-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaba
veterán
válasz
enginev3.0 #137445 üzenetére
Okoswifivel is megoldhatod.
-
törölt tag
válasz
1optikán két session van engedve. Két publikus ip címet kapsz. Az nem megoldás?
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Nekem 2 van optikán. Egyikhez 5670, a másikhoz Technicolor ONT.
-
Kaba
veterán
válasz
-
-
enginev3.0
félisten
Egy címre két otthoni internetet bekötnek? (Optika)
-
snyper990
őstag
válasz
Aurig@ #137437 üzenetére
Nem kell új eszköz, a HGW után lehet kötni az Asust AP módban. Ha tud IGMP snoopingot, akkor set top boxokat is lehet arra kötni, ha nem, akkor stb-ok maradhatnak a HGW-n, többi mehet az Asusra.
LAN kiállások szempontjából mindegy, hogy routert, switchet vagy valamilyen klienst csatlakoztatsz egy adott kiállásnál -
8
senior tag
van olyan médiaeszköz (android box, apple tv, mi stick, mi box, fire tv stick, nvidia shield, stb) amin működik a tv go?
nem találtam egyértelmű információt -
Aurig@
őstag
Üdv. Mindenkinek!
A kérdésem a következő lenne;
Nyáron költözünk vidékre, ahol Telekom optikai szolgáltatás lesz. Első körben 5 eszközhöz kellene patch kábel. Na de, a Telekom routetén 4 kimenet van.
Jelenleg egy ASUS AC57U routert használok, ha ezt mögé kötném majd a Telekom cuccosa után, működne minden rendesen tv, pc? Vagy állítani kell valamit?
Ha ez nem lenne jó megoldás, akkor egy 4-es switchet utána téve megoldás lehetne?
Azért most kérdezem mert átalakítás is van és falban vinném a kábeleket, az eszközök helyénél meg süllyesztett LAN kiállások lennének.
Köszönöm előre is az ötleteket! -
tuto558
aktív tag
Nem tudom volt-e már szó róla: A Telekom TV GO applikációt fel lehet valahogy hack-elni a Google TV-s chromecastra és valahogy működésre bírni?
-
törölt tag
válasz
Melorin #137433 üzenetére
Igen, van benne chromecast és működik rendesen.
Még az sem biztos , hogy google bejelentkezéshez kötött a használata.Viszont a netflix nem fog menni. Lagalábbis nálam meg sem jelenik a telefonos appban, úgy mint egy origi google chromecast, ami szintén ugyanazon a wifin van.
-
Melorin
addikt
Köszi mindenkinek, sikerült
Azt még szeretném megkérdezni, hogy a kapott androidos STB-on működik a chromecast ha bejelentkezek? -
Kaba
veterán
válasz
enginev3.0 #137429 üzenetére
IP 192.168.1.1 írd a böngésző mezőjébe
user: admin
A jelszó a dobozon lesz. (egyúttal szét is választhatod a 2,4 és 5-ös wifit külön megnevezéssel.
Téves hsz, az eggyel előttinek szántam. -
Melorin
addikt
Sziasztok. Múlt héten kötötték be az optikát hozzánk. Szeretném a wifi jelszót megváltoztatni. Mi a hgw vagy ont, nem tudom mi a neve, ip címe + bejelentkezési adatai?
-
snpetit
aktív tag
Sziasztok!
IPV6-ot le lehet teljesen tiltatni? Nem a belső hálóra gondolok, hanem WAN szinten.
1000/1000 optika van, HGW FGA2233, TV nincs, telefon van de nem használjuk csak a csomag miatt.
Vagy ha átrakom PPOE passtrough -ra és használok saját routert úgy meg lehet kerülni? -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy az új smartbox hogy áll technikailag jelenleg?Vannak még képakadások csatorna nem betöltések stb.?Azért kérdezem,mert most kedvezményes árat lehetne behúzni és nem tudom,hogy maradjon a régi Iptv vagy váltsunk smartboxra. -
tuto558
aktív tag
Tesztelgettem egy kicsit ezt az új HGW-t.
Amit eddig tapasztaltam:
- 3890-es hasonló menü, alig néhány dologban tér el
- a tetejét megérintve érzésre jobban melegszik, mint a 3890
- print sharing ezzel sem működik
- külső merevlemezt USB-re kötve már meg tud osztani, de elég lassú, max 30 MB/s olvasási sebességet értem el vele (a merevlemez nyilván többet tud PC-hez kötve 120 MB/s felett van)
- nem lehet átállítani a DHCP lease time-ot 1 óráról, alkalmazásnál mindig "Operation could not complete, something wrong happened" hibát ír.Egyelőre ennyit sikerült megtudnom.
-
-
tuto558
aktív tag
válasz
#78121280 #137414 üzenetére
Hát kár volt előre örülni, nem sokáig tartott, a beüzemelési útmutatóban leírtak szerint 2 óra elteltével újraindítottam a HGW-t, hogy minden frissítést el tudjon végezni, újraindítás után már azok a mért értékek 2,5 gbps porton is, ami azthiszem a 1000/25-től a valós várható maximum:
[Speedtest1]
[Speedtest2]Jó tanács, akik ilyet kapnak a jövőben: a HGW újraindítós részt kihagyhatjátok.
-
törölt tag
válasz
tuto558 #137413 üzenetére
Hétfőn rákérdeztem arra, hogy miért 40 a feltöltés egy személynek itt a fórumon.
"Néhány területen, ahol a terhelés lehetővé teszi, az 1G-s ügyfeleknek felemeltük 25M-ről 40M-re a feltöltést, ügyfélélmény növelés érdekében. " Kommunikálni nem fogják mert csak kevés területen tudták ezt megtenni. Lehet, hogy a letöltésre is ugyan ez vonatkozik.
-
tuto558
aktív tag
Na megjött ide is az új Sagemcom Fast 3986AX, be is üzemeltem.
Mivel van 2,5 Gbps port a PC-ben, gondoltam kipróbálom mit tud a net ezzel...Hát nem kicsit lepődtem meg. Ezekre tudna valaki magyarázatot adni?Továbbra is 1000/25 -es koax csomag az új amire most kötöttem hűséget, de valahogy mintha minden megduplázódott volna
Biztonság kedvéért egy sok-seederes torrenttel is leellenőriztem, hogy nem-e a speedtest hülyült csak meg, de nem, mert 170 MB/s -el jön a torrent is: [kép]
Valaki tud erről valamit? Amúgy gondom ez valami teszt üzem lehet, de azért remélem marad minél tovább így, simán váltanék rá, ha lenne hivatalosan is 2000/40-es csomag
-
diegho
nagyúr
Belső rendszerhiba volt. Újra kellett indítani az egészet, pénteken jönnek kötni.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest