Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
Srácok felesleges ezen vitázni, a szabályok lehetőséget adnak arra, hogy színészkedjen.
Nem verték meg, nincs mentség Dimitrovnak.Nyilván nem a legnagyobb úriember a mezőnyben a szerb - számomra is kicsit antipatikus -, de ettől még nagy bajnok. Egyébként abban biztos vagyok, hogy van baj a lábával mert senki nem vállalna egy plusz kötést a lábán csak azért, hogy picit megtévessze az nmy-t.
-
-
Mezcal
addikt
válasz
Tom1939 #2192 üzenetére
Ja én a Garros döntőre gondoltam Cicpász ellen és 0-2 nem 0-3 után. Úgy nézett ki, mint egy hulla, aztán a löttytől erőre kapott. Emlékszem a 2011-es USO döntőre semmi baja nem volt egészen addig, amig nadal be nem húzta a harmadik szettett TB-ben, utána ápolást kért és leültette Nadalt, majd könnyedén megnyerte a következő játszmát. Egyébként a teniszezők is felszólaltak már ez ellen nem egyszer.
-
válasz
Mathiask #2193 üzenetére
Semmi gond ha nem szimpatikus. Én sem látom csak jóval később olyan játékosokon akiket ritkán nézek ha baj van. Az ő problémája is korábban kezdődött már vagy két játékkal, csak nem voltak olyan egyértelműek a jelek, de már szólogatott kifelé és finoman nyújtogatta már jóval a bizonyos breaklabda előtt.
-
Mathiask
senior tag
"Rengetegszer époltatja magát vert helyzetben is."
Leginkább akkor.
Ma is addig nem nagyon mutatta, hogy baja van, csak akkor mikor ellenfelének breaklabdája lett, akkor elkezde nyújtogatni a lábát, stb. Biztos fáj neki, meg sérült, én nem vitatom, de abban, hogy mikor mutatja, mikor kér ápolást biztos van némi taktika. És ez meg is zavarja rendszerint az ellenfeleket. Nála többször van ilyesmi mint más játékosoknál. Nyilván a saját érdekét nézi és nem is szabálytalan ez, csak nem szimpatikus. Nekem azért nem, mert az ilyen játékon kívüli pici taktikázással előnyre tesz szert a játékban. -
2005 óta követem, nem fogod elhinni, bizonyos körülmények közepette fizikailag összeomlik. Főleg meleg és páratartalom. Ott van 30-50 perce az ellenfélnek amíg túl van a rosszulléten (tehát nem félholtra fárad, egyszerűen rosszul lesz és az múlik el). Tökös és jó ellenfelek ezt kihasználják (másik tagjai a nagy 3-asnak, wawinka, murray, és egyszer 2014-ben nishikori az us open eldőntőben).
És mindig ápoltatja magát ha gondot érez. Akkor is ha győzelemre áll meg akkor is ha éppen veszít. Persze aki nem szereti mindkettőre talál indokot (ha nyer akkor nagyítani akarja magát, ha veszít akkor időhúzó csaló).
2021-es garroson melyik 0:3-ra gondolsz? Ha nadal meccs akkor ott 0:5 volt az (ahogy 2020-ban is úgy kezdődött meccsük, de ott agyonverte nadal, tegyük hozzá megérdemelten brutális napja volt).
-
-
Mezcal
addikt
válasz
Tom1939 #2188 üzenetére
Nála ez túl sokszor fodul elő, aza kevert ital is, amit kap a lelátóról, az is furcs. Más kérdés, hogy még így is yner, mert tényleg vicc az egész fiatal genercáió. Ezen az ágon még top 10-es is csak döntőben jöhet. Szerintem még a tavalyi Wimbleodnnál is gyengébb a mezőny.
-
Ezen vitatkozhatunk, de szerintem csak magasról tesz rá hogy mit gondolnak erről. Azaz ha fáj neki akkor szenved látványosan, gondolom ez energia kímélőbb neki mint a fapofa. Ettől még az ellenfélnek meg kellene vernie és nem feldühödni hogy csak szimulál. Aki nem adja fel azt veszélyes ellenfélnek kell kezelni, és ennek megfelelően játszani (főleg ha a big 3 egyike, azért nadal is nyert nagy meccseket sérülten, ők ennyivel jobbak fejben és mindenben mint a többiek).
szerk: soha nem fogom megérteni az adott helyzetben miért nem variálta játékát Dimitrov... Hosszú egyenes és rövid kereszt kombinációja megnyerhette volna neki ezt a meccset. Hasonló helyzetben Djoko agyon szívatta volna ezzel, és azért adja fel mert tényleg reménytelen...
-
válasz
Viper26 #2185 üzenetére
Nem kell magát mennybe meneszteni mert már ott van tenisz ügyileg(Rafával és Rogerrel együtt).Szerinted az egészségesen simán nyerhető "saját házi" GS-én kicsit lábát fájlalja kamuból csak a azért hogy nagyobbnak tűnjön? Mert ha 10-szer nyeri simán sérülés nélkül az nem elég? És ha már ilyen jól megy a dolog akkor fonák szélről most azért fél méterrel kevesebbet ér el hogy konzisztens legyen?
Mindegy gondolom hozzá hasonlóan sikeres vagy és az egyenrangúak magabiztoságával kritizálod. Én speciel nem tenném, és még oltásaim birtokában sem Novaxx-oznám nyilvánosan, mert tartanék tőle hogy egyik táborba tartozó együgyűnek tartanak.
-
Viper26
nagyúr
Novaxx mekkora színésznő...
Ha nem nyer a "sérülése" miatt, akkor arra lehet fogni.
Ha mégis össze jön akkor meg mennybe meneszti magát..gusztustalan. -
Viper26
nagyúr
-
Ringman
félisten
Jannik Sinner-Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0
nem láttam, sérülés/rosszullét, vagy megint elfáradt fejben? -
Cartevo
őstag
Medve szovjet hatású mezben verte a hazai ellenfelet.
-
Viper26
nagyúr
Rafa már csomagol is?
-
válasz
Ringman #2172 üzenetére
Nem kapott kiemeltet első körben azzal már az 50% legrosszabb már megúszva. Musetti ellen akkor lehet esélye ha sikerül darálásba fordítani a meccset, bár már Musetti is erősebb fizikailag mint 2 éve amikor 0:2 után simán bedarálta Djoko Rg-n (nyert vagy 1 játékot mielőtt feladta csak azért mert fáradt...). De mint sorsolás lehetett volna sokkal rosszabb (Sinner sérült, szóval bravúrral lehet megint 4-ik kör, ott persze jó eséllyel Tsitsipas, és ez a típusú támadó játékos sajna nagyon biztosan eséllyel veri Fucsovicsot).
-
Ringman
félisten
kint van az ao sorsolása, meglepne ha fucsovics túljutna a 2. körön.
-
Bocsi ha off topic, de ha valaki teniszezik is mint én széles lábakkal... K-Swiss teniszcipőket nagyobb választékban bemutató boltot, ahol fel is lehet próbálni tud valaki pesten (Lurdyval szembe oldalon a tescoban lévő ahova mindig jártam "ideiglenesen" zárva, remélem csak fűtési szezonra)? Online rendelés nekem nem játszik, K Swiss-ek közül is csak minden sokadig jó rám (ezért próbálok és ott drágábban megveszem). Metro tenisz klubnál van egy pici bolt még amit tudok de ott elég szűk volt a kínálat.
-
Ringman
félisten
-
Viper26
nagyúr
Akkor Novak meg az egész cringe pereputty tovább gazdagodott...éljen.
-
perempe
veterán
Holger Rune vs Novak Djokovic For The Title 🏆 | Paris 2022 Final Highlights
Egy kezemen meg tudnám számolni, hány összefoglalót láttam idén, nem bántam meg. -
Viper26
nagyúr
Mi nem tetszik benne?
-
Viper26
nagyúr
Rune mögött milyen hét van, és akkor lehoz egy ilyen döntőt.
-
Mezcal
addikt
Novák most sokkal frissebb, mint a többiek, akik végig játszottak egész évben.
-
Viper26
nagyúr
Novák igazán haza mehetne ma.
-
Ringman
félisten
alcaraz lesérült, nem lesz ott az atp finalsen, így helyette taylor fritz fog játszani.
-
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
fucso megint kizúgott első körben, mondjuk otte tud jól játszani.
-
Ringman
félisten
válasz
Soulfly842 #2146 üzenetére
persze, ez így van. ez a megállapítás a versenytársaihoz mérten értendő, nem az átlagemberhez.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Ringman #2144 üzenetére
Azért ahhoz is emebrfeletti akarat és fizikum kellett, hogy addig eljusson, hogy a kezében és a fizikumában annyi volt.
Más kérdés, hogy ez minimálisan diszharmóniában volt az elért eredményekkel, de így is olyan szintre jutott, ahol magyar férfi teniszezők nem tolonganak.
-
Ringman
félisten
fucsovicsnak ahogy nézem már atp 250-re is selejtezőből kell indulnia, amilyen motivált, lesz ez még rosszabb is.
-
perempe
veterán
[link] Kajálós videóban van egy jó mondat Nick Kyrgios-ról (11:57)
-
alázógyík
addikt
válasz
Motion_Blur #2138 üzenetére
-
Viper26
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2138 üzenetére
-
Viper26
nagyúr
[Itt] lehet majd nézni?
-
Mezcal
addikt
-
Ringman
félisten
[link]
Federer’s craziest stat: never retired from any singles or doubles match on tour. 1526 singles matches. 223 doubles. Connors only man to play more tour singles matches retired from 14. Djokovic 13; Nadal 9 -
Viper26
nagyúr
Laver cup 23-25 között lesz?
Adják majd valahol? -
Cartevo
őstag
Federer +Nadal sem nyer már Grand Slamet. 37 lesz a Roland Garroson, és erősek a fiatalok.
-
Ringman
félisten
válasz
sherlock82 #2123 üzenetére
így van sajnos.
-
alázógyík
addikt
válasz
Soulfly842 #2122 üzenetére
-
sherlock82
senior tag
válasz
Soulfly842 #2122 üzenetére
Olvastam, : (
sajnos az elmúlt idő hírei alapján várható volt.
-
Soulfly842
addikt
-
Ringman
félisten
válasz
daneel_hu #2118 üzenetére
de pont az a lényeg, hogy nem tartalék lesz, hanem a nyolcadik versenyző, ha a top20-ban lesz a race-en, akkor idei gs-győztesként kvalifikálta magát a tornára.
The eighth spot is reserved for a player who won a Grand Slam event in the current year and is ranked from 8th–20th.
tehát a 8. helyet a gs-győztesnek adják, a race-en a 8. és a 9. lesz a tartalék, a 10. helyezett meg nem utazik el.
a páros érdekesebb, mert ott a kyrgios-kokkinakis pároson kívül az ebden-purcel páros is lehet gs-győztes jogán kvalifikált, gondolom ekkor a race-en való sorrend dönt a kettőjük között (kb 900 pontot kellene a hozniuk ebdenéknek.)
-
daneel_hu
addikt
Tavaly a Garroszon Lorenzo Musetti kiadott mindent magából 2 szett alatt, a továbbiakat ismerjük.
Kondícionális probléma volt főleg. Persze egy ideig még vihette volna a szíve a harmadikban, de annyira elfáradt, hogy erre futotta.Cicipász döntőbeli teljesítménye már más kérdés, mert a görög nagyon jó fizikális adottságokkal rendelkezik, nála tényleg a gyengébb feje volt a gond...
Egyébként vicces de egy 6:0-ás és egy 0:6-os szett között nem biztos, hogy nagy teljesítménybeli különbség van ebben a sportban. Azt gondolná az ember, pedig nem.
-
Mezcal
addikt
válasz
sherlock82 #2104 üzenetére
Murray egyidős Novákkal, neki nem a korral van problémája, hanem a műtött csípőjével. Ezért nincs már a legjobbak közt
Djokovic magának köszönheti ezt az egészet, senkit nem vádolhat emiatt, csakis magát. Vannak szabályok, vagy alkalmazkodik, vagy bukik.
Nadal már nem fog teljes éveket játszani, az idei éve így is egy csoda. A Garroson még lesz esélye pár évig, azon az egy helyen nem lehet leírni.
Federer meg, hát az már kérdés, mikor vonul vissza. Ő azért már 41 éves.
-
Ringman
félisten
igen, az is érdekes teljesítmény volt.
tavaly medvegyev is mondta az usopen megnyerése után, hogy annyira stresszes volt, hogy majdnem be is görcsölt és ha vitte volna a szettet a szerb, akkor kétséges lett volna a vége.
mondjuk medvegyev 2019-ben az atp finalsen nadal ellen döntő szett 5-1-nél meccslabdáról kapott ki (ő fogadott), nála is leolvad a biztosíték néha.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Mathiask #2109 üzenetére
Swing weight paraméter a barátod.
Vannak olyan ütők amelyek tömegre könnyebbek de masszív a swingweight, pl. Head Radical MP sorozat. Vagy a Wilsontól a 16-19-es Blade-ek.Szerintem 320 grammos húrozatlan súly felett elképesztő kondi és nagyon jó tenisztudás szükségeltetik. Értsd: amcsi skálán NTRP 5.0 vagy 5.5. vagy afelett.
Én még egy kurva jó amatőrnek sem ajánlanám.
A mai tenisz alapvetően inkább a könnyebb keretek felé halad... egyre kevesebben használnak ilyen nehéz ütőket a profik között is.A 100 kilós tömegednek viszont ehhez semmi köze.
Sőt ha nem vagy legalább 195 cm, akkor még ez a testsúly is gond a teniszben. -
Mathiask
senior tag
válasz
daneel_hu #2092 üzenetére
"Roger ütője húrozatlanul is van vagy 330-340 gramm szerintem. (kurva sok) "
Én olyat használok. Nem könnyű, de hozzá lehet szokni.(mondjuk én is 100kg fölött vagyok) Valószínűleg jobb lenne egy könnyebb ütő, de hiába próbáltam ki párat nem tudtam átállni a könnyebb ütőre. Mondjuk szerintem nem is a súly miatt, hanem valahogy érzésre nem voltak olyan jók a másik ütők. Szóval még keresem az alternatívát, ami könnyebb, de érzésre hasonló.
-
Ringman
félisten
válasz
daneel_hu #2107 üzenetére
Qualification. The criteria to qualify for the ATP Finals are as follows: Players who finish the season ranked in the top 7 automatically qualify. The eighth spot is reserved for a player who won a Grand Slam event in the current year and is ranked from 8th–20th.
lehet hogy djoko is csak így fér majd be, kyrgios+kokkinakis meg párosban.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #2106 üzenetére
Mire gondolsz?
Párosban vagy egyéniben? Mert valószínűleg ugyanúgy számolják kit hívnak meg és kit nem.Az a tíz lesz meghívva aki a legtöbb pontot szerezte idén. Ebből a 9 és 10-dik ugye csak tartalékos.
Magyarán ha benne vagy az első nyolcban akkor meg leszel hívva.
De lehetséges, hogy vannak még kitételek ahogy írod. -
Ringman
félisten
válasz
daneel_hu #2105 üzenetére
sinner alapütésekben (általában) konzisztens és tudja tartani a gyors tempót + viszonylag laposan üt.
alcarazra elég durva izommennyiséget ráraktak 1-2 év alatt amúgy.
egy kyrgios-alcaraz meccset megnéznék (ill. a döntőben is megnéztem volna, ha az ausztrál nem fogyott volna el már hacsanov ellen).
remélem összerakja magát ao-ra, idén azt hiszem idén nem játszik már (max torinóban a finalsben párosban kokkinakisban) + elkezdődik a bírósági tárgyalása isazt hiszem egy gs-sel top20-ban kell lenni, hogy az atp finalsben induló legyen valaki a 8. helyett, nem?
-
daneel_hu
addikt
A FEJ összefügg a kondícióval, főleg Sinnernél.
Szerintem még mindig nincs olyan jó állóképessége mint kellene, - főleg bo5 meccseken - de a tavalyihoz képest már jelentős javulás látható és jobbak az elért eredmények is.Alcaraz egy gép, egy ló, sokkal jobb a kondija az olasznál.
Ez azért nagyon kijön ha ki-ki meccs van, és eljutnak az ötödikig...
A spanyolnak az ütésrepertoárja, a játéka, a taktikája is rendben van, mindenben jobb Sinnernél.Viszont valamiért Sinner játéka az amivel árthat Alcaraznak, talán a sebesség miatt.
A többiek egyelőre nem tudják felvenni a versenyt vele - szerintem. -
sherlock82
senior tag
Örülök hogy a gs szezon végére így beindult a tropik.
Ha Novákot engedik indulni akkor még lehet benne egy pár szezon, Nadal-al kapcsolatban azt érzem, hogy azon múlik neki hogy meddig bírja még a sérüléseket és az elnyúló rehabilitációt.
Murray sajnos már öreg szerintem ahhoz hogy ismét ott legyen a spitzen.
Federer sajnos már nem fog sokat játszani úgy érzem. -
Ringman
félisten
-
Mezcal
addikt
válasz
Ringman #2101 üzenetére
Nem írom le, de most ez a helyzet nála, szinte megnyert meccseket bukott el sorra. Waw annyiban más, hogy őt nem kiáltották ki új reménységnek, állandóan Federer árnyékában volt, ezért nem is volt rajta akkora nyomás, mint Sinneren. De maj meglátjuk, Alcarazt megverhette volna, de megint a fej...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Milyen videókártyát?
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330