-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nylontacsko
senior tag
De. Megértettem elsőre is.
Az, hogy nem értek vele egyet semmilyen tekintetben az viszont már egy más kérdés.
De nagyon köszönöm az Urak helyreigazítását és mint azt már korábban is szívesen megtettem volna, most ismét megpróbálkozom vele:
részemről a témát lezártnak tartom. Nem látom értelmét az ilyesfajta vitáknak."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
hl225
tag
T-home kábelnet internettel rendelkezem.
Van 2 db ~ 6 éves egyforma wifi routerem.
Mostanában naponta többször is megszakad az internet, ami régen nem volt. A router és modem újraindítása után egyből visszajön. Megcseréltem a készülékeket és a másik is ugyan ezt csinálja.
Lehet, hogy egyszerűen megöregedtek a routerek és valami meghibásodott benne?
Mondjuk érdekes, hogy miért pont egyszerre jön ki mindkettőnél a hiba. Vagy valami változott a szolgáltatónál és ez okoz esetleg kompatibilitási problémát?
Tudom ennyi idős router már nem sokat ér, de ha nem az a hibás feleslegesen nem cserélném. -
zsolt1129
addikt
Kérnék egy kis segítséget. Adott egy T-Home -os net, modemmel és routerrel, ami egy áramszünet következtében visszaállt alap beállításra. Szerződésben nem szerepelt semmi felh.név ill. jelszó,ezért felhívtam az ügyfélszolgálatot aol generáltak újat. Viszont nem találom sehol , hogy hogy tudnám belőni a netet. Előre is köszi
-
dchard
veterán
Próbáld ki router nélkül. Ha úgy jó, akkor egyértelműen a router a probléma. Erre egyébként jó esély van, mivel az 5-6 éves eszközöben kiszáradnak a kondik, ettől pedig megbízhatatlanná válik a működésük. Jellemző probléma ez és minden más hálózati eszközre is igaz (modem, switch, router, AP, HGW stb.).
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
spiritex
veterán
Én csak a saját, pontosabban a párom esetét tudom elmondani. Nála is van egy modem és egy router, és naponta rengetegszer elment a net 1-2 percre. Váltottam wifi csatornát 7-esről 2-esre, és azóta (kb. 1 hónapja) jó. Hozzá kell tennem, hogy rengeteg a wifi hálózat a házban.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
dchard
veterán
AZ árvízzel kapcsolatban most jövök rá, hogy azért abban van valami, hogy ha a víz miatt az ELMŰ mondjuk lekapcsolja az áramot, akkor az akkus táplálás maximum pár óráig bírja, tehát elázás nélkül is lehet olyan szituáció, hogy egyszerűen áram nélkül maradnak a berendezések. Ráadásul ha több ilyen település is van akkor a stratégigi tartalékból sem lehet minden ilyen helyre generátort rakni. SZóval lehet olyan szituáció amire nem lehet felkészülni, vagy az aránytalanul megdrágítaná a szolgáltatást. A lényeg inkább az, hogy ne használják fel ezt kifogásnak olyan szituációkra is amit egyrészt meg lehet előzni, másrészt meg el lehet hárítani.
Dchard
-
szlovibuki
tag
Hy!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy akinek optinet internete van az milyen hostot kap?
-
_Norbi_
aktív tag
modem dolgot úgy oldottam meg vettem pirelli drg routert fehér elejűt ,amin működik portnyitás és ddns
néha beakad ,firemware hiba , lengyelek jókat gyártanak
-
spiritex
veterán
Meg tudjátok mondani, hogy a cisco ECP3925-ben le lehet-e korlátozni a feltöltési sebességet, és ha igen akkor hol? Mert tegnap újra kísérleteztem a skype videotelefonálásos gondommal kapcsolatban, és arra jutottam, hogy ha a barátnőm 5/1-es netjéről indítom a video chat-es akkor mindkét irányban teljesen szimmetrikus le- és feltöltési értékeket mutat a skype technikai adatok ablaka, tehát olyan 60/60 kBps-ot. Ha hazamegyek, és a 30/5-ös netemmel indítom a hívást, ott meg teljesen aszimmetrikus kb. 200/2 kBps-os értékeket kapok a feltöltés javára! Ezért gondoltam, hogy mi lenne ha lecsökkenteném a feltöltési sebességemet, talán egyensúlyba kerülne nálam is minden.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz dchard #32418 üzenetére
Hát igen, de amikor leeseik a letöltés 1 és 8 körüli értékre, akkor meg is áll a videó, és hallani is csak hangfoszlányokat hallok. Tehát lehet, hogy mégiscsak valós értékeket mutat, de legalábis közel áll hozzá. Ha viszont ilyenkor elindítanék egy letöltést, akkor az hasítana lefelé... amott meg mondjuk 2-t mutat.
-
Huroq
senior tag
No felhívtam a té-t, hogy meg szeretném rendelni ezeket a kedvezményes csomagokat. Kb. 5 perc alatt ki kalkulálták mennyit kell fizetnem és az sem volt gond, hogy előző év augusztusában táblagépet vettünk. Simán megcsinált mindent. Így most 15k helyett csak 9,5k lett mindennel együtt. Nem gondoltam volna ilyen simán megy majd.
-
megema
őstag
Sziasztok!
50/25-ös Optinetről 120/50-esre váltottunk, holnap jönnek modemet cserélni. A szerelő azt mondta, hogy ez már router is egyben. Gondolom WiFi-s is. Ez alapján ki lehet találni, hogy pontosan milyen típust fogounk kapni, vagy van több ilyen is? Gondolom a WiFi teljesítménye nevetséges, tehát csak a STB távirányító app miatt használnám. Port forwarding-ot, meg ilyesmiket be lehet állítani? Esetleg DynDNS frissítgetést?
[ Szerkesztve ]
-
Serricon
senior tag
válasz megema #32423 üzenetére
Router, wifi, port forward van, és kb ennyi. Nagyon le van korlátozva az os, szóval ha komoly igények vannak, érdemes mögékötni egy normális routert.
A dyndns-hez le kell szedned az update klienst, és ha van 24/7-es gép felteszed arra, esetleg a saját router, de nálam problémásan érzékelte néha az ip változást a szarjuk mögött, így feldobtam a progit. -
spiritex
veterán
Fél órája még minden rendben volt. Legalább 10x lefuttattam a bix-es mérést és mindig 0-val végzett.
Gyönyörűen skype-oltam, nem volt semmi gond!Most meg ezek az értékeim, és akad a tv, mint a fene, a ping meg dobálja el a csomagokat:
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 200, Received = 174, Lost = 26 (13% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 13ms, Maximum = 240ms, Average = 23msUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 0.0 dBmV.... Ez a nulla nem tetszik nekem... mitől van ez és mi a teendő? csak újraindítani a routert? vagy magától megjavul majd?
Channel 2: 51.0 dBmV
Channel 3: 49.0 dBmV
Channel 4: 51.0 dBmV[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #32428 üzenetére
Most ezek a router értékeim:
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 47.0 dBmV
Channel 2: 46.0 dBmV
Channel 3: 48.0 dBmV
Channel 4: 47.0 dBmVA ping-esek meg ezek:
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 200, Received = 173, Lost = 27 (13% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 12ms, Maximum = 218ms, Average = 27msA skype meg borzalmas képet ad.
-
spiritex
veterán
válasz dchard #32432 üzenetére
Most megint minden jó! Jó a tv, jó a skype, nincs csomagvesztés!
1412-n kell bejelenteni? Kérlek mond meg mit mondjak nekik, amikor bejelentem a hibát, hogy ne rázzanak le és tuti kijöjjenek.
Illetve hogy fogják megkeresni a hibát? Van nekik műszerük, hogy hol keressék?
Mi lesz, ha akkor nem jelentkezik a hiba, amikor kijönnek?[ Szerkesztve ]
-
Serricon
senior tag
válasz megema #32430 üzenetére
Nálam az összes forgalom át van irányítva, nem hiszem hogy lassítaná, esetemben még jobb is, hogy a saját gépem végzi az irányítást, amire bármilyen extra szolgáltatást feltehetek, elég bika hardver routernek, lehet terhelni.. a T-s kütyü meg csak küldjön hozzám mindent, ne foglalkozzon semmivel, nehogy megerőltesse magát aztán kifagyjon..
Sebesség fullos, ping is tökéletes, szerintem többet használ mint árt egy normális router utánakötve.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz spiritex #32433 üzenetére
MOndd meg, hogy a hiba periodikus, mondd el, hogy a TV is elszaródik, és hogy mérhetően magas csomagvesztés van a problémás időszakban. Azt is elmondhatod, hogy naponta csak néhányszor jön elő, tehát meg se próbáljanak azzal lerázni, hogy éppen most jól működik.
Dchard
-
nimfas
addikt
Ez elég ramaty 10 Mbit-nek ugye? (Netmania-S) Siófok
2 napja szóltam be... ketyeg a 72 óra :-D
Nekem a 60 feletti ping is elég soknak tűnik.....
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz poli27 #32438 üzenetére
Gondolj bele például egy olyan uszályt mint ott a háttérben letép az ár és nekitol annak a mobilgátnak, gyorsan vége lesz a bulinak Egyébként valszeg ők is paráznak mert egy lélek nincs látótávolságban.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
-
dchard
veterán
Érdekes infó a kábelhálózatok szerelmeseinek:
A minap a hálózati forgalom elemzésével sikerült kideríteni, hogy bizony igazam volt az IPTV és a terheléselosztás tekintetében. Ugyanis fölfedeztem, hogy beraktak a meglévő 8 mellé még 4 DS csatornát és ezek közül az egyik elsődleges csati. Tehát összesen 12 DS csatorna van, ebből az első 4 csatornát lehet terheléselosztani, míg a második négyen osztoznak a kábelmodemek. Nálam a net faszán működik mindkét bonding group-on, nem vettem észre különbséget a kettő között, IPTV-t nem tudtam kipróbálni.
Dchard
-
dchard
veterán
Érdemes lehet felírni a jelenlegi 8 DS csatit, és figyelni hogy az első 4 8leginkább a primary) változik-e. Nem tudom, hogy maga a terheléselosztás működik-e vagy mi alapján kerül át a modem egyik BDG-ből a másikba. Nekem sikerült "átkényszeríteni" és működik mindkettővel szépen. Nálam eddig magától nem ment át arra amit most találtam.
Roli27:
Ezt nem osztanám meg több okból sem. Egyrészt műszerezettséget igényel tehát nem két gomb megnyomásából áll, másrészt a kábelmodem szolgáltatói berendezés, azt inkább ne macerálja senki aki nem ért hozzá.
Dchard
-
legenda
válasz dchard #32446 üzenetére
jellemzően, csak a tervezett karbantartások után szoktam ránézni az esetleges változások miatt, alapban csak jeleszintek...stb, mélyebben inkább akkor, ha jelentős eltérés van a 1 - 4 és 5 - 8 csatornák között, de van iptv is, kíváncsi vagyok rá most.
igaz, ebben a környezetben egyáltalán nem problémás a szolgáltatás, sőt!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dchard
veterán
Nálam csúcsidőben voltak kisebb lassulások, és ha jobban meggondolom előtte nem volt meg ez az extra 4 DS csatorna sem. Mostanában nem volt lassulás, de nem tudnék direkt kapcsolatot felmutatni a két esemény között.
Dchard
-
megema
őstag
Sziasztok!
Sürgős segítség kéne! Kihozták a Huawei HG8245 elosztót, és kívülről is el lehet érni a webes felületét. Lehet ezzel valamit csinálni? Jelszó változtatásra sincs lehetőség. Port forwarding-ot se tudok beállítani 80-as portra, nem történik semmi miután belőttem. Ez így egy rakás trágya...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest