- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
molnarpeter #147646 üzenetére
Ma megyek hozzájuk és megnézem
-
Ecsi
csendes tag
Sziasztok!
Pozitív tapasztalatot szeretnék megoszatani. Vettem lentebbről egy ilyen Xiaomi TV 4K sticket (az LG SmartTV WebOS 4.9-esemhez), és eddig remekül működik:
https://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/xiaomi/mi-tv-stick-4k-pfj4122eu-mdz-27-aa-p766891386/
Android TV 11 fut rajta, és van SkyShowtime is.
Na, de a lényeg, hogy évek óta itt a fórumokon azt olvasgatom, hogy nem megy a Telekom TVGO semmilyen boxon és semmilyen formában. Én is ezt tapasztaltam ez ideáig. Találtam egy appot, amibe végre működik, mint pc-n a böngészőbe ezzel:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hisense.odinbrowser
Remélem sokatoknak segítettem ezzel! -
AnonymusX
őstag
válasz
killer1203 #147647 üzenetére
Nézz át ebbe a topikba.
Összefoglalóban vannak az ajánlott típusok.
-
salapp
addikt
Sziasztok!
A T-Home beltéri egységben van valamilyen képernyővédő bekapcsolási lehetőség?Apukám rendszeresen elalszik a tévé előtt és beégeti a plazmát.
Felvételről néz valamit és utána, miközben alszik, végetér, megjelenik valami menü, sok-sok élénk színű blokkal. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
killer1203 #147642 üzenetére
Ha nem kell rekordot dönteni sávszélességben, egy repeater is elegendő lehet.
-
AnonymusX
őstag
válasz
killer1203 #147642 üzenetére
Szia!
Legköltséghatékonyabb egy jó router, amit - ahogy írtad - a számítógép elé kötsz és ez egy a Technicolortól eltérő WiFi hálózatot sugároz, ami az alsó szinten biztosíthat megfelelő WiFi-t.
Vagy egy picit feljebb lépve mesh rendszer, ennek az az előnye, hogy a csatlakozó készülékek könnyedén, észrevétlenül mozognak egyik Access pontról a másikra.
Illetve ha nem nagyon akarsz foglalkozni vele és nem zavar az extra díja, a Telekom okos WiFi szolgáltatása egy opció.
-
killer1203
senior tag
Sziasztok.
Technicolor Fga2233 routert kaptam a szolgáltatótol, ami az emeleti szobába van berakva onnan jön le az alsó szinten lévő számitógéphez utp kábelen az internet. Az emeleten elég jó a wifi jel szint, viszont lent az alsó szinten nem valami erős. Milyen megoldással lehetne ezt növelni? Én a lenti számitógép elé gondoltam berakni még egy routert, vagy ez hülyeség lenne és van valami más megoldás ?
-
snyper990
őstag
válasz
Marci112233 #147638 üzenetére
👍
Ha elakadsz, írj nyugodtan privát üzenetet. Segítek, ha tudok -
Marci112233
addikt
válasz
snyper990 #147637 üzenetére
Jövő hét szerdán jönnek bekötni az új rendszert. Délután lesz talán időm megnézni hogy is fog működni a dolog.
Kipróbálok pár dolgot, persze először a legkönnyebb módot választom, aztán ha nem jön be megyek tovább. Viszont amint beáll a rendszer megírom majd mi lett a jó megoldás. -
snyper990
őstag
válasz
Marci112233 #147635 üzenetére
Akkor tényleg nem értem, miért akarsz kavarni az IP-kkel. Az ONT-n is adsz a NAS-nak egy fix címet, és kész, nem?
-
barnibooo
aktív tag
Akkor lépésekben a régi IPTV-re való szerződés
1. Keresni kell egy olyan helyet, ahol még a régi réz hálózat (xDSL) van csak, és csak 2 db tévére enged (azon a címen) szerződni.
2. Itt szépen beállítod a neked szükséges régi IPTV csomagot (a tévék számával elég majd késöbb foglalkoznod.Nem kell megijedni, hogy csak két csomagot dob fel + két tévét, mert majd optikánál más lesz a helyzet.
3. Utána
gombra kell kattintani, és beírni azt a címet ahová szeretnél te szerződni.
Nahát, a cím beírása után megjelent a 3. tévé + az extrább csomagok (optika).
Ebből jól látszik, hogy optikás címen nézem már az ajánlatot.
Végül a Techológiát ellenőrzni
És voálá, engedi a megrendelést, mivel a tovább gomb aktív lett.Ha esetleg nem találsz olyan xDSL címet, akkor tudok privátba segíteni, de mivel nem én lakom ott így nem szeretném, hogy valaki címe aká publikussá váljon.
Remélem tudtam segíteni
Bármi kérdésed van, nyugottan kérdezz. -
Marci112233
addikt
válasz
snyper990 #147634 üzenetére
Isten igazából a router alapon van, kivéve annyit babráltam hogy kettévettem a 2,4 és 5 GHz-et mert alapból egybe kezelte, és a NAS-nak lefixáltam az IP címet. [link]
Minedn másnal úgy oszt IP-t ahogy akar.
Viszont korábban 1043ND V4-es routerem volt, és azt összekötöttem anno a VDSL-hez kapott T-s eszközzel, simán WAN portra és működött minden. -
snyper990
őstag
válasz
Marci112233 #147632 üzenetére
Működne a dolog úgy is, ahogy leírtad. Sőt, a saját routereden nem is kell AP módban átírni semmit, legfeljebb a wifi beállításokat, ha valamiért azt módosítani szeretnéd.
A kérdés viszont továbbra is az, hogy adtál-e bármelyik kliensednek statikus IP-t a saját beállításaiban. Tehát a routeren adott statikus IP nem számít, mivel arról csak a router „tud”, ha másik hálózathoz kapcsolódik ugyanaz a kliens, más címet kap. A klienseknek meg teljesen mindegy, hogy milyen tartományból kapnak IP-t.
Mert ha nincs olyan kliens, aminek a saját hálózati beállításaiban adtál statikus IP-t, akkor fölösleges ez az egész IP-cserés mizéria. Ha a routeren osztogattál statikus IP-ket, ugyanúgy ki kell osztani azokat megint az ONT beállításaiban, és akkor meg már tök mindegy, hogy mi a tartomány, nem?
Én szeretem a szolgáltatói eszközök beállításait minél közelebb hagyni a gyári értékekhez, hogy ha valamiért vissza kell állítani vagy magától visszaáll, ne kelljen újra meg újra beleölni az időt. De ez csak az én preferenciám.
Vagy, ahogy fentebb is írtam, beállíthatod az ONT-n a PPPoE passthrough-t, és használhatod úgy az egész helyi hálódat, ahogy eddig volt, a routereden keresztül, lényegében minden eddigi beállítás megtartásával. -
tobias40
veterán
válasz
PedroPascal #147610 üzenetére
Nekem működött ilyen adapterrel a 2 gigás net,syno220+ Nas-al!
-
Marci112233
addikt
válasz
snyper990 #147631 üzenetére
Nyilván tudom hogy egy új, másik eszközt be kell lőni ahova szerelve lesz.
Viszont az volna a cél, hogy az ONT-on beállítom a DHCP-t úgy mint az AX20 most üzemel. Addig nem kötném össze őket, és ha ez meg van, akkor először ugyanúgy öszekötés nélkül az AX20-at átlököm AP-ba, akkor az lényegében nem oszt tovább IP-t DHCP beállítás meg is szűnik, és onnatól amikor összekötöm az ONT-al akkor maradna ugyanúgy a hálózat ahogy van, mert elvileg az ONT azon IP-n kéne menjen mint az AX20 volt router módban.
Vagy ezt rosszul tudom és nem fog működni? Így sem kéne sok dolgot átírni, csak magát az ONT-t és az AX20-ast. A többi kliens így kapná a megszokott IP tartományokat.(Nyilván NAS-nak nyitásnak foglalok fix IP-t az ONT-ban arra amint volt is.) -
snyper990
őstag
válasz
Marci112233 #147629 üzenetére
Ja, tényleg, azt elfelejtettem írni, bocs: de, lehet módosítani az ONT DHCP beállításait is. Kérdés, hogy hogyan éri meg jobban neked időben/energiában. Teljesen belakni egy új eszközt, vagy „megkerülni”, és használni az eddigi hálózatodat úgy, ahogy eddig volt.
„aztán meg kéne nekik jegyezni”
Nincs semmiféle „nekik”. Ezek a beállítások az eszközre vonatkoznak, azon tárolódnak. Ha új eszközt kapsz, azon is be kell állítani újra. Még akkor is, ha az új eszköz ugyanaz a fajta (bár arra elvileg felmegy az ugyanolyan eszközön készített biztonsági másolat). Ha jön egy olyan firmware frissítés, ami miatt gyári értékekre áll vissza, akkor is be kell mindent megint állítani/visszaállítani biztonsági mentésből a konfigurációt (ha a firmwarefrissítés után engedi, és nem javítottak bele valamibe, ami miatt a mentés nem használható). -
Essejó
veterán
válasz
Marci112233 #147629 üzenetére
Kérni kérheted, de attól még ha ritkán is, de előfordulhat, bár nem törvényszerű.
-
Marci112233
addikt
válasz
snyper990 #147628 üzenetére
Akkor ha jól értem az ONT IP osztásának adatait nem tudom babrálni. Ha ez így van akkor inkább állítok át mindent, mert el akarok érni majd mindent a hálózatban. Egyszer kell majd elvileg mindent átállítani, aztán meg kéne nekik jegyezni.
Amit viszont telepítéskor kérni fogok az az hogy NAT mögé ne rakjanak sose már nyitásnál se, mert két kamera rendszerem is van plusz egy NAS is, és el akarom őket érni bárhonnan.
-
snyper990
őstag
válasz
Marci112233 #147625 üzenetére
Ha AP módra állítod a routered, akkor onnantól nem az osztja az IP-ket, az azon lefoglalt statikus IP-k sem élnek tovább. Hacsak nem a klienseken állítottál statikus IP-t, minden új IP-t fog kapni az ONT-től.
Ha szeretnéd az eddigi helyi hálózatodat egy az egyben megtartani, az ONT-n engedélyezd a PPPoE passthrough opciót, majd indítsd újra, aztán a saját routered WAN portját csatlakoztasd az ONT-hez, és már csak be kell rajta (mármint a saját routeren) állítani a kapcsolat módját PPPoE-re és megadni a PPPoE adatokat (amiket majd a szolgáltatótól kapsz). Úgysem droidos boxaid lesznek, ha jól emlékszem, így nem kell, hogy egy alhálón legyen az ONT és a hálózatod többi része.
Annyi, hogy ha ezt megteszed, akkor az ONT admin felületét már csak akkor éred el, ha közvetlenül ahhoz csatlakozol (akár kábellel, akár wifin, bár akkor a wifit ki is lehet kapcsolni rajta)#147627: Erre vonatkozott volna az „azóta” szó. Nyilván az az előtt gyártott routereken nem így lesz, különben az a hozzászólás sem úgy írta volna le a folyamatot, ahogy
Írta a fórumtárs, hogy már megy neki a router AP módban, csak az IP-jét szeretné módosítani. Innentől fölösleges túlbonyolítani a dolgot szerintem. -
Marci112233
addikt
-
snyper990
őstag
válasz
Essejó #147623 üzenetére
Légy szíves ne kavarj. Már beállította AP-ként, működik. Innentől csak a HGW-n kell neki foglalni egy statikus címet (meg esetleg a DHCP poolt kisebbre venni), aztán újraindítani.
Én is utólag foglaltam az AP-ként beállított routeremnek statikus címet. Évek óta megy hibátlanul.
Az a (valami különös okból kifolyólag általad indirekt módon linkelt) hozzászólás lassan 8 éves, és dedikált AP móddal nem rendelkező routerekre érvényes. Azóta már a legtöbb SOHO routeren van dedikált AP mód, ami ráadásul legtöbb esetben megy a WAN porton keresztül is. Változnak az idők, fejlődik a technológia. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Van bennem még pár kérdés az érkező nettel ami a csomagban fog jönni, pontosabban az ONT beállításaiban. Alapból ugye ha jól tudom 168.1.x-es IP-t oszt majd. Ezt át lehet állítani 168.0.x-re majd? Azért kérdem mert ebben az esetben az AX20-as routerem alap IP-jét átraknám hogy elérjem máskor ha kellene, és betenném AP-ba. Így elvileg maradna minden eszköz maradhatna azon IP-n mint most is van. Ha ez az út nem járható az sem nagy probléma mert ha jól tudom fix IP-t ugyanúgy tudok majd adni adott eszköz számára.(NAS-ra gondolok elsődlegesen.)
-
Brogyi
őstag
válasz
Az adapter működhet, de nagyban függ a NAS OS-től. Mivel minden más megoldás drágább érdemes kipróbálni. Esetleg win letölt, és töltés után átpakol a végleges helyre. Qbit tudja.
-
Essejó
veterán
válasz
Ha több gépen is szeretnél 2,5 GB-et akkor egy ilyen megoldja. Nem olcsó
-
válasz
Alapvető félreértéseket vélek felfedezni. Wifi6 az szabvány. A 2,4G az frekvencia (Ghz) a lan esetén pedig sávszélesség a 2,5Gbit
Ha szeretnél nagy sávszélességű vezeték nélküli kapcsolatot, akkor 5Ghz-es wifi6-os hálózatodra kell csatlakozni.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
5670 modem után van kötve AP módban egy Asus router.
Az Asus-nak (192.168.1.77 helyett) szeretnék 192.168.1.2 IP-t állítani, de az 5670 menüjében csak ip megújítás gomb van, egyedi ip-t nem is tudok megadni? -
PedroPascal
őstag
válasz
Brogyi #147609 üzenetére
A NAS-t (DS923+) használom letöltésre és a net 2000/1000, mivel a NAS támogatja a link aggregation-t így ki tudnám használni 2x1Gb-vel. Helyi hálón használok olyan laptopot, ami WiFi6, 2.4Gb-vel csatlakozik és így az eszközök között is menne a 2Gb-es kapcsolat. Miért szívás, ha V2 van? Device Info alapján a hardware version 2.5 és GUI version 1.110.64.9. Több mint két éve megvan ez a ruter. A NAS-t egy hónapja használom és ez lenne az oka, hogy szeretném a 2Gb-et. Ha valóban nem tudja a ruter, akkor egy ilyen adapter talán megoldaná a problémát, bár nem tudom a NAS mennyire szeretné az USB lan adaptert.
-
Brogyi
őstag
válasz
PedroPascal #147607 üzenetére
Nincs/nem támogatja. Azért van 2,5Gbps portja. Ha V2 van nálad akkor az itt olvasottak alapján szívás. A kérdésed alapján lefele irányt akarod. Ha csak a belső háló azt egy picivel drágább switch tudja. Pl:TL-SG2008, de ehhez egy picivel több sütnivaló kell. Pontosan mint a Mikrotikhez.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Kroni1 #147575 üzenetére
Szoftveresen gáz szerintem. Én szeretem kiprobalni mindig az új dolgokat én is egyből ahogy lehetett az androidos boxot kértem. Azért nem foglalkozom a random hibákkal mert nagyon keveset nézem nálam inkább streaming megy. Ha meg fagy vagy akadozik egy restart megoldja. Aki csak arra vágyik hogy bekapcsol egy eszközt és nincs vele semmi nyüg az IP tv jobban ajánlott szerintem. Anyámnál az volt (most váltott digire de ez más sztori....) 82 évesen el se tudom képzelni mit csinálna az androidos boxal ha elkezdene szarakodni.
-
PedroPascal
őstag
Sagemcom F@st 5670 ruter támogatja a link aggregation-t? Synology NAS-al szeretném használni. A NAS-ban beállításban de a router-ben nem találok ilyen jellegű beállítást.
-
válasz
patrikcoc #147601 üzenetére
Nem vízszintes például az asztal a box alatt!?
Na de komolyan, kicsi az esély a felhasználói hibára, még ha nem is lehetetlen.Nálunk 2 éve megy egy még nem AV-s Androidos box, nem mondom, hogy teljesen hibátlan, mert az utolsó frissítés óta előfordult már, hogy visszaváltott alacsony felbontásra - szerencsére nagyon ritkán csinálja -, meg néha lassan tölti be a műsorújságot - de ezt csak bekapcsolás után az első alkalommal és akkor sem mindig -, ezeken kívül viszont minden ok, a hanggal nincs gond, lefagyni nem szokott és más probléma sincs. Samsung tévével használjuk, újabb típusúval és abból sem alsó kategóriással, bár ez nem tudom, mennyit számít. Nem cserélném régebbi típusú boxra.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
szkristof05 #147567 üzenetére
Most nekem is ez van. Ez no-ip-s bug lesz, mert dynv6-os domain-nel tökéletes.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
szkristof05 #147567 üzenetére
Hogy sikerült? Nekem 2 hete nem megy. Én is a NAT-ra gyanakodtam, de nálam nem az volt. My ip ipv4-re not detected-et írt, telefonáltam az ügyfélszolgálattal, utána mókoltak valamit. Azóta hálózaton belülről elérem a dyndns-es címem, kívülről továbbra se...
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Aurig@ #147582 üzenetére
Elhiszem, hogy neked és sokaknak hibátlan, viszont nálam a fent említett 3 hiba már az első napon jelentkezett, miután Android 10-re frissültek a boxok (factory reset után is).
Szívesen fogadok bármilyen ötletet, hogy milyen user error lehet a háttérben (mármint azon kívül, hogy lefrissítettem a boxokat).
Nekem pl. soha nem volt hangcsúszás amit itt többen említettek. (itt a box megy a HDMI3-ba, soundbar HDMI 2 ARC).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kedvenc zene a mai napra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest