Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
20+ éves topik felélesztése 10+ év után.
Kiváncsi vagyok miben fejlődött a piac az elmúlt években, és jelenleg melyik az ajánlott térdeplőszék.
Köszönöm.
-
hispan
csendes tag
Én itt használtam térdeplőszéket, meg kell mondjam nagyon furcsa, de nagyon gyorsan megszokható és kényelmes... és az ára sem magasabb, mint egy olcsó irodai széké... Ki kell próbálni, kinek mi jön be.
-
Snookerbaby
újonc
Hali.
Valaki legyen olyan kedven, írja már meg a Térdeplő szék méreti adatait(méreteit). Előre is megköszönöm. -
frankie!
őstag
-
tpalika
újonc
Nem csodálom hogy páran szarozzátok a térdeplőszéket mert valóban sok az elviselhetetlen utánzat.
Én másfél éve ülök egy eredeti Variable széken, zongorázni lehet a különbséget,
csak sajnos semmilyen zenei képzettségem nincs.
itt lecsekkolhatjátok! http://www.unicobutor.hu/varier.php?inf=f_variable -
zotyka
újonc
ehhh... szóval ilyen a szék ... [link]
-
zotyka
újonc
nekem 3 hete van ilyen
<A HREF=''http://www.kidbutor.hu/irodabutor.html> térdeplőszék </A>, de semmit nem tapasztaltam azokból a problémákból, amiket említettetek. Úgy is mondhatnám, nekem bevállt... -
DrSoul
őstag
Egyébként ha már ennyire belementetek, a legjobb szék a háttámla nélküli szék, vagy zsámoly, kemény felülettel. És persze egyenes háttal.
Lehet, hogy 15 perc mulva fájni fognak a hátizmaink, de csak azért, mert dolgoznak, és nem szokták meg.
A háttámlás szék is persze jó (ami a derék környékén támasztja meg a gerincet), de ha valakinek még nincs rögzült gerincproblémája, annak a legjobb a háttámla mellőzése! -
brownus
veterán
sztem nem, mert akkor egyenletesen oszlik el a nyomás a gerinceden. persze nem árt néha egy kis fejkörzés, vállkörzés, átmozgatni a felső testedet! én kb. 4-5 órát ülök gép előtt, és nem szokott fájni, néha érzem az izmok görcsösségét, de hát az nem csak ettől van. a jógások is képesek órákat elüldögélni helyes testtartással.
-
vgavga
tag
én is vettem egyet régebben! nekem nem jött be, de lehet csak a görbe hátam miatt!)
Azota már volt problémám a térdemmel! (lehet hogy attól?!)
A kezem is elfáradt! -
brownus
veterán
ezért írtam azt, hogy :nem tűnik természetes testtartásnak. ezt (is) a lusta embereknek találták ki, akik már ülni sem akarnak/tudnak rendesen! persze ha EGYENES derékkal ülnének akkor kb. 1-2 hét alatt hozzá szoknának és az lenne a természetes és egészséges
no more fájdalom
-
brownus
veterán
-
misu
senior tag
Hy!
Tegyetek már fel lécci képeket!
A fenti linkek nem jönnek be nekem!
Köcce!
Bye! -
brownus
veterán
gondoljatok bele, hogy órákon át 'nyúlnak' a térd kalács alatti/melletti izületek. persze nem vagyok ortopéd orvos
nekem nem tűnik természetesnek ez az ülő testtartás
én maradok a széknél és az egyenes deréknál
pl. itt a meló helyen szinte mindenki bele 'fekszik' a székébe aztán ha felállnak fogdossák a hátukat, én lecseréltem a 'kényelmes' gurulós székemet egy hagyományos faháttámlás székre.. -
Ripley
tag
A kérdésem, kérésem továbbra is áll. #19 #24
-
Nimda
addikt
Létezik ilyen szék??...hogy én mióta keresek valami hasonlót..
...én amikor gép elött vagyok (itthon),akkor mindig térdepelek elötte..nem is tudnék másképpen ülni,annyira megszoktam.Még a fotelben is a sarkamon van a seggem..
...gumiból vagyoook..
Kata:Teccik az aláirásod.. -
katavagyok
tag
+1 szavazat mellette. szerintem nagyon kényelmes. lehet, h egyesek szerint drága, de szerintem jó beruházás. én is olyat vettem volna, csak arra nem lehet rádobni a ruhákat
-
DrSoul
őstag
A gerincnek jót tesz. Leveszi róla a terhelést.
Nem, nem erről van szó. Hogy venné le a terhelést? Gondolkodjunk.
Azáltal, hogy a térdedet nekidöntöd a támaszoknak, a csípőd kisebb szöget zár be, súlypontod előre kerül. Hogy ne bukjál orra, csak úgy tudsz szépen ülni, ha jól hátraviszed a vállaidat és kihúzod magad. Tehát aktívan tartod a hátan, használod közben az izmaid. Ezért jó. Ha levenné a terhelést, akkor az izmok keveset dolgoznának, gyengébbek lennének, ezáltal a helytelen tartások csak megerősödnek, mert ''nincs izom'', ami visszahúzza.
Ha viszont kényszerülünk egy helyes testtartást megtartani (mint ezzel a székkel), akkor: izmaink aktívan dolgoznak a megfelelő tartásban, ezt erősítik, nem görnyedünk, nem rögzülnek az esetleges gerincferdülések stb.
Remélem érthető.
A terhelést vagy fekve veszed le, vagy a vízben. (vagy persze az űrben, stb., de gondolom nem ilyenekre gondoltatok). -
_Petya_
őstag
A térdeplőszék tényleg baromi kényelmetlen, csak egy dologra kell vigyázni: nehogy elaludj rajta, mert utána 2 napig nem tudsz felegyenesedni...
Petya -
<MZ/X>
őstag
Hát én 1* próbáltam a térdeplő széket de úgy hátra estem vele hogy eltéptem a gamestart-t ami a kezmben volt ésfizethettem...
-
Ripley
tag
Sziasztok!
Bár látom, hogy a topik nem igazán él, azért megkérlek titeket, ha van köztetek, akinek van egy ilyen térdeplő széke, és van kedve hozzá, az legyen szíves lemérni, és a méreteket a mailemre elküldeni.
Köszönöm! -
orbano
félisten
Én is gondolkodom egy ilyen széken. A kérdés csak az, hogy megfelelő e a magasság. Mert uye adott az asztal mérete, és félek, hogy túl alacsonyan lennék a székkel (mert ugye az is fontos, hogy a karod az asztalon megfelelő szögben legyen, illetve a monitort is megfelelő szögből lásd)
-
bútoros
újonc
A térdeplőszéket igazán kényelmesen akkor használhatod, ha csak számítógépes munkát végzel, vagy írsz, rajzol. Ha munka közben sokat mozogsz (jobbra a telefonért, balra a jegyzeteidért... vagy ilyesmi) akkor inkább válaszz forgószéket. Egyébként meg a JÓ térdeplőszék tényleg nagy segítség gerincnek és a hátnak.
-
neduddki
nagyúr
Hi!
Mesterem tapasztalatat tudom leirni! O is a gep ele vett egy ijjet! Hazavitte nagyon orult neki, kiprobalta oke! Masnap faj a deraka, minthogy nala is bosegesen szet van szakadva a gerinc, rafogta az idore! Du. vissza gep ele raul! Eltelik kis ido /1-2 ora/ ordita all fel rola annyira elintezte a hatat! Masnap orakics csuszatoltak hejjre:-((( na azota ne is hasznalja!:-(((( ez egy porckorongserves tapasztaalt, es ahany pulpa annyi fele, tehat nem biszot hogy mindenki igyreagal ra,
en mindezek utan beruhaztamegy sitag-ba es nagyon meg vagyok vele elegedve:-))) /az araval is:-))))/
udv
neduddki -
gromble_ziz
aktív tag
nekem volt egy darabig... a körülmények miatt rossz tapasztalataim vannak, de ennek ellenére én is javaslom...
csak át kell rá szokni
a nem hozzávaló asztal miatt a vállaim elfáradtak és megfájdultak...
(ajánlott egy nagyon stabil nagy felületü asztal)
a térdem hibájából fakadóan nem szereti ha támaszkodok rajta
(nem ajánlatos térd problémákat beszerezni)
az én székem picit keményebb volt... ki hogy szereti
egy voks a térdeplőszék mellett -
azzio
aktív tag
és téged nem zavar, hogy nem tudsz rajta mocorogni? nem zsibbad a lábad attól, hogy rajta támaszkodsz?
különben van még egy alternatíva, én már párszor eltervesztem, hogy veszek ilyet, azt is tom, hol lehet kapni, csak eddig (kb. 4 éve) nincs meg az elszánás
szóval van egy ilyen gömbölyű szék, olyan mint egy nagy labda. tartásjavításra használják, rákényszerít arra, hogy egyenesen tartsd a hátad + arra is, hogy mozgolódj, ezért nem zsibbadsz el. -
azzio
aktív tag
barátnőm nővérének van ilyenje, először aszittem úgy működik, hogy a felső részére kell ülni, az alsóra meg teszi a lábát, és úgy tudja festeni a körmeit... na jó eddig a szobainasról is aszittem, hogy élőlény, aztán kiderült, hogy fogas. na mindegy, aztán kipróbáltam a széket rendeltetés szerűen is, és tényleg nagyon jó benne ülni, viszont engem rohadtul zavart, hogy nem tudok benne úgy helyezkedni, ahogy akarok.
-
Apika
addikt
Találtam egy régebbi topicot, ahol alaposan kibeszélik a térdeplőszéket:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=9546&start=
Itt van egy kép a székről:
http://www.irodabutor-kid.hu/szekekirodai7.htm
Itt pedig megtalálható az ára is (Az olasz ülőbútorok között):
http://www.tiszanet.hu/pgm/butorar.htm -
twollah
nagyúr
Az az egyetlen egy nagy gond ezzel a térdeplőszékkel, hogy az ára emberfeletti.
-
tsello
aktív tag
CSak a kezed majd elfárad mert nem lesz rendesen megtámasztva...no karfa.
-
engusz
veterán
Egyszer voltam a barátnőm anyukájával takarítani egy lakásban. Igaz Én csak úgy ott voltam. Ebben a lakásban volt egy számítógép és hozzá egy ilyen szék!
Nem hazudok 3 (!) órán keresztül ültem rajta és közben hallgattam a Hi-Fi-t! Nem fájt se a lábam, se a hátam, semmim! Eszméletlen ez a fajta szék! Hamarosan szerzek magamnak egyet. -
Miracle
senior tag
Tekintve, hogy elég sokat ülök a gép előtt elkezdtem gondolkozni egy térdeplőszék vásárlásán, most arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek bármilyen személyes tapasztalata ezekkel a székekkel, vagy hülyeség az egész?
előre is thx
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!