- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
ez most jó neki vagy sem: Nina dögönyözése
-
orkester
őstag
válasz
dragonfx #1295 üzenetére
Sajnálom a malacod.
Mi most értünk haza az utolsó(remélem!) oltásról. Zsömi teljesen jól van, most is egy nagy adag szénán nyammognak Fidóval. Persze mindjárt megint bezárom Zsömit, mert ugye még 3 napig nem lehetnek együtt. De már visszatért minden ereje. Tegnap este már ágaskodott a szénatartónál, csak búslakodik, mert egyedül van, Fidóval nekiálltak kergetőzni.Ha valakit érdekel kb. 4500Ft-ot fizettem az 5 oltásért, meg a vizsgálatokért összesen. Szóval nem egy nagy összeg, nehogy valaki ezért ne vigye el dokihoz szeretett malackáját.
Plusz infó, hogy Baytril injekciókat kaptak, legalábbis a számla szerint, mert 2 féle színűt kapott.
Na remélem most már minden rendben lesz!
(kopp,kopp...)
-
dragonfx
veterán
válasz
orkester #1294 üzenetére
Nem sajna nekem ő 4 napig volt csak utána elszenderült
Egy kicsit vadabb példánnyal érkezett a teljesen fehér piros szeművel, sokan azt mondták kísérleti egér, de nem az votl szerintem, de kétségkívül kicsit agresszív volt vele, de amugy a rozettás amelyik sjana eltávozott, elejétől kezdve nem evett, csak magába gubozva egy helybe ücsörgött, meg se nyikkant, mozdult semmi, meredten nézettka fejéből, az akvárium sarkába ahol ugye semmi nincs......sajna azóta tom ez egy betegség jele, azt hittem hogy hát új helyre került 200km utazott egy dobozban mégis megviselte idő kell míg megszokja hát sajnos enm ez volt a gond vele, egyszer csaka másik odament hozzám picit meglökte és kész eldőlt azt annyi.....mondjuk tény egy cocafarmról kapta 300-400 közül, szal lehet beteg volt....ott meg nem figyelték....kb ugy nézett ki csutkára mint ami most van drapp-fehér nekem....
De ha neked doki látta akkor tuti nem lesz baja...ha van itt valami tudor tán megmondja ez miylen betegség amikor ilyen magányába mereng a disznócska....
-
orkester
őstag
Köszi szépen mindkettőtöknek!
Egyébként Zsömi a ma esti szuri előtt már ivott 2szer is és egész nap viszonylag sokat evett, főleg mikor egyenként raktam a szája elé a szénaszálakat, na és az orvos felé a dobozába végre ugyanolyat kakilt, mint a betegsége előtt. Szóval most teljesen olyan, mintha rendbe jött volna. Csak Fidó hiányzik neki, kicsit össze kellett raknom őket és együtt rágcsálgattak, játszottak...most meg nagyon egyedül van.Holnap estére még berendeltek még egy oltásra(ez már a 4. lesz, kínzásnak érzem
). Ja a végre jó hangulatomon viszont cseppet sem javított a doki reakciója, miszerint ''talán megmarad''. Nagyon fáradt szegény, gondolom kiütötte ez a sok ''macera''.
Fidó rendületlenül pusztítja a szénát szinte megállás nélkül...biztos Zsömi neki adta a részét.
Holnap meló, sajnálom egyedül hagyni őket, de nem tudok mit csinálni. -
orkester
őstag
Tegnap nagyon megijedtünk, mert szegény Zsöminek véres és folyós volt a széklete.
Estig sem javult, nem evett (azért tettünk a szájába almát, így csak elrágta, ha már ott volt), a sarokba forult és magányosan búslakodott. Este 8kor elértük az állatorvost, kinyitott nekünk és adott a malacnak 2 féle injekciót, nagyon fájt neki...
Rá kb. 1-2 órája végre elfogadta kézből a kaját és el is kezdett falatozni. Igaz csak szénát meg száraz kenyeret, viszont nem iszik semmit. Ma reggelre már mondhatni egész élénk volt, már menekült ha meg akartam fogni, és rágcsált egész éjjel, bár túl sokat nem evett(nem sokat aludtam, mert izgultam mi lesz vele).
Doki mondta ma vigyük be Fidót is, így ma reggel mindketten kaptak egy kb. 3szor akkora adag rózsaszín injekciót. Fidó még nehezebben viselte. De hál' Istennek Fidó nem beteg(remélem nem is lesz!). Este Zsömit még vissza kell vinni, bízom benne, hogy addigra már még jobban lesz és nem kell tovább szenvednie!
Ráadásul külön kell lenniük, mert azt mondta az orvos, valószínűleg bakteriális fertőzés, és elkaphatják egymástól. Fidó kiköltözött a házával egy fél kartondobozba, Zsömi meg maradt a ketrecben. Hiányoznak egymásnak, Fidó éjjel negyed 3kor be akart jutni a ketrecbe és olyan hangzavart rendezett, hogy csak na.
Remélem később már jobbakat tudok írni! -
ladybug
őstag
Sziasztok. Nemrég pusztult el a degunk, és nagyon sajnálnám, ha nem lenne még egy kicsi szőrös állatkánk. Viszont az jutott eszembe, hogy talán tengerimalaccal is próbálkozhatnánk. A hosszú szőrű fajta tetszik jobban.
Kérdéseim: Ugye ez is hasonló jellemtulajdonságokkal rendelkezik, mint a degu? Úgy értem nem harap, és könnyen szelídíthető? Kisgyerek mellé lenne.
És hát, hogy fiút vagy lányt érdemes-e venni?
[Szerkesztve] -
Diego!
senior tag
Edi nagyon szelíd, simán oldalra fordulva is elfekszik.
Koppány pofásodik, pofátlanodik. -
Diego!
senior tag
Tengerimalac fajták közül nekünk nagyon tetszik az US TEDDY
Ez a fajta: -
Diego!
senior tag
A tengerimalac hamar megfázik?
-
Diego!
senior tag
Az előbb olyan aranyosan aludt Edi, teljesen letette a fejét is mint egy kutya, persze nem hagytam aludni mert akkor meg éjjel ő nem hagy minket
-
Diego!
senior tag
Értem...és amúgy beválik?
-
dokar
addikt
Mi, ti bántjátok ezeket a kis védtelen állatokat?
védtelen???
karmol, rúg, harap, nyal, fejel, ordít, felborít dolokat, szétszedi a berendezést, ... stb.
egy kis megcsapkodás nem azért történik, hogy fájjon neki, hanem, hogy ébresszen benne félelemérzetet, bűntudatot, hogy rosszat csinált. jó módszer még, ha felemeled, ráfújsz az arcára és határozottan rászólsz. nem fizikai fájdalommal nevelek, hanem inkább dorgálással.
sőt ha vmelyik rosszalkodik (bántja a másikat), akkor az is elég néha, hogy tapsolok hangosat és rákiabálok az offenzív egyedre. -
Diego!
senior tag
Na a malacok reggeliznek:
Mi, ti bántjátok ezeket a kis védtelen állatokat?Megcsapkodni? Vonalzó?
Ne má!
kisninja: elhunyt szegény...
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
válasz
dragonfx #1250 üzenetére
ha az egyik bántja a másikat nagyon és még csattogtatja is a fogait harciasságában, akkor benyúlok elkapom a pofját és kap egy ''zsírospogácsát''.
vagy pedig az orrára vagy a fenekére pöckölök ujjal.
enyémek pattognak, ha kivülről a hátsó combját megérintem. olyan, mintha csiklandozná őket. -
kisninja
őstag
Ha harapni probál ott gond van a nevelésével... tény néha megcsapkodom őket.... nem szabad minden szaré nyávokniuk.
Mikor a fenti képen látható fiúmalac körmét vágtam be volt rezelve meg néha sipolt egyet de soha nem probált megharapni... inkább megnyalogatni hogy hagyjam már. Megfogtam a hasánál foga és szép lassan lecsípkedtem (a háta meg a lábamnál volt, lényeg hogy bízott bennem a malac miután végeztem megdögönyöztem és el is felejtette.
-
dokar
addikt
annyira rossz volt az egyik malac, hogy vonalzóval meg kellett kicsit csapkodni. ezeket tényleg nem nagyon lehet jó magaviseletre nevelni.
-
dragonfx
veterán
enyémnek is kezd sajna elgörbülni lassan 2.5 éves lesz....sajna ha fáj ha megutál, le kell vágni neki, néha kicsit nyivákol tény, meg próbál harapni...de nem lehet hagyni, mert téged is agyonkarmol és neki se jó.....ennyi esze sajna ninc shogy lerágja magának amennyit kéne belőle, közbe még a foga is kopna...
De vane gy pont maikor a örme nem nő gondolom ha túl rövidre vágód és kihal benen az ideg.....és mielőtt valaki kínzónak mondana, ez az ő érdekeis. -
Raúl 7
csendes tag
meg kell itatni vmi jó erős szesszel
mondjuk absinth-tal...max rászokik -
dokar
addikt
válasz
Kalandor #1237 üzenetére
sajnos fiatal korában túl hosszúra hagyták a környét és elgörbültek szegénynek. viszont a szagértőnk szerint mostmár nem szabad nagyon neki levágni, mert fájni fog
van egy jó módszer: kő, beton. vagy rakj be követ, vagy néha engedd, hogy rohangáljon egy kis betonon ezáltal kopik a körme. ahogyan fokozatosan kopik, úgy húzódik majd vissza benne az ér és az ideg.
szagértőnk
ezen jó nevettembár úgyis kimoderálod
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Elhunyt az oriás fiú malacom
Eélt: 4 boldog évet -
dokar
addikt
alvázmosás:
-
Karamella mellkasában szimatolás, tehát nagyobb lélegzetvételek során glup-glup hangok hallatszanak.
Ez miféle gond?
Étvágya jó. -
dokar
addikt
ki kellett venni az emeletet, mert a kicsi Pipe mindig oda ürítetett
-
dokar
addikt
azt a mindenit, már tökre megtanulták a macik, hogy a 2 csöngetés a csilingelővel azt jelenti, hogy etetés. mivel már 3 drágaság van olyan hangeővel visítoznak, hogy az előbb már azon tűnődtem, hogy ez vajon áthalatszik a szomszédba ilyen kora reggel.
-
Diego!
senior tag
Miért most ez nem aranyos?
Szerintem ez tök vagány! -
dragonfx
veterán
Én multkro amit láttam(barna orr , fekete fej, utána fehér csík körbe vastag utána fekete, 1 nap alatt elvitték, pláne ugy hogy 2e volt csak.
Amugy kezd a torzonborzós is szelídülni, már nem riad meg mindig, elég hosszú folyamat volt nála...már elveszi a ubit paprikát kézből, de a magot nem eszi mega tenyeremből mint a másik
...De már másik s eigazán, d eő meg ggondolom az egzisztenciája kora miatt már komoly ''egyed'' nem játékos kicsi...alig hagyja levágni a körmét, odanyúl és harap..
...mega sokat simizem, akkor fejével ellöki a kezem, neki nem kell ennyi.
..valami kis hangyafosnyi ész van ezekben az állatokban is
-
Diego!
senior tag
Tényleg kopaszt lehet tartani szőrősekkel együtt? Nekünk tetszik a fekete kopasz...rózsaszín nem.
-
Diego!
senior tag
-
dokar
addikt
balról jobbra: Pipe, Szofi, Nina
-
dokar
addikt
itt a harmadik nőstény, Pipe:
-
dunc
nagyúr
Koppány kamaszodik és nagyon jól érzi magát Edi cimbora társaságába.
-
dokar
addikt
ma veszek egy 3. nőstényt. Pipe lesz a neve.
-
dokar
addikt
mérés #3: Nina: 364g, Szofi: 374g
-
dokar
addikt
itt a séró-sztár:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest