrw gond nelkul mukodik benne). UB-ben max 10 percig megy, aztan kakukk. Probaltam ugy, hogy UBrol win7 bootol, es ugy is, hogy a mainrol Ubuntu indul, UB-rol samu csak felcsatolodik. Elso esetben a leallast fagyasos reboot koveti, masodik esetben egyszeruen eltunik a meghajto.
Ilyen esetekben ujraindulas utan pedig jon a 2102es bios hibauzenet.
Idokozben a kinaim is valaszolt. Dual bootrol vakeral... Egyelore probalom kiszedni belole mit is tanacsol pontosan. -
TOZ
addikt
Nem.
Samsung HM320JI .
Direkt sATA-I -est valasztottam, mert arrol olvastam, hogy a sATA-II-vel vannak problemak. (bar arra a "visszajumpereles" sATA-I-re szokott lenni a megoldas).
Koszi, hogy szetneztel. Meg nem adom fel. Irtam az eladonak is, bar gondolom azt fogja kerni, hogy kuldjem vissza a termeket a cserehez, es ugy mar pont nem eri meg az egesz deal.
Ha nem megy, hat buktam 20 USD-t. -
TOZ
addikt
Olcso husnak...
bizony nem ketyeg rendesen az ebayes ultrabay HDD keretem. 5 perc alatt "eltunik" belole a HDD. Majd ujraindul a gep. Ezt egy 2102 bios uzenet koveti, amely szerint nem jo a disk az UB keretben.
A HDD (320as SATA-I, 5400-as fordulatszamu, Samsung) egyebkent teljesen egeszseges, ha nem UB-ben van mukodik rendesen.
Okozhatja a problemat mas, mint a rossz keret, szerintetek? -
TOZ
addikt
válasz
fordfairlane #9263 üzenetére
koszi az osszehasonlitast, bar nekem semmit nem mond. A T61 csak a recovery particiojan elvezi a Vistat. Jomagam meg meg sosem hasznaltam olyat. De mint, irtam kivancsi vagyok... elobb utobb berakom a masik hdd-t egy installra.
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #9258 üzenetére
Off: azert csereltem le idovel egy E71re...
-
TOZ
addikt
válasz
Mészike #9086 üzenetére
Azert a liszensz dolog igy tul altalanos. A T61emen meg sosem telepult a recoveryrol a Vista. A napokban gondolkodtam el azon, hogy a masod HDD esetleg ki lehetne probalni, hogy milyen (meg sosem hasznaltam Vistat, munkahelyi desktopon XP-t hasznalunk, a notebookon linux van). A vege meg lehet, hogy 7 lesz inkabb, ha mar annyian dicserik.
-
TOZ
addikt
Kiprobaltam a sajat elfekvo ub akkumat (T61, T7500, X3100, 14.1") Nekem elvileg masfel orat ad pluszban. De gyakorlatilag 45 perc utan hirtelen lemerul... Lehet halott az egyik cella? Pedig 4 ciklusos az akku mindossze.
(meg jo, hogy nem adtam el vegul itt a ph-n, egett volna a feje,) -
TOZ
addikt
Lehet, hogy mar volt...
De nekem eddig linux alol, firefoxxal nem ment a warranty look-up oldal, de most meg mar megy.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mobilinternet
- Autós topik
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest