- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
A tanuláshoz való jog alkotmányos alapjog.
''70/F. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja az állampolgárok számára a művelődéshez való jogot.
(2) A Magyar Köztársaság ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező általános iskolával, képességei alapján mindenki számára hozzáférhető közép- és felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők anyagi támogatásával valósítja meg.''
Ha van alanyi jogu tandijhitel, nem serul senki joga. -
mityku
aktív tag
Abszolút egyetértek veled! Én tavaly végeztem, közlekedésmérnök szakon és bevallom, nagyon örülök, hogy nem volt fizetős a felsőoktatás. Ha teszem azt fizetős lett volna, nem lett volna meg az esélyem anyagi okok miatt. Szóval tényleg alkotmányos jog, hogy mindenkinek lehetősége legyen tanulni (akár felsőoktatási képzésben részt venni), mert egy szegényebb rétegből jövő emberkének, ha adok megfelelő lehetőséget+támogatást, könnyen lehet, hogy a jövőben komoly sikereket ér el az adott szakmában. Tehát tényleg ne az legyen, hogy a ''paraszt'' gyereke csak kapálni tudjon + termelni, hogy eltartsa a diplomás értelmiséget.
Munkanélküliség: nem kell siránkozni! Én a magam példáján láttam, hogy mennyit kell pályakezdőként teperni egy állásért, de meg is van az eredménye! Rohadt sok pályázatot beadtam, állásinterjúk (tavaly februárban végeztem), de 2 hete melózok egy cégnél (szakmámban) és megérte várni. Persze közben nem otthon voltam, hanem csináltam tanfolyamokat (Mnkaügyi Hivatal révén), ami 1 forintomba se került!!! (vámterület és nyelvtanfolyam). Szóval lehetőség adott és legyen is elérhető a továbbiakban is!
[Szerkesztve]
Sőt! Hogy még jobban kihasználjam a lehetőséget, az év elején jelentkeztem egy 2 éves képzésre (gépipari mérnökasszisztens), ami államilag finanszírozott. Azért jelentkeztem, hogy ha esetleg nem tudok addíg elhelyezkedni, akkor megcsinálom és lesz +1 papírom (végzettségem).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Lexus, Toyota topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- sziku69: Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3665, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest