Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• macilaci78

nagyúr

válasz Ted_Beneky #92469 üzenetére

Az óvatosság ritkán okoz bajt.
    Nekem mondjuk könnyű, van 2 alig használt feltöltőkártyás telefonszámom és nem otthonra szervezem az átadást, hanem egy semleges helyre.
    Vásárlóként pedig virtuális bankkártyát használok, vagy paypal-t.

A törtmagyar Szegeden nem idegen, egyetemi város, népszerű a külföldi diákok közt is, mindamellett Szerbiából, Romániából is lehet piaca a közelség miatt. És ne felejtsük el a helyesírási szabályzatot hírből sem ismerő magyarokat sem...

csoszogi: az egyik kártyás számomat egy lakáseladás hirdetésnél adtam meg, így tudtam, hogy ha az csörgött, mivel kapcsolatban kerestek. Persze hiába volt a hirdetésben, hogy ingatlanosok ne keressenek...
    Kedvencem az volt, amikor köszönés után "XY vagyok, AB vállalkozás megbízásából telefonálok, a hívást rögzítjük. A ... ingatlannal kapcsolatban keresem..."
    Válasz: napszaknak megfelelően köszönök. "Nem járulok hozzá a beszélgetés rögzítéséhjez."
    És itt vége is. Az eladást követő 6. hétben is ugyanezt mondtam az ismerős hangnak a telefonban, az inaktivált hirdetést a legtöbb oldal már törölte is addigra.

Másik sztori: anno a diákoknak az egyik biztosító ingyen adott balesetbiztosítást, természetesen én is kértem. Majd olyan 30 évesen hívtak telefonon a biztosítótól, hogy kiajánlják a biztosító szolgáltatását. Ismertem a biztosítót, de más okból kifolyólag, a diákkori jogviszonyt el is felejtettem. Megkérdeztem, honnan van meg a telefonszámom, meg tudta mondani (már ezen is meglepődtem), majd kértem, hogy töröljék az adatbázisukból. Semmi kellemetlen szájízt nem fedeztem fel a hívó oldaláról, tök korrekt volt.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

• csoszogi

tag

Szerinted mennyire megbízható egy magyar ember? Rohadt sok helyen megadjuk egy csomó adatunkat, ami vagy kikerül vagy nem, bele se gondolunk. Lásd netes rendelések, sokszor a csomagon levélen rajta a teljes név cím telefonszám email, oszt dobod ki a szemétbe a dobozt, vagy ahány kézen átfut bárki láthatja.

De megértem aggodalmadat. Én csak a rossz magyarra reagáltam, hogy kik lehetnek ők. Erre jó tartani egy kártyás mobilt, amit csak erre használsz, ha nagyban űzöd az üzletet.

Saját sztori: én a szülészeten (18 éve) adtam meg, hol elérhetnek ha valami baj lenne, a feleségem nevéhez az én mobil számomat plusz nevemet persze, sehol máshol, mert nem kellett. Azóta évente 3-5 alkalommal (lehet több) keresik a feleségemet a számomon. Mikor rákérdezek, honnan tudják ezt az infót, csak hallgatnak.

• totya694

őstag

Eleve minden webes használt kereskedési,adok-veszek oldalakon érdemes résen lenni mert az adott oldal nem fog megvédeni.Nem véletlen írnak végeláthatatlan szabályzatokat amiket sok esetben értelmezni sem lehet és ha meg is érted akkor 1-2 havonta változtatják.
    Sajnos az elmúlt években igen csak elszaporodtak az "ügyeskedők" és egyre többen lesznek(lásd hírekben szinte minden hétre jut valami csalós figyelmeztetés)
    A Facebook-nak amúgy is volt elég jogi ügye (szerintem nem véletlen)...

Üdv:Attila

Új hozzászólás Aktív témák