Új hozzászólás Aktív témák

• Freyr

csendes tag

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de azért belevágok. (majd legfeljebb elzavartok egy másik topic-ba)

Egy szervert szeretnék összehozni.
    (Elöljáróban: teljesen kezdő vagyok a témakörben.)

Ezekkel a dolgokkal kéne megbirkóznia:

- helyi hálózatra proxy, internet megosztás (speciális céllal, kifele pár mbit-es dsl vagy más olcsó megoldás)
    - Linux + Apache + PHP+ MySQL

Konkrétabban:

1,
    a hálózat minden gépén fut egy saját készítésű kliensprogram, amely a kommunikál a helyi szerveren lévő programmal (PHP + MySQL), ami pedig ritkán szinkronizál egy külső szerverrel

2,
    A hálózat gépeinek normál internetes forgalmát nem ez a rendszer hivatott biztosítani,
    a szervernek kifelé csak a kliens program adatait kell továbbítania.

3,
    Kliens - helyi szerver kommunikáció:
    oda-vissza, 10 percenként, 99%-ban <5k adat, 1%-ban néhány MB adat (egy kliens esetén kb. 1 hónapban egyszer), minimális php + minimális adatbázis használat (tudom, hogy a "minimális" relatív, de tényleg minimális, informálisan megfogalmazva kb ennyi: kliens: "hello! élek és virulok!" szerver: "jól van. ügyes vagy.")

4,
    helyi szerver - külső szerver: egy nap egyszer szinkronizál, akkor < 5 MB adat

Tulajdonképpen azt szeretném tudni, hogy milyen szerver kell, ha 50, 100, 200, 300 gép fent leírt módón történt kiszolgálása a cél.

Fontos szempontok:
    - megbízhatóság
    - extrém olcsó legyen (használt vagy sufni-ban összerakott is jó)
    - alacsony áram fogyasztás
    - 24/7 órás működés

biztonságosság, ez alatt azt értem, hogy pl ne égjen le :) , mert olyan helyen lesz felhasználva, ahol nem biztosított az emberi felügyelet és nagy kárt tudna okozni egy leégés vagy ilyesmi(nem tudom, hogy ezzel kell-e foglalkozni, vagy manapság minden rendszer védett az ilyen dolgokkal szemben szemben)

Hardver és szoftver (pl.: milyen Linuxot érdemes használni, melyik a legtakarékosabb az erőforrásokkal) ügyben is örömmel fogadom a tanácsokat, melyeket előre is köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák