- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ogy
csendes tag
Igazatok van.
Mégiscsak feltaláltam a spanyolviaszt.
Meg sajnáltam egy kis időt reggel a keresésre fordítani. Legközelebb figyelmesebb leszek.
A rossz hír az, hogy a saját szgépben egy MSI Ti4200-as van és nem lehet rajta azt az ATI féle ficsört beállítani. (Vagy legalábbis eddig nem találtam ilyet.)
Pedig nagyon tetszik a dolog.
Legalább az vigasztal, hogy jó a monitor. De tényleg. -
ogy
csendes tag
Érdekes jelenséggel találkoztam.
Azt mindannyiunk tudjuk, hogy a TFT monitorok a legszebb képet az ún. natív felbontásban adják. Ez, ha jól értelmezem azt jelenti, hogy ennyi pixelből áll fizikálisan a panel, ez a valós ''pixeldarabszám''. Az ettől eltérő felbontásban történő megjelenítés, már problémákat okoz és kisebb-nagyobb mértékben képminőségromlással jár.
Természetesen én is kipróbáltam, hogy kisebb felbontásban használom a monitort, de inkább visszaállítottam a natívra, mert hiába kisebbek pl. a betűk, még is jobb olvasni azokat a tiszta megjelenítés miatt.
/19''-os LG monitort vettem./
/Volt vele egy kis problémám, de sikerült megállapítanom, hogy nem a monitor hibás./
Az 1208x1024-es felbontás 5:4 oldalarányú és ez torzulásokat okoz a 4:3 oldalarányú képek megjelenítésében.
Úgy voltam vele, hogy ez szükséges velejárója ennek a technológiának, majd megszokom.
De.
Egy barátom notebook-jával sikerült kipróbálnom a monitort. /Utaltam rá, hogy volt vele egy kis problémám./
A notebook egy ASUS 6800 Ne, benne egy ATI Mobility Radeon 9700-as videokártya, a TFT felbontása 1400x1050.
Rákötöttem az LG monitort is, bekapcs, kipróbáltam és minden működött, csak hiába kapcsoltam a felbontást 1280x1024-be valahogy nem volt szép a kép.
Nem vagyok annyira hozzáértő, hogy kétmonitoros üzemmódban egyből mindent jól beállítsak, de sikerült elérni azt, hogy az asztali monitoron is jó lett a kép, azaz valóban a natív felbontásban nézhettem azon is a notebook desktop-ját.
Ezután átállítottam a felbontást 1024x768-ba - próbaképpen - és a következőket tapasztaltam.
Mindkét monitoron úgy jelent meg a kép, hogy nem tölti ki a monitort teljesen, hanem körben fekete részek vannak.
Azonban a kép teljesen tiszta és ami a lényeg 4:3 oldalarányú!!!
Lehet, hogy feltaláltam a spanyolviaszt, de az 5:4 oldalarányú monitoromon úgy van 1024x768-as felbontású 4:3 oldalarányú képem, hogy ugyanolyan tiszták és élesek a karakterek, mint a natív felbontásban.
Sztem ez nagyon jó dolog, főleg hogy rengeteg digitális fényképem van.
Még egy dolgot fogok kipróbálni, azt hogy 1280x960-as felbontásban is el lehetne-e érni ugyanezt.
Csak még rá kell jönnöm, hogy hogyan is értem el ezt az üzemmódot.
Szívesen olvasnám valaki hozzáértő magyarázatát is a TFT monitorok ilyen beállításának a lehetőségeiről.
És javaslom mindenkinek a TFT monitor ilyen használatát, akinek valami miatt fontos a 4:3 képarány, de szeretne éles, tiszta képpel dolgozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen NAS-t vegyek?
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest