Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• atillaahun
    veterán

A prioritás csak arra szolgál, hogy ha párhuzamosan fut kettő vagy több Task, akkor melyiket futtassa elsőként.
    Az, hogy melyik Profil legyen "erősebb", annak a prioritáshoz vajmi kevés köze van.
    Ezt bizony programozós trükkökkel kell megoldani.

Pl kézenfekvőnek tűnik két egymásnak ellentmondó Profil esetén az "erősebbnél" berakni egy olyan parancsot, ami kikapcsolja a másikat, majd deaktiváció esetén visszakapcsolja.
    Én is előszeretettel alkalmazom ezt, mivel így még erőforrást is lehet spórolni.

Tehát esetedben a navis profil Enter Task-jába rakj be egy olyat, hogy kapcsolja ki cell near-es profilt, majd Exit Task-ba meg, hogy kapcsolja be újra.

VAGY ha csak a média hangerő parancsot akarod megakadályozni a cell near profilodban (mert amúgy navigálás közben is le akarod némítani - vagyis azt akarod, hogy a másik profil is lefusson -, akkor csak ki kell szelektálni azokat a parancsokat, amik interferálnak egymással.
    Pl a "gyengébb" profilban a média hangerő parancsához hozzáadsz egy feltételt, hogy csak akkor hajtsa végre, ha nem aktív a navis profil.
    If %PACTIVE !~ *navi profil neve*

szerk: adótornyok helyzetét telefonnal ugyan be nem méred. :)
    Talán neten van vmi hasonló szolgáltatás, ami térképre helyezi őket, de mintha már én is túl estem volna ezen a kérdésen. Nem lehet tudni a hatótávolságokat. Kísérlet és tapasztalat.
    Ezen csak annyit lehet segíteni, hogy Cell Near mellé használsz másik, pontosabb helyzetmeghatározást is, ha nem felel meg neked így, ahogy van.

Áhá, most már értem mire való az az If ott a feladatoknál és hogyan működik. Köszi, valóban így a leglogikusabb. Beállítottam, remélem most már már menni fog ahogy elképzeltem.

(#289) LordRajZoL
    Igen én is ránéztem, van összesen 6 torony Miskolcon, fele a Tré-jé, másik a Voda-jé. Telenor úgy látszik kiszorult. :) Kicsit szegényes valóban az adatbázis. Azért köszi.
    Az utolsó mondatod viszont nem egészen értem, ha nekem szól.

Új hozzászólás Aktív témák