- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
Modemre küldött frissítéskor megszűnik az internet tényleg?
Tegnap is és ma is éjfél után egy kicsivel megszűnt a net.
Koax hálózat, sagem modem.1414-en tegnap azt mondta az ember, hogy frissít a modem ezért villog rajta csupán a lefelé irányt jelző led és a frissítés miatt nincs internet valamit mókolt, azt mondta ellenőrzi a vonal adatokat és még a tesztje le sem futott már volt net újra.
Ma szinte ugyanabban az időben megint megszakadt a kapcsolat, a modemen csak a lefelé irányt jelző led villog,Vanda felhív, tesztel, rögzíti a hibát, ad 2 nap ingyen mobilnetet majd a kollégák keresnek reggel.
Fél óra múlva megint volt internet.
Van ilyen, hogy éjszaka frissítéseket küldenek a modemre és emiatt leáll a szolgáltatás vagy ez csak mellébeszélés és nincs ilyen?[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
DevKiller
senior tag
válasz kabelmania27 #121460 üzenetére
Neked is.
Én már régóta így köszönök el az efiktőlHONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
Boldogabb Karácsonyt!
Imádom a telekom honlapját. Frissült az otthoni net adatbázis. A címünkre elérhető az optikás net, viszont tarifacsomag módosításnál azt írja az oldal, hogy csak VDSL van, meg folyamatban van a hálózat fejlesztés
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Ear001
addikt
válasz st3v3np3t3r #121463 üzenetére
Írj nekik, nálunk is pár napon belül válaszoltak és telepítették is.
-
kopa1
aktív tag
Ha Passthroughban használod ne csodálkozz hogy nem látsz semmit itt csak a boxokat. Illetve nyitnod ilyenkor semmit se kell az ONT-ben. Nézd meg milyen IP-t kapsz, szerintem NAT-olva lehetsz és azért nem megy, azt kapcsoltasd ki az ügyfélszolgálattal vagy privátvan dobj egy MT-t
"a kommentek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve..."
-
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz tobias40 #121467 üzenetére
Ha dolgozol éjjel bármiért is - mondjuk azért, mert a partner olyankor nem dolgozik, vagy azért mert a világ azon felén van, ahol akkor dolgoznak - akkor nagyon nem mindegy. Ha pedig a főnököd van a világ másik végén, mert ottani a cég, akkor még kár is származhat belőle.
Mi alá kell írás?
-
tobias40
veterán
válasz sziszi-fuszi #121468 üzenetére
De minden éjjel csak nem dolgozol...
Nem is támadásnak írtam csak a sok elégedetlen ember aki ha kell ha nem 1414-t hív ha már fél órára nincs net éjjel!
És nem hiszem hogy a világ másfelén levő főnök nem tud fél órát várni illetve náluk nincs kiesés a netben.
Az meg végképp hogy legtöbb országban(akár nyugat eu) közel nincs ilyen otthoni net sebesség mint nálunk!(ennyi pénzért meg főleg)Mindegy ,akinek nem felel meg az meg hívogassa a 1414-t!
-
-
szpetyko
csendes tag
válasz tobias40 #121469 üzenetére
Szia!
Egy kicsit azért megcáfolnálak:
"De minden éjjel csak nem dolgozol."
Több műszakban miért ne dolgozhatna?
"És nem hiszem hogy a világ másfelén levő főnök nem tud fél órát várni illetve náluk nincs kiesés a netben."
Ha előre szól a szolgáltató, hogy most fél órára elmegy a net, azzal még szerintem nem is lenne gond. Offline módon tudok addig haladni pl.
De amikor elmegy a net, akkor nem tudhatom, hogy mikor jön vissza! És ha még fél nap múlva sem lesz netem??? Na ezért hívom őket azonnal! -
Livius
őstag
válasz sziszi-fuszi #121468 üzenetére
Akkor vegyen üzleti csomagot, ha dolgozik rajta és ha a random éjjeli 30 perc vagy 1 órás kiesés ennyire számít.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz tobias40 #121473 üzenetére
Szerintem mindkettőnk mondandójában van igazság. Én sem támadni akartalak, csak egy kicsit más megvilágításba helyezni a dolgokat. Nem csak szórakozásról szól a net, hanem nagyon nagyon sok esetben - mióta bárki lehet koronás fő, azóta pláne! - munkáról és tanulásról is. Ami pedig a karbantartást illeti azzal csak egyetérteni tudok, főleg akkor, ha előre bejelentett!
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Livius #121472 üzenetére
Miből gondolod, hogy ha üzleti csomagom van akkor nem érint egy ilyen leállás? Hidd el pont ugyanúgy érint. A bérelt vonali szolgáltatás esetében is érinthet, ott maximum van valamilyen tartalék beépítve. A normál szolgáltatás esetén úgy 97% körül lehet a rendelkezésre állás, a bérelt vonali esetében 1-2%-kal magasabb.
Mi alá kell írás?
-
Zaji
őstag
-
Beni2360
félisten
válasz tobias40 #121467 üzenetére
Képzeld el éjjel benne vagyok egy 100 $ póker patiban és nem tudok emelni vagy megadni majd bukom a lóvét.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Livius
őstag
válasz sziszi-fuszi #121475 üzenetére
Más konkurenciánál a sima üzleti csomagban elvileg egy mobilinternetet is tudó HGW kerül az ügyfélhez, ami ennyit pont tud, hogy mobilinternettel ad addig netet amíg nagy gáz van percekig vagy órákig.
"A vezetékes internet mellé igénybe vehető Prémium kiegészítő szolgáltatás speciális mobiltechnológiát alkalmaz, amellyel kivédhetővé válnak az előre nem látható esetleges vezetékes hálózati kimaradások, ezáltal biztosítva a folyamatos internetelérést, munkavégzést."[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Livius #121478 üzenetére
Aha! Peeeeeersze! (Ezt a marhaságot a volt UPC területen reklámoz/zák/ták, ami alapvetően hülyeség, mert FIX IP használata esetén sem érsz el vele semmit.Ez egy szép marketing bulshit! Nem kicsit! Nagyon! Egy 1 fős cégnél, ahol csak weblapokat néznek talán megfelelhet, de normális helyen biztos, hogy nem! Fix IP nélkül pedig semmi értelme az üzletinek nevezett előfizetésnek, mert csak az ára lesz 4x, a szolgáltatás meg ugyanaz marad!
Mi alá kell írás?
-
Livius
őstag
válasz sziszi-fuszi #121479 üzenetére
A poker party közbeni szakadásra vagy a home-office közbeni szakadozásokra pont ez való. És már bocs, de ha valaki pénzszerzésre használja a netet, legyen annyi bőr a pofáján hogy akkor nem a sima lakossági olcsó csomagokat fizeti potyázva fele annyiért, úgy, hogy utána még rinyál is arra, hogy vannak szakadások random a munka közben hetente párszor.
Akinek munkára kell az igen is fizessen többet a netre, és ezzel legalább többet járul hozzá a karbantartások költségéhez a hálózaton és az ilyen áthidaló megoldások költségét is fedezi.
[ Szerkesztve ]
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Livius #121480 üzenetére
Szerinted a tudás, a vásárlás és minden számodra hétköznapinak tűnő eset nem PÉNZSZERZÉS? Dehogynem! Arról nem beszélve, hogy a koronavírus miatt nem lehet személyesen munkát végezni. Faék egyszerűségű a gondolatmeneted, már megbocsáss! Az esetek 99,9%-ban nem lehet elkülöníteni a pénzkeresetet és a magánhasználatot. Mert már azzal is pénzt keresel, ha "'olcsóbban" vásárolsz a neten! S részemről ez a téma lezárva!
Mi alá kell írás?
-
fatal`
titán
válasz Livius #121480 üzenetére
És miért vegyek itthonra üzleti csomagot, azért mert mellesleg itthonról dolgozom éppen a covid miatt? És ki fizeti ki a különbözetet? Mert a munkahelyek a legritkább esetben.
Arról nem beszélve, hogy a mobilnetes HGW-vel pl. pont semmire nem megyek, az itteni mobiltorony ugyanarról az optikáról kapja a netet, ezért az esetek 99%-ban, ha nincs vezetékes net (ami szerencsére százévente fordul elő), akkor mobil se. Éppen múlthét pénteken volt ebből probléma, valami markoló elvágta az optikát pár kilométerrel odébb. Még a mobilhálózat is megnyekkent, szakadozott, alig volt térerő, 4 óra alatt helyrerakták, addig nem tudtam dolgozni. Szerencsére normális helyen dolgozom, úgyhogy nem volt belőle probléma.
-
Beniii06
addikt
válasz sziszi-fuszi #121479 üzenetére
"mert csak az ára lesz 4x, a szolgáltatás meg ugyanaz marad!"
A szolgáltatás feltételei is másak üzleti előfizetésnél, pl. hibaelhárításnál rövidebb idő, más a kötbér szabályai, magasabb rendelkezésre állási idő(pont ezt sérelmezed) stb. Tehát nem igaz, hogy az üzleti előfizetés csak fix ip-t ad előnyként a lakosságival szemben.
"Got any other secret weapons?"
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Beniii06 #121484 üzenetére
Senki nem mondta, hogy "csak fix ip". Én azt mondtam, hogy fix ip mellett nem ér semmit a mobil backup. El kellene figyelmesen olvasni, amit írtam. Nekem van több üzleti előfizetésem is. Tudom miről beszélek. Nincs magasabb rendelkezésre állás, nem mások a kötbérfizetés szabályai! Mindezek csak az üzleti előfizetés egy speciális esetében a Bérletvonali Internet Szolgáltatásnál állnak meg. Ennek a díja pedig NEM 3-4x, hanem sokszoros. Mondjuk 100/100 esetében is elérhetik a több százezer forintot is. A 3-4x szolgálatási díj egyébként a sima üzleti előfizetésnél áll meg, s ott sem mindenhol. Ami csak azért drágább, mert üzleti, tartalmában ua. mint egy magán előfizetőnél, egyedüli plusz, hogy külön díj ellenében kérhető hozzá fix IP cím is. De ennek is van néhány ezer forintos havi díja.
Mi alá kell írás?
-
IG55
senior tag
Üdv!
Pár hete kaptam egy Sagemcom F@st 3890V3 HGW-t. Azóta kétszer történt olyan, hogy a LAN adatforgalom (wifi-t nem használok) szakadozik, sávszélesség alig van. HGW restart kellett. Ha saját routerrel kiváltom, akkor van esély, hogy az ilyen jellegű problémák megszűnnek? Vagy, mivel a HGW úgy is a rendszerben marad, nincsen.
HGW cserét nem szeretnék, nehogy egy Kaon-t kapjak. A 3890V3 előtt 1 napig bírta nálam, az egy használhatatlan vacak.
-
balinlin
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg már magenta1-es vagyok, (tv+vezetékes telefon+mobil) ebbe a magenta csoportba bevonható egy másik címen létesítendő vezetékes szolgáltatás? -
tobias40
veterán
válasz balinlin #121488 üzenetére
Igen,lehet több is!
Én a 1414-el csináltatnám,weboldalon sztem nem tudod megcsinálni!
Vagy keresel egy jó üzletkötőt,az csinálta nekem is és azonos áron van mintha itthon kötettem volna,pedig a nyaralóban sokkal drágább lett volna mert másik település.[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Beniii06 #121484 üzenetére
Ha lehal a központ, az üzletivel sem mész a semmire. Nincs ilyen különbség, ha nem megy a net a házban / utcában, akkor az üzleti sem működik. Ha megnézed a lépcsőházban vagy az utcán a kábelt, látni fogod, hogy egy van belőle, nincs külön rendszer kiépítve az üzleti előfizetőknek.
-
Leki78
tag
Sziasztok!
Adott egy Adsl szolgáltatás. 1 éve nyáron volt a villámcsapás a közelben, aminek hatására a szolgáltatói modem kinyiffant. Csere után olyant tapasztaltam a lakásban lévő összes gépen (telefonon is), hogy beírok egy internet címet jó pár másodperc kell neki, hogy betöltse az oldalt. Ez előtte sokkal gyorsabb volt, illetve az 50mbit sebességem max. 40mbit lett. A pingem 22-es körüli (szerintem az jó). Persze jelentettem hibára ezt, de a vonallal elvileg semmi gond nincs.
Idén nyáron újból volt egy villámcsapás, modem csere újból. A jeleség ugyanúgy fenn áll annyival kiegészülve, hogy a wifi-t a telefonok időközönként eldobják. Minden egyes telefon bekapcsolás után azt írja ki (vagy valami hasonlót), (Xiaomi, Huawei készülékek). "Ez a wifi hálózat nem ad internet hozzáférést." Majd pár pillanat múlva minden rendben. Naponta többször elmegy a készülékekről az internet (wifi).
A modem egy ZTE Speedport Entry 2i.
Ezek a beállítások találhatóak a Wlan fül alatt kellene ezeket valamit változtatni?
Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24
-
veterán
Még mikor gigerősra váltottam októberben én letöltésben nem tudtam feljebb menni 4-500-nál az asztali géppel, aztán egyszer csak beugrott, hogy mi lenne, ha még jobban kiiktatnám a cfost, nem csak bezárom az alkalmazást/letiltom neki a forgalomalakítást (hanem az adapterbeállításokban, ahol az ip címeket is meg lehet adni, ott kivettem a pipát előle)... és akkor már jó lett
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Hudee
tag
Sziasztok,
Jelenlegi Netmánia S + Sat Tv Családi+HD csomagomat szeretném lecserélni, a lakóhelyemen Net Plusz 30Mbit/s díjcsomag érhető el IPTV-vel. A jelenlegi internethez ZXV10 H201L HGW-t használok, aminek aktuális sebesség értékei az alábbiak:
A fent vázolt adatok alapján véleményetek szerint jó döntés lenne a 30Mbit/s internetre és emellett az IPTV-re váltás?
Az IPTV-t 1db HD-s beltérivel használnánk. -
Livius
őstag
válasz Hudee #121498 üzenetére
Van esetleg más szolgáltató aki legalább koaxon vagy esetleg optikán szolgáltat? Mert ha van akkor semmiképpen se éri meg ez a váltás. Minimálisan lesz csak jobb a váltás után, azzal hogy át kell rakniuk VDSL2-re. Ha nagyon közel vagy a központhoz akkor talán jóljárhatsz, mert egy 50 Mb/s-es netsebesség és mellette egy IPTV el fog menni jól. De ha a rézhálózat is ősrégi és még közel se vagy nagyon a központhoz, mondjuk messzebb mint 400-500 méter akkor semmivel se leszel előrébb, lehet még kevesebb lesz a netsebességed is mert az IPTV-re elmegy jó pár megabit fixen. Jah és akkor még a legrosszabb eset az lenne ha még át se tudnak rakni VDSL2-re mert mondjuk nincs szabad port azon, vagy épp nincs is olyan központ ott ami tudja, nah akkor brutál szívás van. Nem véletlen létezik még mindig az a SatTV a telekomnál is (pedig már vagy ötször írták az elmúlt 10 évben hogy vége, megszüntetik), mivel sok helyen az IPTV is vállalhatatlan az xDSL-es réztechnológián.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Új, bontatlan Samsung Galaxy S24 valamint S24+ 128GB// 256GB// 512GB Samsung garancia
- !Új! Samsung S24 Black 256 Gb Euronics vétel 2027.10.18-ig garanciás KARCMENTES
- Seagate Momentus 5400.6 - 500GB
- ÚJ Bontatlan Samsung Galaxy A55 5G 256GB jegeskék színben - 2 év Samsung garancia
- Kingston HyperX Fury 2 x 8GB DDR3-1600 memória
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest