Új hozzászólás Aktív témák
-
Parmezan77
junior tag
válasz
flash- #19412 üzenetére
DLNA úgy fog működni, ha a router amire a TV van kötve az AP (Access Point) módra van állítva. Alapból DHCP van a routerekbe beállítva, azzal nem fog a DLNA müködni mivel a DHCP egy subnetet (al hállózat) hoz létre és ahoz, hogy működjön, a két ezköz ugyanazon a hállózaton kell, hogy legyen. Viszont nekem AP-ban nem működött a Telekomos settop box. Mondjuk lehet azért mert egy ezer éves router volt abban a szobában. Megoldásként vettem egy pár ezer forintos switchet és arra kötöttem a TV-t és a settop boxot is.
Viszont a TV UTP-n csak max 100 megabittes kapcsolatra képpes ami inkább ilyen 70-80 körül mozog ha leméred, pedig a belső hállózatom sebessége olyan 7-800 mbps körül mozog.
Én azt tapasztalom, hogy a 60 mbps körüli filmek még jól működnek viszont ami már inkább 70 mbps körül van az már sokszor akad. Legjobban a Vimu jött be lejátszóként, ott lehet állítani a puffer méretet és emiatt azzal van a legkevesebb akadozás. Ha egy jó gigabites routered van a TV alatt, akkor meg lehet próbálni a WIFI csatlakozást, az elméletileg gyorsabb. Én még azt nem tudtam kipróbálni, de már erősen arra hajlok, hogy veszek egy gigabittes routert abba a szobába. -
Parmezan77
junior tag
válasz
mikrofon #19395 üzenetére
Hát, mindig könnyebb feltételezni, mint kérdezni.....
Csak tényállásként elmomdanám, hogy én még videó kazettáról néztem a Jean-Claude Van Damme filmeket és gyerekkoromban még fekete-fehér volt a TV, így úgy érzem van viszonyítási alapon...
Technika: egy 600k-s TV-nél azért már reméltem, hogy jó lesz a lejátszó, így nem használok semmi külső eszközt. Viszont appból próbáltam már sokmindent (Vimu, Kodi, VLC, MX Player, Just Player), nem volt különbség. Ezzel amúgy nincs is semmi gondom, eddig mindent "meg evett".
A minőségre igényes vagyok ezért mikor megvettem az első 4k-TV-met akkor beszereztem egy 6 terrás winyót, így bőven elférnek rajta a dolgok. Ahol elérhető mindig 4k BlueRay REMUXOT szedek, lehetőleg MP4 formátumban (50-60 gigás filmek). Tudtommal ez a legjobb elérhető minőség, ha nem lemezt használsz.
Gigabites netem van ezért a sebességgel sincs gondom, meg amúgy sem vagyok az a típus aki megjelenés után 5 perccel már nézni akar egy filmet. Van, hogy jó néhány hónappal a megjelenés után kerül elő valami mert épp akkor lett rá időm. Ezért kellett a nagy vinyó.
És nem a hiányzó csillagokkal és azzal a 2 másodperccel van a gondom, hanem a black crusha-al ami a sötét jeleneteknél észrevehető: arnyékos részek feketék lesznek, arcok el sötétülnek, ezért nem látható jól a mimika stb. És igen ezek zavarnak, mert az egész filmre hatással vannak ha nagyrészt sötétben játszódik. A csillagos jelenet csak egy extrém példa ahol a legjobban észrevehető a jelenség. Van egy másik 75-ös TV-m, egy régi IPS LCD local dimming nélkül, és látom a különbséget és látom, hogy a TCL sokkal szebb, pedig a régi TV is tud DV-t. Ettől függetlenül vannak problémái amit ha kérdezik, elmondom.
Ezzel részemről le is zárom a csillagos témát, mert abban amúgy igazad van, hogy már így is túl sok időt pazaroltam rá... -
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #19388 üzenetére
Sajbos ez nem FW hiba hanem gyártási. Elég hosszú beszélgetések voltak erről az avforums C935 tulajdonosok forumán. Volt aki visszaküldte a TCL-hez és visszakapta a pénzét. Amint írtam, jő beállításokkal nem nagyon látható, illetve a mindenapi használatban engem nem zavar. Csak akkor veszem észre ha nagyon rá koncentrálok és direkt figyelem.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi #19362 üzenetére
DV Bright alap beállításokkal látszott, viszont DV Dark normál beállításokkal már nem. Ezt le is írtam a posztban. Viszont ennél meg az ellenkezője igaz mint a csillagoknál, élőben nem annyira észrevehető mint a képeken.
BTW ez a Google fordító még mindig milyen gagyi... -
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi #19318 üzenetére
Pont emiatt van valamennyi black crush is (fekete részlet vesztés), leginkább sötét jelenetekben. Mondjuk én sötétben nézem legtöbbet, DV Dark illetve HDR Movie ajánlott beállításaival. Világosabb beállításoknál már kevesebb, viszont ott meg a fekete nem annyira fekete. Én inkább a feketét részesítem előnyben. Reméllem azért ezen is segíteni fog a kalibrálás...
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi #19308 üzenetére
Kipróbálod, nem tetszik, visszaküldöd. Emagnál 30 nap a visszaküldés. Én 28 napíg teszteltem egy Hisense TV-t és simán visszavették. Annyira kell vigyázni, hogy amennyire lehet az eredeti csomagolást tartsd meg és próbáld ugyanúgy visszacsomagolni. Meg persze ne sérüljön
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi #19300 üzenetére
Ez az egyik "hibája" a TCLnek. A nagyon sötét fekete eléréséhez és a blooming csökkentéséhez elég agresszív algoritmust használ. Ezért az ilyen csillagos jelenetek általában elbuknak optimális beállításokkal.
DV dark, black level 50 (ez az ajánlott)
Ugyanez Black level 53
75C935 - külső forrás, Vimu player -
Parmezan77
junior tag
-
Parmezan77
junior tag
válasz
flash- #19267 üzenetére
Settings -> Network and Sharing center -> Media streaming options. Ezt bekapcsolod
Vindows explorerbe a Libraries - Video mappához hozzáadod az osztani kívánt mappákat
Utánna Control Panelben rá keresel az Indexing Options-re és ott hozzáadod a mappákat amiben a filmek vannak. A PC és a TV ugyanazon a hállózaton kell legyen, köztes routert nem lehet használni csak ha Access Point ként van beállítva.
Ha ez megvan, a tv lejátszója vagy Kodi, Vimu stb. látni fogja a hállózaton megosztott tartalmat.
Másik opció a Plex amivel tudsz privát szervert csinálni és a TV-n lévö aplikácioval rá csatlakozni. Ez nekem nem jött be mert a sorozatokat nem nagyon tudja kezelni, vagy csak én nem jöttem rá, hogy kell rendesen beállítani. -
Parmezan77
junior tag
Mivel emagnál csak 30k-val drágább mint a 835, szerintem annyit megér. Én is akkor vettem amikor volt rá 10% kupon visszatérítés. Én nem vettem észre jelentős bloomingot, nagyon ritkán sötét jelenetekben, de nem zavaró. Felirat körül pl. én nem nagyon látok.
Mondjuk a 835 meg az alzánál akciós 515k [link] , így már véleményes... -
Parmezan77
junior tag
válasz
winters123 #18578 üzenetére
DV nekem is sötétebb, és sajnos ott el is vesznek a részletek a sötétebb jeleneteknél (black crush). Néztem pl a D&D-t a héten DV-ben és HDR-ben is megvan. HDR-ben nincs ez a jelenség, viszont DV-ben meg szebb a kép úgy általában amikor nem túl sötét a jelenet. (75C935)
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Tajték #18411 üzenetére
Laptopon beálítod a media megosztást (csinálsz belőle egy DLNA media szervert). Ehez van anyag a neten, hogy kell csinálni, rengeteg. TV-re telepíted a Vimu-t(fizetős de szerintem megér 1500 forintot) vagy a Kodit (ingyenes). Ezek mind lejátszák a DV tartalmat. Jó a TV saját lejátszója, csak úgy vettem észre, hogy az nehezebben bufferel, és megesett, hogy volt 1-2 beakadás. Kell egy legalább 100MBit/sec belső hállozati kapcsolat, azzal már jól elboldogul. Ha külső felirattal akarsz filmet nézni akkor viszont kelleni fog a Plex. Nekem azzal anyi volt csak a gondom, hogy néha összekutyulja a tartalmakat (mondjuk nekem 3 külön tárhely van a gépemhez csatlakoztatva
)
-
Parmezan77
junior tag
Nekem eddig ezek nem jelentkeztek. Mondjuk én csak HBOMaxot streamelem, minden mást virágboltban szerzek be. Laptomon van külső HDD, ezt használom media szerverként. Legfőképpen Vimu-val játszok le mindent néha Plex (DLNA nem tud külső feliratot kezelni). Volt 1-2 lefagyás de ez más márkájú TV-knél is előfordult, így nem aggódom miatta. Amit tapasztalok az valamennyi black crush a dark mode-okban, de ez valószínüleg beállítási kérdés, nem hinném, hogy panel hiba.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Perillustris #18386 üzenetére
Amint látom ez mindegyik WEBDL. Ezeknél a releaseknél sose lehet tudni mi a forrás. Simán lehet, hogy egy átlagos full HD-t skáláztak fel 4k-ra meg le 720-ra. Ott nem is nagyon lesz különbség. De nézd ezt meg bármelyik filmnél amiből van 720p meg mondjuk egy korrekt Bluray Remux, ott azért nagy különbség lesz.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
chatran #18381 üzenetére
Amint FJC is írta a méret a bitrátától függ. A minöség pedig főleg a forrástól. Általában 2 fő forrás van a virágboltban, a WEBDL - streaming vagy a BLURAY. Elméletileg ha mindkettő jól lett kinyerve, a BLURAY jobb lesz mint a WEBDL (az lessz a nagyobb méret). Nyilván ez attól is függ, hogy a kertész hogy dolgozik az anayaggal.
Régebbi filmeknél amik nem használták a mostani technológiákat (HDR, DV) és csak utólag lettek "ráhúzva" valószínüleg megint nem lessz különbség, vagy nem szemmel látható. Ha távolabbról nézed megint nem biztos, hogy látsz különbséget. Azt se felejtsük el, hogy a méret csalóka lehet, mivel mondjuk egy loseless hangsáv akár 5-6GB is lehet, és ez nem befojásolja a képminőséget.
Újabb filmeknél azért tapasztalható különbség egy 30GB és egy 70GB változat között, de nem számottevő és persze ez is TV és beállítás függö. Én látom, lehet más nem látná (pl feleségem sem érti miért kelett 3 különböző TV-t kipróbálni mire megtaláltam a jót, szerinte mind egyforma volt)
Ha jobban érdekel a téma, a legnagyobb virágboltban van egy fórum, azt olvasgatva, sokmindenre fény derül: Fórum > Dumáljunk róla > Filmek > Dolby Vision -
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #18189 üzenetére
Hát pont ez a problémám hogy a youtubos beállításokat használtam és melette kikapcsoltam minden adaptív szart a főmenüböl. Próbáltam 3 különböző FW-vel (alapból valami 4xx volt rajta, már nem emlékszem pontosan, aztán rátettem az 562-t, aztán legyalultam a 470 img-vel, az se volt jobb, aztán arra is felment az 562 de semmi változás.).
Mindig végigmentem a youtube videon, de mondjuk már tudom kivülről is ha kell
Ezért is van kétségem, hogy jó-e a panel, vagy ez normális jelenség...
Bementként külső HDD-ről probáltam HDR Blueray REMUXOT és DoVi WEBDL-t, illetve HBOMAX-ot streamen, ugyanaz az eredmény.
Ha HDR Vivdet vagy DoVi-IQ-t használok akkor fényerő szempontjából kicsit jobb a helyzet. Nyilván több filmel is próbáltam de kimondottan a Sárkányok házára voltam kíváncsi mert egy reviewban pont ezt mutatták. -
Parmezan77
junior tag
Egy kis tapasztalat beszámoló. Héfőn kaptam meg a 75C935 tv-t és sajnos nem vagyok teljesen megelégedve vele. Nagyon sok jó tulajdonsága van (a feketék gyönyörűek, nem tapasztaltam bloomingot vagy felhősődést), de sajnos azt tapasztalom amit Vhiktor is írt az updates kálváriája során, hogy a kép túl sötét és mintha nem adná le a megfelelő világosságot. SDR még ok, viszont HDR és DV nem annyira. Sárkányok házát nézek épp, amiben igaz, hogy sok a sötét jelenet, de a világos jelenetek is túl sötétek. Nagyon sötét jeleneteknél a sarkokban észrevehető az elfeketedás, illetve ilyen esetekben elég erős a black crash és a részletek elvesztése. Továbbá előfordul, hogy változik a fényerő jelenet közben úgy, hogy mondjuk a kép nem nagyon mozdul mert egy hosszabb monológ van a jelenetben.
Beáálításképp a Vhiktor c835 youtubeos beállításait használtam + kikapcsoltam az inteligens funkciókat. Feltettem én is az 526-os OTA, ugyanaz, aztán a 470-es IMG-t, volt Resest all meg Shop is, de sajnos semmi változást. Playerként próbáltam Just Playert és Kodi-t is nem sokat javított.
Konkrétan a 2 éves sima QLED tvm aminek 400 nit a max fényereje, sokkal világosabb, hasonló beáálításoknál. Valakinek hasonló tapasztalat? -
Parmezan77
junior tag
válasz
gianni85 #18031 üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani. Volt egy Hisense U8H-m amit már majdnem kalibráltattam, de annyira nem volt jó, hogy végül visszaküldtem. Helyette várom most a 935-t. Szerintem próbáld ki a Vhiktor fizetős beállításait. Sok kommentben láttam a youtube videó alatt, hogy sokkal látványosabb az eredmény. Habár csak 835-re van és nem tudom az mennyire jó 839-re vagy mondjuk 935-re.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
rumkola #18025 üzenetére
Amint az előttem szóllók már írták, PC nem tud DV-t lejátszani. Hiába teszed fel a Kodit, Vimut, stb. nem fog rendes színtartományt lejátszani neked mert egyszerűen nem tudja. Ezért látod úgy, hogy mondjuk egy sima 1080p verzió jobban mutat mint egy 2160p DV.
HDR lejátszása is sokmindentől függ: milyen a vas, mivel játszod le és, hogy van beállítva.
Ha streamelsz is a gépről (pl Plex) ott is megvan a lehetőség, hogy valamilyen konverzió történik. Így a legjobb megoldás ha van egy külső tárolód és azt csatlakoztatod a TV-hez USB-n. Akkor biztos azt az anyagot kapja amit kell (és ha DV akkor mindig mp4-et keress és nem mkv-t). Egy 1 terrás SSD megvan max egy huszasból és simán rámegy 10-15 film meg 1-2 sori 4k-ban. Pont elég ahoz amit épp nézni akarok és mondjuk nincs meg streamen.
Ha TV oldaláról nézzük kb olyan 5-600 nitt max fényerejű panelnál kezd látszódni a különbség (Olednél lehet kevesebb a végtelen kontraszt miatt). Nekem van egy régebbi LCD-m ami kb 400 nittet tud, azon tényleg nem sok különbség látszik. Viszont egy modern minileden ahol 1000+ nittet tudsz elérni, és jól működik a FALD algoritmus, ott jelentős lesz a különbség és a DV/HDR sokkal szebb lesz.
Ez az én szerény véleményem saját tapasztalatok alapján de ha valaki jobban meg tudja magyarázni... hajrá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Konteó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Gitáros topic
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest