Aktív témák
-
shtml
őstag
OK, te tudod. Mindenesetre tegyél egy próbát egy CRT-vel 1280*1024-en és 1280*960-on is. Aztán nézd meg, torzul-e a kör vagy a videó képaránya (Media Playerrel, full screenben). Amíg min. ezt nem próbálod ki, tényleg nincs miről beszélni.
Mellesleg nekem van 15 collos TFT-m is, jó minőségű 17 collos (Samsung 757p 1024*768-ban) CRT-m is. Nekem a CRT képe jobban teteszik és 120 Hz refresh-sel csöppet sem bántja a szemem, pedig napi 10+ órán át nézem. (Amúgy nagyon érzékeny a szemem, a 85 Hz-től már hamar fájni kezd.) Persze ehhez videókártya is kell, de egy Matrox G400 a céljaimra tökéletesen megfelel. -
shtml
őstag
Sem a #16-ban, sem a #17-ben felvetett kifogásaidnak nincs alapjuk. Gondolkozz el azon, amit mások írtak, ill. amit én is írtam neked. És akkor látni fogod, hogy csak két esetben lesz problémád:
1. Nem a TFT natív felbontását használod. A natív felbontásban semmi bajod nem lesz pl. a videókkal de semmi mással sem.
2. DOS-ban használod, de ez az 1. egyik verziója.
Persze ha te ennek ellenére jobban tudod, akkor minek kérdezed itt az embereket??? -
shtml
őstag
Értsd meg, nincs abból semmi baj, ha a szerkesztett videó felbontása vagy képaránya nem azonos a monitor natív felbontásával vagy képarányával.
Ha ablakban nézed/szerkeszted, akkor eleve nem lehet semmi gubanc. Ha kihúzod teljes képernyőre, akkor pedig csak annyi történik, mint amikor CRT-n húzol ki egy kisebb felbontású képet vagy videót teljes képernyőre. A képarány megmarad, az új képpontokat a Win (ill. a videókártya stretch funkciója) hozza létre interpolálással. -
shtml
őstag
Viszontkérdés: Hogyan nézel CRT-n olyan filmeket, amelyek oldalaránya nem 4:3? Ott sem torzul a kép, hanem alul és felül fekete csík jelenik meg, igaz?
Amúgy meg simán kipróbálhatod úgy, hogy a meglévő CRT-den 1280*1024-et állítasz be. Mivel ilyenkor maga a videodriver hozza létre az 5:4 arányú képernyőt, nyilván semmi torzulás nem lesz.
Ha van Matrox kártyád, akkor ajánlom, hogy tegyél egy próbát a Matrox Tweak Utility nevű segédprogrammal. A Monitor Profile fülön 8 pixeles lépésekben állíthatod egymástól függetlenül a vízszintes és a függőleges felbontást. Beállíthatsz pl. 1024*634 vagy 1032*634-es vagy bármilyen kombinációjú felbontást... Aztán nézd meg, torzul-e a kör.
Aktív témák
Hirdetés
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest