Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz #83856896 #4204 üzenetére

Én arra válaszoltam, hogy szerinted mire (ill. mire nincs) van szükség. A pszichés oldalát természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni a kereskedésnek, de az, hogy kinek melyik indikátor segít a technikai elemzésben, egyéni preferencia kérdése. Speciel én is csak a csupasz árfolyamot (ill. a japán gyertyás megjelenítését) szeretem nézni (max. egy-két trendvonal, támaszvonal), bőven elég nekem, azon is van mit figyelgetni. :)

• Gh0sT

addikt

válasz #83856896 #4204 üzenetére

Na és ha valaki kizárólag robotokkal kereskedik, akkor mi a helyzet? Egy robot az esetek 99%-ában indikátorok alapján lép pozícióba és fix TP és SL szintekkel dolgozik. Nem tudja, hogy hír van/volt/lesz, nyitja a pozíciót mert a szabályrendszere alapján ezt kell tennie. Ott nincs psziché, kizárólag indikátorok vannak és money management. Mégis léteznek robotok, melyek profitábilisak.

Lehet, hogy fél év múlva nem fog működni, de mi a garancia arra, hogy egy manuális rendszer működni fog?! Egy manuális rendszer annyival több, mint amennyivel kevesebb egy teljesen automata rendszernél. Szabad kezet ad, igazodhatsz a piachoz szinte azonnal, de ez ugyanúgy hátrány, mint előny. Sohasem tudhatod, hogy a piac valóban megváltozott, vagy csak nem úgy viselkedik néhány hétig mint amit megszoktunk tőle.

A gyertya is egy indikátor. Ugyanúgy torzít, mint egy RSI, egy MACD, vagy akármi. Mert nem a tiszta árfolyamadatot látod, hanem percek/órák eseményeit 4 adatba sűrítve (open, close, high, low).

Lehet konzisztensen pénzt keresni pusztán technikai elemzéssel és lehet pénzt keresni pusztán fundamentális elemzéssel is. Nem könnyű, de mindkettőre van példa.

Új hozzászólás Aktív témák