Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
siti
őstag
jó, akkor úgy írom, hogy Párizs, Nizza, Róma, Milánó, Bécs, Prága, Tátra, Petra, Toronto után az első hely a horvát szigetek volt (Rab sziget) az elmúlt 30 évben, ahol kp-t kellett felvennem külföldön. A 80:20 arány nálam a költségben több mint fele volt kp. Lehet hogy az a 20% csak 4-5 hely, de volt 3-400€...
de akkor a "mindenhol ment kártyás fizetés" érvelésed is ott van Makón. Vagy Jeruzsálemben (hopp, Jeruzsálemben se vettem fel pénzt, kártya volt) mert ezek szerint nem igaz a mindenhol
+1 Kampor: halász fesztivál a kikötőben, szintén kp.ennyit a mindenholról, de neked jó utat kp nélkül.
-
Amikor pórul jársz, akkor pedig...
Tehát nagyjából évekkel a kártya megadása után is megszvhatod, a lejárati időn belül. Webshop letárolja, majd betörnek hozzájuk, vagy máshogyan kiszivárog, és hopp, valaki vásárolt a kártyáddal.
OTP-nél a webkártya pont erre való, nem tartasz rajta pénzt, amikor vásárolsz, raksz át rá.
-
-
-
-
siti
őstag
én Velencén tankolnék
A konténeres már hónapok óta max 10l, ha van egyáltalán. oda már nem jár senki.
Nyéken avia. vagy van benzin vagy nincs. Ilyen arányban.
Gárdony MOL, mindig van benzin, sor vége a lekanyarodó sávban. Ez még nem lenne gond, négy oszlop van, de ha már tankolt, akkor kér egy hotdogot, egy kávét, egy lelki terápiát, mert ő is várt fél órát, várjon a többi is. Odébb nem állna.
Autópálya, MOL, itt eddig mindig volt benzin, csak emiatt is körbe kell menni, de hát van matrica, így erre kerülök. És itt is türelmesen ki kell várni, míg ketten előtted kitalálják, hogy mit is egyenek és az egyik számlát kér egy leírhatatlan nevű cégre, a másik meg csak a hotdog összetételére és allergénekre kíváncsi. Még ha a kútnál nem is áll előtted senki, a kasszánál sor...bul07
nem is az izgat, hogy van pénzed étteremre meg kocsikázni, de benzint hol szerzel -
bul07
nagyúr
Így van mennekül aki teheti, és van egy kis esze
Mondjuk kell a kezdő tőke mert albérletbe menni annak szinte semmi értelme főleg egyedül.Én ezért is nem jöttem még ell, kiszámoltam hogy hiába keresnék többet, de mivel albérletett kellene fizetni lehet anyagilag még rosszabul is járnék.
Így negyven felett meg nem megyek munkásszálóra ahhoz öreg vagyok már.Az a röhej hogy sokkan romániába járnak dolgozni mert jobban fizetnek.
Azt tudom hogy nagyváradon egy autószerelő alkalmazott státuszba 1500-1700eurót kap. (De olcsóbban dolgoznak mint idehaza, én most vezérlés cserért 100e Ft fizettem, magyar oldalon 140e alatt nem lett volna meg.)Köszi mindenkinek, még alakulóba a holnap mert lehet hamarabb kell visszaérni így kimarad a vacsora. (Unokatestvérem csak holna délután ér rá a héten és benézünk hozzá, így a vacsora akkor lesz esedékes ha tőle eljöttünk.
-
-
-
-
-
-
D.Orion
veterán
Ha tudnád, hogy milyen neves márka "vackait" veszed meg többszörös pénzért. Közben a filléres és a sztár márka ugyanazon gyártósoron készült. Csupán a végén a szitázó/címkéző és a csomagoló gépnél másfelé fordul a szalag.
Ha igazán király a neves márka, akkor megfizeti a plusz MEO ellenőrzést, vagy EU-ban ellenőrzi magának.
-
hzsolee
őstag
Szerintem meg ez nettó hülyeség. A minőségi üti általában az olcsó szót.
Sőt azt kell mondjam a márkásabb dolgoknak is esett a minősége. Épp a múltkor esett ilyenről szó szakikkal beszélve villamos szerelvényekkel kapcsolatban (moeller-eaton vonalon). Ezek a hosszabbítók sajnos nem sokat érnek. Ilyen rézárak mellett nem csoda, hogy nem sokat tartalmaznak belőle
Személy szerint a pld ilyen lengő cuccra vágyom megveszem a kábelt, dugókat és összedobom, és akkor tudom, hogy minőségi...bár lehet nálad már akkor az ipari kategória -
siti
őstag
bárki, aki bemegy a helyi boltba és kér egy hosszabbítót. Nem mindenki fogja a netet túrni, hogy hol akciós az eaton hosszabbító és lehet a boltos is tesz rá, hogy mit rendelt be nagykerből. Tőlem még senki se kérdezte meg, hogy milyen márkája legyen a hosszabbítónak, max a hosszát, vagy hogy tényleg van CE tanusítványa, nem csak rásütötték.
-
-
-
-
-
-
-
Dare2Live
félisten
sztem semmi túlzás nem volt aban amit a szakértelmükről írtak:
"jobban értenek az ott dolgozó lányok a műszaki dolgokhoz, mint a férfiak jelentős többsége"Amit biztos tudnak, hogy van egy jó teszterük meg 5percen belül aksit cserélnek. Mint mindenki ők is tuti hibáznak meg lehet a teszterük is hülye és persze jobb lenne ha egy szkopjuk is lenne mint egy jobb autóvillamosságisnak.
Én legutobb rendeltem az aksit mert ~5000Ftvel olcsobb volt mint náluk. De el kellett érte menni. Hazahozni. 40 perc volt mire kicseréltem. Utána visszavittem a használtat mint veszélyes hulladék de nem akarta az autós bolt visszavenni... hát nem tudom kövnek lehet olcsobb ha közben kvzok...
-
eami
veterán
nekem még nem volt velük dolgom, meg a többiekkel sem, de nyugtass meg lécci hogy rengeteg ilyen sztorid van első kézből nem csak ez az egy.
szerk: illetve egy középsulis haverom akit már sok-sok-sok éve nem láttam rám írt egyik héten, hogy fehérváron vannak és úgy maradt a lámpa és esetleg el tudok e gurulni bikázni egyet. Sajnos pont nem volt alkalmas, de rögtön a csavar-akku ugrott be, megadtam az elérhetőségüket és bár várni kellett rájuk, végül boldogan távoztak.
-
szebe
addikt
-
LamerGyuri
senior tag
Mivel a CsavarAkku sem ma kezdte, és a családban is több évtizedes a benzinégetés hagyománya, 2, azaz kettő esetben fordult elő, hogy a városban lehalt akksis autóhoz kimentek, kicserél-beindul-fizet-mindenki boldog. Az első eset jó 20 éve hóban-fagyban, amikor még nagyon nem volt divat az ilyesmi.
Egyébként meg mindenkinek a saját döntése, mit-hol, széles a piac és a választék; a Tesco-ban Auchan-ben is lehet akksit kapni óccsóért
Aki meg egy akksi miatt trélerezteti az autóját....hát....ha majomra van pénz, legyen banánra is. Peace
-
sheep
addikt
-
-
Ehm, általában nem az szokott lenni, hogy bejelent 200-ra, és 300-at kapsz, hanem minimálbérre jelent be, és kapsz még egy 50-et zsebbe, vagy nem jelent be, és kapsz minimált, ilyenek.
"De arra nem tudsz választ adni, hogy hol találom azt a munkát, ahol 300 nettót kapok papíron is? "
Privátban megmondom."Mert nem voltam kettes matekból és saját magam ellensége se vagyok."
Így aztán még évtizedek múlva is nyugodtan élősködhetnek az ügyes magyar vállalkozók a dolgozókon. -
Most ha 1 hónapban karanténba kell menned, akkor azért ki lehet húzni. Nekem sok évvel ezelőtt volt 6 hetes tápom is, 2 hónapos is, kibírtam.
"nem fogok 150-200 ezer forintot elengedni havonta, mert jajj, nem jelentett be nettó 300k-ra."
Csak majd amikor a nyugdíjra kerül a sor, vagy orvoshoz kell menni, akkor lesz nagy nézés. -
"Nyugatabbra érdekes módon kitalálták, hogy ha otthon kell maradnod, akkor az állam állja a fizud jó részét."
Ember, miről beszéltem feljebb?Te nagyon nyűgös vagy mostanában
Meg azért a táppénz is a fizetés 60%-a, mint mondtam, nem 0.
Bejelentés meg, csak a dolgozók fogják eltakarítani az ilyen simlis munkáltatókat. Amíg talál embert - itt volt a remek alkalom, amikor nem lehetett munkaerőt találni - aki dolgozik neki feketén, addig nem fog kihalni.
-
rita7107
aktív tag
Az én esetembem, megtehetné (páran tudják itt is hogy hol dolgozom)hogy elmegy! De nem... Még röhög is rajta hogy milyen fasza a szervezetem, mert túl vagyok rajta. Persze közben meg végig fertőzte a céget.Egy hétvégén 30-ból 3-an estek ki (!), súlyos tünetekkel. Pénteken még semmi, hétfőn már láz+egyebek.Bejön az öreg, röhögve jön-megy majd elszólta magát hogy a fia vírusos és otthon fekszik lázzal, karanténban. A főnök úgy zavarta haza hogy csak na, és még megkérdezte az öreg hogy miért! Én 1 hete köhögök, fújom az orrom 2 napot volt 37,5.. Más tünet nincs, de a körzeti orvos pénteken azt mondta irány a PCR teszt. Ingyenes, 5 perc az egész.
Én sem keresek sokat, br.230, + csalpótlék. A párom 4 éve nem tud dolgozni reumás panaszok miatt. Lassan alig tud felkelni az ágyból, nem tud elmenni szakorvosi vizsgálatra 2019 szeptembere óta, mert jött ez a szar vírus. Mindig arrébb tolták a vizsgálatokat. Időpont előjegyzéás, majd telefon bocs vírus miatt tolódik.
Tovább nem sorolom a problémáimat, mert nem ide tartozik. -
-
elder troll
őstag
Hajnal 3-kor volt net, mert még fent voltam. Reggel 9 körül keltem, akkor már nem volt. 10 körül kezdtem el vele foglalkozni, és reggel 10-ig nem írt senki (többen is home office-ban dolgoznak ebben a témában). Felhívtam kolléganőt, megtudtam tőle, hogy van net, és áramszünet sem volt az 1,2 km-re lévő irodában, mert mentek a gépek.
Ezen infók összességből következtettem, hogy csak az utcában mehetett el a net az áramszünet miatt.Van otthon valami B vitamin tartalmú készítmény?
Csak azt látom, hogy mindenbe próbálsz belekötni gondolkozás nélkül. -
elder troll
őstag
Az ügyfélszolgálatot lehetetlen elérni egy globális probléma esetén, mert mindenkinél világvége van, ha elmegy a net. Nekem "csak" a munkám miatt volt adott pillanatban szükségem a netre. Szóval szerinted hívogassam az amúgy is brutálisan túlterhelt ÜF-et órákon keresztül ahelyett, hogy felnéznék fórumra, és 10 perc alatt megoldom.
Mindent értekMásik példa:
hajnal 3 és reggel 9 között elment a net. Nem írt senki ebbe a témába "úristen, elment a digi net" hsz-t, így egyből tudtam, hogy nálunk van a gond. A hűtő és a pc áramkimaradásról árulkodott. Az 1,2 km-re lévő irodában volt net, és áramszünet sem volt.
Ez nekem már bőven elegendő információval szolgált, hogy mit mondjak az ÜF-nek. -
elder troll
őstag
Ez a tipikus esete annak, amikor mindenki veled szemben jön az autópályán, és nem győzöl dudálni a sok idiótának anyázás és kézlengetés közben
Közben a rádióban is bemonták, hogy vigyázzanak az xy autópályán, hogy egy őrült forgalommal szemben megy, és csak ennyit tudsz rá mondani:
Mi az hogy egy? Az összes! -
elder troll
őstag
Utoljára nem ide írtam, és 10 perc alatt megoldottam.
Épp az irodában voltam, és a közelgő bevallási határidő miatt szükség volt internetre a munkámhoz.
Mivel globális probléma volt a google dns-sel, és sokan egyéb okból azt használták, így biztosan izzott az ügyfélszolgálaton a telefonvonal, és kb esélytelen lett volna velük beszélni. -
-
elder troll
őstag
"No offense, de ezekkel a kérdésekkel mi a cél? "
Mielőtt felhívnám az ügyfélszolgálatot, próbálnám belőni a hiba mértékét, illetve egyedi problémáról van szó vagy sem. Pl.: ha elment az egész városban, akkor kizárásos alapon nem a modem halt meg. Vagy múltkor itthon elment a net, az irodában viszont működött (1,2 km).
A kettő közötti óvodánál találták meg a földgépek a kábelt.
A héten megadta magát egyik nap délután 6 körül, és viszonylag hamar kiderült, hogy a google dns-sel volt gond, és a digi dns-ét visszaállítva működött minden. Korábban a digi dns-sel nem ment a vpn-es távoli asztal, akkor írtam át a google dns-ére. -
-
Sok szempontja lehet (akár az is, hogy esetleg LG a portszívó, és 22C-set gyártanak amúgy is, akkor azt tesznek mindenbe), de ilyen alkalmazásoknál a C nem számít oly' sokat. Fúrónál, drónnál sokkal fontosabb. Azt sem hiszem, hogy 8C fölött töltené azt a cellát a porszívó
Itt a csávó gyak. rövidzárja a cellát, és semmi nem történik (pláne nem jön ki belőle 22C erősségű áram). Nyilván nem jó ötlet rövidzárni egy natúr cellát, de valószínűleg a porszívóban is van túlmerítés- túltöltés- és rövidzárvédelem.Miért vegyen gyengébbet : a kérdés az volt, mit lehet itt kapni. Ha nem tetszik neki, nem veszi meg, lehet rendelni is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- EAFC 25
- Spórolós topik
- Láncfűrész topik
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest