- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerd
aktív tag
válasz ShadowX #77312 üzenetére
Miert?
Ha jo vagy barmikor tovabb mehetsz nagyobb penzert.
Ha jo vagy a cegnel akkor a cegnek szuksege van rad, tehat ujratargyalhatod a fizutad, ha nem erzi ugy a ceg, hogy nem tud nelkulozni akkor meg mehetsz tovabb... Lojalitast en csak penzert, azt is csak rovid tavra ...
Itt junior, kezdo emberrol van szo. Szerintem itt meg nincs nagy baj ha nem ker hatalmas osszeget... sott, ha jol ertettem az illeto az elso munkahelyet keresi... Szakmai tapasztalat szerzesnel, foleg ha jo ceg, jo technologiak, projektek, akkor mar kevesebb penzert is szoba johet, a palya elejen...
Akkor van baj ha valaki rosszul arazza be magat, es mar csaladja van, gyerek stb. Akkor mar nem igazan pattoghat...
En pont ezert hagytam ott Szegedet, mert eleg korlatoltak a lehetosegek...
-
Nerd
aktív tag
válasz martonx #77276 üzenetére
Es osszeg is elhangzott, vagy csak az hogy "pesti" fizut adnak?
En most jottem fel pestre, azert lenyeges kulonbseg van fizuban... persze kiadasban is...
De azert pesten is vannak vicces helyzetek...
Most volt heten egy linkedines megkresesem telefonon. Komolyan erdekelt volna, mert a terulet es a ceg neve nekem jol jott volna a CV-ben. Epp ezert nem is igazan kertem tobbet a jelenlegi fizumnal. Egy kisebb 50 fos pesti irodaval rendelkeznek, de elegge nagynevnek szamito ceg bigdata teruleten. A HR-s sokalta a 850 brutto igenyemet. Kozolte hogy az sok lesz, mondom en a 850-et caffeteria nelkul ertettem btw... kozolte, hogy naluk nincs is caffeteria, de adnak ceges reszvenyeket. En mondtam hogy hagyjuk mert meg szakmai dolgokrol nem beszeltunk, de mar tolja lefele az arat. Az OK hogy ezt csinaljak, hisz versenypiac van, de tenyleges szakmai elbeszelgetes nelkul mar lefele tolni az arat, az parasztsag...
ma talan, ha lesz kedvem megnezem az online tesztuket, tapasztalatra jo...
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Hello,
vett-e mar valaki BKV havi berletet Szegeden?
MAV-tol tenyleg lehet, akar vonat jegy nelkul is? -
Nerd
aktív tag
Koszi a valaszokat!
A problema az, hogy nincs allando lakcimem Szegeden, ez annyit jelent, hogy nem kell kotelezoen felvennie...
"kb 2-3 hónapokra adják a beutalókat !" Az igen, bar hallottam, nem baj majd surgosegin ellatnak, imadom... inkabb kifizetem a magant, mint hogy szovodmenyek miatt nagyobb bajom legyen...
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Sziaszok,
En altalaban orvosi dolgokkal keresem meg ezt a topicot...
Hasi panaszom van (gyanus, hogy kialakuloban levo serv...), de mindenkeppen meg akarom nezetni orvossal.
Mivel haziorvos messze van, igy elmennek egy maszek belgyogyaszhoz, hogy nezzen meg.
Mar kaptam telefonszamot, illetve neten is nezelodtem, pl. ezt talaltam: http://aranyklinika.hu
Valakinek van tapasztalata magan orvossal/klinikaval, ki mit ajanl?
Illetve szegedi haziorvos kb mennyi ido alatt vesz at? Esetleg uzemorvostol lehet beutalot kapni (internet szerint nem...)?
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
válasz DarkByte #66080 üzenetére
Van ott egy csudijo haz.
Hetvezer utcaVolt meg egy par biztonsagi kameras felvetel a kornyekrol, arrol, hogy este mit muvelnek, kerites rugdosas, csatorna szetveres stb... de most nem talalom. Ha jol remlik a kancsal, szetallo fulu nevezetessegek is arra laknak...
Dolgoztam Eszperanto utcaban. Nappal sosem feltem a hetvezeren vegig menni, de este sotetben inkabb kerultem es egyenesen ki a Kossuthra. Erdemes setalni a kornyeken, tobbszor, kulonbozo idopontokban. Nekem is lakasvasarlas van tervben, de ez a kornyek nalam teljesen ki van huzva a terkeprol.
-
Nerd
aktív tag
válasz macilaci78 #63481 üzenetére
Letort fog, iszonyatosan faj!
lugosi: thx neked is!
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Sziasztok,
Surgosen megbizhato jo fogorvost keresek!
-
Nerd
aktív tag
válasz macilaci78 #60680 üzenetére
Elvileg vonatkozik, rakerdezek alfanal.
-
Nerd
aktív tag
Ok, koszi. Igazabol csak egy otlet volt, hogy ha itt is lenne ilyen lehetoseg, akkor megneznem eloben. Elvileg lehet toluk kerni fotot a keszulekrol.
-
Nerd
aktív tag
Sziasztok,
Szegeden van-e olyan megbizhato bolt, ahol 1-2 eves uzleti notebookokat is arulnak garanciaval es a helyszinen meg lehet tekinteni? laptopsystem.hu-hoz hasonlo erdekelne (bar meg lennek lepve ha van ilyen itt)
-
Nerd
aktív tag
Hali, van valakinek elado xbox 360 konzolja?
-
Nerd
aktív tag
Sziasztok,
Szegeden hol kapom meg ezeket:
- bőrönd lakat
- név címke (Bőrönd jelölő)Köszi!
-
Nerd
aktív tag
válasz gaborba81 #34816 üzenetére
Hogy erted, hogy csal? Kerd az elmult egy ev szamlait + az ELSZAMOLO SZAMLAT (nem tudom, hogy ez kulon jon, vagy pontosan hogy van, de van ilyen), abbol kiderul, hogy kap-e vissza, vagy sokat fizet. Anelkul pl. nekem mutogathatna barmit is... Reszletes infot ezzel kapcsolatban elore is koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Hello,
Radeon HD 4830/4850-es videokartyaja van valakinek elado?
-
Nerd
aktív tag
Elado:
Concorde tab one:
- Szeptemberi (4GB)
- 1 ev gari edigitalba
- Android 4.1.1
- NFS Most Wanted is fut rajta...Ar: 15 ezer, alku innen lefele nincs!
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Udv,
Lenne-e igeny a kovetkezo keszulekekre? Lehet eladnam oket, uj androidos telefon vasarlasa miatt...
- Concorde tab One (4GB), elvileg holnaptol mar JB lesz rajta. (Augusztusi, 1 ev gari van ra edigitalba) 18K
- Nokia Lumia 710, T-Mobile fuggo. (majusban lett vasarolva) 30K
Minden tartozekuk meg van, hibatlan allapotu keszulekek, hetkoznap csak 18 utan nezek ph-ra...
-
Nerd
aktív tag
válasz ShadowX #17016 üzenetére
En harom honap alatt megtanulok modszert nem emlitettem, nincs is, de nem mindegy, hogy passziv vagy aktiv nyelvtudasod bovited.
Igen, az alap az kell, egy kozepfoku nyelvizsga megszerzeseig kellhet a tanari segitseg. En fel evig kb. hasonlo dolgokon eltem mint amiket linkeltem. Lazan meg lett a kozepfokum, egyetlen nyelvtani tesztet nem irtam, a level irasra tanulassal egy delutant toltottem a vizsga elotti napon. Igaz ECL kozepfoku vizsgat csinaltam 3-4 eve, de Rigo VS akarmi vitaba nem akarok belemenni, diplomahoz kellett a papir...
De pl. ne mondd nekem, hogy, tanarhoz jarok orankent tobb ezerert, es az jo nekem, hogy tesztet irat velem, meg mindenfele konyvbol fenymasolt lapokat kapok, es azt toltogessem ki. A nyelvvizsgakhoz szukseges passziv nyelvtudast megkapod, aktivat semmikep...
Ehelyett hallgass angolt, es tanulj mondatokat, illetve sharedtalkon, vagy valahol talalj olyan embert akivel tudsz beszelni. Kit erdekel, hogy mennyi hibaval, ha el tudod mondani, hogy mi tortent veled az nap, es a masik fel mindent megert, a kerdeseire tudsz valaszolni, akkor minden rendben...
Masik jo modszer ami nekem bejott: beszelj magadban angolul. Setalok az utcan es szepen magamban mondom, angolul, hogy az az arc aki szemben jon eleg aggressziv pofa, vagy, hogy de sokan szaltak le a villamosrol stb... ami nem jutna eszembe megneztem otthon...
Anki meg egy jo cucc angol tanulashoz, raadasul telefontol kezdve mindenen fut...
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
válasz Digital #16998 üzenetére
BBC nezessel
Beszelgetessel
Jofej online tanarral
gyakorlas, ingyen javitas
jatekokkal.... peldaulesetleg angolszakos egyetemista leanyzot kell felszedni
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Erdeklodni priviben lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Hi,
Az edigital elkoltozott a Dugonics terre?
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
válasz SirRasor #5038 üzenetére
Raspberry Pi. Persze ha majd kapható lesz...
B.U.É.K.!
-
Nerd
aktív tag
-
Nerd
aktív tag
válasz Inv1sus #4883 üzenetére
Lakásra gyűjteni? Most amit gyűjtesz, azt sajnos inkább nem írom le, hogy hova tűnhet, mert még elvisznek...
Én szerintem veszek egy japán lányt....
Ha 5-6 millát családi szinten össze tudtok dobni, akkor venni kell lakást, amiben élni tudsz, talán 4-5 milláért valami lepusztult panelt, majd felújítod alapon, így max ingatlan adót kell fizetned, meg rezsit.
Vegyél búzát, meg kellene nézni mennyibe kerül közraktárban tartani, elvileg annak az ára nőni fog...
Bár, ha a magántulajdon nincs védve, akkor talán biztonságos befektetés például asszonyak nagyobb cici ezeket csak nem szedik ki .
(#4882) Rawulf: Ormány válasza meg az lesz, hogy b@szunk visszafizetni bármit is..., ezeket nem lehet megállítani... adósságot akarnak csökkenteni, gyakorlatilag ezt elérik államcsőddel is...
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Magántulajdon védelmét is kivették a tákolmányból -> kész a recept a számlákon lévő pénz elvételére... és a szemét EU lesz a felelős ezért is...
Egy dolog, hogy bebetonozzák magukat, de az araboknál is voltak diktátor buktatások, "kivégzés" mostanában... lesz itt még nagy balhé, sajnálom, hogy 24 évesen egyetemen most végzek és így kezdhetek neki az életnek... bár én még "mobil" vagyok szal legroszabb esetben én fogom magam és elmegyek a pics@ba...
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
válasz Attix82 #3854 üzenetére
Hehe, a gazdagok is hitelt vettek fel. Múltkor majdnem összetörtem a TV-t, amikor azt hallom, hogy sajnos egyre több ember adja el a nyaralóját, hogy kitudja fizetni a hitelét... az összes intézkedés a gazdag hitellel rendelkezőknek kedvez, ha nekik már jó, utána mehet a forint a levesbe...
A nyelvvizsgáról volt szó minden nagyobb hírportálon, úgy mint a rutin vizsga megszűntetéséről (szerintem az a cél, hogy minél több hülye legyen ebben az országban ). Elvileg az egyetem szakonként eldöntheti, hogy hol lesz követelmény. Interjún úgyis eldől. Egyébként én is azt mondom, hogy egy óvónéninek tényleg nem biztos, hogy kell a nyelvvizsga, ha meg olyan szakon is eltörlik ahol kellene, ott meg interjún szívják meg... az meg, hogy egyetem eldöntheti vicc, mindenhol megfogják szüntetni, verseny van a hallgatókért, a többség meg a könnyebbet választja...
-
Nerd
aktív tag
válasz martonx #3840 üzenetére
Akkor kérdésre egy kérdés: mi számít jónak, tapasztalat/fizu arány érdekelne, mert lehet nagyon eltérőre gondolunk....
nettó 150-200 már jó, a fölött meg már nagyon jó... Itt Szegeden meg főleg szerintem, sztár fizuért meg lehet Pestre menni, és lehet a nagy várost megszeretni...
Mind2-ről csak hallottam dolgokat, de ezt akkor inkább priviben...
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Esetleg még annyit, hogy a pontos hely Tisza Lajos körút 20-30, ez jó környék vagy sem? Nagyon megköszönöm akár privátban a pontos infót!
(#3824) Polemius: Igen, meg hallottam, hogy jó cég, és szeret "jutalmazni". Csak nekem C++ nem erősségem, így részemről kiesik a listáról...
[ Szerkesztve ]
-
-
Nerd
aktív tag
válasz macilaci78 #3807 üzenetére
Vagy Szegeden lehet pici pénzért munkát kínálni és a győri cég nyit egy-két fős irodát itt...
Más: Szent Mihályi utca és Teleki utca közötti terület milyen környék? Lakosok napbarnítottsága, illetve közbiztonság érdekel főként!
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
válasz Polemius #3803 üzenetére
Az is igaz, de a normális programozó is tud választani kb 5 normális cégből, és azt is tudjuk, hogy az IT-ben általában a jelentősebb fizu emelés munkahely váltással érhető el, sok reményt normális programozó nem fűz ehhez a városhoz...
Mostanában sokat figyeltem az álláshírdetéseket, ami elkeserítő, hogy van olyan nagyobb portál, ahol az állás lehetőségek tekintetében Szeged nincs a top 15-ben (persze nem csak IT)!
(#3805) martonx Teljes mértékben egyetértek veled a 4. ponttól végig megfogalmaztad amit én is tudok és gondolok, de nem tudtam leírni.
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
válasz bitpork #3785 üzenetére
- Add be mindenhova, ahogy előttem is írták...
- Angolul minimum olvasni, írni tudj, normális fizuért persze beszélni is! (kedves kormányunk nyelvvizsga követelményt most akarja megszűntetni. A nyelvvizsgák a rakás sz@rral egyenlőek, DE legalább rá volt kényszerítve a többség, hogy tanuljon valamennyit, ráadásul nyelvet tanulni nem lehet 1-2 hónap alatt...)
- Ha ezek az elvárások gondot okoznak, gondolom junior vagy??? akkor meg miért gond a junior fizu?
- egy programozó meg legyen kocka, akkor meg nem okoznak gondot a 3 betűs szavak...- Szegeden, nehezebb találni jó programozó állást, de ki lehet fogni. Felmész Pestre pár hét és valamire való infósként kapsz melót, az meg hogy most mennyiért, ha nincs más, akkor annyiért... (hízik a CV-d, aztán jobb lesz) Esetleg külföld -> de, ha a nyelv gond, akkor az gondolom ez megint nem játszik.
Ha infósként gond az elhelyezkedés, akkor ott valami más baj van....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Hogwarts Legacy teszt
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest