- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
-
PROHARDVER!
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reset Elek
aktív tag
Szerintem írjátok át a címet, hogy ''Tápkról alaposan - NEM JÁTSZÓTÉR!''
Meg vegyétek le a kiemelt témák közül.
Hátha akkor kevesebb zöldfülű találja meg magának ilyen ''Gáz, ha csak 11,97 volt jön ki a 12 voltos madzagon?'' kérdéssel.Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
Reset Elek
aktív tag
válasz Csaba_20_ #897 üzenetére
A táp visszament gariba, kb 45 másodperc (!!!!!!) alatt kicserélték (ebben benn volt a jótállási jegy kitöltése is, köszi Pixel). Viszont a lap még lehet, hogy megvan. Ha érdekel, keresd meg dárenbrézer-t a hardverpiacon, és kérd el tőle azt az IC-7-est, amit állítólag az én tápom vágott tönkre.
Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
Reset Elek
aktív tag
Nemrég elhatároztam, hogy lecserélem az alaplapom. Találtam itt a bolhapiacon egy Abit IC-7G alplapot, igen kedvező áron. MInt kiderült, az alaplap azért volt ilyen olcsó, mert javított volt. Állítólag ''kondicserés'' volt, valójában a procifoglalat körüli fesz.stab. IC-k voltak kicserélve. A srác azt mondta, tesztelve volt a lap, és vállalt rá egy hónap ''garanciá''t. Végülis megvettem. Az első gyanús jel az volt, hogy nem indult el benne a videókártyám. Aztán másik gépben sem indult a kártya. Hmmm..... S3 trio elő, gép indul, nekiálltam windowst telepíteni. Olyan 1 óra után, telelpítés közben egyszercsak kikapcsolt a gép. A bekapcsolási kísérletre csak szánalmas nyüszögés volt a válasz, bár az egér és az alaplapi visszajelző led világított. Kipróbáltam a lapot másik táppal, nem ment, kipróbáltam a tápomat egy másik alaplappal, a táp is döglött volt. Kicsit vizsgálgatva az alaplapot egy fesz-stab IC melletti kb 20 lábú kis IC-nek két kis lába csúnyán meg volt égve, és az egyik fesz.stab IC-nek mintha nem lett volna rendesen leforrasztva a lába (körömmel alányúlva simán fel tudtam hajlítani...). A tápon semmien ''külsérelmi'' nyom nem volt látható. A proci, a memória, a vinchesterek megúszták a dolgot. Az eladó szerint a tápegységem tette tönkre az alaplapját, és most plusz javítási költséget akar velem fizettetni, merthogy erre nem terjed ki a ''garancia''. A proci egy 2,4-es celeron, a táp egy (kb 5 hónapos) 400W-os FSP Green Power volt.
Először azt gondoltam, hogy igen, előfordulhat, hogy egy méregdrága, kiváló minőségű, mindenféle túláram és túlfesz védelemmel ellátott táp fogja magát, és ropogósra süt egy alaplapot.
Aztán meg azon törtem a fejem, hogy vajon a vinyók, a proci, a memória hogyan úszták meg...?
A kérdésem az lenne, hogy a körülmények figyelembevételével elképzelhető-e, hogy esetleg mégsem a táp volt a ludas? A túlfesz ill. túláram védelem ilyen esetekben hogy működik? Létezik, hogy csak az a feszültség szalad meg, ameiket a vinyók nem használják? Vagy ha az alaplap a táptól túl sok fesz.-t kap, hogy ússza meg a proci?
Legkiválóbb tisztelettel:
Reset Elek.Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest