Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #5030 üzenetére
Na mivan a 88GT-vel ?
Szerezzek be minnél hamarabb egy vékony fejű forrasztó pálkát?
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #5028 üzenetére
Honnan lesz ennyiért? Azért ez hivatalos bolti árnak szemtelenül olcsó.
Nem láttam még a modot, VR6-Fan kolléga emlegette privátban, majd megkérdem
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #5022 üzenetére
Meglesz ma a GT? Van hozzá ceruzás vmod
-
Reac^
őstag
válasz
Pancsermeste #4990 üzenetére
Hmm... próbáltad húzni? milyen ramok vannak rajt?
-
Reac^
őstag
válasz
#00809728 #4968 üzenetére
Hehe... Épp múlt héten ajánlottunk ki egy Dell PowerEdge Quad Core szervert 600 körül. Remélem bejön aztán turkálhatom
Viszont SAS terén még épp csak nyitunk, annyi fix, hogy SAS-on megy a SATA is
mod: Ez azért előny, mert az olcsó adattárolást sima (vagy raid 1 tömbbe rendezett) SATA merevlemezen is meg lehet oldani amelett, hogy a fontos adatok és a rendszer biztonság és sebesség szempontjából SAS-on van (természetesen tükörbe)
---
Kell két memkárd, meg 25cd
-
Reac^
őstag
Na látom kell az okítás SAS ügyben...
SATA - Eccerű és univerzális csatlakozási felület fesz és adat terén, elterjedt átlag embereknek való.
SAS az pedig a régi SCSI hdd-k SATA felületre való átültetése, amolyan költség kimélő módon, mivel a csatlakozóik egyeznek, a felület soros (nem mint a régi párhuzamos scsi-k), újfajta kábelezés stb. Tehát felületben megegyezik a SATA-val, ám speciális SAS vezérlő kell hozzá.
Bár mondjuk sose próbáltunk még SAS-t sima SATA felületre rátenni.
Az volt a gond a régi hdd-kkel, hogy rég a régi párhuzamos kábeleket használák, ráadásul két szabvány is érvényben volt.
U180 vagy 68pin, ez nem hotswap, mezei IDE szerű csatlakozás külön kell tápot adni neki
U320 vagy 80pin, ez már hotswap, egy nagy spec. csatlakozója van amin keresztül az feszt is kapja. Értelemszerűen a kettő nem kompatibilis csak átalakítóval.Ezeket cserélték egy általános egyszerű, soros (vezérlés szempontjából sokkal előnyösebb mint párhuzamos kábelezés) meglevő SATA felületre.
Jah, mi ezzel is foglalkozunk, mármint az öregem
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #4906 üzenetére
Mivan a 88GT projekttel?!
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #4862 üzenetére
Galaxy 86GT OC 1,2nanó 600/1600. Moddal 900/2000 esélyes...
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #4615 üzenetére
Tudok adni ma egy 6200 TC 16m-t kölcsön ha megfelel.
mod: hivjj fel -
-
Reac^
őstag
Keresek S754-es athlon-t vagy sempront minnél olcsóbban és valami 9000 körüli pci-os radeont
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #4190 üzenetére
Mi lesz ez a csodamasina helyett?!
-
Reac^
őstag
Keresek használt:
- 512 (266/333/400) DDR Ramot
- Bármilyen athlon xp alaplapot.
Sűrgős lenne... -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3815 üzenetére
Nekem addig ráér amíg havernak nem építtyük át a rencerét...
rrobi: 320-as satat-t tudsz? Holnap hivlak mert fontos lenne! -
Reac^
őstag
Vasárnapig szükségem lenne egy (akár használt) micro sd kártyára, 1gb-os érdekel leginkább, 512-es is lehet. A lényeg hogy ócccsó legyen! Help
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3713 üzenetére
Nemtudom zoli számomra rejtély. Mert sztem a dícséretek nagy részét nem a PH!sok közül kapja. Valszeg ismerettésgi körben illetve ajánlás alapján személyesen megkeresik azokkal lehet hogy foglalkozik, de itt ph!n csak azt hallgatom hogy igy késik ugy késik elfelejt aztán magyaráz a diplomájával meg satöbbi...
Értelek a vizzel kapcsolatban, akkor majd valamikor öszefuthatnánk a radi miatt. Bár ha minden jól megy jövöhéten szabin leszek. Akkor utána is ráér. -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3710 üzenetére
Egy ilyen usb kütyü lehet engem is érdekelne 1-2 héten belül.
Hogy állsz a viz projektel akkor májsztró? Lett belőle 4 brutál léghűtő inkább?
1-2 héten belül akkor majd kéne visza a radiátor. Sajnálom hogy nem jött össze a dolog. -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3641 üzenetére
Még amikor találkoztunk lehet említettem, ha nem akkor most, szóval hogy raktam ösze pár a64es konfigot és mindegyikhez freezer 64 es hűtőt kerestem itt apróba. Bár procival együtt vettem általában így olcsóbb volt, de nagyon korrekt kis hűtő. Haveromnál 37fokos szobában is korrekt hömérsékleten tartotta a 3500+osát.
A lényeg pedig lemaradt, az ára nekem idáig mindössze 2-2,5k körül volt!!! -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3567 üzenetére
(#3567) juliabrilke :
Kiváncsi vok hogy tuningban milyen szolgáltatásokkal bír egy ilyen szerver-lap. Már csakazért is mert DFi függő vagyok. Najó, gondolom nem ebben mutatja ki a foga fehérjét
Az én ramhűtőm nem valami nagy:
A booster pedig nemtudom mekkora, bár képről láttam csak, sztem nem lehet olyan nagy.
(#3568) akosf :
Ebben igazad van, de nem mindig muszály gyári rendszeren gondolkozni. Ez az eset erősen kompromisszumos, ugyanis legfontosabb szempont az ár.
Nekem van 1000es lapom, tudok adni ha kell. -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3551 üzenetére
Kérlexépen röhögni fox. De van két memóriablokkom. Igen. Vízhűtő-blokk
No, szal DDR búszter meg ilyen fasza dolgok, akkor ott komoly hőtermelés van, én azt bőven vízre bíznám
Amúgy van mindenféle bordám, p1-től p4 ig elkezdve bármi. És mindent szét lehet vagdosni valamilyen formában -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3545 üzenetére
Vezetőezüstöt a conrad-ban tucc venni pesten legközelebb. Gondolom a 79GS voltmodhoz kell...
Mekkora rambordára gondoltál? Nekem van sokféle bordám...
Sajnálattal nézem az eredményeidet... Milyen az a házi blokk? -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3534 üzenetére
Karaj! És már üzemel is vagy csak tesztkört illetve ismerkedés kört futtacc? Feltöltés leengedés bajlódás stb...
Remélem a radiátor kielégíti az igényeidet, én nekem nincs evvel viszonyítási alapom, viszont a sima waterchill single-nél biztos jobb. Azzal pedig nekem lazán volt húzva az x2-esem -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3509 üzenetére
Hát én szerelgetni meg órákig ellenni sosem érek rá, csak odaadnám a radit és ennyi.
-
Reac^
őstag
válasz
#95904256 #3489 üzenetére
Ez az érték teljesen rendben van. Sőt az idle hőmérséklet is rendben van. De a terhelt hőmérséklet nagyon kilóg a sorból. Milyen pumpád van? Illetve mennyire meleg a radiátor felülete? Azt tudom hogy az intel IHS-ei nagyon szar minőségűek így lehet itt nagyon rosz a hőátadás a blokk felé. Lehet egy kis polírozás segítene rajt.
-
Reac^
őstag
Keresek ATX házat eccerűt olcsót, ehető táppal, használtat leginkább!
-
Reac^
őstag
Eladó két darab DFi alaplap fehérváron:
[link] -
Reac^
őstag
2x2x512MB/400 bármilyen használt érdekel minnél olcsóbban ha lehet a környékről kb 2héten belül esedékes
-
Reac^
őstag
válasz
#95904256 #3225 üzenetére
(#3225) akosf :
Annyit biztosra mondhatok, hogy a subcoolingos cuccban nem fox csalódni, tényleg a legjobb minőségű cuccokat forgalmazza magyarországon. Amit gyorsan öszedobáltam neked, az pedig egy tényleg nagyon időtálló, bővíthető rendszer. Amúgy mit rendeltél pontosan?
(#3226) juliabrilke :
Nemtudom hány kiló lett, de amikor a 2méterrel arrébb levő asztalra kellett átvinni (persze fogási lehetőség nem sok van), akkor én is meglepődtem. Tippre 20-25kg között lehet. Ebből 3liter (3kg) csak víz -
Reac^
őstag
válasz
#95904256 #3223 üzenetére
Nekem teljesen más célom volt vele. Én eredetileg is passzív rendszert szerettem volna, tudtam hogy 10es csonkjai vannak a hydornak, de a blokkjaim 8asok voltak így egyedüli megoldásként a párhuzamosítás jöhetett szóba. A bőven túlméretezett radinak köszönhetően még a tuningolt x2 sem megy 45foknál feljebb. A linken pedig láthatod hogy mennyibe került nekem az egész.
Én a te igényeidnek megfelelően vennék egy dual radit a tetőre (8k használt?), amit házból felfelé fújó 950rpm-es silent blade ventikkel hűtenék. Cpu blokknak tökéletesen megteszi egy alphacool nexxos (ár/tejjesitményben verhetetlen) 6k. Apró hirdetésekben láttam alphacool agb pumpát 7k körül. Subcoolingon a legolcsóbb tartály 4k. Ez éppen hogy kilóg 20 fölé, és olyan tartalékai vannak, hogy akár egy 88gts-t is lehűthetnél vele később -
Reac^
őstag
válasz
#95904256 #3217 üzenetére
9,5mm már jobban hangzik, bár jó lenne tudni, hogy ez most külsö vagy belső átmérő?!
Lebeszélni én sem akarlak róla, de mintha említetted volna, hogy beslő radiátora van, ami cd helyre szerelhető?! Vagy nem jól emléxem. Mert akkor ez lesz a rendszer gyengepontja...
Az enyém így néz ki : [link] -
Reac^
őstag
válasz
#95904256 #3215 üzenetére
Én teljes mértékben megértem az igényeid, de amit itt gagyi vizhűtésként említesz az pont a Tt-re igaz, ha egy kicsit is körülnézel a piacon. Senki nem dolgozik 6/8-as csővel és 150L/H-s pumpákkal. Vízhűtés ott kezdődik, hogy 8/10 és 350L/h, különben egy komolyabb zalman 9500ös jobb hőmérsékleteket produkál.
Az hogy mi hól dől el az sok mindentől függ. Van 1 jó blokkod, jó radid, de szar a pumpád és viszafolytja a 6os cső akkor megin buktad. -
Reac^
őstag
válasz
#95904256 #3205 üzenetére
Ez jó kérdés, itt fehérváron ahol semmisincs. Mindenér pestre kell menni
Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerülne a Tt dolog?
Csak mert látom nem voltak rád eléggé mély benyomással vizhűtés topikban, hogy a Tt cuccok csak alulról karcolják a ''vízhűtés'' fogalmát. Gyenge pumpa, kicsi keresztmetszet (6os cső).
Sokkal inkább ajánlanék egy komolyabb rendszert: [link] -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3202 üzenetére
Vannak még rajtam kivül okosabbak a témában a vízhűtés topikban biztos tudnak valami megoldást számodra: [link]
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3198 üzenetére
Minnyár előkeresem zoli topikját, de ha ilyesmit akarsz nála hűteni akkor készítheted a százezreket.
Ez nagyon komoly vízhűtést feltételez, már csak azért is mert komoly hőt termelhet a 4 cpu, és azt ráadásul 1körben lehűteni. Ehhez minimum két triplaradiátor kell ha gyárialaktrészekben gondolkozunk. Ha házicuccban gondolkozunk akkor egy böszme ifa radiátor sztem elbírná
Más tészta, hogy ekkora rendszerhez már komolyabb teljesítményű pumpa kéne, ami maga 20ezer körül mozog stb...
Tisztában vagy az árakkal?
mod: Itt van zoli topikja: [link]
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3191 üzenetére
Azt még mindig nem mondtad, hogy ez a 4 blokk ez EGY gépben hűtene-e 4 processzort és egy vizeskörbe szeretnéd rakni? Mert akkor ez eléggé szélsőséges próbálkozás olcsó és házialkatrészekből még talán meg is oldható, kérdés lenne a hatékonysága. De sztem ez ilyen már komoly ''szakembert'' igényel.
R.Zoli-t ajánlanám, ő nagyon ott van vizhűtés témában, viszont elfogult és kicsit fanatikus is, tény hogy mo.-n a legjobb minőségű cuccokat forgalmazza (alphacool, swiftek, stb), de az árak lehetnének olcsóbbak is.
Minnyar megkeresem a linkjét
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3189 üzenetére
De nem értem miért kell 4 ugyanolyan blokk? 4procis szervert akarsz hűteni?
Nem hinném, hogy lenne fehérváron olyan magánszemély (aki phzik is) akinek lenne épp 4 eladó uggyanolyan cpu blokkja. Na -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3187 üzenetére
4procihoz? Te jó isten... mi lesz abból?
Nekem sajnos csak 1db van, itt ph!-n az aprók között találni párat 5-6k ért mennek én 4,5k ért adnám -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3184 üzenetére
Hát ha előbb szólsz... Múlthéten megkerestek a topikomba és az egész házicuccra tettek ajánlatot, ma már a srác xbox-át hűti a cucc. Hát sajnálom, de előbb kellett volna érdeklődnöd.
Már csak egyetlen egy cpu blokkom van, az antarctica, amihez megvannak a saját csövei és a t elosztója, ezekkel 99%-ra jó lesz, mert 8/10-es és hozzá adták -
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3179 üzenetére
Az én vízhűtésem már elfogyott, azaz amit el akartam adni, az tegnap ért oda a vevőmhöz, és házicuccok voltak egyébként.
Most van még egy antarcticám, cpu blokk, átlagos, nemtopp, de új, csak próbált. Vigyázni kell vele, mert nem megfelelő csővel ereszt -
Reac^
őstag
válasz
Pancsermeste #3177 üzenetére
Abban megegyezhetünk hogy a te példád nem gyakori, és inkább egy mobil cpu-ra gyanaxom a te athlon xp-d esetében.
Természetesen igazad van.
De a melegedős-leégős AMD az Axp-vel került a köztudatba, sajnos, pedig aki akkor 1600+ 1700+ vett ma sokkal többre megy mint egy 1,7-2,0 celeronnal vagy 2,0p4-el. -
Reac^
őstag
válasz
oregcsóka #3174 üzenetére
Látom nem nagyon vagy tisztában az A64ek felépítésével kapcsolatban. P4 Prescottok és az A64ek esetében a melegedős probléma szerepet cserélt, és igen van az a64-ben hővédelem, és igen viszaveszem az fsb-t technika is, amit a notikból örökölt az a64 ezt hívják cool & quiet-nak. Azaz viszaveszi a szorzót 5x ösre (800 ill 1000mhz környékére) és a feszt az átlag 1,4v-ról 1,1v-ra. Szóval miről beszélünk? Jah, cool & quiet dinamikus, lépcsős, igény szerint változik, azonnal észrevétlenül.
Egy kicsi ízelítő az a64-ek fogyasztásáról:
Newcastle mag 0,15mikron: 89watt max.
Venice mag 0,13mikron: 67watt max.
Amikor ezek voltak a nagyágyúk a prescottoknál és mind máig az intel csak átlag fogyasztás MER megadni, akkor az kb úgy alakult, hogy 100-120watt
Hangsúlyozom ÁTLAG fogyasztás
Az X2 max 112 wattot ehet asszem
mod: Eléggé furcsa következtetés, hogy ha a hőmérséklet 4-5fokkal melexik akkor a teljesítmény sem nőhet radikálisan. Ezt cáfolnám, de bármelyik tuningos felkapná erre a fejét. Amíg nem emelsz feszt, tehát alapfeszen tuningolsz, addig lineáris a hőmérséklet növekedés, majd fesz emelésnél hatványozott. De ez jobb hűtés esetében (és most ne szélsőséges esetekre gondolj) maximum 5-10fokot jelenthet, míg a teljesítmény akár lehet 30-40%-al is több
Nem rábeszélni akarlak, csak hogy tisztábban láss!
[Szerkesztve] -
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3079 üzenetére
De... pont nálam... 5évvel ezelőtt amikor még vonzottak az ilyesmik akkor volt hogy 15en voltunk itt nálam. De ma már semmiképp sem vállalnám be
-
Reac^
őstag
válasz
juliabrilke #3075 üzenetére
60kilós gépem arrébb nem viszem
-
-
Reac^
őstag
Valakinél nincs elfekvőben véletlen vmi 478as P4es SD v DDRes AGP-s minnél olcsóbb szarabb okosság, azaz alaplap?
-
Reac^
őstag
Keresek sűrgősen bármilyen Athlon XP alaplapot és procit. Gyengébbek előnyben, nem kell hogy DDR ramos legyen
-
Reac^
őstag
Eladó Codegen ATX ház, 300wattos táppal, zsír állapotban
=== 6000 ===
És még egy AGP8x MSI GF FX5600-TD128 128mb 325/500mhz
Gyártó oldal: [link]
=== 6000 === -
Reac^
őstag
Senkit nem mozgat fehérváron a vízhűtés? [link]
-
Reac^
őstag
Eladó vízhűtés alkatrészek: [link]
-
Reac^
őstag
Ha valakit esetleg érdekel vízhűtés kiépítését vállalom. De az alakatrészek külön külön is eladók.
Fehérváriak előnyben, érdeklődni priviben -
Reac^
őstag
válasz
#00809728 #2510 üzenetére
Ma (csüt) próbáltalak hívni 17.30-18.00 körül de nem voltál kapcsolható.
A tegnap előtt elfelejtett TDK -n felül kéne 50db ridisc.
Esküszöm seggberúgom a gyereket, eljövök tőled és fél órával rá rendel tőlem...
Ha elolvasod péntek 14.00-ig akkor jó, ha nem akkor már felhívtalak addig.
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
Egy kis érdekesség 7300 ill 7600 tulajoknak, főleg akit még az sli is érdekel:
- Mixed SLi, avagy két különböző kártya SLi-ben!: [link] -
Reac^
őstag
Nézzétek a nevem alatt a logoutomat...fehérvári hívőim
-
Reac^
őstag
[link]
Eladó ritkaság.. DFI alaplap és kupakmentes tuning venice 3000mhz-en
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- További aktív témák...
- OnePlus 9 5G 8GB/128GB újszerű kártyafüggetlen dobozában!
- ThinkPad T15p Gen3 15.6" FHD IPS i7-12800H RTX 3050 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Keveset használt Sennheiser IE 100 PRO
- Új, bontatlan dobozos, PS5 Slim lemezes 1TB-os gép Astro Bot játékkal, 2 év gyári Sony garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G 6/128GB Kártyafüggetlen!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest