Aktív témák
-
[lAyCsI]
addikt
Sziasztok,
valaki meg tudná mondani hogy ATi Tray Tools-ban hány frame-re érdemes állítani a Temporal AA határát? -
fLeSs
nagyúr
Vki tudna vmi tippet adni arra, hogy hogyan lehet a TAA minőségét bemutatni játékkal? :D
-
Drizzt
nagyúr
Igen, több volt...
Amúgy megcsináltam, de nem igazán látom a különbséget, bár az is igaz, hogy soha nem használok AA-t.
Amúgy nekem eddig a legjobban AA-ban a GF4TI4200-é tetszett, ha a neverwinterben 4 sample nice(vagy round) antialiasing volt. Nekem jobban tetszett, mint r9800-é. -
rudi
nagyúr
Hát amit én olvastam az R420ról az NDA de bármi ami véletlen az csak pszeudovéletlen vagyis valami formában periodikus. Anno már az R300nál rebezsgették a programozható mintevételezési pontokat és különféle forrásokban (3D center, digit-life, NV-world) teljesen más mintát mutattak a lehetséges fix (talán 16?) mintavételezési pontrokra, szóval biztosan váltóztathatóak valahogyan, szetrintem driver szinten.
-
Ha így is lenne, akkor is legalább 18, de szerintem nem.
Nézd meg pl. a 2x3T jobb oldali piros MVP-ját - egyetlen másik mód sem használ pontosan abban a pozícióban MVP-ot, tehát még a ''18 fix pontból válogatok'' sem áll fent. Szerintem ezek bárhol elhelyezkednek, csak azért éppen ezeket a konfigurációkat használják mert ezek adják a legjobb képminőséget. Vagy nemtoom. :) Megint más kérdés, hogy tényleg random váltogat vagy periódikusan - ezt mondjuk empirikusan is meg lehetne állapítani nagy számú megfigyeléssel, de nekem már most fáj a szemem. :)
Ja, azt gondolom olvastad, hogy úgy néz ki NEM lesz 8xAA az R420-ban. :( -
Hogy Neked jó-e? Azt csak Te tudhatod. :U Mint írtam, teljesítménybeli különbségek nincsenek, illetve a tesztprogramok annyival fognak kevesebbet mérni, mint amennyit a bekapcsolt Vsync számít normál esetben is. Ez a móka arra való, hogy bizonyos peremfeltételek mellett erősebb AA-t fékelhessél. Tehát pl. 4xAA teljesítménye mellett kb. 6xAA képminőséget kapjál.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
És ez nekem jó?
Úgy értem, ha mindezt bekapcsolom akkor ugrik 100 fps-t :DDD a teljesítmény vagy csak 2 ponttal többet kapok valamelyik huszadrangú teztprogramban? :DDD
Az általam említett ''teljesítménynövekedések'' vagy azok elmaradás szándékosan jócskán elnagyolt!! :DDD -
Raymond
titán
:)
-
Jjjjjo. Zsír. Frankó. Tudtam, hogy elszabom. :( Valaki igazítsa már ki az utolsó képet ha szabad kérnem, a végén természetesen 6x.png-nek kellene lennie.
[Szerkesztve] -
[L]http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.php?t=11889&postdays=0&postorder=asc&start=0[/L]
Beraktam már a radtopic2-be, de szerintem megérdemel egy külön postot. :)
A lényeg : időben periódikusan változó AA mintavételezési pontok (MVP). Minden AA beálltásnál ( 2x / 4x / 6x ) meg lehet választani hogy egy vagy két extra MVP ''szettet'' használjon az AA algoritmus ( lásd ábrák ). Ez ugyan a beállításoktól függő mértékben villódzást okoz, de elég magas stabil FPS-t esetén alig ( ha egyáltalán ) észrevehető, és teljesítményveszteség nélkül javít az AA minőségén. Állítólag. Egy próbát szerintem megér. :)
Egyéb : 4.4-es Catalyst kell hozzá, a V-sync ilyenkor automatikusan bekapcsolódik, ha jól vettem ki akkor csak D3D alatt működik, és vagy újra kell indítani a gépet aktiváláshoz vagy legalább a driverben ''apply direct3d settings''-et nyomni. Ja, a szükséges registry módosítás : HKLMSystemControlSet001Video{azegyikGUIDpróbálgassad}
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest