- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
TCL Unleash 163-inch Micro LED TV with 10,000 Nits HDR!
Mivel a 65"-os tévék átlója 163cm, ezért azoknál 2,54x lesz nagyobb az átló...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
TheMartin03
tag
Sziasztok!
TCL TV-kkel barátkozom, leginkább az 55C805-ben, és a 65C745-ben gondolkodom.
Első TCL-em lenne, egy viszonylag régi 49"-es LG-t váltana le.
TV-s topic-ban is igyekszem nézelődni, és itt is.
Tudnátok mondani a fenti 2 modellel kapcsolatban érdekesebb dolgokat, rosszakat, jókat, ajánlásokat, egyebeket hasonló kategóriában?
Szoftveres izékat láttam a TV-s topicban, hogy szokott téma lenni.
Esetleg tudnátok pár címszóban válaszolni, hogy mire keressek rá itt a topicban, mit kéne tudnom?
Köszi! -
st6969
őstag
válasz boborján2 #27498 üzenetére
Persze, ez így van, bármit meg lehet szokni.
Nekem csak azért fontos, hogy ha "kapcsolgatok", akkor azt úgy szoktam, hogy a kör alakú gombot alul nyomom meg, tehát a csatornák között egyesével emelkedő sorrendben lépkedek (tehát nem billentyűzöm be a számokat).
200+ csatornát hoz be a hangolás. Ennek egy jó része, legalább 30%-a olyan, amihez nincs előfizetés, meg rádió, meg teszt..., egy jó 65%-a pedig egy kicsit sem érdekel. Marad az az 5%, ami érdekel, ami úgy áll össze, hogy 3, 19, 75, 128, 213, stb.... na most ha ezek között úgy kellene váltogatnom, hogy minden alkalommal beütöm a számot, kitépném a hajam. Így sorba rakom 1-10-ig, és ennyi. -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek frissült a TV automatikusan a v098 frimver óta ? Vagy felajánlotta a frissítést ?
C745 x2[ Szerkesztve ]
-
Lackó1984
junior tag
Emagon most jó áron van 75C745:
[link]Én ennyiért vettem egy hónapja egy felbontottat az Alzán.
-
mikrofon
veterán
válasz TheMartin03 #27504 üzenetére
Szia! Ha hosszú távra szeretnél tv-t, szerintem várj még egy kicsit amíg lesz akció és addig még gyűjteni is tudsz egy kicsit és akkor a 65c805-öt válaszd.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz TheMartin03 #27510 üzenetére
A két kiszemelt típusú között jelentős technológiai különbség van így szerintem érdemes a c805-re költeni.
A mérettel is az a helyzet, hogy az 55" és 65" között is érezhető a különbség egy átlagos nézési távolságban és átlagos nappaliban. Az átlagost nem rossz értelemben gondolom. -
rumkola
veterán
válasz TheMartin03 #27504 üzenetére
A nyagyobbat vedd!
-
FJC
aktív tag
Sziasztok!
Egy jó ideje, nem követtem a fórumot, érdemes szerintetek valami másra frissíteni?
65C835 a TV.
Ez van rajta jelenleg: V8-615T03-LF1V562.
Igazából nincs vele semmi problémám.
Vagyis 1-2 hete frissítettem a Tidal alkalmazást és azóta, nem lehet bejelentkezni a TV-ről a Tidal -ba."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Till@
tag
Az normális dolog, hogy frissítés után a tv (805) a mozgás menüben csak a "Led mozgás törlés"-re reagál láthatóan ?
Valamint a Netflixnél mikro akadások vannak ( de ez lehet előtte is volt, 2 napos a tv )
Esetleg alaphelyzetbe kell rakni minden frissítés után ? -
Till@
tag
válasz Celtis #27516 üzenetére
Érdekes dolog történt Átraktam a tv-t Netfix közben magyarról - angolra, kilépett a Netflixből normál tv csatornára, és egyből elkezdett smooth lenni a kép.Visszamentem Netflixre hogy ott mi történt, és ha a Dolby Vision IQ-t lentebb veszem, akkor működik a mozgás (motion).
Szellemkép nekem nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
Motar
tag
Sziasztok! Frissült az én készülékem is 835 és eltűnt a game bar-om. a gyors menüben feljön ez a "majstor igre" (nem értem ez pontosan mit akar jelenteni amúgyse), de csak be-ki-auto opciók vannak és kész. Hogy lehet ezt elővarázsolni az egyszerűbb távirányítóval?!
Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?
-
Oraculus
tag
Sziasztok,
Bizonytalan vagyok melyik típus lenne a jobb választás:TCL 75C935 -> 499.990 Ft (2022-es, régebbi grafikus processzor, nincs USB 3.0).
TCL 75C845 -> 549.350 Ft (Rizikós, hogy megint a gyengébb X1-es változatot küldik, amiben gyengébb a grafikus processzor, kevesebb a RAM és nincs USB 3.0).
TCL 85C845 -> 599.990 Ft (Félek a mérettől és rizikós, hogy a gyengébb X1-es változatot küldik).
Véleményeket, javaslatokat kérnék.
Köszönöm
"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
boborján2
aktív tag
válasz Oraculus #27522 üzenetére
Engedd el ezt az x1 x2 vonalat ,meg főleg a grafikus teljesítményt.
Ez egy tv és nem több.
Nekem 835 van ami biztosan nem x2. Megy ahogy kell minden is gombnyomásra. Cpu-ból szoftver decode-al amúgy sem szokás semmiféle tartalmat lejátszani.
+kis matekkal könnyen kiszámolható ,hogy az usb2 is elég egy 4k tévéhez.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Imi1981
veterán
-
F.B.I.
veterán
845 esetében honnan lehet tudni, hogy X1 vagy X2?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Parmezan77
junior tag
válasz Oraculus #27522 üzenetére
Ha 75" öst akarsz akkor mindenképp a 935, az a jobb, hiába egy évvel korábbi. Ezt Vhiktor is írta korábban ( [link] )
Viszont a 845 is nagyon jó és ha minden szempontból "befér" a 85" (ár, hely stb.) akkor én a nagyobbat venném. Mindkettő nagyon jó árban van.
Negem 75C935 van és nagyon meg vagyok vele elégedve.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,
TCL 85C845-öt használók vannak itt?
Egy Sony Braviat (KD65XG8577SAEP 4K UHD Android Smart LED) cserélnék, és elég bizonytalan vagyok, eddig nagyon Bravia párti voltam, de nem szeretnék millió körüli összeget költeni a tv-re, és 85 col lenne a cél.
A TV-t 40%-ban UPC előfizetéses tv-zésre, 30%-ban stream szolgáltatókra (HBO max, Netflix, Disney) és a maradék 30%-ban PS5 játékokra használjuk 4-4,5 méterről.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
félisten
-
őstag
válasz AxBattler #27535 üzenetére
Igen tudom, megalománia. De a 65 vásárlás is csak nagyon jó ár miatt volt, elég nagy a nappali, a tv a központja, arra is használjuk, és egy komplett fal áll rendelkezésre. Remélem azért a régebbinél rosszabb nem lesz minőségben, mert a mostani 65 nagyon határeset, de elfogadtam a kitűnő árért akkor abban az időben.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Oraculus
tag
válasz Parmezan77 #27533 üzenetére
Nagyon gondolkodok ezen a 85" csak hát a súlya és mérete aggasztó. A Liftben nem fér be és a 8-ik emeleten lakunk. Nekem meg 2x porckorong sérvem is van.
"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
-
Oraculus
tag
Tud valaki pontosabb információt a 85C845 készülék súlyával és talapzat típusával kapcsolatban?
Sajnos különböző információk találhatóak a weben:
- Van 35 kg (eMAG + displayspecifications.com) 40,1 kg (TCL global) és van ahol 42,2 kg (Alza) a készülék súlya talapzat nélkül.
- Van 35,8 kg (eMAG + displayspecifications.com) 45,1 kg (TCL global) és van ahol 45,4 kg (Alza) a készülék súlya talapzattal együtt.
- Két különböző talapzat típussal vannak képek a 85" méretű készülékről (középen és a két szélén)."This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
Cartmenn
tag
válasz Parmezan77 #27542 üzenetére
Igaz ,adatokat nem figyeltem --csak a képet Venni kell neki a 85ös c805öt ,arra még tán középtalpat ír --ha számít hogy melyik
[ Szerkesztve ]
-
krepp
tag
Megosztanám veletek a tapasztalataimat,,
Rendeltem monitornak egy 42' C3-at. Első nap rögtön a TCL 65C835 mellé került tesztre.
(A TCL-re úgy esett a választásom, hogy amikor vettem, fényerőben egyenlő, vagy jobb a LG G3 volt, háromszoros áron, vagy kisebb fényerővel LG G2 kétszeres áron volt. És mivel sok hozzáértő dícsérte a TCL MiniLED-et, végül megelégedtem vele.
Nem bántam meg!)
Első benyomás hogy maxra tekert fényerőn is sötét, az én világos nappalimban nézhetetlen. Abszolút nem értek egyet a "erre van a redőny" mentalitással. Egy verőfényes vasárnap délutáni filmezéshez nem akarok besötíteni. Szerintem nem életszerű. Az emberi szem sem 0-1000nit között működik, akkor miért tekintjük ezt normálisnak a TV-k esetében?
A színek viszont egyértelműen jobbak az Oled-en, aminek természetesnek kell kinéznie, az valósághű, ha színes neonos jelenet van, akkor rikít, amennyire kell. A TCL hozza a kontrasztos színes jeleneteket (Tűzgyűrű), viszont a szolidabb színvilágú jeleneteknél, kicsit fakóbb (Dune II, BladeRuner 2049).
A fényerő hiányában sajnos vesznek el részlete, és eddig még nem találtam a megfelelő beállítást, hogy ami természetesnek tűnik, és részletgazdag is.
Második benyomás, monitorként használva kb 1m-ről nappal is megfelelő fényerő, pont elég. Az előző Gémer monitorom is a drágábbak közé tartozott, színek rendben volt, de "feketék", se nappal, se este nem volt rajta (IPS). Viszont a C3 Windowsban, játékban, és filmezésnél is kiváló. Az ABL-t finomíthatták mert én abszolút nem veszem észre. A Pixelshit-et néha tetten érem, engem nem zavar...
Szerintem megtartom a C3-at, azért megnéztem volna egy 42es QD-Oled et is, de sajnos, ha jól tudom ilyen tv nincs.
A TV vásárlással még várok, talán az idei Samsungok már tudják azt a fényerőt, ami boldoggá tenne..
A C835, C3 összehasonlításról még annyit hogy a tükröződés az LG kicsit rosszabb, de csak kicsit.
A mozgásjavítás máshogy rossz a két készüléken, én itt vártam volna hogy az LG lelépi a kínait...
Én az Android rendszert jobban kedvelem a nyitottabb szoftveres lehetőségek miatt, de az látszik hogy az LG rendszere elég kiforrott. (A Samsung még mindig zárt és fapad) Sebességre az LG kicsit lassabb."Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
félisten
Köszi az elfogulatlan összehasonlítást! Asszem' az OLED-et továbbra is kerülöm...
Tartós asztali PC használathoz az érkező 43C655-öt nézném magamnak, ez már 2.1-es hangrendszerrel jön, és tudja a 21:9-es, 32:9-es képarányt, mint sok Samsung kijelző... nekem ez sokat számítana a 120Hz-es gyorsítás mellett.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
Kb 2 éve van egy TCL 75C727 tv-m amit nagyon imádok, viszont pár napja, piszkosul belassult - a bekapcsolás, a betöltődés, a menü... Próbáltam keresni olyat, hogy cache ürítése - mivel Android TV -, de nem találtam. Van erre valami app, vagy megoldás? Vagy esetleg valami ötlet, hogy mitől lassulhatott be? Új alkalmazás nem lett rá telepítve hónapok óta.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
peternac
tag
válasz bpmcwap #27549 üzenetére
a szokásos újraindítás és áramtalanítás pár percre sem oldotta meg?
nem lehet, hogy felment rá egy fw update? (mondjuk azt észrevetted volna)
ha használhatatlanul lassú és a fentiek nem oldják meg, akkor sztem factory reset
és ha már factory reset, akkor nem árt neki egy reset all reset shop sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs