- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #14885 üzenetére
Azért sárgás mert nem kalibralt a kijelzod. Ha kalibralt lenne a natgeoval se lenne probléma. A kék bolygó meg referencia szint, ott minden a helyen van csak kalibralt kijelzon kell nézni.
Egyébként a híradóban nem szokott gond lenni, a magyar reklámokkal van altalaban a gond.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
#48613632 #14831 üzenetére
Sokan nem értik a HDR lényegét. Mindneki azt hiszi hogy a HDR verziója az adott filmnek sokkal világosabb mint az SDR verziója. De ez nem így van, sőt esetenként a HDR sötétebb.
HDR esewtében a szabvány előírja hogy adott színnek, szürkének stb mekkora fényerővel kell rendelkeznie, ezért a filmekben szereplő jelenetek angy része 90 nit alatt játszódik, a többi csak a csillanás.
HDR- nél csak annak van nayg féynereje aminek nagy fényerő kell, fényforrások, tűz, robbanás,, égbolt stb.
sokaknál azért világosabb az SDR mert nem 100 niten nézik ahogy azt a szabvány definiálja, hanem felemeleik a fényerőt, egyébként teljesen a jogosan a szoba fényvioszonyaihoz mérten, ezért általánosságban vilgásoabb lesz az SDR mint ahog ylennie kellene.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #14827 üzenetére
Nincs olyan hogy kalibrátor, a kalibrátor az a személy aki végzi a kalibrálást.
Alapvető probléma a HDR és Dolby Vision szabvánnyal, hogy teljesen sötét szobához készültek és nem foglalkoznak azzal, hogy valaki nem stúdió körülmények között nézi a TV-t.
Erre megoldás a Dolby Vision IQ vagy az adaptív HDR ami a szoba fényviszonyainak megfelelően világosítja a képet.
De hivatalosan a HDR és Dolby Vision tartalmakat sötéltben kellene nézni, a környező fény maximum 5 nit lehet.
De ez még mindig csak a gamma (EOTF) görbéát érinti ami azért felel, hogy milyen ütem,ben világosodjon a kép, a fehéret és a színeket nem, tehát csak akkorsz fogsz látni valós színeket ha kalibrálva van a tv.
A sárgásság a rosz gyári kalibráció miatt van.
Csak akkor lesz valóban kalibrált a monitorod, ha a saját videókátyádon keresztül lett kalibrálva a monitor és a saját videókártyádhoz lett létrehozva az icc profil, ha nem akkor nem kalibrált.
-
Vhiktor
nagyúr
Ha valaki szeretné, hogy megnézzek bármit a TCL C835-n az kérem jelezze a héten, még 1 hétig nálam lesz a tv.
Amit tudok azt meg fogom nézni.Én a beépített appok közül csak a YouTube-ot, Netflixet és Disney+-t használom, ezekkel semmi baj nincs. Valamint optikán keresztül a hanggal sem, illetve az arc/eARC is tökéletesen működik.
CAM modult jelenleg nem tudom kipróbálni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tomisanzero #14669 üzenetére
Például én mindig mondom, hogy ha elégedett az ember a működéssel ne ferssitsen, főleg ne orrba szájba kétes forrásokból származó szoftverekkel.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
FDénes #14637 üzenetére
C2 is kiváló tv.
A régi lg tv-nek és a monitornak mekkora a felbontása?
Nálam még a HDFury Vertex2 is lazán odavrázsolja a C835-re az OSD menujét bármikor, pedig az csak egy HDMI mátrix.
Én az erősítőd esetében arra gyanakszom, hogy bizonyos felbontás, kérpfrissítés és színtér mellett nem tudja az OSD-t, mint ahogy néhány régebbi Onkyo erősítő sem, bár ott némelyiknél ezt fw frissítéssel orvosolták.
Mondjuk ezt megírhatná a többi C835 tulaj is, hogy náluk mi a helyzet az OSD-vel, hogy kialakuljon valamiylen kép és ha szükséges akkor elküldeni a supportnak. Elküldöm szívesen én is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
FDénes #14630 üzenetére
Ha elmegy a kép az nagy valószinűséggel kábel hiba, pláne ha PC esetében történik ez, egyszerűen nem bírja a kábel a sávszélességet.
OSD signal:
Véletlenül nem egy régebbi Onkyo az avr? Azoknál van olyan probléma, hogy csak 1080p-ig képesek OSD-t overlayben kirajzolni. Illetve akkor is probléma van ha az avr nem küld képet a TV felé, akkor sem tudja kirajzolni az OSD-t. -
Vhiktor
nagyúr
Nálam még kb 1 hétig megtekinthető a C835 a gyári fw-el, kalibráltan.
Nem tudom a többi fw mit csinál vele, de itt továbbra is tökéletes a képe, a kontraszt és a feketeszint OLED-el vetekszik és kb 45 fokos szögig is csak minimális fakulás van.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
#42308056 #14556 üzenetére
Tévesen hiszik azt a felhasználók, hogy a hdr arról szól hogy minden világosabb. Csak az vilgaosabbb aminek annak kell lennie. Nem világosabb, mert a filmben levő tartalmak nagy része pont ugyanolyan fényerovel rendelkeznek mint sdr esetében, ez 100 nit körül van, felette minden hdr effektnek számít, de ez csak a fényekre, csillanasokra, tűzre, stb vonatkozik. Ha valaki nem 100 niten nézi az sdr tartalmat akkor összességében világosabb képet fog kapni mint hdr esetében.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Szabmester03 #14553 üzenetére
Nyomj egy resetet a dv kepmodra.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
herceges215 #14297 üzenetére
A micro dimming nem egyenlő a local dimmingel, a micro dimming lényegében csak szoftveres dinamikus kontraszt, de a fekete mélységét nem befolyásolja.
A 7 éves Samsung képének minőségét így látatlanban is teljesen biztos vagyok benne, hogy hozza
De ezért is írtam, hogy ha valaki egy 7-8 éves VA paneles tévét cserél le és valóban minőségi ugrást szeretne akkor a jelenlegi árak mellett kb 300.000 környékén kell elkezdenie nézelődnie, ha 55 collról beszélünk.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
peterbencze #14207 üzenetére
Nem kell kétes forrásokból rátenni minden fwt. Nálam semmi baja nincs, coil noise sincs.
Aranyszabaly, hogy nem kell frissíteni ha minden jól működik. Én biztos nem frissítenem netrol letoltott fileokkal. Max úgy ha a tv frissíti saját magát neten keresztül.
De én úgy sem frissíteném amíg rendesen működik. -
Vhiktor
nagyúr
Nekem ebből az jön le hogy a panel továbbra is 60 hzen üzemel és nem 120-on. Az történik hogy elfogadja a 120 frames jelet és az algoritmus fog 2 sornyi pixelt(1 pixelt 0-60 framenel es 1et 60-120 nal), tehát megnezi mi van a páros (a) és páratlan (b) sorokban. Fogja az eredeti paros sorokban az "a" pixelt (0-60 frameig) és a páratlan sorokból a "b" pixelt(60-120 frameig), tehat 60 hzes sebesseggel szkenneli a bejovo jelet (120 hz eseteben ezt 2szer megtudja tenni) majd atlagolja ezeket és ebből készít egy c pixelt eredményként és ezt fogja kirajzolni, de továbbra is 60 hz lesz a valódi keprfrissitese a panelnek, tehát minden pillanatban egy interpolalt képet fogunk látni. Ezért lesz az eredeti uhd felbontasbol fhd, mert minden 2 eredeti pixel helyett 1 db interpolalt pixelt jelenít meg.
Nem tudom mennyire volt érthető:
Egy kis korrigálás az algoritmushoz.
120 hz esetében 1 másodperc alatt 120 db kepkocka van.
60 hz esetében pedig 60.A fentieket kicsit kiegeszitve és pontosítva az történik, hogy minden páratlan képkocka esetén kiolvassa a páratlan sorok pixeleit, a páros kepkockalnal pedig a páros sorok pixeleit és ezekbol interpolal egy új pixelt és ezt jeleníti meg 60 hzen.
Legalábbis szerintem.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
pepimama #14071 üzenetére
Nincs mi alapjá feljavítani, ha nincs információ a képen, akkor azt csak tippelni tudják, hogy minek kellene ott lennie, de ennek általában nincs jó vége.
A zajcsökkentéssel lehet próbálkozni, de az is el fogja mosni a finom részleteket.Úgy kell ezt elképzelni, mint amikor játékfejlesztésbe arról álmodik a vezető, hogy ne kelljen 400 alkalmazott csak 1 generáló gomb amire az van ráírva hogy Generate AWSOME Game, aztán minden lesz csak nem AWSOME
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Sandros112 #13897 üzenetére
A beállításoknál minden intelligens mód ki van kapcsolva?
-
Vhiktor
nagyúr
Bemenetenknet külön tárolja ezeket.
Próbáld meg bekapcsolni a fényérzékelöt, nagyon jól teszi a dolgát és akkor nem kell manuálisan állítani a fényerőt.
Ha a fenyviszonok miatt akarod allitani ezeket akkor nem kell a kontrasztot állítgatni csak a fenyerot és esetleg a gammát.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tomisanzero #13823 üzenetére
Az ugoosnak lazán vinnie kell.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13760 üzenetére
Igen, csak a valóságban nem csak a felbontas csökken, de még 120 hzet sem kapsz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #13755 üzenetére
Egy kis korrigálás az algoritmushoz.
120 hz esetében 1 másodperc alatt 120 db kepkocka van.
60 hz esetében pedig 60.A fentieket kicsit kiegeszitve és pontosítva az történik, hogy minden páratlan képkocka esetén kiolvassa a páratlan sorok pixeleit, a páros kepkockalnal pedig a páros sorok pixeleit és ezekbol interpolal egy új pixelt és ezt jeleníti meg 60 hzen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13752 üzenetére
Nekem ebből az jön le hogy a panel továbbra is 60 hzen üzemel és nem 120-on. Az történik hogy elfogadja a 120 frames jelet és az algoritmus fog 2 sornyi pixelt(1 pixelt 0-60 framenel es 1et 60-120 nal), tehát megnezi mi van a páros (a) és páratlan (b) sorokban. Fogja az eredeti paros sorokban az "a" pixelt (0-60 frameig) és a páratlan sorokból a "b" pixelt(60-120 frameig), tehat 60 hzes sebesseggel szkenneli a bejovo jelet (120 hz eseteben ezt 2szer megtudja tenni) majd atlagolja ezeket és ebből készít egy c pixelt eredményként és ezt fogja kirajzolni, de továbbra is 60 hz lesz a valódi keprfrissitese a panelnek, tehát minden pillanatban egy interpolalt képet fogunk látni. Ezért lesz az eredeti uhd felbontasbol fhd, mert minden 2 eredeti pixel helyett 1 db interpolalt pixelt jelenít meg.
Nem tudom mennyire volt érthető:)
Lehet ezzel nagy marhaságot mondtam, de csütörtökön megprobálok hivatalos infót szerezni róla.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #13749 üzenetére
First, the screen body is reduced. For example, the TV is equipped with only a 4K 60Hz screen, and through interpolation/DLG/HSR and other technologies, the approximate 120Hz effect is achieved by interpolating/algorithm.
The application of interpolation technology on TV is not uncommon, it can insert a black frame according to the relationship between two adjacent frames, improve the video frame rate, and make the picture smoother. However, this technology will affect the brightness of the picture to a certain extent.
DLG is also a technology used in pseudo-4K 120Hz TVs. The refresh rate refers to the number of times the electron beam repeatedly scans the image on the screen, the higher the refresh rate, the better the picture stability of the image, and the higher the picture fluency. Pixels are arranged in rows on the display panel, and the display of the image is done by the sequential scanning of each row of pixels by an electron beam. DLG technology is more "clever", it is no longer scanning every line, but every two lines are scanned, on the 4K picture (3840X2160), the original each frame of the image needs to scan a total of 2160 lines, one second can scan 60 frames of the picture, now only need to scan 1080 times, reducing the time by half, you can achieve a second scan of 120 frames. While achieving a high refresh rate, this process has gains and losses, and the two lines of content that were originally different are replaced by the same content of the two lines, and the effective amount of data is halved accordingly, representing the decline in resolution. The advantage is that the refresh rate can be "improved", such as it can be increased from 60Hz to 120Hz, the disadvantage is that the picture clarity drops a lot, and the original 3840X2160 screen has become 3840X1080, with obvious graininess and insufficient fineness.
It can be imagined that the point-to-point express delivery, the ability of the courier is certain, the efficiency is capped, it is a comprehensive consideration of speed and volume, and the speed is required, it is inevitable to give up a certain amount of goods to carry first. The loss of data volume mentioned above is similar to the abandonment of the amount of goods carried.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13743 üzenetére
Szerintem ez nem egyenlő az igazi 120 hzel ez valami szoftveres mókolás. Mint amikor a régebbi fhd projektorra rairtak hogy támogatja a 4k jelet csak éppen megjeleniteni nem tudja, csak lekonvertalja 1080pre.
Amit találtam leírást ott is csak annyit írnak hogy támogatja, de nem azt hogy 120 hzen meg is jeleníti.
Így látatlanban nem tudom mi történik valójában, de ha tényleges 120 hz-re kapcsol a panel akkor az tök jó dolog :) (de szerintem nem így van)
De csütörtökön megprobalom kideríteni ;)
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13740 üzenetére
Ha tudna akkor 100 hzes lenne :)
De szívesen előadásom ha belinkeled. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13738 üzenetére
A 24ps filmek kadenciahelyes lejátszása lehet kérdéses a 60 hzs panellel. A 120 és 144 hzs panel siman tudja. A 60 csak úgy ha visszavállt 48 hzre vagy esetleg kipreseli magából a 72 hzet.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
thefreeman #13554 üzenetére
Inkább fw hiba.
Próbáld meg úgy hogy kikapcsolod a gyors inditast, fejből nem tudom hol van de majd megnezem.
-
Vhiktor
nagyúr
A tesztelésre kapott c835 is lengyelektől jött.
-
Vhiktor
nagyúr
Végre felkerült a TCL C835 teszt
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Denyboygod #13303 üzenetére
A 73-as széria idei model, a 73 pedig tavalyi.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #13142 üzenetére
Igen, ott sok választás nincs
Viszont olyan pozicióban csak pár percet tölt a tv.
De szerintem nem ezt kell túl aggódni, a vásárlók 99%-a szerintem fektetve szállítja a tv-t.
Valamint amikor a tengerentúlról konténerben jönnek, akkor sem, hsizem hogy kesztyűs kézzel bánnak velük, ha azt túlélik akkor a fektetve hazaszállítást is
-
Vhiktor
nagyúr
Nekem is általában fektetve hozzák a tv-ket és soha semmi bajuk nem volt.
Arra kell figyelni hogy a hátulján feküdjön és ne a képernyőn, de ez jelezve van a dobozon is. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Geo19870322 #13127 üzenetére
-
Vhiktor
nagyúr
C835 kicsomagolás:
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #13075 üzenetére
Sajnos nem frissíthetem, de ez nem fog beleszolni a tesztbe. Ha az automata frissítés lefrissiti azzal természetesen semmi probléma ninvs, de külön pendriveta letoltott fileokal nem lehet, olyan állapotban kell vissza adni hardveresen és szoftveresen is ahogy kaptam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest