- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- SSD kibeszélő
- Egérpad topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
TiMoN
senior tag
válasz
MR. Anderson #297 üzenetére
Juhé! Bő 1 hétre rá cserélték egy teljesen zsir bontatlan samsung 2243nw re
Egyenlőre pixelhibamentes
remélem az marad!
-
netezos
csendes tag
Én ACeR AL1716 TFT-n nyomulok kettő és fél éve, pixel és egyébb hibák ismeretlen dolgok a számomra, és ki is van használva, ajánlottam másoknak is ezt a márkát és nekik sem volt még gondjuk! Szerintem megfelelő márkát kell venni és vásárlás előtt érdeklődni, forum egyébb helyek a neten.Nagyon sok gagyi dolog van a piacon. Nem azt mondom ez a legjobb márka de ott a szeren, meg az F1 Ferrari oldalán!!
LG és a SAMSUNG-ról túl sok jót nem olvastam, mármint tapasztalatot!!
-
sfeco79
csendes tag
Szevasztok, kb 2 hónapos a monitorom eddig semmi baja nem volt. De ma észrevettem rajta egy pirosan világítós pixelhibát. Vártam hátha elmúlik de nem, óvatossan hozzáértem és eltünt. Már épp megnyugodtam volna de minden induláskor elöjön amit aztán eltüntetek eme könnyed mozdulattal. Szerintetek ne basztassam? Eléggé idegesít az a piros pötty, igaz ha szines a háttér akkor észre sem lehet venni.
-
TiMoN
senior tag
Hát jeleztem én is az 1 szép hello kitty s hibám. Most irta a bolt vigyem vissza majd viszik nagyker... hát nem azé de nem fognak 1 hónapig ülni a moncsin amirét fizettem szervezzék le beviszem viszik nagykerés aznap hoznak is cserét és csá.
-
Aprósólyom
addikt
Ha minden igaz egy (fő)pixelhez tartozik 3db subpixel (3 főszín) amikből alkotják a pixel színét. A subpixelek egymás alatt helyezkednek el. Ezért is sub- vagyis alpixelek. így a végére kiderült, hogy az alpixel a subpixel magyar megfelelője. Ezért fontos, hogy ha veszel monitort, akkor olyan monitort vegyél olyan helyen, aholl van 72órás (3napos) szubpixel garancia. 3napig ha nyúzod, akkor az esetek nagy %-ban kijön a gyártási hiba, utánna már nem igazán jellemző.
-
Lowosan
csendes tag
Valaki mondja már el hogy mi a különbség a pixel a subpixel meg alpixel között?
-
TiMoN
senior tag
Én tegnap vettem LG l222ws-t. Bekapcsolás után a jobb alsó sarok fele van 1 rózsaszinen világitó pixelhiba, nagyon zavaró főleg film közbe, könnyedén észre lehet venni, fotot csináltam küldtem a boltba, remélem ki tudják nekem cserélni, azért ha már ennyi pénzt kiad az ember legalább ne hello kitty-s pixelhiba legyen!
-
Avicularia
veterán
HTC Diamond telefonon 3 hét után megjelent egy pixelhiba.
Kisebb veszekedés után a szervízben a htc engedélyezte külön elbírálás után a kijelzőcserét.
(Mivel elvileg 5 pixelhiba szerintük még jó egy 2.8" 640x480 vga kijelzőn)
Viszont ma reggelre eltünt a hiba,úgy néz ki csak beragadt az a pixel.Kérdésem,mennyi az esély arra hogy visszajön,illetve végleg úgy is marad?
Ha most beviszem ,nyílván nem cserélnék,mivel szemre hibátlan. -
Zamery
senior tag
Tegnap vettem egy Samsung Syncmaster T220-as monitort. Van rajta 3 halott subpixel.
Megy is vissza garba, elvileg a 72 órás pixelgaranciába még belefér. Még reménykedem...
Hátha sikerül olyat kapnom ami nem hibás, és nem is lesz az... -
Aske
aktív tag
A mai nap jött meg az új monitorom: LG 1918S.
Sajnos kettő alpixelhiba is járt hozzá,így megy vissza.
Csalódott vagyok mert szuper képet van.
-
Naftalin
csendes tag
Üdv!
Nem tudom, hogy találkozott e már valaki az alábbi jelenséggel aminek sem az okát, sem pedig magát a jelenséget nem értem. Adott egy 10 hónapos L222WS-BN moncsi, amin egyik napról a másikra érdekes foltok jelentek meg amik folyamatosan terjednek és nagyon zavaróak
. Ha szemből nézem, akkor szürkék a foltok, ha felülről akkor pedig fehérek. Úgy néz ki, mintha az LCD mögött a fényvezető rétegben lenne valami elváltozás. Ha valaki tapasztalt ehhez hasonló problémát és tudja, hogy mitől jelentkeztek ezek a foltok és esetleg, hogy garanciális e, akkor annak a segítségét nagyon megköszönném.
-
g-spot
csendes tag
Bocs, 206BW-t akartam írni, szóval olyan van. A többi marad...
-
tresh
veterán
válasz
Nakivagyok #280 üzenetére
Szerintem nem tudja azt a színt megjeleniteni a pixel (nekem a telomnál van egy ilyen)szal sztem ha garis és tényleg sok helyen van és zavaró mindenkép vidd vissza és kérd h vizsgálják be és ha pixel hiba (sztem az) akkor cseréljék
-
g-spot
csendes tag
Sziasztok!Samsung 226BW monitoromon egy piros pixelhiba jelent meg. Ez vajon csak egy beragadt pixel lehet, vagy kiégett?Esetleg van rá valami orvosság?1 miatt ugye nem cserélnek, csak 3 napon belül, de ez utána jött ki.
-
Nakivagyok
tag
UP!
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok!
Philips 190S 19"-os monitorom van, és kb 1 hónapja tapasztalom, hogy sötét(fekete) hátterű képnél elég sok (nem tudom megszámolni 2 kezemen
) pixelhiba jelenik meg. Először a gép bekapcsolásakor (MSI logo megjelenik és mellette néhány "kiégett" fehér meg mindenféle színű pixel), aztán a rendszer indulásakor, a karakteres felületen néhány karaktert színesen jelenít meg, aztán XP töltődésnél stb... (tehát csak azokban az esetekben ha sötét a kép, pl. most PH olvasgatásakor semmi hiba)
Valakinek valami ötlete? Ha minden igaz garis még a cucc (ha ilyenre kiterjed).
-
Krystal_s
addikt
az oldalon említett két kis programot nem próbálta valaki ?
[link]
- JScreenFix
- UDPixel
a hozzászólásoknál van pár ember akiknek eltűnt a halott pixel. -
nirod
csendes tag
szasztok,
egy kérdés: 19"-os Samsung SyncMaster 913N monitoromon (Kb 2 éves) egyik percről a másikra megjelent egy vékony függőleges kék csík úgy 12 cm re a a képernyő bal szélétől a monitor teljes hosszában, ami mindig ott van már a betöltő fekete képernyőnél is. Másik monitorral nem jelentkezik a probléma.
Mi a csuda ez, javítható?
Akinek van ötlete írjon!
Köszi Sada -
tukko1
aktív tag
Van egy 2032bw monitorom, létezik olyan hogy a kijelző és a folia közé kosz kerül. 7 hónapos a monitor! Ha gariba beviszem mit kezedenek vele szerintetek? 3 ilyen hibát is muatok ha kelll! Sztem nem pixelhiba mert olyan sztem nincs hogy félig hal meg egy pixel! Meg ha olyan szögből nézem akkor halványodik, de szemből látható!
-
tresh
veterán
Hali all
Van egy ACER X193w tft moncsi ma vettem két pixel fekete és sötét színeket nem tudják megjeleníteni folyton kéken világítanak ilyenkor mi van acernél mert olvastam h csak 4 pixelnél vesszi vissza de agari levelén nekem iylen nincs leírva csak h 2 év gari van rá(auchan ba vettem ám nagyon jó csak ez zavaró része:S)
-
perempe
veterán
Az újabb panelok (mva, pva stb. vs. tn) jobb vagy rosszabb hibagyakorisággal rendelkeznek?
-
fbotko
csendes tag
Sziasztok, nekem van egy majdnem 4 hetes SAMSUNG 2032BW 20"-es LCD WIDE monitorom, de kb 3 napja megjelent a monitoron egy fekete pixel ami minden szinben látszik kivéve fekete háttéren nem ugyebár. Kivi vagyok, h ki fogják-e cserélni ezért vagy megmondják, h nem ezért még nem cserélik ki...
Eleg komoly monitor és nagyon tetszett is elsőperctől de zavar, h már ilyen hamar előjött egy halott pixel. a monitoron irja egyebként h MADE IN ROMANIA, nem tudom ez befolyásolja-e a minőség szempontbol
Ha vkinek van ilyen monitorja és hasonló esete van az írjon lécci, köszi. -
Akcept
tag
Samu 913V 2,5 éves. Eddig semmi, de tegnap reggelre több fekete csík jelent meg rajta. Ma reggelre szaporodtak, és lett egy fél gyufacímkényi szabálytalan alakú fekete folt rajta, ami délutánra kisebb lett, illetve tűnt el a csíkokból.
Azt, hogy szaporodik azt értem, de hogy csökken? Találkozott már valaki ilyennel?
Remélem a gari érvényes erre?
-
eszement24
aktív tag
Sziasztok.Pixelgarancia kérdésben melyik a megbizhatóbb gyártó?Tehát akiknél a legkevesebb pixel vagy subpixelhibánál garanciális csere?Segítségeteket előre is köszi.
-
Meth
csendes tag
Azt honnan látom hány bites az xp-m?
-
Laca19 (a)
aktív tag
Na, vagy beletörődsz, hogy "csak" ennyit lát a géped, vagy cserélsz oprendszert 64 bites XP-re vagy 64 bites Vistára. Bár szerintem XP-re bőven elég lesz a 3GB memória is, de ez a te egyéni dolgod.
Pixelhibára meg: vagy eléri a moncsid azt a szintet, ami után cserélik, ami a 3 nap után általában Class II, vagy megpróbálod kicsit megsimogatni óvatosan, volt akinél bevált. -
Meth
csendes tag
most sima windows xp-m van és rajta van a szervíz pak2
-
Meth
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/080409/K_p001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Meth
csendes tag
Ja meg nem tudtok valamit memória hibára mert van 2X2gb ddr2 es memóriám és ebből csak 3gb érzékel mi lehet a baja
-
Meth
csendes tag
Nemrég vettem kb 2 hónapja 1 monitort ami akkor pikszelhibás volt de aztán eltünt róla és most megint rajta van. Nincs valami öttlet hogy lehet azt onnan eltüntetni? (Prestigio P191 19˝) mert nagyon zavaró az a zőld és piros pont. És nincs összesen 10 hiba hanem kb 6 és abbol 4 kiégett de itt van ez a 2ő
-
Lord Seraf
csendes tag
Érvényes rá, 72 óráig még ha nincs is baja kötelesek kicserélni. Nézd meg alaposan, nem maszatos e, nincs e rajta valami kis karc, egyéb sérülés, ha nem látsz semmit hívj fel egy helpdesket, ingyenes szám rajta van a garidon. És ha akkor sem leszel okosabb akkor vidd vissza.
-
Nogren
csendes tag
átvétel után kézben vittem, majd vonaton az ülésen, aztán autó ülés, majd otthon az ágyon....nem rúgtam bele, nem esett rá semmi.
Kb 20 percig volt mozgásban, a többiben puha helyen volt.De a pixelhiba garancia az érvényes erre is?
ugyanis nem olyan mint az itt említettekcsak zavaró, ha olyan szögből nézem. De ma meló után jobban megnézem h van-e esetleg sérülésnek nyoma. Ha nincs akkor kicseréltessem ugye mindenképp?
-
Nogren
csendes tag
Üdv
Tegnap vettem egy ilyen monitort
[link]hazaérve ki is próbáltam egy TFT teszter progival.
Pixelhiba (folyamatosan más színben világító, vagy a többitől eltérő színű nincs)DE
a monitor jobb alsó sarkában kb 2-3 cmre a kijelző aljától 1-2 pixel széles 4cm hosszú vonalban a jobb szélétől kezdődően egy egyenes látható (a színt váltja, csak árnyalatokkal más), valamint szemből nem látható, csak bizonyos szögekből.
A kérdés az lenne h ez mi?
-
trone
csendes tag
Sziasztok, kellene egy kis help, vettem egy ilyen
monitort, az a gondom, hogy nem tudom beforgatni. Hiába állítom be, egyszerűen nem képes a kép befordulni 90 fokkal. Előre is köszi a válaszokat. -
RETENYE
csendes tag
sziasztok
segítség kellene !
ha kikapcsol a gépem a monitorom fehéren világít fekete helyett.
Ez hiba? -
g-spot
csendes tag
válasz
masterful87 #252 üzenetére
Bár mire ezt olvasod, az már lejárt, szóval utólag remélem, hogy éltél vele...
-
g-spot
csendes tag
válasz
masterful87 #252 üzenetére
Valamilyen pixelgarinak kell lennie, de ha nincs, akkor a 8 napon belüli elállás még mindig ott van tarcsiba minden esetben...
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Én ma vettem az iPonba egy ViewSonic VA2216w-t, és tesztelés során találkoztam egy elég nagy fekete... vagy szürke pixellel...
A leírásban nem említettek semmilyen pixelgaranciát... ez most azt jelenti hogy életem végéig szemeznem kell, azzal a halott pöttyel???Mert végső soron élek a 8 napos indoklás nélküli elállással, mivel futár hozta ki!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest