- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- Milyen joysticket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Hobby elektronika
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
Ez elég bíztató.
50% alatt is megpróbáltad? Ha hibrid akkor valahol 15-30% körül lépnek be a csíkok.
Az instrukciós hsz-emben ezt nem írtam anno, hogy érdemes a teljes fényerőtartományban ránézni a csíkozódásra. Lehet ezért nem láttál csíkokat, mert mondjuk 25% alatt nem nézted, viszont ez így nagyon jó hír lenne.Ha viszont 0%-on se látsz majd csíkokat, akkor kicsit szkeptikus vagyok, mert azt kétlem hogy flicker-free lenne... bár elég új modell!
Köszi! Ha veszek ilyet és tényleg mentes lesz meg is hálálom valahogy!
-
South Velen
addikt
A záridő legalább 1/800 volt a mobilon? Ez lényeges pont.
Azért azt nem hinném, hogy teljes tartományban pwm mentes lenne, valahol azért meg kellene jelennie a csíkoknak.
A TCL ebben a tekintetben jobb a többi márkánál, az amerikai tcl modellek nagy része pwm mentes 17-25% fényerő felett.
[kép] ilyen csíkok mint a bal oldali képernyőn, a mobil kameráján ezt kéne látnod legalább 1/800 záridőbeállítás mellett.
Köszi, hogy kipróbáltad / kipróbálod!
Bár az EP szériát nem néztem, de egy 434EP6x0-at lehet bevállalnék, ha pwm mentes lenne.
-
South Velen
addikt
szia!
A PWM-et úgy tudod megnézni, hogy mobilkamerád pro módban kb 1/1000 záridőre állítod, és a tv-n a fényerő/kontraszt (attól függően melyik állítja a valós fényerőt - általában a fényerő) folyamatos csökkentésével megnézed megjelennek -e /mikor jelennek meg csíkok a képernyőn (a mobilod kameráján).
Ezt olyan módban kell megtenni, ahol nem rak direkt PWM-et a képre a TV (black frame insertion, motion plus vagy ilyesmi módokban direkt villogtat). - game vagy pc mód jó lehet.
Ha megjelennek a csíkok akkor PWM-es a TV, ha egy bizonyos fényerő alatt jelennek csak meg, akkor hibrid PWM-es, ha egyáltalán nem, akkor teljesen flicker free (de szerintem ilyet csak a sony tud.)
De a hibrid vezérlés is teljesen jó lehet ha mondjuk csak 20% alatt lép be a pwm.
-
South Velen
addikt
válasz
LilProphet90 #877 üzenetére
Köszi, remélem így van mert a Sony 2x annyi és ráadásul még IPS is
-
South Velen
addikt
válasz
LilProphet90 #871 üzenetére
Az amerikai modellek jelentős része csak az alsó 20%-os fényerőtartományban PWM-es, ez már nekem tökély lenne.
Ugyanakkor van olyan is ami végig PWM-es, amerikában ez a 6-os széria.
Viszont az amerikai 6-os széria nem egyenlő az EU 6-os szériával.De mostmár úgy néz ki, maradok a sony-nál, az a biztos.
-
South Velen
addikt
Elfogyott a telekomnál az 50DP600.
Gyorsabban, mint gondoltam.
Persze nem mertem rendelni "vakon", köszi tulajok, hogy 2 percetek se volt megnézni amit írtam. Pedig akár utaltam is volna érte egy-két ezrest az elsőnek.
Most már persze nem, mert elfogyott.I'm outta here.
-
South Velen
addikt
válasz
-ZeeZee- #859 üzenetére
Igen, jár az agyam hasonló megoldásokon, bár előfizu mellé venném, és elég nyűgös a sztornóra várni, ha vissza kell küldeni, meg két nap futárt várni, szabit kivenni, fel- lecipelni, stb... mikor egyébként meg 2 perc letesztelni. Gondolom ki sincs állítva sehol, nem egy mainstream modell. De ha 10 alatt lesz raktárn már csak, lehet bevállalom.
-
South Velen
addikt
Én is hasonló preferenciákkal rendelkezem, ezeket nagyjából tudtam is egyébként a tv-ről, de hasznos kis összefoglaló, köszi!!
Ha megjön a TV, és a PWM tesztet megcsinálnád majd nekem a hozzászólásban leírt módszerrel, nagyon hálás lennék.
Már 2 (másfajta) TV-t küldtem vissza emiatt. Nem akarom ezt is..Az amerikai S425 17-100 fényerőtartományban PWM mentes, és bár semmi konkrét infó nincs mégis úgy tűnik a DP600 ennek az európai változata. Úgyhogy reménykedem.
Bár rohamosan fogy a telekomnál (pénteken 70 darab volt, most 37...) de addig nem merem megrendelni míg nincs infóm erről. De jó eséllyel lecsúszok. Pedig a topikban is van nem egy tulaj, dehát.. nem lepődtem meg.
-
South Velen
addikt
válasz
South Velen #849 üzenetére
Esetleg más DP600/DP660 modellről is jöhet ilyen teszt.
A DP600 a tengerentúli 4-es szériának felel meg egyébként? (425?)
-
South Velen
addikt
Sziasztok!
Látom van párotoknak a topikban 50DP600.
Annyi lenne a kérdésem hozzátok, mondjuk fél fényerőn PWM mentes -e?Úgy tudjátok megnézni, hogy mindenféle motion/mozgás segítő elektronikát kikapcsolva (nem tudom itt milyenek vannak, pl. BFI, motion plus, stb vagy egyszerűen csak PC módra állítjátok ha van benne olyan) fél fényerőre állítva (és/vagy fél kontrasztra, nem tudom melyik szabályozza a valós fényerőt), egy mobilkamerát pro módban kb 1/1000 záridőre állítva láttok -e csíkokat a képernyőn?
2-3 perc alatt le lehet tesztelni, és nagyon sokat segítenétek vele.
Esetleg 30-40% és 60% körüli fényerőn is megnézhetitek.Láttam, hogy egy pár TCL TV PWM-mentes a normál fényerőtartományban, de erről a modellről semmi infóm. Monitornak venném, és rögtön migrénes vagyok a PWM-től.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- MIUI / HyperOS topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest