Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- ASUS notebook topic
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
szasza_xp
senior tag
Én ma váltottam dupláról triplára, s a csajszikám annyit mondot, hogy mivel 8Mbit-em volt/van, ezért az ip tv miatt felnyomják 16 ra a vonal teljes sávszélét, mert nálam 18Mbit ig bírná.. wtf ?
mondjuk ha tv közben megy 8Mbit-el akkor egy szavam sem lesz
2 héten belül beszámolok
-
Allien
veterán
válasz
nagyonbéna #893 üzenetére
Annyival kiegésziteném a választ, hogy azt kalkuláld bele, hogy 3play rendszernél, ha nincsen áram, telefon sincsen.
Ha ez nem aggaszt, akkor no problem (bár ez erős tulzás így mondani).
-
petne
őstag
válasz
nagyonbéna #893 üzenetére
Azt kell tudni, hogy 7-8 megabitre állítják a vonaladat, a csomagodtól függ, hogy ebből mennyit használhatsz netre. 1 megabites csomagnál nem veszel észre semmit, ha megy a tévé, ha nem. A 4 megabites csomagnál két stream használata esetén megy le kb. 2 megabitre a sebesség, 8 megabites net csomagnál meg 1 stream esetén kb. 5 megabit, 2 stream használata esetén meg szintén 2 megabit marad netre. Remélem így már érthető a dolog.
-
nagyonbéna
csendes tag
válasz
csaodarwin #892 üzenetére
Sziasztok!
Én most tervezem, hogy bekötöm a T-home-ot. Jelenleg se Tv, se ADSL, se telefon előfizetéssel nem rendelkezem. Rengeteg hozzászólást elolvastam ezen a fórumon és azt láttam, hogy a tvézés közben elérhető sávszélességgel sokaknak problémája van, annak ellenélre, hogy 8mbites kapcsolatuk van.
A t-home tripla bekötésén vacillálok, amivel mindent bekötnek egyszerre(tel, tv, adsl). Ezen belül van 1 mbit-es 4mbites és 8mbites internet kapcsolati lehetőség, természetesen jelentős árkülönbséggel. Kérdem én, hogy van-e értelme az 1mbitest bevezetni, ha a tévézés ennyire lelassítja a netet. Vagy ezt a problémát a T-home már megoldotta? Vagy ahogyan olvastam a t-homehoz eleve kell a 8mbit, akkor miért árulják csomagban a t-homeot az 1mbites internettel?Előre is köszi a hozzáértő válaszokat
-
petne
őstag
válasz
csaodarwin #888 üzenetére
Hívd vissza az ügyfélszolgálatot és mondjad, hogy ez nem oldotta meg...
-
csimpok
aktív tag
válasz
csaodarwin #888 üzenetére
Húvazz előbb egy nyelvtankurzust ajánlok, aztán lehet foglalkozni a képszaggatással. Bocs.
-
csaodarwin
csendes tag
Hi!
Ujra inditottam STB mivel nem az monták a központ ban hogy az megoldgya a gondomat (képszagatást). Megtörtént az ujra inditás de várom az eredményétt.
-
petne
őstag
válasz
FehérHolló #886 üzenetére
A bekötésnél elvileg kaptál egy útmutatót és abban benne van vagy a T-Home portálról...
-
petne
őstag
válasz
FehérHolló #884 üzenetére
3play/3play
-
FehérHolló
veterán
T-home IPTV-hez adott Thomson SpeedTouchnak mi a default hozzáférési user/pass párosa?
Manualt olvastam, az alapján nincs, de kér. -
PEPE85
senior tag
Azt tudom mondani neked, hogy amit adnak az STB-hez gyárilag scart kábelt ahhoz képest fogsz látni különbséget, ha veszel 10k körül(ne 2k körül) egy 1.5-3.0 méteres hdmi-hdmi kábelt(én látok különbséget). Arról ne is beszéljek, hogy milyen különbség volt a scart és ez a kábel között amikor a National Geographic-ot néztük HD-ben, "kicsit" jobb képe volt.
-
Allien
veterán
Történt egy baki. Hátha tud rá valaki magyarázatot. Adás megállítva, Aztán indítottuk volna, de, mintha megfagyott volna. Meg se rezdűlt. Kis várakozás, majd kikapcs-bekapcs. Na, ezt nem kellett volna, mert a wincsiről minden lementett műsor elszált.
Járt valaki hasonloképpen?
-
csimpok
aktív tag
Ha a tévéden és az STB-n is van HDMI, akkor szerintem bűn nem azon használni. Mivel a HDMI digitális, így nem kell átalakítani a jelet analógra aztán vissza, mint a Scart esetén. Ettől függetlenül egy jó Scart kábel után nem biztos, hogy érszreveszel különbséget, de ezzel együtt a HDMI sokkal modernebb és jobb elméletileg.
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Érdemes vennem egy HDMI kábelt a STB és az LCD TV közé, vagy nem lesz szebb a kép, mint Scart-on?
Köszi,Zoli
-
shabbarulez
őstag
Egy digitális műsorszórási láncban, hacsak a szűkös sávszélesség korlát nem kényszerít, nincs igazán szükség átkódolásra. Így aztán ha nincs hiba az átviteli láncban akkor a digitális jelnél sem lesz veszteség. Olyan STB ami tudja dekódolni a HD streamet, HDMI-vel is fog rendelkezni, hisz ha HDTV-re is előfizet a fogyasztó, akkor igen nagy valószínűséggel azon megfontolásból teszi mert a TV-je is támogatja ezt a formátumot. Digitális TV-nél a forrásoknál is lehetőleg digitális jelet keresnek a műsorszórók, mert akkor az encodolás fázisát megússzák. Szerintem ma már nem igazán van csak analógban elérhető adó, az analóg korszak már igencsak elmúlóban van.
-
csimpok
aktív tag
válasz
shabbarulez #876 üzenetére
Szóval ugyanaz a jel érkezik meg a tévémre, mint ami a műholdról jön, veszteség nélkül a digitális kábel és az IPTV esetében? Ehhez ugye HDMI csatlakozós STB és TV is kell, hogy a csatlakozásnál se legyen veszteség?
Viszont amelyik csatorna csak analóg módon sugároz, azt gondolom előbb digitalizálni kell, mielőtt eljuttatják az ügyfélhez; itt viszont számít a tömörítés.
-
Latency
senior tag
A csatornák tulnyomó többségénak kábelfeedje nem vehető egyéni vétellel kivéve a Viasat 3-at és a UPC Directen elosztott csatornákat, viszont ott meg a minőség messze elmarad a többi T-home-os csatornától a Viasat 3 pedig iszonyú drága kb. egy családi csomag ára havonta egyénileg előfizetve (vagy még több is nem tudom pontosan).
-
shabbarulez
őstag
-
csimpok
aktív tag
Lehet adni HD adást persze, de ha azt is szénné tömörítik, akkor nem sok köszönet lesz benne...
Amúgy honnan szedi a jelet a Telekom (meg az összes szolgáltató), mielőtt digitalizálja? Ugyanúgy műholdról veszik az adást, mint ahogy otthon parabola antennával lehet múholdas vétel? Mert akkor ebben az esetben a legjobb minőséget egyéni műholdas vétellel lehetne elérni, mert az átlakítgatás során csak romlik a minőség, nem?
-
nagymisi2
csendes tag
Sziasztok!
Azt hallotam vagy olvastam valahol, hogy az e-mail eket meg lehet nézni az T-home tv-n
csak nem tudom hogyan ha valaki tudja segítsen!! Köszi!!!! : -
petne
őstag
Az 5-600 forintos téka ár sajnos nem a T-n múlik, hanem a forgalmazókon, ha Ők csak ennyiért adják oda a filmeket, akkor nincs mit tenni vagy nincsen téka...
Azért néha el lehet csípni akciókat és akkor fél áron lehet tékázni, ilyen volt karácsonykor vagy pl. most is a Britmania hét elnevezésű kampányban.
-
petne
őstag
A minőségben ugyanaz, mivel ugyanazt a streamet megy a T-Pontban is.
A jelenlegi bitráta nem a nagy képernyős tévékre van optimalizálva, ezért ott valóban nem tökéletes, mint a CRT-n, de az elindítás előtt nem is ez volt a cél szerintem. VDSL hálózaton már lesz lehetőség még jobban javítani a kép és hangminőségen, mivel több sávszélesség fog rendelkezésre állni, valamint ide tartozik, hogy ott már lehet HD adást is továbbítani.
-
kew
senior tag
hali!
1, bármikor használhatod a t-kábelt. Főleg, ha koaxon jön, akkor maradhat is a tv-be dugva, mellé scarton vagy akármin bedugod a set top boxot, aztán ha AV-re kapcsolsz, ott a t-home, egyébként meg ott a t-kábel. Nincs köze a kettőnek egymáshoz, tehát mehet párhuzamosan mindkettő
2, Nem húznak ki új kábelt, a jelenlegire ültetik rá. A sávszélességedet felhúzzák 8mbit körüli értékre (már ha engedi a vonalad), kapsz egy routert, amin keresztül menni fog az adsl és a tv (plusz a telefon, ha azt is kérsz). Tehát ki fog derülni, ha nem megy rendesen
de amúgy be sem kötik, ha nem bírná rendesen a vonal. (jelenleg mekkora sávszélen megy a dsl-ed?)
3, Sajnos erősen vonalfüggő a t-home, tehát ha gyakori a szakadás, lassulás, rossz vonali értékek, érdemes más lehetőséget keresni a tv-re. Viszont ha tudod, hogy stabil a vonalad, és bírná a nagyobb sebességet, nem szakadozik, stb, akkor bátran ajánlom
-
Tató
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje mérlegelem a T-Home Tv előfizetését. Teljesen laikusként engedjetek meg néhány alapfokú kérdést.
Jelenleg külön van T-Home, T-Online és T-Kábel előfizetésem. Szeretném megrendelni a T-Home TV-ét a havidíjmentes próbahónappal, és ha bejön, akkor a T-Home Tripla csomagra áttérni.
1) A próbahónap alatt bármikor használhatom a T-Kábelt (T-Home-t kihúzom, T-Kábelt bedugom), ha bármi gondom van a T-Home szolgáltatással? Vagy azért technikailag ez nem ilyen egyszerű?
2) A próbahónap alatt az Internet szolgáltatást a régi ADSL-kábelemen kapom, a T-Home TV-nek pedig kihúznak egy új kábelt? Tehát azt nem tudom tesztelni, hogy a három szolgáltatás (telefon, Internet, TV) párhuzamosan használható-e problémamentesen, amikor majd egy kábelen jönnek (mert ha jól értem a T-Home Tripla esetében, technikailag erről van szó),
3) Budapest III. kerület Belső Óbudán lakótelepi környezetben lakom. Előfordulhatnak problémák a szolgáltatás minőségével (TV- kimaradás, képszétesés, net lassulása tévézés közben) a nem megfelelő kapacitású hálózat miatt. Vagy ennek semmi köze a lokációhoz?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
sonar
addikt
A box az tudja a full HD felbontást? Vagy csak HD ready?
-
kew
senior tag
azért tegyük hozzá, hogy t-pontba nem dsl-en megy a tv. bár gondolom minőségben ugyanaz, mint máshol.
amúgy nagyobb lcd-n tényleg nem szép a kép, viszont crt-n tökéletes.
lassan lassan jönnek hd csatornák vdsl-en, gondolom ezzel lesz némi minőségnövekedés a többi csatin is. bár erre még várni kell, és hát nem is sok helyen lesz elérhető a kezdetekkor - gondolom
minden esetre nálam már kb másfél éve megy a t-home, és teljesen elégedett vagyok vele. az első pár hónapban voltak akadozások, de azóta zökkenőmentesen megyMár teljesen elkap az ideg, ha leülök egy sima kábeltv elé és nem tudok megállítani meg visszatekerni
-
csimpok
aktív tag
Kipróbáltam az egyik T-Pontban az IPTV-t. Szép és jó, hogy kb 1 méteres LCD TV-n mutatják az adást, de így kb olyan, mintha valami gyenge xvid rip-et néznék. Talán hasznosabb lenne egy sima 70 centis CRT tévén mutatni a képet, akkor talán még látná is az ember, hogy milyen a képet várhat az otthoni TV-n.
A visszatekerhető/megállítható adás érdekes és néha jól jöhet, meg a filmkölcsönzés és izgalmas, mondjuk szerintem a filmenkénti 5-600 Ft kissé sok (bár ahogy látom az itunes-on is 3 dollár a legolcsóbb kölcsönzés, de ez remélhetőleg megy majd lejjebb is).
-
kgyuri
tag
Talán ekkor lehet:
" Emellett a GTS-Datanet arra számít, hogy hamarosan viszonteladóként forgalmazni tudják majd a Magyar Telekom adsl-alapú tévészolgáltatását, az IPTV-t. Bármilyen furcsán hangzik, ezzel a Magyar Telekom is jól járna, hiszen az IPTV szélesebb körű forgalmazásával több lehetséges ügyfelet ér el. Szathmáry szerint ők olcsóbb tévészolgáltatással állnának elő, amelyen kevesebb csatorna elérhető."
-
petne
őstag
válasz
csaodarwin #854 üzenetére
Jelentsd be hibára a 1412-re és kivizsgálják.
-
csaodarwin
csendes tag
sziasztok!!!
Lene egy kérdésem tudja-e valaki hogy mért szagatnak be a filmek idöközben???
Vagy kicsi a sáv széleségem???ez egy kicsitt zavar nem rég ota van kbé más fél honapja de nagyon zavar hogy me meg ál a film. és akkor is mikor nem netezem ez mért ven????
-
petne
őstag
válasz
Tóth János #852 üzenetére
Sajnos nem tudom...
-
petne
őstag
válasz
Tóth János #850 üzenetére
Fontos tudni, hogy két STB esetén is két stream áll rendelkezésre és ezen osztozkodnak. A második STB csak az adás nézésére való, rögzítési lehetőség nincsen. A kép és hangminőség természetesen ugyanaz.
Ugyanannyi marad netre, mint most ha veszel fel és másik csatornát nézel, kb. 2 megabit.
-
Tóth János
csendes tag
Szevasztok!
Tavaly június óta használom az iptv-t. Az elején voltak gondok, de mostanra stabilra megy.
Szeretnék még 1 stb használni. Kérdésem a következők:-egyformák lesznek a szolgáltatások (felvétel, képminőség)
- a másodikkal is tudok fel venni4mb internetem van. Ha mind 2 stb megy akkor mennyit kap az internet???
Köszi a válaszokat.
-
Jégkokó
veterán
Ha egyszer lesz t home tv m itthon, akkor teljesül a gyerekkori végyam, hogy ha kikapcsolom a tv t akkor ott folytathatom a filmet, ahol abbahagytam
-
FNZ
őstag
nem lárt neki, ha minden este kikapcsolom hátul a kapcsolójával ezt a tv-vevőegységet? (ha úgy sem nézem holnap estig, akkor minek pöröjön a vinyó benne, vagy automatikusan kikapcsol egy idő után?)
annyi a hátrány ennek így, hogy kell 5-10 perc, mire felizgul újra, hogy tv-t tudjak nézni. -
FNZ
őstag
kiderült, hogy csak iptv-t rendeltem ezért nem müxik a net. pedig aztat hittem, hogy 1 hónapig azt is megkapom tesztelésre, de NEM.
akkor meg nem értem, hogy minek küldtek sms-ben belépési nevet és jelszót -
FNZ
őstag
bekötötték!
aztán kiderült, hogy ez mellé kaptam sms-ben egy adsl-es belépési nevet és jelszót. gondolom az internetnél is van próbahónap és azért adták, hogy próbáljam ki a netet is.
a problémám, hogy bekonfigoltam mindent, de amikor fel akarok lépni a netre, akkor kiírja a böngésző, hogy számlatartozás miatt a NYET hozzáférést korlátozták.
ezt most nem értem. akkor most netezhetek, vagy nem. sms-ben azt ís írták, hogy aktíválták a netemet ! vagy várni kell 1 napot, míg beélesedik a nyet? -
FNZ
őstag
holnap 12 és 2 között jönnek bekötni a téhómot a 30 napos próbaidőre!
kíváncsi leszek, hogy milyen a képminősége illetve miket fog tudni
-
petne
őstag
Mit tapasztalsz? Mit csinál a második STB?
A rendszert úgy tervezték, hogy van egy elsődleges STB, ami felvevős és ahhoz lehet rendelni akár több nem felvevőset (nálunk sávszélesség korlát miatt csak két STB rendelhető). Ebből kifolyólag a második STB nem merevlemezesnek kéne lenni, csak bizonyos ok miatt adnak most olyat.
Egy későbbi szoftverben lesz olyan lehetőség, hogy a második STB-vel is programozhatunk felvételeket, ami valójában az első vesz fel, valamint ugyanilyen módon a második STB-vel játszhatunk le felvételeket, ami valójában az elsőn van rajta.
-
Sianis
addikt
Valóban megy. Viszont most az nem megy, hogy a 2 STB-on egyszerre lehessen Tv-t nézni. Ezt is jelenteni kell vagy valami trükk?
Másik kérdés: Miért csak egy kiválasztott STB-n lehet felvenni? Még a felvétel el is menne, de a megállítás és hasonló funkciók is ugranak ilyenkor. Ez valamikor kijavításra kerül?
Sianis
-
Sianis
addikt
-
petne
őstag
Ez a visszatekerős, megállítós dolgot time shifting funkciónak nevezzük angolosan. Úgy működik, hogy az éppen nézett csatornát veszi folyamatosan, tehát odakapcsolsz mondjuk az RTL Klub-ra és nézed, 10 perc múlva gondolsz egyet és vissza szeretnél tekerni egy pár percet, ezt 10 percig tudod visszamenőleg, mivel akkor kapcsolatad be. De ha mondjuk már 2 órája nézed és akkor szeretnéd visszatekerni, akkor max. 90 percig lehet. A másik dolog, ha átkapcsolsz közben a TV2-re, akkor az eddigi RTL Klubbos rész elveszik és a TV2-t kezdi rögzíteni. Tehát ezért így nem tud betelni a merevlemez, mivel csak az éppen nézett adót veszi és max. 90 percig visszamenőleg.
A merevlemez csak az általad rögzítésre beállított műsorokkal tudod (kb. 50 órányit tud rögzíteni), azután elkezdi a legrégebbi felvételt felülírni az újjal, de van lehetőség levédeni egy felvételt, hogy az csak akkor törölje, ha Te nyomod meg a törlés gombot. -
Sianis
addikt
Üdv!
Tegnap este adás repült. Azóta STB azt mondja, hogy nincs kapcsolat. Ügyfélszolgálat szerint volt valami fagyás, 3x ki-be kapcs megvolt, de STB továbbra is csak azt mondja, hogy Nincs kapcsolat. Ötlet? Net/telefon megy és a SpeedTouch szerint is van némi adatforgalom a Video-n, persze főleg küldés, mint fogadás.
Sianis
-
Jégkokó
veterán
Tényleg az lehetséges, hogy az ember megállítja az élő adást és később onnan folytatja ahonnan abbahagyta?
-
-
cudar07
senior tag
most már megy
frissítet vagy mi a fene -
cudar07
senior tag
hello
szóval LETÖLTÖTT valamit az egység
aztán két fogaskerék jött, gondoldom frissített
moat vilogg a bekapcs gomb és 12:00 mutatt T_HOME felirattal
már vagy 5 perce -
cudar07
senior tag
sziasztok
na most az előbb a T-home egység nem talál szervert
de a telefon és a net is megy
GTS teszt feltöltés szokásos tempó de a letöltés nem tudta megycsinálniszóval nincs TV adásom, remélem dél utánra jó lesz
megy a buszom
csá -
petne
őstag
Persze mindenki döntse el maga, hogy számára mi a jó minőség. Én egyáltalán nem akarok senkit befolyásolni, mert annak nincs értelme és azt is el tudom képzelni, hogy máshol a UPC jobb szolgáltatást nyújt, mint Fehérváron... talán nem mindenhol szellemképesek a csatornák.
Igen tudok, hogy a következő verzió ezt már javítani fogja, de még nem mehet ki másik hiba miatt. Egyébként azért halad ilyen lassan, mert magát a szoftvert nem Magyarországon készül, hanem Amerikában és rájuk kell inkább várni.
Ezért is csúszik az egész... Stabilitás szempontjából is sokkal jobb lesz az új, remélem hamarosan már mindenki megtapasztalhatja.
-
petne
őstag
Én nem azt mondtam, hogy tökéletes, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy sok esetben mag a a forrás is pocsék. Mivel a T-Home is ugyanúgy műholdról veszi az adásokat és ha maga a csatorna nem foglalkozik azzal, hogy csak 1-2 mbps bitrátával jön, akkor azzal nem lehet mit kezdeni... de hasonlítsd össze mondjuk az HBO-kat, ott jelentős a különbség.
Másrészt a fórumokon olvasható jelzések is azt mutatják, hogy azért jobb több szolgáltatóhoz képest... -
zlutor
aktív tag
Haat, azert en nem ajultam el, amikor focimeccset neztem (Thomson, 72 cm).
Plane az elejen (~egy eve). Akkor meg megvolt az UPC elofizetes is, es ugyanazon TV-n hasonlithattam ossze a kettot. Fociban egyertelmuen az UPC kabel volt a jobb.
A to mellol felrebbeno flamingoraj eseten pedig mindketto kockasodot...
Mondjuk az is teny, hogy az utobbi idoben nem volt modom egymas mellett nezni a kettot. Lehet, hogy most jobb az IPTV - de az is lehet, hogy azota az UPC romlott.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Motoros topic
- Politika
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest