Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecdzo

senior tag

válasz attiati #6393 üzenetére

Őszintén szólva egy jó ideje nem mozgolódok fórumokon, szóval nem nagyon tudom manapság mennyire tud terjedni az "ige"...

Visszatérve a közelítésre szvsz 30-50 ember szerintem már megérne egy misét :)...kik lennének a potenciálisok? Semmiképp nem olyanok akik még csak nem is hallottak a tőzsdéről. Ugyanis úgy gondoltuk, hogy nem azzal akarjuk kezdeni, hogy "mi az a gyertya". Akik már találkoztak ilyesmivel, tudják mi a forex és vagy részvénypiacok, tudják mi a technikai elemzés (elég alap szinten) szerintem ideálisak.

Alapvetően talán a célközönségünk lehet egy olyan kör akik útmutatásra vagynák és szeretnének használható módszert tanulni. Ugyanakkor megosztanánk azokat a tapasztalatainkat, amelyeket az évek során jómagunk súlyos pénzek árán tanultunk meg. A jelszó továbbra is, hogy nincs bullshit és finghajlítás. Őszintén szólva ebből van már kicsit elegem...láttam pár hsz-t manapság a tőzsdeforumokban egy nagyon sajnálatos eseményről. A korrektséget tartanánk szem előtt...

Látom elég hasonló a gondolkodásunk: "ha jó a termék, az eladja magát". Ez így van. Viszont ha nem tudják, hogy van akkor hiába minden törekvés...

Fontos még, hogy a célunk a "szakma megtisztítása". Túl sok az önjelölt sztár trader, zéró szakmai múlttal. Nekem az életem a tőzsde és eszerint alakítottam a pályafutásomat, csináltam az msc-met, vagyon kezelői vizsgámat és épp a befektetés elemzői diplomámat és képzem magam, folyamatosan. Mellette tradelek és egy brókercégnél dolgozom. Gh0sT kolléga szintén közgazdász, és egy neves cégnek a Senior kockázatkezelője. A suszter maradjon a kaptafánál...azt hiszem így mondják...én ha gyógyulni akarok akkor orvoshoz megyek, nem pedig egy önjelölt kuruzslóhoz. Tisztelet a kivételnek!

1: Szeretnénk a legérthetőbb formába önteni az egészet. Én már több előadást tartottam az elmúlt években, főiskolán és egyetemen is, illetve tanfolyamokat, de más cégeknek. Szóval a felépítéssel nem lesz gond és a kollégáknak is megvan a tapasztalata.
    Megpróbáljuk "levédhetővé" tenni, persze, amennyire lehet. Viszont a tapasztalatot és tudásunkat senki sem veheti el! Mindig a vevő dönt, hogy az utánzat kell vagy az eredeti...pick your choice..

2: Gh0sT-tal már beszéltük, hogy szívesen megszerveznénk egy szép hotelben egy előadást, amin betudunk mutatkozni és betudjuk mutatni mire jutottunk és mit tudnánk nyújtani. A döntés utána pedig a közönségé...ezt persze ingyen, legalábbis a résztvevőknek :) Erre mondtam, hogy 30-50 ember, de mivel ingyenes akár többet is meglehetne célozni szvsz..

3: first things first...egyelőre nem. Viszont megfogjuk nézni. Én közben pedig statisztikai arbitrázzsal kezdetem foglalkozni, aminek az eredményei is hamarosan jönnek. Na az MINDEN intrumentumon működik!

4: ide Gh0sT asszem már válaszolt :)

• Gh0sT

addikt

Hosszú ideje fejlesztjük a rendszert. Az alap stratégia végtelenül egyszerű. Lehet rá profitábilis robotot írni. A probléma ezután kezdődik: hogyan tovább? Mert ugyan megvan az ötlet, de utána jön az igazi kihívás, mégpedig az, hogy hogyan lehet belőle kihozni a maximumot optimalizálás nélkül. Belegyúrni egyfajta emberi gondolkodást, ami a legjobban szimulálja egy tapasztalt trader gondolkodásmódját.

Amint van egy jó alap EURUSD-re, úgy jön a többi instrumentum is.

M5 az ideális idősík. Se fölé, se alá nem akarunk egyelőre menni. Egyébként szerintem simán működne M1-en és M15-ön is, de előbbi túl zajos és megbízhatatlan, utóbbi elsősorban az entry szempontjából már talán lassú.

• Ferdzsoo

addikt

Igen, ezt én is akartam kérdezni hogy magasabb idősíkon is működik e, m15 esetleg H1?
    Én valamiért szvsz jobban bízok a magasabb időtávban, persze programozni nem tudok, így a robotokhoz nem értek. Lehet ott nem nyerő a nagyobb időtáv? :B

Új hozzászólás Aktív témák