- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabeeen
tag
válasz kabelmania27 #86450 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, rákerestem mi az ,és van mmwo bekötve. akkor ez kell a set top boxnak vagy kiiktatható?
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Felhívom mindenki figyelmét, a későbbiekre való tekintettel, hogy a topicban üzletkötőként hirdetni és üzletkötőt keresni a szabályok értelmében tilos! Megértéseteket köszönjük.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Pityu.
nagyúr
Na össze mértem a sógor internetét az enyémmel,ugyan olyan csomag 20 megás a modemje is ugyan ilyen egy gomb kivételével tehát gondolom előző modell
Azért én örülnék ha nekem is le jönne,mert míg nem korlátoztak olyan 19,5 le is jött.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
titán
-
yetmanus
tag
válasz Hawaii2249 #86438 üzenetére
Jól írta (#86446) Tigerclaw, tudja az ONT, csak azért kapsz mellé egy d-linket, mert az ONT-n csak 2,4 GHz frekvenciasáv van, és azzal nem igazán tudod kiaknázni a gigabit lehetőségeit. Az ajándék router 802.11ac szabványú, így a megfelelő eszközzel wifin az elérhető elméleti sebesség 5GHz-es frekvenciasávban 867 Mbps, 2,4 GHz-es frekvenciasávban pedig 300Mbps. Ha a d-link után kötsz egy gépet, azon is megy persze a gigabit vezetéken, de ez igazából akkor ér is valamit, ha nem csak egy gépen tudod kimaxolni, hanem szanaszét osztod wifin De ugye persze eszközfüggő
Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
Livius
őstag
válasz Doky586 #86457 üzenetére
Hát, akkor sikerült téged is a palira vettek táborába terelni a T-nek, ha ez már az új portfóliós szar Start 30 Mb-es csomag. Amúgy jelentsd be hibára, és verd ki belőlük a szart is mindenféle hivatali ügy indítás fenyegetésével, hogy még az 50%-ot se éri el, és ez nem normális, ergo, teljesíteni se tudják a vonalon a kínáltat.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
yetmanus
tag
válasz powerup2 #86444 üzenetére
Hogy mivan??? 500as? Tudtam!!! Na akkor itt a válasz (#86421) Grawens értetlenkedésére, hogy ha egynémelyik koax hgw a Sagemcom-on kívül bírná is a 250et, miért cserélik az összeset a 250-re váltásnál a Sagemcomra. A táblázatra meg egy leheletnyit visszatérve: Sagemcomra engedélyezték csak a 250-et.
Arra leszek kíváncsi, hogy ha tényleg jön egy ilyen csomi, vajon a flipnél is?Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
Pityu.
nagyúr
válasz Gubek-Einste #86456 üzenetére
Hát egy városban lakunk,5 utca van köztünk
Közben anno rá kérdeztem fejlesztés esetleg várható e mert anno mondtak valamit de semmi,komolyan mondom nagy nulla ez az ország
" KEDVES ÜGYFELÜNK!
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
Területileg illetékes mérnökségünk munkatársainak tájékoztatása alapján sajnos a megadott címen nem várható fejlesztés.
A folyamatban lévő és a közeljövőben kezdődő munkálatainkról a honlapunkon található "Közérdekű információk" oldalon tájékozódhat.Bízunk benne, hogy válaszunkkal segítségére lehettünk, és kérésével, kérdésével a jövőben is bizalommal fordul hozzánk! "
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Pityu. #86461 üzenetére
Nem fogják soha kiadni a fejlesztési terveiket, amik nem publikusak, a többi pedig tényleg fent van/volt az oldalon.
Srácok!
Akinek ZTE H368N (bonding képes) HGW-je van, az megtalálta már valahol a sima UP time-ot benne? Én sehol konkrétan. Csak az aktuális IP idejét lehet látni meg a megújításig fennmaradó időt.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Pityu.
nagyúr
válasz Gubek-Einste #86456 üzenetére
Miből gondolod,hogy nekem nem vdsl2 ezt írja a modemnek a szoftvere
Én mintha vdsl2 őt látnék oda írva de lehet káprázik a szemem
#odipapa
ZTE speedport entry 2i cuccom van ,szereld magad csomagban adták.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Klown
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #86453 üzenetére
Ok, nagyjából értem!
De az miért baj, ha valaki beírja, hogy üzletkötőt keres, s ha van valakinek kontakja, akkor azt megírja PÜ-ben?!Én is osztottam meg már pár emberrel privátban az üzletkötő elérhetőségét, aki a Speciális II. -> Speciális I. migrációmat elintézte. Ez kvázi közérdek...
Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
titán
-
poli27
veterán
Mától ha lesz raktáron ilyennel szerelnek gpon területen :
Új SagemCom HGW
Az új internet portfólió magasabb sávszélességű GPON csomagjai
miatt bevezettük a SagemCom F@st 5655V2 AC típusú HGW-t.
Az eszköz a 250Mbit/s és 1Gbit/s internet csomagok kiszolgálására telepíthető. Az új eszköz AC-s WiFi-vel rendelkezik, ezért a régebbi HG8245H típus mellé rendszeresített DIR842 router kedvezményesen nem értékesíthető mellette.
A korábban HG8245H típusú HGW-vel + DIR842 routerrel telepített 250Mbit/s és 1Gbit/s internet csomagok esetén a HGW-t nem kell az új típusra cserélni, mert a router biztosítja az AC-s WiFi szolgáltatást.
Ha 250 és 1000M-ról 100M vagy alacsonyabb csomagra vált az ügyfél, nem kötelező a SagemCom ONT-t 8245H-ra cserélni.
Főbb jellemzők:
WiFi: 802.11ac 2,4/5GHz Dual concurrent
(Elméleti/gyakorlati WiFi sebesség: 1300/500 Mbit/s)
Konfigurálás: TR-069 és U2000
Forgalmazás: nincs megjelölve kivezetési határidő
Új chipset (BCM68380)
Az új BB portfóliót a WiFi ki tudja szolgálni
AC WiFi előnyei:
Garantált 5GHz sáv is, sokkal zavar védettebb
Szabvány szerint bondingol, tud az erőforrásokkal gazdálkodni
Általában dual band képes
Komoly antenna rendszer – MIMO antenna – van beépítve
120M és 250M-s előfizetők nem érzik szűk keresztmetszetnek
Méréseink szerint akár 700Mbps is elérhető adatátvitelben nem elméleti link sebességben.[ Szerkesztve ]
-
b_akos
csendes tag
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ma kaptam meg a sávszélnövelés miatt az új routeremet (Sagemcom 3686v2).
Egy "összerakott" hálózatból szedték ki a régi routert és rekták be ezt helyette.
A fickó bedugta, látta h világít, és már ment is.
A wifi-t viszonylag könnyen belőttem ugyanarra, ami volt (SSID+key+titkosítás).A problémám az lenne, h van a hálózatban egy ip kamera, amit akár mobilról is lehet csekkolni.
Ez a régi routerrel úgy működött, h nem DHCP-s volt a cam, hanem egy fix IP-t kapott a port forwarding miatt (a képét továbbítom a 82-es porton egy IP-re, amiről le tudja tölteni pl. a mobil is a képet.)
Már nem tudom h miért, de a 204.9.163.241-et kapta. ezt úgy adtam neki, h még felszerelés előtt kábellel rájelentkeztem és beállítottam. A router anno a 204.9.163.248-at kapta.Két kérdésem van.
1. A kamerát nagyon nehezen tudnám kábeles kapcsolaton elérni az ip-átkonfiguráláshoz, ezért arra gondoltam, h a routert teszem bele ugyanabba a tartományba, megadom neki a régi 204.9.163.248-at.
De a router webes felületén nem engedi átírni a LAN IP-t erre (10.0.0.1-re pl engedi, de azzal nem sokra megyek). Tehát a kérdés : miért nem adhatok meg bármit a default 192.168.0.1 helyett ? Mit és hogyan kell beállítanom, h a router ip-je a 204.9.163.248 legyen ?2. Ha sikerülne egy tartományba varázsolnom a routert és az ip kamerát, akkor jönne a port forward.
Ez a régin úgy nézett ki, h meg kellett adnom egy local IP-t (ez a kam static ip-je), egy portot , majd az external IP-t (ahova ki akarom tükrözni) és az external portot. Az új routerben a port forwardingnál nem engedi azt, h megadjak external IP-t (így nem tudom megadni azt a portot, ahová ki kéne irányítani a kam képét, ahonnan a teló is keresné. Mi felett siklottam el ?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Doky586
nagyúr
válasz Core2duo6600 #86475 üzenetére
Az. Főleg ennyiért.
Mindössze a ping javult 20-ról 10-re. De az ára ugyanannyi mint a 20-as netnek lenne. -
Pityu.
nagyúr
-
titán
-
Klown
aktív tag
válasz Core2duo6600 #86475 üzenetére
Na igen, de ha kérni sem lehet ilyet, akkor nem nagyon lesz kinek megírni...
Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
funk648
aktív tag
válasz Marmonkanna #86479 üzenetére
Eszerint csak az 50-es és a 100-as csomag esetén van már bonding.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Marmonkanna #86479 üzenetére
Ahogy funk648 írta, nincs bonding Startra. Startra kiadják amit el lehet érni egy érpáron (ha nem magasabb, mint 30 Mb) és annyi. Erre tudsz 4G gyorsítót rendelni még aztán kifújt (a 4G gyorsító is egy bonding). 50-100-ra tartogatják a szabad érpárokat.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Doky586
nagyúr
válasz zunicum #86482 üzenetére
Ez a gyorsító opció fizikailag hogy néz ki?
A szürke 360R modem helyet adnak egy másik dobozt és egy usb mobil sticket is? Csak azért kérdem mert nekem a szobában (főleg az asztal alatt a sarokban) nincs térerő, fel kéne vezetnem a stick kábelét (de csak azt) a padlásra.. -
Livius
őstag
válasz Pityu. #86477 üzenetére
Hát igen, ez az új csodás szuper portfólió, amire párhéttel ezelőtti, a hülyére veszik az xDSL-es legnagyobb ügyfélbázisukat féle fikázásom után megkaptam itt pár embertől, hogy én vagyok a hülye, teljesen szuper fejlődésben van a T ezekkel az új csomagokkal. hát igen, tényleg így látszik, persze
Ez a legundorítóbb, hogy csinálnak egy minimum csomagot, amit tudják hogy az xDSL (ebből van nekik a legtöbb persze) előfizetők 80%-nál teljesíteni se tudnak, de nem baj cserébe plusz lóvéra még rád próbálnak sózni egy 4G-és vacak gyorsítót, aminek vannak adatkorlátai, de azt már nagyon nem reklámozzák. Mellesleg akik eddig a 10, 20 Mbesek voltak (ők voltak a legtöbben eddig), nekik már csak a drágább havidíjas Start 30 lesz elérhető a jövőben, természetesen drágább áron valamennyivel. Persze a vonali minőségek nagyon alacsony színvonala miatt ők mind 10-20 Mb-en voltak, és a 30-at továbbra se érik majd el, főleg amikor a VDSL2-es bekötéseket majd tartalékolják az 50-100 Mb-es rendelésekre/váltásokra, így az ADSL2+-on max a 20-at adják meg szemét módon szerencsés esetben, egy 30-as csomagra. Kb az átlag lassan az lesz, hogy 30-as minimum csomagokkal, tömegesen 10-15 Mb-et fognak szolgáltatni, 50 eseknek is vagy maxon jön szerencsés módon vagy csak jó esetben megy a 40, a 100-as xDSL-eseknek meg baromi szépen látszik már az előző hetekből, hogy képesek kiadni úgy a csomagot is hogy amúgy csak 60 Mb-et adnak helyette, két érpáros bondingra meg hiába verik az asztalt, nem éri meg nekik pazarolni a plusz érpárt erre. Azért ez baromi nagy minőséget fog képviselni, hogy nagyrészt 50% a valós amit kitudnak adni a kínálthoz képest, a nagyon nagy többségnek xDSL-en.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Pár hónap sajnos kimaradt, igyekszem majd pótolni, mert sok minden amit észrevettem a saját vonalamon pár kereső szó beírása után úgy nézem nem egyedi eset. Pl. VDSL2-s vonalam sebessége már többször esett vissza az 52/16-ről 47/14-re. Kétszer már javították, de akkor szolgáltatás bővítés miatt jöttek és így nem alvállalkozó. Most viszont már 45/10-re esett vissza, viszont félek hiába jelenteném hibára, allválalkozó jönne, ha egyáltalán vki jönne, mást meg már nem tudok rendelni, hogy újra T-s ember jöjjön ki. .
Szerelő szerint korábban a kiadott bondingok miatt esett vissza a sebességem, ezért átrakott másik portra.
Csak gyors kérdés vhol meg lehet-e nézni, merre terveznek vektoringgal? Vagy mit is lehetne ez esetben tenni, ha lehet egyáltalán vmit. Majd csinálok aktuális képet a HGW-ből, a korábbiak is megvannak, sőt még itt fent a fórumon is.
A másik dolog, amitől megőrülök és arra nem találtam a keresővel semmit, persze lehet rosszul kerestem, az az, hogy az IPTV vmikor a nyáron új szoftvert kapott, más lett a felület, viszont azóta őrület csatornát váltani, az esetek 50%-ában kettőt vált, mintha duplán lenne nyomva a távirányító. Viszont van Logitech One univerzális távirányítom, arra is beállítottam a beltérit és azzal is ugyanezt csinálja, tehát nem a saját távirányítójának a hibája. Felfelé és lefelé váltva is ugyanaz. Bíztam benne, hogy ez nem egyedi probléma és ezért gyorsan javítják, nem foglalkoztam vele, oly sokat nem használom, de a nyár végével én is egy picit többet, a család viszont sokkal többet és nagyon idegesítő. Tapasztalt más is ilyet? STB 3112 CDA a típusa. -
Livius
őstag
válasz funk648 #86488 üzenetére
Tudom, ezt írtam le én is pár hete, azt kaptam az ívet még is, hogy hülye vagyok, mert ez a sok újítás előrelépés amúgy is.
Ebből a speedtest mérésből jól látszik becslésként, hogy baromi sokan xDSL-esek. Egy erős becsléssel Magyarország 79%-a valamilyen xDSL-en lehet 50Mbit alatt, a nagy részük persze a T-nél.
A saját 30 Mb-es mérésemre meg azt írja a speedtest, hogy a Magyarország 66%-ának még ennél is kevesebb van, nah ők a nagy célpont a T-nek, akiknél vélhetően a 30-se fog menni, de majd kényszerből csak arra köthetnek új szerződést, drágábban.
-
senki66
senior tag
válasz DJ. Ru$y #86082 üzenetére
Elolvastam, találtam is hasznos információt, köszi. Közben ma bekötötték az optikát és az IPTV tényleg nem vesz le a sávszélből, viszont a letöltés a 100-as csomaggal csak 95. Megjegyeztem a külsős szerelőnek, de nem izgatta a dolog, azt mondta ha akarom jelentsem be, ez nem rajta múlik. Most rákeresve a fórumon nem találok 100-as netes mérési képeket (biztos van, mert korábban láttam) de úgy rémlik inkább több volt az érték kicsivel, mint a névleges. Ha bejelentem foglalkoznak vele vagy ez csak ennyi és kész?
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz viktorhu #86491 üzenetére
Reménykednek újabb előfizetőben, vagy olyan csomagváltóban, aki majd hulladék IPTV-ét is kér meg minden lószart +10k havi díjért. Ez már biznisz lenne a sok lóvéra, hogy egy VDSL2-est oda kössenek korrekten. Aki meg csak 30-at fizet jóval kevesebbért, annak jó lesz ilyen elgondolással az ADSL2+-os vonal, max 16 Mb-el úgy is, főleg a garantált 1/1 sebességek mellett.
-
-
Livius
őstag
válasz senki66 #86498 üzenetére
Pont erre gondoltak, ezek alapján nem a 100 Mbites helyi LAN háló korlátoz be 95-re (megvan jól az 1 Gbps). Esetleg másik böngészővel mérve az új speedtest felületen milyen?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Asus H170 Pro Gaming MBO, I5-6400 CPU, 8GB RAM, Kingston 120GB SSD
- Új Bontatlan! iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium 27%Áfás számla! + Beszámítás
- Gamer asztal
- Intel Core i3-2120 / 2 MAG 4 SZÁLON 3,3 GHZ + HD Graphics 2000 és I3 2100-AS -ProciK-10DB 5000 FT !
- iPhone 12 mini - 64GB ( Hátsó kamera hibás!)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest