- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaba
veterán
válasz
viktorhu #139699 üzenetére
A hűségvállalás sem fog megvédeni a januári inflációs áremeléstől, mivel az az új ászf-ben is rögzítve lesz az inflációs áremelés ténye.
Legkésőbb az augusztusi számlakivonatban megérkezik az értesítés, így Szeptember közepéig le lehet mondani/megtartani vagy újra váltani nemtetszés esetén. Hűséget meg annak érdemes vállalnia aki készüléket venne a kedvezmény és a részletek miatt. -
viktorhu
veterán
Pont az áremelés előtti hűségvállalás lenne a lényeg. Ha megvárod az áremelést, akkor valószínűleg a váltás is drágább lesz, mint most. Szóval megérheti újabb hűséggel az emelés előtt rögzíteni az árat, főleg a Telekomnál, ahol készülék nélkül nincs komoly tétje a hűségnek.
-
snyper990
őstag
válasz
RVR400 #139695 üzenetére
Tudom, hogy sok felhasználót nem érdekel. Az okát nem teljesen értem, de álmatlan éjszakákat nem okoz.
Ez az „akár jól is meg lehetne csinálni, de jóvanazúgy” mentalitás sajnos eléggé elterjedt Magyarországon, együtt kell tudni élni vele.
Úgy sejtem, ez nagyjából egybeesik azon felhasználók táborával, akik a másfélszeres árat triplának értelmezik, a nem optimális működést meg szarnak.
Aztán ha valami egyszer csak nem úgy fog működni a nem a célnak megfelelően kiépített hálózatukban, ahogy ők azt gondolják, nem fogják érteni, miért, úgyhogy teleoffolnak egy kb. random topikot a nyűgjeikkel, aztán puffognak, hogy mások nem tudnak segíteni a gondjukon-bajukon. Elég példát láttam már rá. (Pedig saját maguk is el tudnának indulni a hibakeresésben, ha például feltelepítenének egy programot, amit amúgy sosem használnának. Bár a probléma forrása nem a hálózatukban keresendő...)Na de nem kell túlgondolni a dolgot. Kérdeztek. Válaszoltam. Te is. Mindketten olyan választ adtunk, amilyet kapni szeretnénk. A többi meg csak szimpla vélemény- és hozzáállás-eltérés.
-
RVR400
veterán
válasz
snyper990 #139694 üzenetére
Én értem, és elhiszem, de Te nem érted, hogy ez a felhasználók ezredrészét sem érdekli. Felhasználói szemmel az otpimális működés nem az, hogy ha futtatok egy olyan programot, amit amúgy sosem használnék, az kiírná, hogy túl sok adatcsomag megy mindenhová, mikor egyébként a felhasználás szempontjából csak többletkiadás jelentkezik a tripla árba kerülő switch-csel.
-
snyper990
őstag
válasz
RVR400 #139688 üzenetére
Nem tudom, miért olyan nehéz elhinni, hogy több eszközt is terhelni nem neki szánt multicast forgalommal rosszabb megoldás, mint egy IGMP snooping-képes switch használata, de hát ez van. Ha nekem nem hiszel, telepíthetsz pl. egy Wiresharkot, és meggyőződhetsz róla magad is.
Ha téged nem zavar, akkor annyi. Bár ha nálad a „nem optimális” egyenlő azzal, hogy „szarul működik”, akkor kissé ellentmondásos számomra, hogy nem zavar a dolog.
De nem mondtam/mondom, hogy változtass rajta. Továbbra is csak annyit állítottam, hogy nem optimális, ami igaz marad akkor is, ha nem hiszed el -
ht42
senior tag
Bejelentkeztem a telokomos fiókomba, módosítottam az internetet 250/70-re, hozzáadtam a 105 csatornás TV-t 2 boxszal, a telefont nem lehetett kivenni. Így a havidíj 7350 Ft lett a weblap szerint. Nem kvitteltem le, gondoltam fölhívom az ÜSZt. Elmondtam kívánságaimat, a kisasszony azt mondta valami 8300 Ft lesz a havidíj. WTF? Hosszas, de udvarias vita után leányzat rájött, hogy van valami területi kedvezmény, és akkor neki is ez az összeg jött ki. Nosza, akkor megrendeltem nála a módosítást, hátha ő is keres valami jutalékot a dolgon. Letettem a telefont, és akkor jöttem rá én barom, hogy a telefont meg elfelejtettem lemondani. A hűség meg már gondolom ketyeg...
-
vacs
veterán
Vezetékes telefon szolgáltatás nem olyan rossz dolog, ha kihasználod!
Mi havi 3200 Ft-ért korlátlanul beszélhetünk belföldön bárkivel (20/30/70-es mobillal is), így akinek nincs korlátlan, de cserébe drága mobil előfizetése, annak bőven megéri!
Nekünk egy Panasonic hozdozható telefonunk van, vihetem akár az udvarra is. -
Kaba
veterán
Az új tévéscsomagra való váltás miatt a netet módosítanod kell egy aktuálisan csomagra(ha akarod hanem).
Amennyiben nem vagy hűségben akkor a telefont lemondhatod.
Hűség esetén kötbérarányos rész fizetsz a telefonra.
Amennyiben új hűséget vállalsz, akkor lehet cserélik a módemet is.
Saját routert ugyanúgy tudod használni egy új modemmel, mint a régivel. -
Kaba
veterán
-
Kaba
veterán
válasz
merqree #139679 üzenetére
Nem így van.
Egy példa. A jelenlegi csomagod 5K ezt 10%-al emelve 5,5 K.
Amennyiben most váltasz lehet a legolcsóbb hasonló csomag már többe kerülne.(akkor működne a mostani váltás, amennyiben olcsóbb csomagra tunál váltani, mint a meglévő az emelt árral).
Pánikba amúgy sem kell esni, mivel az összes szolgáltató emelni fog az áron. Anny változik, hogy a Telekom eddig nem használta az inflációkövető áremelést.
A változás inkább a mobilelőfizetéseket érinti majd, ott több a régi csomag. -
Rick4
félisten
Ha megrendeled a jelenlegi net+ telefon mellé harmadik szolgáltatásként a tévét, akkor magenta 1-be kerülsz, és még nagyobb kedvezményt kapsz mindenre. Nekem nem számít minden forint, de a kábeltelefon szolgáltatás készülék nélkül nálam is él, 1330Ft-ot fizetek érte elvileg, a gyakorlatban viszont a végösszeg kevesebb telefonnal, mint nélküle.
-
Kaba
veterán
válasz
merqree #139676 üzenetére
Rosszul tudod. Bármikor emelhet a szolgáltató a hűségidő alatt is, csak olyankor kötbérmentesen fel lehet mondani.
Matekozni nem kell.Akinek régi csomagja van az bármikor eldönthet, hogy marad a régi x+emelt arú csomagban vagy vált egy újra.
Szerk: a kérdésedre a válasz.
Lehet kétszer abban az esetben, ha lesz infláció 2023-ban( vélhetően lesz). -
merqree
őstag
Akkor most kell matekozni, hogy mi az "olcsóbb".
Új cosmagra két évet aláírni, vagy a régi csomagra elfogadni a 10%-ot.
A hűség idő alatt elvileg nem lehet áremelés, csak akkor, ha új adó vagy egyéb olyan teher jelenik meg, amely előre nem volt kalkulálható, elvileg. Vagy nagyon rosszul tudom?Illetve még egy kérdés: 2020 és az előttiek kétszer lesznek emelve? Egyszer szeptemberben, majd 2023 januártól?
-
Kaba
veterán
2023-tól infláció követő áremelés lesz minden szolgáltatásra a Telekomnál is.
2022 Szept 1-től először a régebbi 2020 és azt megelőző csomagok árai lesznek 10% körül megemelve csomagtól függően. Az érintettek erről tájékoztatva lesznek előtte. -
ht42
senior tag
Sziasztok!
150/50-es optikai internetem van vezetékes telefon szolgáltatással (amit nem használok). Huawei HG8245H a modem, ami után van kötve egy Asus router. Most szeretnék egy plusz szolgáltatást, TV HD extra 2 db set top boxszal, és ezzel párhuzamosan az internetet 250/70-esre módosítanám (150/50 már nincs is a lehetőségek között).
2 kérdésem van.
1. Új modemet adnak, vagy marad a Huawei?
2. Ha újat adnak ugyanúgy utána köthetem az Asust PPPoE beállítással és működni fog a távoli elérés, port forward?
Köszi! -
kabelmania27
Topikgazda
Nincsmit. Elvileg a modemen fix ipcímre tudod tenni a routert vagy a másik lehetőség, hogy a routeren wan kapcsolatnál beállítasz egy állandó címet, csak ügyelni kell, hogy a modem által kiosztott tartományban legyen, ez esetben a wan kapcsolatnál nem dinamikus hanem statikust kell kiválasztani.
snyper990: Köszi a helyesbítést. -
zex
aktív tag
válasz
kabelmania27 #139663 üzenetére
Köszönöm válaszod! Ha majd nála leszek, akkor megpróbálom ezek alapján beállítani. Egyedül amit nem teljesen világos, hogy azt írtad, tegyem a routeremet fix IP-re majd a modemben meg ezt a címet dmz-be kell tenni. Később meg azt írtad, hogy a routeren a dinamikus WAN kapcsolatot kell kiválasztani. Segtesz ezt tisztázni a fejemben?
-
snyper990
őstag
válasz
RVR400 #139665 üzenetére
Ha nem csatlakoztatsz rá mást a set top box(ok)on kívül, akkor igen. Viszont IGMP snooping nélkül a multicast csomagokat az összes portjára továbbítja, amiket a nem multicast-címzett eszközök hálózati kontrollerének folyamatosan el kell dobálnia, ami végeredményében kihathat a hálózat teljesítményére, stabilitására, így nem ajánlott ilyen felhasználás esetén.
-
snyper990
őstag
válasz
kabelmania27 #139663 üzenetére
IGMP
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Mivel van iptv előfizetése ezért nem érhető el a bridge mód, ilyenkor a saját router fix ipcímre érdemes állítani és ezt a címet a modemen dmz-be kell tenni ezután mindent a saját eszköz végez.
Kábelnetnél nincs pppoe bejelentkezés, routeren dinamikus wan kapcsolatot kell kiválasztani.
Iptv boxok akkor működnek a routeren keresztül ha imgp képes a saját eszköz. -
zex
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek szeretnék segíteni. Dunakeszin rendelt egy gigaerős internet 1000/25-ös csomagot (meg TV, telefon egben), mely koaxon érkezik hozzá. Viszont szeretnénk kamerákat szerelni nála, valamint saját (MikroTik) routert használni.Három kérdés merült fel ennek kapcsán:
1) Hogyan tudom a kihelyezett végberendezést bridge módba állíttatni, hogy a mi routerünk végezze a dolgát?
2) Milyen kapcsolat típust használ a Telekom (PPPOE?), mert felhasználói nevet és jelszót találtunk de más infónk nincsen
3) TV is a saját routerén keresztül fog működni ha bridge módba teszik a végberendezésüket? Ha igen akkor esetleg valaki tud segíteni, hogy mit kell hozzá beállítani?Köszönöm előre is segítségeteket!
-
veber0937
tag
Hi
Iptv átvitelére keressek switch-et, ez jó lehet : TP-LINK TL-SG105E 5 portos Unmanaged Pro Switch - iPon - hardver és szoftver hírek, tesztek, webshop, fórum
-
Nite
őstag
sziasztok! a technicolor ONT-n (2 gigabites valotozat) hol talalom a wireless mac szurest?
-
Kbali
nagyúr
-
TommyX_
őstag
Egy olyan gondom lenne, hogy van nekünk 3 darab set top boxunk, ugye IPTV van és a netet egy SAGEMCOM F@ST3890 adja.
Mivel a ház elrendezése nem a legszerencsésebb (wifi lefedettség szempontjából), így vettem egy ASUS RT-AX55 (90IG06C0-BO3100) routert,
Ahogy az ASUS routerbe csatlakoztatom az egyik set top boxot, csak azon működik a felvétel opció, amelyiket az Asus routerbe csatlakozik.
Ugye a dhcp szerinti címosztás az Asus routeren ki van kapcsolva.
Ha kiveszem az asus routert, akkor mindhárom set top boxon működik a felvétel.
A másik kettő box a telekom routerbe csatlakozik.
Onnantól, hogy az Asus router bent a hálózatba, a másik 2 boxon a felvétel résznél hasonló üzenet jelenik meg:
Ellenőrizze, hogy a box csatlakozik a hálózathoz, ez azért érdekes, mert tv-t lehet nézni, csak felvétel nem működik.
Előre is köszönöm a segítő válaszokat! -
dethroner
veterán
Hello!
Tudom hogy már nem lehet új előfizetést kötni műholdas tévére, de aki ilyet használ, meg tudná mondani, mennyi az aktuális ára? köszi -
csubuka
addikt
Köszönöm a választ!
Kertes ház és a kisházban meg a kert végében is ildomos volna, ha jó vétel lenne. Lakásba amúgy tuti jó lehet, mert a házon belül két szinten is jó erősség volt (idáig ez elég is volt, de most kell a kisházban is jó jel). Csak nem a vendégházban...
A megoldás alapvetően egy kínai FW-s Xiaomi router lett, kissé "okosba" felcsavart, kínaiaknál engedélyezett teljesítménnyel (ez hardveresen gyárilag így lett kitalálva, tehát nem szedi szét..), hozza ami a célkitűzés volt (családi házaknál van bőven távolság a szomszédig, nem vágja haza az ő wifijét szerintem), egyszerűbb emiatt robosztusabb rendszerrel. A szülőknek az a lényeg, hogy szimpla legyen... és vállalható áron. Egy eszköz, kevesebb gond. A legrosszabb helyen is stabil 25-30 MBit/s a kert végében (kisházban 50 MBit/s), nekem kiadja ez így.
Most csak a beállítgatás a kérdés... köszönöm a linket. Hmm, végülis nekem az nem lényeges, hogy a VPN-es külön routerre csatlakozó cucock lássák a fő routeres eszközöket, sőt, még jó is az úgy. Így abból a szemszögből nem zavarna ez a ppoe passthrough talán.Köszönöm szépen a választ!
Szétnézek a Xiaomi router beállításaiban, hogy mit enged mit nem AP-kapcsán. Sajnos nincs rá DD-WRT, ez az egy hátránya van
Azt ismerem, hogy ott lehett AP-ként állítani az eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- EAFC 25
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest