Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

Nah, már a végére is értem. Rövidebb volt, mint gondoltam. Szépen körbeért a story, pont annyira volt összetett és tekervényes, hogy elég érdekes legyen ez a viszonylag rövid történet, viszont végig követni tudjam és őszintén csak annyira (ne) lepődjek meg bármi fordulaton, mint a főhős (se). Szóval jó volt, csak viszonylag kevés és rövid, de ez tipikus kritika szokott lenni részemről a trilógiák középső részeiről.

Furcsálltam, hogy semmi szó nem esett ebben az epizódban más Witcher-ekről, akiket már amnéziásan is (újra) ismert Geralt. :U

Majd az ME:A után nekiveselkedem a 3.-nak is. Viszont kíváncsi leszek mentés importálással az másképp kezdődik-e, mert azt már kipróbáltam úgy egy óra erejéig megjelenéskor, és emlékeim szerint nem igazán passzol annak az eleje ennek a végéhez.

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

(#2455) Rony949 - Ok, akkor nem csak én vagyok béna. :D

(#2456) Lui04 - Kösz. Lassan már kezdtem rájönni, hogy az 'egy-két suhintás, majd azonnali hátrálás' nyerhet, csak azért nem tűnt ez sem bolondbiztosnak, mert ha már kattintottam egyet, akkor nem szakítja félbe a kardmozdulatot (akkor se, ha látszólag még el sem kezdte), illetve nem ugrik el azonnal az animáció végeztével sem, csak ha újra megnyomom a space-t, mikor már pihen a kard, és bármiféle tereptárgyban felakadhat (amin nem tudna átsétálni, annak meg sem próbál nekiugrani, de talán nincs is épp a képernyőn az a tárgy, csak annyit látni hogy nem ugrik parancsgombnyomásra).

Igen, QTE... A csápos lényt is sikerült megölni, miután észrevettem, hogy egy-két csáp után QTE módszerrel kell továbbjutni (csak elég jól beleolvadt a HUD a háttérbe, hogy ne lássam azonnal, mikor nem számítottam rá).

Ezek végül is vállalható dolgok lehetnek, csak nekem nehezen jönnek ahhoz képest, hogy volt egy gyors tutorial, amiből lényegében semmit nem tanultam (talán mert azt hittem, már mindent tudok az első részbő - Könnyű módot javasolt, de nem fogadtam el :DDD), és gyorsan meg lehet halni, amitől lassabb a kísérletezés.
    A története viszont kezd már érdekes lenni így az elején is. :K

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

Nekem hihetetlenül nem fekszik ez a 2. rész. :(

Mikor 2011-ben megjelent, még csak hallomásból ismertem a sorozatot. Ismerősök unszolására kipróbáltam az akkor friss és ropogós 2. epizódot, viszont nagyon hamar félredobtam, mert ki nem állhattam az irányítását (úgy emlékszem, hogy szinte szédültem attól, ahogy a hirtelen és gyors mozgású karaktert egy "tehetetlen" kamera követi, vagyis inkább csak szédeleg a játékosmodell háta mögött, mint egy részeg szellem, ami én lennék), de a grafikai stílus, vagy az első 10-20 perc "hangulata" sem nyűgözött le.

Mikor nemsokkal a megjelenése (2015) után mindenki ódákat zengett a 3. részről, azt is kipróbáltam futtában, és egyáltalán nem éreztem taszítónak a játékot (mint annak idején a 2. részt), de épp benne voltam egy másik hosszú játékban (DAI), és úgy döntöttem, hogy az első résszel kéne kezdeni, mert úgy éreztem tele van utalásokkal a múltra.

Szóval tavaly (2016) nyáron végigjátszottam az első részt, ami összességében a kora és "olcsóságai" ellenére is nagyon tetszett. Egész könnyű volt kitanulni a harcot, csak ki kellett választani a megfelelő kardot+stílust, minimálisan "taktikázni" az italokkal, varázstrükkökkel, "fedezékekkel" (vagy futással/ugrással), esetleg az ellenfél sajátosságának gyors kiismerésével, és onnantól lényegében máris egy kvázi-sebezhetetlen gyilkológépet irányítottam, ami bármilyen ellenfélből bármennyit lekaszabolt. Ugyan így egyértelmű volt mindenről, hogy mire jó (kereskedők, könyvek, skill-ek, italok, stb).

Most viszont nekikezdtem a 2. résznek, és teljesen el vagyok veszve. :U
    Még mindig szédített egy picit a kamerakezelés, de az egérérzékenység hangolgatása, és némi idő eltelte után nagyjából sikerült hozzászoknom. A harcrendszerre viszont nagyon nem sikerül ráéreznem. Rám ront néhány drowner és két-három, elkerülhetetlennek tűnő sebződés után a földön fekszik a körbevett Geralt. A mellékküldetések is nehezek (random útonállók is le tudnak gyilkolni menet közben, nem még a véletlen fenevad hordák), a fő történeti szállal pedig teljesen elakadtam (SPOILER: kiabál a nő, hogy yirden, yirden, ami legelső próbára bevált egy csápon, de utána még 10x leraktam, és sohasem akadt meg benne többé csáp, én viszont két suhintástól meghalok, de nem is lepődtem meg). Még nem tudom hol van a hiba, de nem sikerül kiismernem magam a játékban, hogy "szintre kerüljek". :(((

Ezzel most (legalább is egyelőre) nem tanácsokat kérek, csak méltatlankodom, hogy miért ilyen fura a 2. rész.

Aktív témák