Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
GypsFulvus2 #1802 üzenetére
Nekem is gog-os verzióm van. Ez tudtommal úgy lehetett valaha magyar, hogy felcsaptad hozzá a magyarítást. Cseh nyelvű patch nem hinném, hogy segít.
-
FehérHolló
veterán
Pont ezt írtam, hogy megvan az eszencia is.
Ezt mintha nem írtad volna, a mondandódból meg nem lehetett egyértelműen következtetni rá, hogy ez már nem hiányzott/hiányzik.A diagramot majdnem minden kraftolást is vállaló emberkénél lehet kapni emlékeim szerint. Miután elkezdődik a civilek "lázadása", valószínűleg nem lehet már beszerezni.
-
FehérHolló
veterán
Én csináltam is belőle páncélt.
A nagy batár halott állatok dobják az eszenciát, már az Act elején is hozzá lehet jutni, amikor átkelsz a csatatéren.Te legközelebb csak a fő batár halott állat megölése után tudsz majd ilyet csinálni. (Amennyiben megtalálod a diagramot hozzá. Lehet, hogy a tárolódban hagytad azt is.)
-
FehérHolló
veterán
válasz
abteam2008 #1761 üzenetére
Az a fura, hogy én is emlékszem 2.1-re, de a legfrissebb élményem is pár hónapos. Arénát optimalizálta, meg ilyesmi.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Rabbitf_24 #1749 üzenetére
Hát ja. De van tárolód is a kocsmában, ha nagyon a szívedhez nőttek.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Rabbitf_24 #1747 üzenetére
Ha elég sokat megölsz egy adott lényből, akkor könyv nélkül is "megismered" az adott típust/fajt.
Én személy szerint teljes magyarításról nem tudok, de nem is szoktam annyira követni a magyarításokat.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Rabbitf_24 #1745 üzenetére
Főzetes papírt eladva is ugyanaz a helyzet, mint a craft-osnál. Nem tudod utána kifőzni.
Ha már Act1-ben vagy, akkor a könyves bácsi a törp kováccsal szemben lévő egyik házban tanyázik.
-
FehérHolló
veterán
Fél perces gugli azt dobja, hogy patcheld manuálisan (legalább 1.1-re, de van újabb is), az megoldja. Ezt már próbáltad?
Még a Witcher2 support oldalán is fenn van, hogy ezt kell tenni.Entering the Product Activation Code produces no effect
After the installation is complete the Product Activation Code is requested. After you enter the code it will get verified and then the program will close without any warning.
The game that is updated to ver. 1.1 or later is void of every DRM protection.
Inputting the secuROM code is not necessary, you can click OK at once.
If the game doesn't download the patch and doesn't update itself, please download the patch manually and follow the guide on the: http://en.thewitcher.com/patch1-35/ -
FehérHolló
veterán
válasz
katt777 #1730 üzenetére
A sokszor feltett kérdésedre ismételtem meg az először (mert több is volt) adott válaszom lényegi részét. De úgy látom, még mindig nem jutott el hozzád a lényeg, pedig már többen mondtuk.
Ha képtelen vagy értékelni a válaszokat, fölösleges kérdezni. Szarozd nyugodtan tovább a játékot, verd a nyálad olyan dolgokra, amik inkább feature-ök, nem bugok, írjál róla 21480 karakteres szennyet, ha ez esik jól. De ne várd, hogy mindenki bólogasson, mint a birka. A Dark szintlépéses hiba meg igenis nálad van, mindenki másnál jó. -
FehérHolló
veterán
Vedd alacsonyabbra a grafikát (főleg a felbontást), utána a játékbeállításoknál kapcsold ki a Difficult RTOS opciót, aztán hajrá.
Az, hogy fél másodpercre villan fel, hogy melyik gombot nyomd, a túl magas grafikai beállításoktól van. Az RTOS kiszedésével "magától megnyomja neked", de az egyéb, akadozásból adódó nehézségeken nem segít.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Hannibal Bac #1719 üzenetére
Az übersampling régebben bugos volt, a játékfejlesztők a VGA driveresekre köpködtek, azok pedig vissza. Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy már kijavították.
-
FehérHolló
veterán
válasz
RetepNyaraB #1711 üzenetére
Launcherben Options - Auto-detect?
Vagy valami ilyesmi. -
FehérHolló
veterán
Na, kijátszottam Dark-on is. Összességében könnyebbnek éreztem, mint a Hard-ot, főleg az aránytalanul erős Dark set-eknek köszönhetően.
A Mókusok útja jobban tetszett, sokkal jobban ki van dolgozva az a történetszál. -
FehérHolló
veterán
válasz
ALONSO11 #1697 üzenetére
Bizonyos képességekhez lehet majd hozzáadni, utána nem tudod törölni, úgyhogy érdemes csak a greater-eket felhasználni.
-
FehérHolló
veterán
válasz
katt777 #1681 üzenetére
Nem mindig enged meditálni/szintet lépni. Egyébként a hiba nálad van.
A bérgyilkosoknál előfordulhat, hogy elmentetted a haláluk után a játékot a kulcs megszerzése nélkül, így az visszatöltésnél elveszett. Ha ez van, hozz vissza egy régebbi mentést.
Ez nem az a rész, amikor két paprikajancsi a király életére tör, hanem amikor lementél a föld alatti szobába kinyírni mindenkit, és a főmuftinál elvileg van egy kulcs.Dark Archon: Nekem az első rész jobban bejött.
-
FehérHolló
veterán
Valaki tudna nekem egy pár mondatos gyorstalpalót írni, hogy mi változott a 2.0-ás patch-el? Főként a nagyobb bugfixek, a Dark nehézség, dark fegyverek és ilyesmik érdekelnének. A Hard anno túl könnyű volt számomra, Insanity-be pedig a mentéstörlés miatt bele sem fogtam.
ollie informátori tevékenységének köszönhetően meg nyertem egy példányt a játékból.
-
FehérHolló
veterán
válasz
fiATHaLON #1293 üzenetére
Nem lehet valahogy ini átírással, vagy akármivel kilőni, hogy insanity-n ne törölje a mentéseket? Mert abban a módban okosabb az AI, és több élete van a kedves ellenségeknek is, stb..
Act 1 hardon nekem is nehéz volt, de utána nem tudtak mit kezdeni a folyamatosan fenntartott (agyontápolt) pajzs varázsommal.
-
FehérHolló
veterán
válasz
fiATHaLON #1290 üzenetére
De akkor hogy csapkodod cirokkal az embereket, amikor az nem ezüst?
Mentéstörlés egyébként mikor van?
Amikor elfogy az életed, vagy amikor bejön a képernyő, hogy meghaltál?Én a végén (hardon) 33 voltam úgy, hogy nem csináltam meg elég sok küldetést az elején. Egyébként amikor kijött a játék, panaszkodott valaki, hogy a 3. fejezet elején már majdnem 35 volt.
Mutagen meg alapszintű képességek maxolásánál is bejöhet opcióként. Például a pajzs varázslatnál. Az azért nincs olyan magasan a fán.
SPOILER: Még talán fontos, hogy a mutagent nem lehet törölni a képesség újratanulós küldetéssel. Érdemesebb várni greater XY-ra mielőtt használod. -
FehérHolló
veterán
válasz
maszi99 #1145 üzenetére
Igaz nem köti le annyira az embert mint az elődje, mivel jóval rövidebb, de a tartalma velős lett, újításai javarészt előnyére váltak, látványvilága meg valami eszméletlen jóra sikerült
Nekem az első részt is kb. ennyi idő alatt sikerült kijátszanom (minden egyes küldetést teljesítve, 42-43. szintet elérve) a legnehezebb szinten (35-40 óra), szóval a hosszával nincs bajom. Egyszerűen nem tudott annyira magával ragadni a játék, mint az első rész. Valahogy nem érzem ugyanazt a "prince of neutrality" hangulatot.A Witcher 2 javára szól, hogy sokkal több, kisebb befolyású választás van benne, de nem sokat ér, ha folyamatosan királyokat, és hasonló nagy embereket szolgálunk. Egyszerűen valószínűtlennek hat az egész.
A második részben viszont sokkal inkább "witchernek" éreztem magam, jobban függtem a főzetektől, a lényekről gyűjtött információktól, stb.. De mint említettem, ez sajnos nem volt elég a történet "magasröptűségének" kompenzálására.
Ezt az egészet úgy tekintem, mint a Mátrix sorozat második részét. Átvezető az 1 és a 3 között. A sorozatot egyben megnézve viszont nagyon üt, kihagyhatatlan, lényeges rész. Magában viszont harmat kevés. (Remélem, majd 2-3 év múlva kiderül, hogy igazam lesz.) -
-
FehérHolló
veterán
válasz
Wolverine #1138 üzenetére
Én épp most játszottam ki, de nem kötött annyira le, mint az első rész.
maszi99: A kard nevét már nem tudom, de kicsit kevesebb volt a sebzése, és fagyasztott. Hozzá tartozik, hogy én nem a tündékkel tartottam, hanem azzal a kémhajlamú kékcsíkos valakivel. Mire átkerültem a köd másik oldalára, rég jobb cuccaim voltak, mint amiket ott lehetett találni.
A látózsálya meg nem olcsó mulatság. -
FehérHolló
veterán
Tudtommal a történet során kétszer kell ugyanabba a tárnába menni, a második alkalommal más cuccokat lehet lootolni. Ha látózsályát szívsz előtte, akkor jönnek a manók a csillékkel.
A másik meg, hogy valószínűleg arról az ezüstkardról van szó, aminek bár nagy a sebzése, az egyedüli statja 50% vérzés. Én rögtön eladtam, mert addigra volt már ezerszer jobb a kezemben. -
FehérHolló
veterán
válasz
medvezsolt #1047 üzenetére
Igen, Full HD. Nálam a 4:3-as arányú monitoron teljesen jó , de ez nem változtat a tényen.
-
FehérHolló
veterán
Megjegyezném, hogy mélységesen csalódtam a készítőkben. Natív FHD kijelzőn teljesen szétesik az installer és a launcher is. Aki csinálta a config ablakot, soha az életben nem hallott még a dock feature-ről. Egy ilyen kaliberű játékot egy ilyen, egyébként ~5 óra fejlesztési idejű semmiséggel elszúrni...
Basic:
Advanced: -
FehérHolló
veterán
275.33 nvidia driver feltelepítése után nem tölti be a mentéseimet, látszólag végtelen ciklusban töltőképernyő. Régi driverrel minden rendben, csak az még a játék előtti időkből származik.
Találkozott már valaki hasonlóval? -
FehérHolló
veterán
válasz
davidsonic #1021 üzenetére
Szerintem a bloom, vagy egyik blur.
-
FehérHolló
veterán
válasz
TrakToros #842 üzenetére
A Dragon Age 2-t sürgősen felejtsd el. Viszonylag hosszú (olyan 40 óra legnehezebb szinten), de semmi történet, teljesen sablonos végig minden harc, rossz irányítás, és még mindig vannak bug miatt teljesíthetetlen küldetések benne.
strebacom: Muszáj neked meditálni, nem tudsz továbbmenni a történetszálon?
-
FehérHolló
veterán
Laptopon próbálta már valaki?
-
FehérHolló
veterán
Ami arról szól, hogy többször renderel egy kockát, tehát az előző gondolatmenet közepébe illeszthető. Még mindig semmi köze a downsamplinghez. Ha nagyon akarnám erőltetni, ez többszörös upsamplingnek felene meg. (Mivel a renderelés végén x-szer annyi mintát átlagolsz valamilyen algoritmus alapján downsampling előtt. A hangsúly persze a szupertitkos "valamilyen algoritmus"-on van, ezért ekkora "szenzáció".)
Abu85 (#108): Amit én leírtam, az a szaknyelv. Nem a nevezhető kategória. Nem kívánom keresni a korrelációt a te nevezéktanoddal.
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #100 üzenetére
Még annyi, hogy a német szakirodalomban Überabtastung = oversampling = upsampling. Szóval a te hibriden használt übersamplingodat teljesen jogosan fordítottam az első hozzászólásomban upsamplingnak, és nem supersamplingnak.
-
FehérHolló
veterán
Köszi, de nekem veled ellentétben diplomám van arról, hogy ezt tudom.
Teljesen összekevered a szakszavakat, majd dobálózol velük, így próbálsz tudományosnak tűnni.
Angol szakszavakkal élve a valóság a következő: MLAA a supersampling egy alfaja, mely a renderelésben különbözik a többi supersampling-től. A supersampling lényege, hogy van egy képed, ezt túlmintavételezed (upsampling), így kapsz egy nagyobb felbontásút. Aztán ezen a nagy felbontású képen dolgozol (renderelsz), majd utána a kimeneti felbontásnak megfelelően alulmintavételezed (downsampling) a számított képet, így egy kisebb felbontásút kapsz. (Előtte persze nem árt aluláteresztő szűrőn átküldeni a jelet/képet, ami a valós tartományban egy átlagolásnak felel meg. Ezt sokszor a renderelés részének tartják.)
Tehát a down- és upsampling olyan pár, ami a jel-/képfeldolgozásnál általában együtt jár, két (kvázi-)ellentétes dolog. Az, hogy te az übersamplingodon mit értesz, legfeljebb te tudod. De a downsampling nem egy elfajult esete a supersamplingnak (már ha ezt érted über alatt), hanem a része neki. -
FehérHolló
veterán
válasz
gainwardgs #69 üzenetére
Nem muszáj fullHD-n tolni.
Bár egy felső-középkategórás konfiguráción azért illene futnia fullHD-n is. Szóval ez most komolytalan, majd ehhez is jönni fognak az optimáló patchek. -
FehérHolló
veterán
Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest