Új hozzászólás Aktív témák
-
kegyetlen19
csendes tag
Hali. Érdeklődnék ki tudj azt hogy újabb tápokon lévő SATA tápcsatin miért van egy plusz narancs színű vezeték ( tudomásom szerint 3,3V-os ág ). Fontos az, és a vinyokhoz vagy az optikai meghajtókhoz kel inkább. Házon kívüli optikához vinném ki a tápot.
-
horvlas
csendes tag
Ja, és tudna valaki linkelni egy oldalt, ahol megtalálható a 6, 20 ill 24 tűs tápcsatlakozó feszültségkiosztása? Ha nem kapok, akkor csinálok
.
-
horvlas
csendes tag
Egy Ultra silent COOLINK tápom van 12centis ventivel,az van ráírva a manulara, hogy MEET INTEL ATX 12V& ATX2.03, +12V 4PIN power connector. Ehhez képest 20 tűs csati van rajta és nem is egy régi táp. Gép úgy tűnik müxik, de kicsit melegszik a proci, mert ugye húzva van... Tuningnál számít valamit ezekszerint hogy 24 tűs a tápcsati? Miben? Nem melegszik annyira a proci, egyszerűen stabilabb, vagy nem ilyen dolgoknál jelentkezik a +4 tű?
-
nyunyu
félisten
Ahogy elnezem, letezik olyan SATA tapkabel, ami 1 molexbol 2 L alaku SATAt csinal, csak a boltok weblapjain nem nagyon latni.
-
nyunyu
félisten
Anno Aquaban lattam valami masszivabb fajta 45 centis 90 fokos SATA kabelt durvan egy ezresert per darab, de inkabb a Rufuszban vettem 90 centiset 600-ert...
Derekszogu SATA tapcsati meg nehezebb kerdes, valoszinuleg elektronikai szakboltokban talalni olyat.
Szereleshez valami normalisabb paka, forrasztoon, stb. szukseges.De a normalisabb vinyokon (pl. Hitachi) van hagyomanyos tapcsati is, nem muszaj a hajtogathatatlan SATAn etetni.
-
nyunyu
félisten
Elvileg tobb 12V vezetek van a 24 tuson, mint a 20 tuson, igy kemenyebb tuningnal szamithat valamit.
De ha neked jol mukodik, akkor hagyd ugy, adapter az plusz egy kontakthiba lehetoseg.
Ha meg nem eleg a tap, akkor adapterrel sem lesz jobb.6 tus PEG csati: kartyahoz nem adtak olyan kabelt, aminek ez az egyik vege, 2 molex a masik?
Elmeletileg a ket molexet ket kulon madzag agra javasolt kotni, hogy eloszoljon a terheles, gyakorlatban meg ugy is tokeletesen mukodik a 7900GTOm, ha csak az egyik molex van bedugva...4 tus alaplapit termeszetesen az alaplapra kell dugni.
-
pentium4
senior tag
Hali!
nemtom jó helyre irok, de hátha
sata táp csatlakozót keresek döntött végüt 90 fokk vagy amibe akábel felülről megy be és alul megy tovább a köv csatlakozóhoz!
továbbá keresek még piros sata kábelt egyik végén szintén döntött véggel 90 fokban!
honnan tudom beszerezni ezeket a csatikat és kábeleket?
ja és milyen szerszámok kellenek hogy házilag betudjam szerelni őket??
kösziP4
-
horvlas
csendes tag
Hello, lenne pár kérdésem. Nemrég vettem a konfigom, ASUS P5B alaplappal. A kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a 20 ill. 24 tűs alaplapi tápcsatik között? Nekem a tápomon csak 20 tűs van, azt dugtam bele, így is müxik. Érdemes venni átalakítót? nyújt valami pluszt a 24 tűs tápcsatlakozás?
Másik kérdés Most vettem egy ASUS geforce 8600GTS karit ezen van tápcsatlakozás. Node mit dugjak rá? Ilyen tápcsatlakozó nincs a tápon (6 tűs). Van egy 4 tűs ami kijön a tápból, de az az alaplapra megy. Az kéne kihúzni és a vidkártyába dugni? De akkor mi megy az alaplapra?
Bocs a láma kérdésekért... -
draff
aktív tag
Na - ma úgy döntöttem, nem szarom vele tovább az időmet. Összeraktam és megy a pinyóba alkatrészáruháznak.
-
draff
aktív tag
válasz
greatchaos #39 üzenetére
Már maga a vezérlő-IC (SG6105D) egy király, megnéztem a zinternetes IC katalógusban. Az összes elkó fekete-aranyszinezett, 105 C-ig használható, szemben a többnyire gagyi 85 C-os kondikkal.
A ventije szép csendben suhan már 5 volton is, pedig egy teljesen noname márka (Mitachi). És még csak nem is annyira régi gyártmányú (2005.09.)
Tehát alkatrészbányának nagyon is elmegy. Még valami optocsatolót is láttam benne ...De miért nem találni ezekhez kapcsolási rajzot sehol?
Vagy csak nekem nem sikerül? Titkosítva vannak? -
draff
aktív tag
válasz
greatchaos #37 üzenetére
Ez egy Enhance ATX-2035FA táp. Nagyon gagyi?
Kicsit elszórakozgatok vele, vagy sikerül megbűvölni vagy nem, végtére nálam ez nem létkérdés. Csak egy kisérlet.
Pénzt nem szánok rá, mert úgy kaptam, így hát úgy is szabadulok meg tőle ha nem jutok az ötről hatra. De gyakorlatnak jó tanpálya.
Vagy alkatrészbánya egy helyben.
-
draff
aktív tag
Na, ma reggel ráterheltem a tápra. Egy 2,5 A-os terhelésnél (ami kb. 30W-nak felel meg) egyszerűen leszakad a jel és nem ad ki semmiféle feszültséget a táp. Mintha leállna az egész. Még a ventilátora is megáll. A kimeneten marad 0,819 V; ami csaknem olyan mint egy tranzisztor zárófeszültsége. (0,75)
Aztán egy kis szünet után újraindul. Valami elektrolitkondi hibája lenne?
Egyenlőre arra utalnak a jelek. Hol kellene körülnéznem? Az elkóknál, az inverternél, vagy dobjam ki inkább? -
draff
aktív tag
Azt kérdezném még meg,
lehet ezekben a tápokban a kimenő feszültségeket valamennyire beszabályozni,
vagy ez már alapból hülye kérdés az ilyen kapcsolóüzemű tápoknál?
Mert én nemrég rámértem üresjáratban,
így a narancs színű huzal (SATA csatlik) +3,6 V, a piros huzal +5,18 V, a sárga pedig +11,96 V.
Holnap lemérem valami műterheléssel, hogy arra majd mit lép. Elvileg a kimenőfeszek a következők kellene legyenek: 3,3 V; 5,00 V és 12,00 V. +/- 10%
Amúgy a táp egy 350W-os Enhance ATX-2032FA, amit nemrég kaptam.
Már szétszedtem kissé és vannak benne trimmerek (2 db), amikkel valamiket lehet állítani. Vagy az a kimeneti rövidzárvédelemnél szabályoz valamit?
Egyébként milyen táp ez - valami nagyon gagyi vagy a "még elmegy" kategória? Eléggé csendesen fut benne a ventilátor és semmi zúgás, sipolás, ilyesmi, pedig használták.Az általam használt gépben jelenleg egy Codegen 400 W-os táp van (lassan 2 éve), de ezeddig nem sok problémám akadt vele, s bár az 5V az tényleg 5,00 V, de a 12 V az csak 11,61 V. És nincs SATA tápcsatija.
Igaz nem is kell, a két vinyó és a két írószörny (CD, DVD) jól elvan a régi dugesszal. Átcseréljem vagy hagyjam a búsba? -
Krissz22
senior tag
PCI-E vga-hoz ami igényli a külön tápot, ahhoz 6pin -es tápcsatlakozót hol lehet venni?
-
draff
aktív tag
Egy ATX-es tápnál melyik két csatlikot kell rövidrezárni ahhoz hogy alaplap nélkül - csak úgy önmagában - beinduljon. Nem akarom hogy elsőre villámokat szórjon és füstöt fújjon ki a ventilátor.
-
-
LukE
veterán
jogos, tenyleg van nehany fele 24pin kiosztas...
''Nagyobb'' lapok kozul kozelrol csak az msi K8T far2, vagy valami hasonlo nevuvel talalkoztam, az ''desktop-24pin'' tapcsatlakozoval rendelkezett. (vagy legalabbis gond nelkul megy azzal a tappal nehany honapja)
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
válasz
killgates@ #26 üzenetére
hát nekem eléggé ciripelt a táp mikor a sima atx csatit rádugtam az atx-ges foglalatra.
-
kraftxld
félisten
válasz
killgates@ #23 üzenetére
Ne próbáld meg rádugni az ATX-GES tápot a sima ATX lapra, mert más a lábkiosztása!
-
killgates@
csendes tag
Luke, megnéztem a csatlakozót és egyik szélen sincs olyan kiosztás mint amit írtál, sőt a tűk kiosztása is teljesen más mint egy 20 tűs csatlakozónál, sőtsőt a 24 tű egyike be sincs kötve. Ellenben a 24-es csatlakozót egyféleképen valóban rá lehet dugni a 20 tűs alaplapi csatlakozóra, de nem tudom, hogy így működőképes -e a dolog vagy agyonvágom az egész alaplapot?
-
kraftxld
félisten
vazze... épp ilyen tápot kerestem pár hete. vigyázz, mert atx-ges szabványú tápod van, és teljesen másképp vannak kiosztva a lábak, keress a neten rendes lábkiosztást és csinálj hozzá átalakítót. én is így keltettem életre a tyan thunder k7-et.
-
LukE
veterán
válasz
killgates@ #19 üzenetére
van, csak keresni kell
Egyebkent ha elfer, siman dugd ra a lapra, csak ne rantsd le. Ha nincs semmi folos alkatresz a lapon a tapcsatlakozo mellett, akkor atalakiot nelkul is mennie kell. -
belahege
aktív tag
ha jól emlékszem akkor a 24-es hozzászóló a nyerő, mellesleg addikt.
figyeld ez már nagyon megyBővebben: link
meg a 41-est is sasold meg (mistral)
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
killgates@ #16 üzenetére
Szerintem ilyen kapható a boltokban. Nekem a tápomhoz egészen biztosan adtak, és szükségem is volt rá.
-
LukE
veterán
válasz
killgates@ #16 üzenetére
az a szele, ahol egy fekete, egy citrom, egy narancs es egy piros drot van, ez a 4 ''folos'' drot a 24-es tapcsatin.
-
killgates@
csendes tag
Mivel senki nem jelezte, hogy tudná hol lehet a kérdéses átalakítót szerezni
megpróbálkozok a szereléssel. Csak azt nem tudom, hogy a 24 vezetékből
melyeket kell elhagyni? Gondolom szín szerint kell átdugdosni a 24-esből a 20-asba, de melyik végen kezdem és melyik vége marad ki? -
belahege
aktív tag
prohardver.huBővebben: link
Bővebben: link
na valami történt, ezt a szögletes zárójelet azert elég sokára találtam meg, de köszönöm a segitseget a linkeléshez.
szóval azt mondod érdemesebb, egy s939-es alaplapot kinézni, mint a tyan-t.
pl:Bővebben: link
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
[L][http://prohardver.h <<- a vastagitott [ nem kell oda. Meg a vegen is van egy folos ].
dual opteron vga kiporgetesere? beteg otlet, hacsak nem 3d grafika, akkor semmi ertelme a ket procnak (szvsz persze). RECC ram miatt picivel meg lassabb is, mint 1 proci, korlatozott tuning lehetosegek es egyeb kellemetlensegek.
hetvegen olvastam valahol MacG5-re portolt D3-rol, id szoft hivatalosan kijelentette, hogy nincs kedvuk ket procra dolgozni, mert nem eri meg...
Akkor lesz (szigoruan jovo ido) ertelme 2 procinak, vagy ket magos prociknak jatekok teren, ha fejlesztok szetszedik tobb szalra a feladatokat. cpu1 intezi a grafikat, cpu2 meg az AI, hang es egyebek szamolgatasat, de meg ekkor sem lesz rettenetes gyorsulas. Valamennyi biztosan, tobb helyen van grafikon, hogy ki vagy bekapcsolt hanggal hogy mennek a gamék. AI szamolgatas is elvesz valamennyit, meg a hatterben futo aprobb progik.
szerintem 2-3 szintes kaszkad kompi, hipro5 fele DDR maximizerBővebben: link, sziberia, es poroghet az a VGA
szerk: tolem felhivhatsz, csak nemtom, mikor leszek hasznalhato allapotban
[Szerkesztve] -
belahege
aktív tag
jo fej vagy luke, nem sikerült betenni a linket de majd még próbálkozom, holnap felhívhatlak, egy rövidebb eszmecserére a témával kapcsolatban?
ez az alaplap igen elnyerte a tetszésem, mert szerintem egy proci nem tud kipörgetni két videókártyát, még ha egy fx 53-as sem, mondjuk majd ha megjönnek az 512-es n-vidiák, vagy atik, sli-ben 1gb. -
LukE
veterán
a EG701AX-VE (W)SFMA drotjai kozott van 8->4pin atalakito, szoval valszeg van 8-as tapcsatija. De telefon vagy seta a hertahoz, es biztos kiderul.
felkover-> [B]prohardver.hu[/B]
dolt-> [I]prohardver.hu[/I]
alahuzas-> [U]prohardver.hu[/U]
link-> [L]http://prohardver.hu[/L]
kep-> [IMG]valahova feltöltött kép url-je[/IMG]
OFF resz-> [OFF]témához nem kapcsolódó hozzászólás-rész[/OFF]
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
arat mar nem merték kiirni
vagy a EG701AX-VE (W)SFMA szolid 32+fa aronBővebben: link
esetleg a 495-os, de ezen mar keves drot vanBővebben: link
[Szerkesztve] -
belahege
aktív tag
köszi Luke, van egy 660wattos szerver táp, lehet hogy ez az.
akkor érdekelne ha megvan az összes csatija amit leirtam, 24+8+6 tű.
[Szerkesztve] -
killgates@
csendes tag
A tápot egy DTK házzal együtt kaptam. Egyébként egy 460 W-os Macron tápról van szó. Esetleg egy csere nem érdekel?
-
belahege
aktív tag
válasz
killgates@ #1 üzenetére
caá, le tudnád irni milyen az a táp amit vettél, vagy linket róla, mert én meg pont ilyen tápot keresnék 24 tű+8tű+6tű. eps 12v, ssi 3.51 -es szabvány. nem igazán találok.
-
killgates@
csendes tag
Erre már én is gondoltam, de egyrészt nem vagyok valami nagy műszerész
másrészt a maradék négy vezeték felesleges ? harmadrészt ez egy szerver lesz és jobb lenne minél megbízhatóbban összerakni. Mondjuk ha nem lesz más megoldás akkor megpróbálkozok a szereléssel, de ha valaki tudja hol lehet ilyen átalakítót szerezni akkor tudassa már velem.
-
Perjel
tag
válasz
killgates@ #1 üzenetére
Vagy leszeded a csatikat egy elfüstölt/felesleges tápról és átszereled...
Kis kézügyesség kell hozzá, meg szerszám. Szerintem valami vékony műszerész-csavarhúzóval ki tudod piszkálni a kábeleket a csatiból és kicserélni. Kiosztásra figyeljMondjuk az átalakító tisztább, szárazabb, biztonságosabb megoldás...
-
killgates@
csendes tag
Hali!
Egy másik topic után ide is beidézném a következőt, mert fontos lenne!
Kicsit megszívtam, mert egy szerverházhoz olyan tápot kaptam aminek 24 tűs alaplapi csatlakozója van a 20 tűs helyett, és 8 tűs a 4 tűs helyett. Jó lenne ha valaki tudna olyan üzletet ahonnan meg lehetne rendelni egy 24 -> 20 és egy 8 -> 4 átalakítót.
Mivel vidéki vagyok csak a postai megrendelés jöhet szóba. Akinek van valami infója segtsen már mert eléggé meg vagyok szorulva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest