- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasonló rendszer már régóta működik a Kandón. Kooperatív képzésnek hívják, annyit takar hogy a főiskolán a 3. év elvégzése után diploma előtt választhatod ezt a képzést.
-El kell menni több céghez állásinterjúra, akik 1 évre gyakornokokat keresnek. Ha sikerül fogadó céget találni akkor:
-A cég jól jár mert minimális összegért 1 évig alkalmazhatja/kipróbálhatja a jelentkezőt, és ha beválik akár ott is tarthat egy már ismert munkaerőt.
-A jelentkező pedig gyakorlatot/ diploma témát szerezhet az adott cégnél az 1 év alatt.
4. év végén általában a céggel kapcsolatos témában céges konzulenssel diplomázhatsz le. -
-
adalbert1
veterán
mellesleg kapnánk olyan szakembereket akik valóban azért végeznek el egy szakot, hogy abban később megtalálják az elvárásaikat, nem pedig mint munkanélküli pályakezdők tébláboljanak évekig az egyetem után
A legtöbb haverom pont ezért váltott még talán időben...
A középiskolás felkészítésben pedig tényleg az a baj, hogy nem minden iskola rendelkezik az ehez megfelelő erőforrásokkal.
Az is egyértelmű, hogy az államnak is megérné, de őket meg szerintem nem érdekli annyira, hogy ezzel foglalkozzanak, vagy csak egyszerűen nem látnak az orruknál tovább...
Egyik ismerősöm azt fejtegette még régebben, hogy ő azt csinálná, ha újra kezdhetné, hogy középiskola után rögtön kihagyna egy évet, és elmenne külföldre erre-arra dolgozni, szétnézni jöbban a világban, szélesíteni a látókörét, és akkor talán jobban rájönne, hogy mi érdekli igazán... De ehez is kellene egy alaptőke, viszont nem rossz ötlet, de ez is csak egyéni szinten megvalósítható. -
adalbert1
veterán
Ez az előkészítő egy év tényleg jó ötlet lenne, főleg úgy, hogy beleszámítana ugyanúgy a félévek számába. Rengeteg haverom van aki 1-2 év után váltott, mert akkor jött rá, hogy ez neki nem is annyira jó, pl: 1 év tesi után 3 éves gazd suli, 2 év angol közgazd után sima angol, 2 év pszf után környezetvédelmi mérnök, 1,5 év élelmiszaripari után iparművészeti...
És ezek csak azok a példák a környezetemből, amik így hirtelen eszembe jutottak.
Szerintem lehetne középiskola 4. (vagy talán már 3. évfolyamban) is egy olyan tantárgy, ami a pályaorientációval foglalkozik mondjuk heti egy órában. -
''szakmunkás képzés sehol sincs''
Jóapám egy szakközépsuliban CNC oktató,és a gyerekek olyan körülmények között dolgozhatnak,amilyet ő még nem látott(pedig dolgozott Németo.ban is).A cégek támogatják az iskolát(és nem 40-50 Ftal),emellett szinte minden céghez mehetnek gyakorlatra.(pl.osch,ZF...)
A képzés van valahol a hajlandóság nincs sehol... -
luciferc
őstag
pont azt mondom én is, hogy újra meg kell alkotni a szakember képzést (technikus), ki kell alakítani a felsőfokú szakképzés rendszerét, és ennek megfelelően kell a hallgatói számokat meghatározni. Mindenzt persze a cégek 5-10 éves távlati (és nem a mostani!!!) igényeinek megfelelően.
-
concret_hp
addikt
???
ember ki mondta hogy 50 éves koráig legyen ingyen? (halkan jegyzem meg, hogy 13 félévnél többet sehogy nem tudsz ingyen felőoktatásba járni, akárhány helyen is csinálod)
szerintem azt mondtam h meg kell hogy legyen a lehetősége mindenkinek, hogy képzettségének megfelelő iskolát végezzen és nem azt hogy meg kell hogy legyne a lehetősége, hogy egész életében ingyenélő legyen
a kormánnyal meg sztem ez sehogy enm függ össze (mellesleg kb. tavaj v tavajelőtt hozták ezt a 13 féléves küszöböt, addig ugyanis lehetett volna csinálni amit leírtál...)
#275: hol írtam én olyat, hogy legyen 6 diploma ingyenesértelemszerűen, egy darabra gondoltam, mint amennyi ingyenes is
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
-
szucsi
őstag
Tesitanárok közül az élelmesebbek valemi sportegyesületnél tudnak divatos és kevésbé divatos sportokat oktatni, esetleg nagyseggű PHD-ző helpdeskeseket
aerobikoztatni szabad idejükben. A 20 óra egyébként egyáltalán nem kevés, az napi 4 leadott tanórát jelent, amit ha két tárgyad van, és tanítasz 6 különböző osztályban ill. korcsoportban, gondold el mi felkészülés úgy összerakni, hogy a gyerekek profitáljanak belőle, és ne anyázzanak, hogy mi ez kérem. Plusz a dolgozatok, korrepetálás, versenyre való felkészítés, hamar tele van a 8 órás munkanap.
Nem kell Sigmund Freudnak lenni hozzá, hogy rájöjjön az ember: a (hipotetikus) jobban fizetett pedagógus:
a) több időt tud az általa végzett munka minőségére szentelni (nincs 17 magántanítvány és 25 mellékállás)
b) kevésbé frusztrált, lelkileg feltételezhetően kiegyensúlyozottabb
c) jobb képességű (nem kényszerpályán lett az, ami)
Szóval részben fordítva látom a dolgot: ha a tanári szakma presztízsét (értsd: elhivatott, tehetséges emberek tanítanak jó pénzért) helyre lehetne rángatni, a verseny is nagyobb lenne a tanári pályáért.
ps: egyszer a gimnáziumi töritanárom elpöttyintett egy megjegyzést, ami arra vonatkozott, hogy volt idő, amikor a gimi tanárainak foglalt asztala volt az egyetemi könyvtár melletti étteremben (nem emlékszem a nevére) és minden nap oda masíroztak át elfogyasztani szerény ebédkéjüket. Aztán mintha mormogott volna valamit, hogy ma hány ebéd jönne ki ott a tanári fizetésükből. Elég lelombozó gondolatsor volt, de azt hiszem mindent elmond a mai pedagógusok társadalmi helyzetéről. Ezek után még hülyének is nézik őket, hogy ennyi pénzért (illetve a háromszorosáért) miért nem mennek helpdeskesnek.
Ki nem szeretné, hogy a gyerekét tehetséges, lelkileg kiegyensúlyozott, és társadalmilag megbecsült emberek tanítsák? Tegye fel a kezét.
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
A tanítás/tanulás/oktatás színvonalának emelése a tanárokon múlik. Ha ők nem tesznek semmit a munkájuk színvonalának emeléséért akkor senki nem tud.
Szerintem azoknak atanároknak akik tényleg szívből tanítanak mindíg lesz Tiszteletük, mert ezt ki kell érdemelni. a diák látja melyik hogyan tanít és az alapján fogja őket megítélni, ezt később is magában hordozza majd. -
finest
addikt
A szakközép-, szakiskolákkal is aza baj, h nem dolgoznak együtt a helyi ipari kamarákkal és nem olyan szakikat képeznek, akik el is kelnek a munkaerőpiacon. Sőt, középiskolai szinten is tendencia, amit a tegnapi indexes cikk ír, h egyre több képzést vezetnek be, h maradjon fejpénz (meg óra a tanároknak).
-
finest
addikt
A legtöbb tanár ismerősöm több helyen is dolgozik, többféle dolgot is művel.
A fizetésről annyit, h germanisztika PhD-és kolleganőim (egyetemi tanárok voltak) közül ketten már elmentek helpdeskesnek, egyrészt merj jobb a fizetés, másrészt mert nincs a bizonytalanság. Szerintem ez a két tény elég beszédes a tanárok és a felsőoktatás helyzetével kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin MARQ Adventurer prémium kategóriás okosóra full szett. eredeti árához képest HARMAD áron!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5 / 16 GB / 256 GB SSD + Windows 11
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest