- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS blog: B650 alapokon
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freyr
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de azért belevágok. (majd legfeljebb elzavartok egy másik topic-ba)
Egy szervert szeretnék összehozni.
(Elöljáróban: teljesen kezdő vagyok a témakörben.)Ezekkel a dolgokkal kéne megbirkóznia:
- helyi hálózatra proxy, internet megosztás (speciális céllal, kifele pár mbit-es dsl vagy más olcsó megoldás)
- Linux + Apache + PHP+ MySQLKonkrétabban:
1,
a hálózat minden gépén fut egy saját készítésű kliensprogram, amely a kommunikál a helyi szerveren lévő programmal (PHP + MySQL), ami pedig ritkán szinkronizál egy külső szerverrel2,
A hálózat gépeinek normál internetes forgalmát nem ez a rendszer hivatott biztosítani,
a szervernek kifelé csak a kliens program adatait kell továbbítania.3,
Kliens - helyi szerver kommunikáció:
oda-vissza, 10 percenként, 99%-ban <5k adat, 1%-ban néhány MB adat (egy kliens esetén kb. 1 hónapban egyszer), minimális php + minimális adatbázis használat (tudom, hogy a "minimális" relatív, de tényleg minimális, informálisan megfogalmazva kb ennyi: kliens: "hello! élek és virulok!" szerver: "jól van. ügyes vagy.")4,
helyi szerver - külső szerver: egy nap egyszer szinkronizál, akkor < 5 MB adatTulajdonképpen azt szeretném tudni, hogy milyen szerver kell, ha 50, 100, 200, 300 gép fent leírt módón történt kiszolgálása a cél.
Fontos szempontok:
- megbízhatóság
- extrém olcsó legyen (használt vagy sufni-ban összerakott is jó)
- alacsony áram fogyasztás
- 24/7 órás működésbiztonságosság, ez alatt azt értem, hogy pl ne égjen le
, mert olyan helyen lesz felhasználva, ahol nem biztosított az emberi felügyelet és nagy kárt tudna okozni egy leégés vagy ilyesmi(nem tudom, hogy ezzel kell-e foglalkozni, vagy manapság minden rendszer védett az ilyen dolgokkal szemben szemben)
Hardver és szoftver (pl.: milyen Linuxot érdemes használni, melyik a legtakarékosabb az erőforrásokkal) ügyben is örömmel fogadom a tanácsokat, melyeket előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ford topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest