Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Projektor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
rise01
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, egy számomra elég érdekes és kicsit kétségbeejtő témában. A tápom (Thermaltake evo blue 750w, 2008-2009 körül vásároltam) elkezdett nagyon fura és bosszantó hibát produkálni, mégpedig hogy nem kapcsol ki a gép.
A windows sikeres leállítása után, a gép nem kapcsol ki. Nem fut semmi a monitoron sem jelenik meg semmi csak a szokásos felirat mint amikor tényleg offon van a gép. Próbálkoztam több dologgal is (google okosságok stb..) de nem jött be. Végül kihúztam a tápból minden csatlakozót (moduláris a táp) az alaplapról pedig a főcsatit is. Majd áram alá helyeztem az On/Off gombbal a tápot és bekapcsolt az nélkül hogy powergombot nyomtam volna amivel alapból a gépet bekapcsolom illetve semmivel nem volt összekötve.
(Ha a jelenség alatt hosszan nyomom a bekapcsológombot nem kapcsol ki gép, helyette felpörgeti a ventilátort általában a processzorét esetleg az alaplapét) Úgy tudom, hogy ez alapból egy nem normális viselkedés. A másik fura, hogy egy ismerősöm tanácsára lefuttattam egy CPU stressz tesztet az AIDA64-ben. 100%is terhelés mellett egy i7 4790 csupán 50 és 60 közötti W értéket produkált. Ha jól olvastam és ha jól sejtem ezen a terhelésen ez a cpu W érték nagyon kevés közel fele a megfelelő 100 körüli értéknek.
Lehet, hogy valóban minden gond okozója a táp? A leállításnak amit csak a tápkábel kihúzásával lehet elérni illetve a gyenge cpu teljesítménynek?
Remélem jó helyre írtam, és tudtok tanácsot adni, előre is köszönöm a segítő kommenteket!
Bocsánat a kissé zagyva regényért
UI. Annyi tartozik még a történethez, hogy kihúztam a konnektorból a gép tápkábelét 5 napig nem akartam áram alatt hagyni amíg nem voltam itthon. Előtte semmi baj nem volt (legalábbis látszólag), jól működött majd hirtelen jött ez a le nem állásos wtf dolog.

Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Projektor topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 24GB, 512GB, RTX 5050(8GB), FHD IPS 144Hz
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest