Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
Az egész IPTV technológia fejlettlen, még a kezdeti gyermekbetegségeit küszködi. De ez minden új technológiánál így van és ez nem csak itt van nálunk így hanem világszerte mindenhol. Hisz csak alig tavaly meg idén kezdenek elindulni világszerte az IPTV szolgáltatások. Minden kezdet nehéz, attól mert fizetősen adják és hiába volt előtte egy majd egy éves teszt időszak attól még ifjonci gyermekkorát éli az egész IPTV technológia.
Én azt mondtam már tavaly is hogy kellenek 2-3-4 év mire kinövi a gyermekbetegségeit, akkor már talán jobban fog menni ha a szolgáltatók kiismerik a dolgok csínját-bínját. Elvégre ez minden új szolgáltatás esetén így van. Gondolom digitális tv szolgáltatás más médián is átérte ezt a korszakot, csak az már jó rég volt, több mint egy évtizede így már kevésbé emlékeznek rá és ráadásul akkor nem mi voltunk a ''tesztelői'' hanem az amcsik. Egy kábeles vagy műhódas digitális technológia esetén hozzánk már egy kiforrott, évtizedes tapasztalattal és eszközparkkal rendelkező megoldás ér/ért majd el hozzánk. IPTV esetén ez közel minden ország területén egyidőben kezdett elterjedni, így még mindenki a kezdeti bugok korszakában jár. Csak a különbség az hogy ennek most mi magyarok is a részei vagyunk.
UPC tulajdonosa márciusban jelentette be hogy a keleti európai érdekeltségeiben, köztük Mo-on is még az idén el fogja indítani a digitális kábeltv szolgáltatást. Tippre szerintem el fogják húzni év végéig, mert ki akarják várni a második generációs H.264-es HD Set-top box-ok olcsóbb generációját.
Kisebb cégek adnak már DTV-t, a UPC az elmúlt években inkább kivárásra játszott. DTV fronton most van egy generáció váltás és gondolom nem akartak egy olyan eszközparkra beruházni amit utána 1-2 éven belül le kellett volna cserélni. De a Tíkábel 2005 végén indított DTV-t kábelen, az Antenna Micro is ugyanekkor átállt digitálisra és lett belőle Antenna Digital. De olyan kisebb kábeltv-s cégek is indítottak kábeltv szolgáltatást mint pl. tvnetwork, pr-telecom. Tavaly műhódon megjelent a upc-digitál mellé konkurensnek az rds digi.tv-je. Szóval szépen lassan egyre több digitális szolgáltatás fog indulni és idővel egyre több ilyenre fognak áttérni az ügyfelek. Először még önakaratukból, később meg majd nem lesz más mert szépen majd megszüntetik a régi analóg szolgáltatás a szolgáltatók.
A kábeles, földfelszíni vagy műhódas cégek egyébként nem IP alapon csinálják a DTV-t, ott a megszokott módon teszik ahogy korábban az analógot is szolgáltatták. -
icons
addikt
hát én ezzel sem vagyok teljesen megelégedve
állítólag nemsokára digitlásan fogják sugározni az adásokat, és be lehet fogni antennával...ha ez igaz, akkor tuti leváltom
tehát ahhoz képest, hogy a Tcsoport nagyon nem olcsó (télleg nagyon drága), minőséget kellene árulniuk, hibátlanul, máshol ennyiért kb 3* ekkora netet kapsz, tehát sztem azért van még hova fejlődni -
icons
addikt
hmm, pedig ha jól emlékszek, neked nem HDMIre van kötve...csak mert a beszerelő hapi azt monta, hogy a HDMI szerverrel vannak bajok, és ezért Scarton ilyenkor jól megy...tehát mégse. Mintha még azért elég fejletlen lenne jó kis hazánkban ez az IPTV...pontosabban a Tcsoprt inkább, merthogy a net sem mindig tökéletes, ami pedig ilyen árak mellett elvárható lenne...egyébként kik adnak még IPTV-t? UPCnél nem láttam, pedig sztem ő a 2. legnagyobbnak számító cég, tehát náluk kisebb meg nem hiszem...
-
kew
senior tag
nálam az elmúlt két napban produkálta ezt, bekapcsolom, aztán nagy sötétség, menü ottvan, de alsó sávon is azt irja, hogy nincs információ, pip sem megy. volt, hogy restart kellett neki, de volt, hogy pár perc mulva beindult.
nemtom mi lehet, remélem csak átmenetileg hákolnak valamit rajta -
icons
addikt
nektek szokott olyan lenni, hogy fogja magát, és nem ad be adást?? minden van, csak maga az adás nem jön át, ez állítólag szervergond, most újraínditottam, de ma magától is újra indult egyszer, meg néha elmegy a hang? ez általános, vagy probléma? szal jelezzem nekik?
-
tibigym
tag
Sziasztok 3,ker Békásról van valaki akinek van? Mi a tapasztalat?
-
icons
addikt
én is néztem, és nem találtam rajta semmi ventit...de elég egy gánya megoldás lett, mivel szépen melegszik, és sztem nincs elég nyílás rajta az elvezetéshez... De pedig a vinyó vmennyire leáll, mert maga a vinyó hangja (kattogás kb) abbamarad, csak vmi pörgés hallatszik belőle...egy csendes venti bőven belefért volna, vagy vmi rendes nyílás, ahol szellőzhet, nem így...
-
zlutor
aktív tag
''ha kikapcsolod (standby-ba), akkor is megy benne a tápventi, aminek van kis alap rezgése meg hangja, bár engem nem zavar a winyó olyankor elvileg nem megy, csak ha elkezd felvenni. persze melegszik ilyenkor is, hisz készenléti állapotban van.''
Allitolag - szerelo szerint - ezek mar passziv hutesu STB-k es amit a kollega hall az a vinyo, ami akkor sem kapcsol le, ha stand-by modban van a cucc. Nalam is ez van - en reklamaltam is egy ideig, de hasztalan. A szerelo szertint ''a masikak is ilyenek, ha elromlik a vinyo, majd kicsereljuk''.
Kicsit ''igenytelen'' ez megoldas, de pillanatnyilag ez van... -
icons
addikt
csak mert furcsamód, a 2-es megoldásnál nekem szebbnek tűnt, de nemhiszem, hogy lehetne az, hiszen a pixelszám (LCD-m van, mint az kiderült) fix, és sztem egyébként is olyan adás jön át, ami ezt kihaszálja (1024*768), tehát nem hiszem, hogy HDval jobb lenne... (úgy értem, hogy a 4:3as képarány 1024*768 pixelt használ)
egyébként a HDval az is baj, hogy akkor nem tudom már széthúzni, pedig pl a National Geographicnak nagyon sok 16:9 es műsora van...., tehát nem használnám ki az egész képernyőt, ami viszont úgyszint nem jó... -
icons
addikt
kár
, pedig ez hasznos tulajdonság lenne...
egyébként lenne egy sztem nem túl egyszerű kérdésem: szal, ahhoz, hogy 4:3as képarányban tudjam nézni, két megodás van:
1.: TV-t beállítom 4:3-ra, és a set-up-box ot is
2.: vagy pedig TV-t 16:9es arányra, és set-up-boxon pedig 1080i HD-re...
a kettő tulajdonképpen ugyanazt a képminőséget adja, nemde?
így a végére mégis egyszerű lett -
icons
addikt
tééélleg, megnéztem a nemtom hol a menüben, és télleg ott volt kiírva...
meg lehet azt csinálni, hogy vmi olyan műsort nézhessek/vehessek fel, ami régebben volt? (tehát mondjuk már fél órája le lett adva). Csak mert sztem meg lehetne vhogy, ám a műsorújságban csak a most, és az ezután menő műsorok vannak benn.
Egyébként akinek van HDMI csatlakozója, mindeképpen arról nézze, mert sokkal szebb lesz a képe! -
icons
addikt
de egyébként ilyen saját fejlesztésű OS van rajta, nem?
naigen, mondjuk a bootolással problémák lehetnek (najó, igazából meg lehetne oldani, hogy gyorsan felálljon, mert azér annyi mindent nem csinálni sztem, de gondolom ezzel vmi okból kifolyólag nem akartak foglalkozni inkább), nekem a menü full gyors, csak néha a lejátszás elején kezd el lassúlni...
egyébként mennyivel jobb a képe HDMI-n, mint Scart-on? mert én bekötöttem mindkettőre, de sztem nem volt vmi nagy különbség köztük...(bár a beszerelő hapi azt mondta, azért lehet észlelni, nekem nem ment annyira...) -
kew
senior tag
hátazé kiselem nem lenne elég arra
meghát pl ha kilőné a rajta futó windoze-t, te meg beállitasz vmi felvételt, sokáig tartana mig újrabootol és elkezdi venni, szal lemaradna a rögzítendő cucc első 10 perce
nálam is melegszik, de nem okoz gondot. igaz, néha kicsit belassul a menüje, de nem vészes. mondjuk nekem be van dugva egy lyukba, ha szabadon van, akkor egyáltalán nem vehető észre melegedésből fakadó lassulás. -
icons
addikt
thx, akkor asszem az lesz, hogy törlöm azokat, amiket láttam, és sorozatfelvétel egyébkéng... aahhaa, szal az a tápventi, engem az zavar, hogy melegszik közben, szal sztem kellene vmi Eco mód, vagy hasonló, amikor vmi kis elem biztosít annyit, hogy fel tudod éleszteni, de közben nem csinál semmit...no nembaj, azért ígs is jó (engem egyébként főleg a melegedés zavar, mert az azért elég erős sztem...
jaaah, így már tökre értem, mér van ez (de ez vhol szerepel a leírásban is? az autó rögzítés persze) -
kew
senior tag
- ha kézzel beállítgatod a felvételt, megoldható, de sorozatfelvételnél felvesz minden részt.
- ha kikapcsolod (standby-ba), akkor is megy benne a tápventi, aminek van kis alap rezgése meg hangja, bár engem nem zavara winyó olyankor elvileg nem megy, csak ha elkezd felvenni. persze melegszik ilyenkor is, hisz készenléti állapotban van.
- amikor elkezdesz nézni egy csatornát, az stb automatikusan rögzíti azt ideiglenesen, tehát mindig az odakapcsolás pillanatáig tudod visszatekerni az adást. ha elkapcsolsz, majd vissza, akkor ez a folyamat újraindul -
icons
addikt
Hello!
Mostantól én is ebbe a jó kis körbe fogok tartozni, tnap bekötötték nekünk is a T-home-ot, ám lenne néhány kérdésem:
1. Meg lehet azt valahogyan csinálni, hogy pl minden htéfőn, szerdán, és pénteken vegyen fel egy műsort (jelenleg Csillagkapu), és a többi napon ne (minden hétköznap van)
2. A sorozatos felvétel vagy mi az, gondolom arra jó, hogy egy sorozatot vegyen fel, szal annak minden részét, ami szerepel a műsorújságban (a leírásban ez a rész kimaradt, amikor ezt elmondta volna, onnan kimaradt vmi, mivel egy pont után egy mondat közepével folytatta a leírás...)
3. Nem értem, mi berreg benne, ha kikapcsolom (a távirányítóval csak, magáról a készülélkről nem veszem le az áramot, persze a set-up-boxról beszélek), merthogy elvileg akkor nem megy a winchester (az, amikor megy, akkor lehet hallani ugye egy másik hangot, ami persze természetes)...és közben a készülék is remeg egy kicsit, plusz melegszik... (és ezt meg lehet valahogy szüntetni?)
4. Mi alapján választja ki, hogy az ''élő'' adásban meddig tudok visszatekerni? max ugye a jelenlegi pillanatig, de meddig tudok visszafelé (néha 5 perc, néha 20másodperc..)
Egyenlőre ennyi lenne, előre is thx a válaszokat, egyébként nagyon jó a cucc. -
vakondka
őstag
Ma megint kijött a szerelő, de ő legalább (úgy tűnik), hogy értett hozzá,
mert talált hibát, amit kijavított, nem csak próbálkozgatott, mint elődei...
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy továbbra is 20 percenként állóképet kell néznem,
vagy tényleg működni fog...
Egyébként 3 éve van ADSL-em....azóta volt rosszul bekötve...a szerelő szerint...
[Szerkesztve] -
zlutor
aktív tag
Tegnap nekem is kijott - egyszerre harom szamla, apr. 16-os befizetesi hataridovel. Korrekt, mi?
Raadasul kiszamlaztak az egyszeri telepitesi dijat is, talan mert nem online rendeltem meg (a fax nem szamit annak.
De csak azert nem rendeltem meg a t_online-os portalon keresztul, mert onnan meg nem engedte. Kicsit 22 csapdaja feelingem van.
Plane, hogy az ugyfelszolgalaton mondtak, hogy rendeljem nyugodtan faxon, kerjek online rendelesi kedvezmenyt es meg is fogom kapni, mert az o tool-juk volt a hibast. Haat, ugy tunik, ez az info nem jutott el a szamlazasi osztalyra.
Nem baj, mar reklamaltam. Egesz jol belejovok lassan... -
ssolitude
őstag
Tisztelt T-online!
Utolsó T-online számlám 2007.január 16-án kelt, ez 2007.
február 2-án el is
lett utalva. Azóta történt egy szolgáltatáscsomag váltás,
az ADSL Otthon
ADSL Premium-ra lett módosítva.
A váltás meg is történt, a T-Home szolgáltatás
működik,de számlát a mai
napig nem kaptam semmiről.
Elkerülendő a hátralék torlódását, illetve az esetleges
problémákat, kérem
tájékoztassanak, a számlák miért késnek.
Köszönettel:
''Tisztelt Ügyfelünk!
Jelenleg reklamációja feldolgozás alatt áll. Szíves türelmét kérem
ennek lezárásáig, melynek kimeneteléről számlás kollégáink írásban
tájékoztatni fogják Önt.
Megértését és türelmét ezúton előre is köszönöm.
Ezúton tájékoztatom, hogy számlareklamációk kivizsgálása 30 napon
belül egyéb esetben 60 napon belül kerül megválaszolásra, engedje
meg, hogy idézzek Általános Szerződési Feltételeinkből :
'' 13.1. Az Előfizető a szolgáltatással kapcsolatos észrevételeit az
ügyfélszolgálaton teheti meg. Az ügyfélszolgálat az előfizetőnek a
szolgáltatással kapcsolatban - írásban, email-en vagy személyesen
tett - észrevételét, reklamációját kivizsgálja. Díjreklamáció
esetében erről az észrevétel, reklamáció az ügyfélazonosítással
kapcsolatban előírt kötelezettségeket kielégítő formában történő
benyújtásától számított 30 napon belül, egyéb esetben 60 napon belül,
a bejelentéssel megegyező módon, általában írásban
vagy e-mail-en, indoklással együtt tájékoztatja az előfizetőt.''
Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.
További, a szolgáltatásokkal és számlázással kapcsolatos kérdés
esetén szívesen állunk rendelkezésére Online Ügyfélszolgálatunkon
keresztül, vagy e-mailben az info@t-online.hu vagy a
szamla@t-online.hu címen és az 1234 telefonszámon.
Üdvözlettel:
T-Online Magyarország Zrt.
A január 16. és az április 11. között eltelt idő az barátok közt is több mint 30 nap. De látom az ügyintéző nagyon vágja a szerződést. Ez is valami.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Köszi szépen a segítséget, ez egy nagyon hasznos infónak bizonyult. Visszaigazolták hogy nem dinamikus a sávszélességem, felvették a problémát kértek elérhetőséget és továbbították az illetékeseknek. 72 órán belül igérték a megoldást.
Remélem a dolog rendben lesz innentől.
Mégegyszer köszi szépen! -
-
zlutor
aktív tag
válasz
#90122034 #164 üzenetére
Haat, akkor en mostantol lapitok. A vegen meg nalam sem lesz az...
Azert mennyire durva mar, hogy ezt meg lehet csinalni?Ugyanazt fizeted es majd eldol, hogy mit kapsz - reklamacionak helye nincs.
Mondjuk annyi pozitivum van, hogy szamlazni nem szamlaztak meg semmit... -
kew
senior tag
válasz
#90122034 #165 üzenetére
hmm... nem értem, miért kommunikálják, hogy nem dinamikus, mikor az ügyfelek nagy részénél meg az...
megpróbálok majd holnap rákérdezni egy illetékestől, hogy mi is akkor a hivatalos álláspont, mert ez így elég zavaros..
nálam dinamikus, sok ismerősömnek fórumokról szintén az, viszont van olyan is, akinél még semmit sem csináltak.
megkérdem majd, aztán mondom mivan -
törölt tag
Ezekszerint még azt se próbáljam meg elérni hogy állítsanak a netre 4Mbps-os sebességet, mert lehet hogy egyszercska a közel s távoli jövőben majd dinamikus lesz a sávszélesség? Egy ilyen válasz után volna mit kedvem mondani és csinálni is, de hát ki b*szik rá?
-
törölt tag
''Ezúton tájékoztatom, hogy a sávszélesség kiosztás nem dinamikus a IPTV szolgáltatást igénybe vevő hozzáféréseknél.
Az T-Home TV -hez szükséges sávszélesség fenntartásra kerül a TV inaktív állapotában is.'' -
vakondka
őstag
Írtam nekik egy ''szép'' panaszlevelet és lenyomtam faxon.
Azóta többször is hívtak és megígérték, hogy rendbehozzák...vagy ha nem kikötik...
jelenleg annyival javult a helyzet, hogy már nem áll mega kép, csak bekockázódik néha, viszont a net sebessége jelentősen megnőtt, annak ellenére, hogy együtt használom a TV-vel.
azért a havi 4900-ért ne is kockázódjonvagy vigyék a fenébe az egész rendszerüket...
túl sokat akarok ? -
törölt tag
Még jó hogy ebben a fórumban ezt lehet olvasni vkitől (petne):
''1 STB-nél természetesen nem megy le két megára, hanem arányosan csökken, attól függően, hogy hány streamet használsz (max 2-őt lehet és egy stream kb. 2-2,5 mega).''
Nálam 1 STB van és 2M a net. Már szóltma nekik, mint azt előző hozzászólásaimban láthattátok nincs eredménye. Ami a gond hogy azóta sem. -
nnunuke
csendes tag
Sziasztok!
Ha még nem ismernétek ezt a fórumot:
[link]
t-home tv -s oldal. -
korcsi
veterán
Hali!
2 napja megcsinálták a feltöltésem, utolsó elötti alkalommal ki lett cserélve a HGW, de az sem segített, ment a hibabejelntő még egy kört (kb 4. alkalommal), azután rá 2 nap múlva hívták páromat T-comtól, hogy teszteljen (én nem voltam otthon), és jó lett. Cfost belőve 430kbit körül van az upload, úgyhogy most örülök nagyon. A böngészés is sokkal gyorsabb.
A letötés fix 2M, még nem dinamikus. -
vakondka
őstag
na jó, de én TV-t nézni szeretnék, nem állóképeket...
...havi 5 rugóért azért elvárható lenne, hogy működjön rendesen...ha menne a TV hiba nélkül, annyira nem is zavarna a sávszélesség visszaesés...csak amikor egy filmet sem tudtam megnézni anélkül hogy ne maradjon ki valami belőle...na az bosszantó... -
vakondka
őstag
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nálam (Bp. 18ker.) olyan sz..r az IPTV, hogy asszem még ma lemondom az egészet.
Egy hete csak szenvedek vele, mert állandóan megáll a kép, van a mikor 5 percenként
Többször hívtam az ügyfélszolgálatot, de mindig kitalálnak valami hülyeséget, hogy kapcsolgassam ki-be a rendszert, vagy töltessem vele újra a szoftvert, mert akkor jó lesz...
...egy fenét lett jó...pedig általában nem is internetezek, ha TV-t nézek.
Mi lenne ha együtt használnám ?
Kipróbáltam, hogy ha együtt használom még rosszabb a helyzet, arról nem beszélve, hogy a sávszélesség is brutálisan visszesett...na erről ennyit....
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
[Szerkesztve] -
kew
senior tag
válasz
ssolitude #147 üzenetére
hát ha nem mondják, akkor rá kell kérdezni valóban, hogy hejj már rég lejárt a hüsegéd, adjanak kedvezményt és akkor aláirsz még egy évet.
Elvileg ha betelefonálsz, ott látszik, hogy jogosult vagy, és rögtön szól a ''rendszer'', és dobálja ki a csomagokat az olcsóbb árakkal
Online ügyfszolg-on nézd meg az egyenleged, sztem neked is ott lesz. Nekem márc. 31én irták ki
zlutor: naked-re szerintem akkor is tudsz majd váltani külön opcióként, ha még tart a hüséged. Nekik sem lenne biznisz, ha meg kéne várni, mig lejár az x évbár én sem számítok akkora nagy áresésre...
igaz most majdnem 4 ezer huf a t-com havidíj, ennél már csak olcsóbb lehet
[Szerkesztve] -
zlutor
aktív tag
válasz
ssolitude #147 üzenetére
Hat igen, Magyarorszagon erdekesen kezelik a huseges elofizetoket...
Bar, amikor en rakerdeztem, hogy lehetne-e nekem is azt a - az altalam fizetettnel joval kevesebb- dijat fizetnem, amit jelenleg az enyemmel aznos parameteru csomagert fizetnek, akkor az a valszt kaptam, hogy ''Persze''.
Persze husegido ujra indul - illetve indult volna, mert en a T-Online-os naked ADSL-re varok es csak akkor valtok csomagot. Persze, ahogy a ''ceget'' ismerem, az sem lesz sokkal olcsobb, mintha telefon is lenne... -
kozel
csendes tag
Sziasztok!
Van köztetek valaki,aki debreceni,és a Derék utcán/Sirály mögött/lakik,IPTV-vel rendelkezik? -
kew
senior tag
sztem tuti, hogy a hgw korlátoz, nekem sem enged 200kbitnél többet.. ha rádugom a régi modemem, azzal emgvan a teljes 512.
bár mikor megkérdeztem, azt mondták, a hgw tuti nem csinál ilyet, dehát ezekszerint mégisLáttam már admin userrel a config felületét, ott lehet ilyet állítani. Valahogy megkéne tudni az admin user jelszavát...
-
Carpio
tag
Az lenne a kérdésem, hogy ha megrendelem a második boxot is(második tvhez) akkor csak a 800Ft-ot kell-e kifizetnem vagy a második csomag díját is?
Köszi -
korcsi
veterán
Sziasztok!
Én még mindig a feltöltési sebességgel szívok, 96 kbit nemigen fogja kihajtani a 8M-ás letöltést
Elsőnek elszállt az egyik STB (valószínüleg a vonalhiba miatt), kicseréltek mindent, na onnantól volt lassú a feltöltésem.
Utána 3 nap múlva a DSL nem akart szinkronizálni csak du. fél ötkor, de net így sem működött, de legalább TV volt, szervízes megállapította a vonalhibát, megjavították. Közben már folyamatban volt a sebesség problémás hibabejelentőm is, szuperszervizes embernek mondtam is, utána nézett, megint kijött, telefonált párat (nem volt bereggelve a HGW vagy mi), ez tegnap volt, el kellett mennie, de azt mondta, most jó lesz, nem lett.
Mondjuk nagyon segítőkész volt, megadta a teló számát, ma rácsörögtem, hogy nem okés a dolog, azt mondta intézkedik. Most itt tartok.
Lehetséges, hogy a HGW korlátozza a sebességet, és ezt nem tudják módosítani?
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
válasz
#90122034 #134 üzenetére
Engem az e-mail után másnap felhívtak,méghozzá hozzáértő úriember, nem egy ügyintéző. Ő 2-3 hónapot mondott, mire dinamikus lesz. Másnap az volt.
Ellenben a rendelést követően többször is rákérdeztek, hogy egy vagy két STB-t kérek.Sőt, amikor hibabejelentettem, akkor is ez után érdeklődtek.Lehet, hogy az sem mindegy, hogy hány STB van? Mondjuk akinél kettő van, az még hátrább került a sorban, mint akinek csak egy? -
törölt tag
Sziasztok!
Reggeli beírásom óta most olvastam cska el hogy miket írtatok. A beírásom után közvetlen írtam egy levelet reagálva az övékre. Kis mateklecke után amit, remélem nem kioktatásnak vettek szemléltettem, hogy:
ADSL (2mbit/s) + 2 db STB (a maradék 6Mbit/s) = ADSL (4mbit/s) + 1 STB (4Mbit/s) azaz mivel én egy STB-t használok és ezt is csak internet használat nélkül, mert együtt nem használom őket ezért nem tudom elfogadni a 2Mbit/s lekorlátozási teoriát. Azt is hozzátettem hogy ha most 1 STB 6Mbit/s használ és még így is többször előfordul az hogy megszakad az adás, inkább várnék a TV rendszeres használatával és adjunk inkább 4Mbit/s az ADSL-nek amíg szépen rende nem jönnek a dolgok.
Jeleztem a fórumban írt eredményeiteket is (hivatkozás nélkül, bár sztem már biztos járt itt vki tőlük). Természetesen mindvégig türelmes és normális hangvételben írtam. A válaszlevelet már ma meg is kaptam, amin meg is lepődtem egy kicsit:
''Köszönjük levelét, melyet továbbítottunk VIP csoportunk felé, akik felveszik Önnel a kapcsolatot és mindent megtesznek azért, hogy mindkét szolgáltatásunkat a lehető legmegfelelőbben tudja használni.
Jelentkezésükig szíves türelmét kérjük !''
Semmi rossz szándék nincs bennem, de kezde megint rosszul érezni magam ebben a szituációban. (akárcsak a bekötési beüzemelési procedura előtt) -
kew
senior tag
ha igy is lenne, sztem nem sokáig marad ez meg, egyszer csak majd elkezdik összegyüjteni, és szépen beállítgatják ezeket is
Csak mivel ez nem t-com, hanem t-online oldali sebességkorlátozás lesz, gondolom nem megy egyidőben. Először a t-com felteszi minden iptv-snek az u8-as profilt, aztán ha készvannak, jöhet a következő menet tonline részről
-
kew
senior tag
nekem se jött számla, mióta felszerelték a fizetős csomagom (január 8.). Már rákérdeztem 1-2 hete, azt mondták nem látszik hiba, várjuk meg a márciusi számlázást.. hát mondom jó nekem mind1
végül is tavaly szeptember óta nem fizettem egy vasat sem se a netért se a tv-ért(akkor kedztem tesztelni)
-
zlutor
aktív tag
válasz
ssolitude #126 üzenetére
''Mindenesetre elgondolkodtató, hogy január 16 óta nem kaptam semmi számlát, se TV se internet''
Hoppa! Epp tegnap tunt fel nekem is, hogy en is janurban fizettem utoljara - kivancsi leszek mi lesz ebbol...
Mar majdnem leirtam, hogy LeeFer hivatkozzon erre a forumra (es a mert sebessegekre) - de azutan eszembe jutott, hogy hatha a T-Online ugy vagja at a gordiuszi csomot, hogy nekunk is visszarakja statikusra...
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
válasz
#90122034 #123 üzenetére
A 4 megás Premium mellé minden további nélkül bekötötték a T-Home-ot. Nem olyan régóta(lásd korábban) dinamikus is(némi baszogatás után), TV mellett 4 mega, anélkül 6M sőt néha 7 mega.
A hűségidőn belül külön díj nélkül visszalépés jó móka, ám mi lesz akkor azokkal, akiknek már dinamikus, és megvan a sávszél?Visszaállítják statikusra? Az elég durva lenne.
Mindenesetre elgondolkodtató, hogy január 16 óta nem kaptam semmi számlát, se TV se internet, az ügyfélszolgálatnál pedig nincs egyenlegem. (Bár lehet ennek semmi köze ehhez.) -
törölt tag
Sziasztok!
Kaptam egy válasz levelet a T-től. Igazából nem is tudom hogy mit mondjak. Ha megemésztettem akkor majd kérdezek.
''Köszönjük levelét.
Jelenleg a sávszélesség kiosztása nem dinamikus az internet sávszélesség irányában.
A teljes, a vonalon biztosított sávszélleséget a ADSL modem segítségével sem tudja mert az adsl kapcsolathoz a vonalon max 4 mb/s van rendelve.
A HGW eszköz a multicast szerverhez is csatlakozik, attól függetlenül, hogy az stb eszköz/ök be vannak -e kapcsolva, így ezen az eszközön sosem fogja tudni kihasználni internetezésre, a modemmel elérhető maximális sávszélleséget.
Továbbá ezért van hogy a T-Home TV-vel rendelkező Ügyfeleink ADSL sebessége maximum 2048kbit/s lehet. Így a T-.Home TV szolgáltatás csak 512 kbit/s, 1 mbit/s vagy 2 mbit/s sebességű ADSL mellé rendelhető meg.
Gyorsabb sávszélességet nem tudunk biztosítani, mivel a T-Home TV működéséhez minimum 6Mbit/s sebesség kell a megfelelő Tv adás vételéhez. Azon ügyfeleink, akiknél a T-Home TV szolgáltatás létesítése miatt,
az ADSL szolgáltatási csomaghoz tartozó sávszélességet nem lehet biztosítani, vissza migrálhatnak kisebb hozzáférési csomagjainkra a vállalt hűségidőn belül, szerződésbontási díj megfizetése nélkül.'' -
ssolitude
őstag
Bruttó 1700/hó-ért HBO1, HBO2, Cinemax1, Cinemax2. Akció! Hűség nincs!
-
zlutor
aktív tag
En UPC kabelrol valtottam. Azt mondanam, hogy - szigouan szemmel merve
- altalanossaban legalabb olyan jo, talan csak a sportkozvetiteseknel van ''lathato'' kulonbseg. Pl. focikozvetitest direkt osszehasonlitottam, mert kb. egy hetig megvolt mindketto.
De akkor sem veszes... -
ZPapp23
csendes tag
Sziasztok!
Lehet mi is átállunk t-homera itthon. Lcd-n menne, azt szeretném kérdezni hogy a minőségét hova helyezné el mondjuk aki upc kábelről váltott? Nekem ez a legfontosabb kérdés igazából. Köszönöm a segitséget előre is -
zlutor
aktív tag
Szia!
Megmertem (egy STB stand-by modban):
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő: 2.48 sec
Sebesség: 6622 kbit/sec (6 780 928 bit/sec)
Vonali sebesség: 7744.00 kbps
Feltöltési sebesség teszteredmények
Letöltési idő: 39.47 sec
Sebesség: 415 kbit/sec (424 960 bit/sec)
Vonali sebesség: 512.00 kbps
[Szerkesztve] -
zlutor
aktív tag
''vicces'', hogy a fel iranyu savszelesseg hogyan valtozik - illetve nem valtozik - a bekapcsolt STB-k szamatol fuggoen (szerinem a lathato kulonbseg mereshiba).
Ha csak egy bekapcsolt (de nem stand-by) STB van, miert nem csak 1/3-dal csokkentik a feliranyu kapacitast?
Illetve nem is 1/3-dal, hanem annyival, ami a lefele 2,5 MBithez ''dukal''. Nem hiszem, hogy ne lehetne megbecsulni ezt az erteket. Annyit lefoglalnanak es csokolom. Ket STB-hez meg ketszer annyit...
[Szerkesztve] -
kew
senior tag
az alábbit azt a régi modememmel mértem, ha hgw-t kötöm rá, standbyban lévő stb-k mellett 6300kbit le, 200kbit fel. tehát a lassu up miatt a letöltés is belassul kicsit (olyan 500k minusz)
hgw-n keresztüli mérések:
box nélkül:
1 boxxal:
2 boxxal:
d-link modemmel:
[Szerkesztve] -
kew
senior tag
nah megcsinálták
Letöltési idő: 2.37 sec
Sebesség: 6930 kbit/sec (7 096 320 bit/sec)
Vonali sebesség: 8096.00 kbps
Letöltési idő: 38.17 sec
Sebesség: 429 kbit/sec (439 296 bit/sec)
Vonali sebesség: 512.00 kbps
már csak annyi a bibi, hogy a hgw korlátozza az uploadot 192kbitre, a fenti mérést sima dlink modemmel csináltam.
na de haladás, már csak egy apró problémát kellene megoldani -
zlutor
aktív tag
Este, otthon merek (most dolgozom).
Amugy biztosan annyival pontosabb a 2028-as meres? Eddig nem tapasztaltam szamottevo kulonbseget akat 512KB, akar 1024KB-os ''csomaggal'' mertem (a szerelok is 512-vel mertek mindig). Amikor lassu volt, lassu volt mindkettovel, amikor meg nem, akkor egyikkel sem. Amugy a speedtest.net is nagyjabol ugyanazt meri mindig...
ha jol tudom, 8Mbit/%12 Kbit a savszel, amit beallitanak, amikot IPTV-t rendelsz (illetve az aktualisan kisebb csomagodhoz tartozo erteket fogod ebbol csak latni) -
ssolitude
őstag
Úgy tűnik érdemes nyaggatni T-Com-ékat.
Írtam egy levelet, hogy katasztrófa a sávszél, mióta IP-TV van. Egy nap múlva felhívtak, mondták, hogy dinamikus lesz a sávkiosztás(2-3hónap), amikor nem megy a STB, akkor annak a sávszéle is használható lesz. Másnap újraindítottam a STB-ot, és azóta TV mellett 3 mega, TV nélkül 6 mega.(Előtte így is úgy is 1 mega volt) Feltöltés mindehogyan 160kbps. -
PEPE85
senior tag
Mérj már egy 2048-as teszt-et, hogy ott milyen letöltési eredményt kapsz, mert az lenne a pontos?!
Mi a minimum sávszél amitől létesítik a T-home-ot tudjátok esetleg? 6Mbit?
Tudja valaki esetleg, hogy mi van a Horváth Mihály térnél? Központi fejegység vagy mi a szösz?
[Szerkesztve] -
zlutor
aktív tag
Szerintem azert, mert szeretnek hazhoz menni...
Azt mondjuk en sem tudom, hogy minek, mert ahanyszor nalam szerelo jart, a fejvakarason, modem ujrainditason es a ''kozpont''-tal valo telefonalgatason kivul nem csinalt semmit. Ha volt valami javulas, azt mindig ''bent'' csinaltak... -
kew
senior tag
válasz
Blizzard.9 #101 üzenetére
sztem kinyujtja, de még sose próbáltam..
-
zlutor
aktív tag
Azt hiszem, nalam ''helyre allt a rend'': nagyjabol visszakaptam az eredeti - IPTV elotti - savszelessegeket (stand-by STB mellett):
Adatmennyiség: 512.20 kbyte (524 488 byte)
Letöltési idő: 0.60 sec
Sebesség: 6894 kbit/sec (7 059 456 bit/sec)
Vonali sebesség: 8064.00 kbps
Adatmennyiség: 512.20 kbyte (524 488 byte)
Letöltési idő: 11.06 sec
Sebesség: 370 kbit/sec (378 880 bit/sec)
Vonali sebesség: 448.00 kbps
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest