- UHD filmek lejátszása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Az apanázst helyi iparűzési adónak hívják. Ez volt az, ami annak idején meghozta a szegedi Tesco bezárásának ötletét. De az akkori cca 30 Tescoból a szegedi az 5. legjobban teljesítő volt az országban úgy, hogy az első 4 nem fizetett helyi iparűzési adót, a szegedi pedig már igen. Az újonnan nyílt szegedi Tescók már nem kapták meg a kedvezményt, mint induló vállalkozás a helyi iparűzési adót illetően, de így is megéri üzemeltetni őket.
Én azt nem érem fel ésszel, hogy mi végre van külön árképzése és akciója az 5 Tesconak Szegeden belül? A Spar, CBA, akármi más tud országosan egy sémát követni, de a Tesco egy városon belül nem?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lorcsi
veterán
az árkádban hogy van a parkolás?
első óra ingyenes..vagy?
nem láttam tegnap este táblákat errőleladó: vadi új soundcore motion+
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #536 üzenetére
Szegeden 5 Tesco van
A csodás városvezetés meg valahogy nem ösztönöz egy árversenyre kényszerítő Auchan-t idejönni.. Lehet apanázs jön ebből az 5-ből?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Attix82
addikt
Ez is igaz, hogy meghibásodás/ költség jóval jobb bárminél. Van a reduktorokba egy spirál szűrő is, ami kémiai szennyeződést választ ki a gázból....a szűrő azt nem fogja meg, de ugye jut a befecskendezőkhöz is. De persze ahogy írtad is gázminőségtől függően 50-100e km is elmennek. Utána sorra cserélni kell.
De még mindig szerintem jobbak a régi keverőfejes/szabályzós rendszerek. Ha beszar az egész elektronika, még simán mehetsz vele ....indításhoz se kell benzin. Főleg akkor jó, ha a benzinpumpa döglik be.
-
Rick4
félisten
Gázosba is arra kell figyelni, ha valaki megbízhatót akar, hogy ne hengerenkénti legyen
Ha a gázszűrő normálisan van cserélve, nem koszolódik el semmi. Vagy ha 100ezer km-t veszünk az elkoszolódásnak, az kevés? A Zavoli injektorok köztudottan vackok, de a rail Vatekkel nincsen gond. Ha meg mégis, mert ez se örök élet, 2400Ft egy injektorhoz a komplett fejújítószett. Van sima szívós gázosom is, tény, hogy ott még ennyi hibalehetőség sincsen, de ott meg a teljesítményből vesztesz és a fogyasztásod jóval több lesz.
Hidd el, vannak a piacon jól működő gázcuccok injektorosból is, csak nem a legnevesebb- legdrágább cuccot kell venni, és nem Szegeden kell szereltetni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Attix82
addikt
Mindenképpen gázos felé kell orientálódni. Diesel, jó amíg jó...de aztán a gatya is rámegy. (elkerülhetetlen az üzemanyag miatt)
Gázosba is arra kell figyelni, ha valaki megbízhatót akar, hogy ne hengerenkénti legyen (befecskendezők hamar elkoszolódnak)...sajna ezeket csak a régebbi típusoknál lehet elkerülni.
-
őstag
Nagyon sok autónak a motorja 30-40-vagy még több éves jól bevált konstrukció(gondolok itt a hengerfej "alatti" részre)
Elég csak kinyitni egy alkatrész katalógust és pl. 1600-os FIAT benzineshez keresni gyűrű garnitúrát.Lesz olyan típus is megjelölve amit még az 1970-es évekbe gyártottak.A blokk ugyan mint egy 1600-os Tipo,Bravo stb autókba "csak" a hengerfej más.....Üdv:Attila
-
válasz LordVader80 #585 üzenetére
Szóval akkor engem is utálsz?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
Rawulf
őstag
Nincs is jobb, mint a sok szuttyogó gyökeret lenyomni a PDTDI Caddy teherautóval. Persze mikor a rakomány nagyrészt levegő.
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
LordVader80
őstag
utálom a passatosokat az utakon, pláne autópályán, ezáltal a kocsit is megutáltam, vagyis helyesebben sose vennék
May The Force Be With You!
-
-
veterán
itt csak én vagyok új autó mániás?
mármint 2-3 éves kombi passat-ot vagy kombi octaviát vagy valami más hasonló kombit nézegetnék, de elég drágák ... most a legesélyesebb, hogy hajtom még 3-4 évig a fábiát és akkor majd veszek valamit ...
-
-
-
félisten
Na ja.
A Jagek meg főleg, leginkább elektronikusan, ahogy hallottam. Angliában külön műhelyek vannak, ahol kicserélik minden elektromos alkatrészüket megbízható darabokra..
A Saabos turbó-dologhoz: nincs tökéletes kocsi, főleg ha veterán, biztos hogy rákölt az ember többet, mint amennyiért vette.
De kit érdekel, ha szereti az ember. Ilyen autókat ma már nem futkározós kocsinak vesz az ember. Arra jó egy Lada is. Azaz nekem még a tömegközlekedéssel sem sok bajom van, ha valaha autót veszek, az hétvégi kocsi lesz. -
Denniss
aktív tag
Anno én is rajongtam az angol gépemért. Ma már inkább idiótáskodásnak nevezném...
Ja, különösen egy olyan márka esetén furcsa ahol az ablakok arra vannak kitalálva hogy minnél kisebb lőrés legyen csak, de a géppisztolyt azért még épp ki tudd dugni .
[ Szerkesztve ]
Ha azt hallod hogy a GPS vétel megszűnt, az nem azt jelenti hogy már nem árulják a boltokban... "Ajánlom hogy nagyon csöndbe maradj, mert rossz lóra tettél szert!" by MrSutyerák
-
-
válasz FoxiestFox #574 üzenetére
Saab: a turbók miatt nem javasolt-sokan szíjjehajtották és ezért bóvli. Egy új turbó pedig a használt Saab értékének a fele vagy több is lehet.
Jaguár: egy ismerős ügyvédnek van egy '86 os xj- je. Hát nem mer beleülni mindennap, mert a legkisebb hiba is könnyen 6számjegyű összeget emészt fel.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Denniss
aktív tag
válasz FoxiestFox #574 üzenetére
Angol autók nem éppen a megbízhatóság bajnokai.
Higgy nekem!Ha azt hallod hogy a GPS vétel megszűnt, az nem azt jelenti hogy már nem árulják a boltokban... "Ajánlom hogy nagyon csöndbe maradj, mert rossz lóra tettél szert!" by MrSutyerák
-
válasz FoxiestFox #571 üzenetére
Ezért gondoltam Volvóra.
-
Syl
nagyúr
válasz FoxiestFox #571 üzenetére
Valami ilyenre?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
félisten
válasz macilaci78 #570 üzenetére
Nekem nem, mert én a szögeletes formákra bukom
-
macilaci78
nagyúr
válasz FoxiestFox #569 üzenetére
Majd 40 év múlva jók lesznek a mai verdák is.
-
félisten
-
-
-
Rawulf
őstag
Szerintem ezt nézte ki: http://m.blog.hu/be/belsoseg/image/rolls1995/1114430293156-8020.jpg
-
-
válasz macilaci78 #555 üzenetére
Semmi. Eljött az 5.év nállam amikor le szok cserélni az autót. Ha nem viszi el senki, sebaj, mert megy hibátlanul és akkor megmarad. Én szeretem csak kicsit unalmas lesz. Lehet hogy megmarad asszonynak oszt nézek vmi másikat magamnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
'99 , 2.5 TDI (nem syncro!) 150 LE (110kw), és 900k.
303k km van benne, most megy műszakira 2 héten belül. A napi használat meglátszik rajta, de más baja nincs. Az ABS garis rajta, fogyasztása átlag 8 liter. Mielőtt sápitozol, automata váltós és 60-40 városban, klímával anyóssal mindennel együtt. Városon kívül 6,6. Az árban benne van egy IGO8 navis 2 dines dvdblútúszmp3tvmieggymás lejátszó is( igaz beépítőkeret nélkül)Ha a műszakit jól veszi az ára feljebb megy
[ Szerkesztve ]
-
Ócó Passat eladó
lujziNe csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
-
szumoo
senior tag
A szöszinek meggyőző adottságai vannak, hogy sorba álljon az ember!
A nyúlon túl?
-
Rawulf
őstag
válasz macilaci78 #538 üzenetére
Ciao Belle, vagy mi.
index hír: Háborút és káoszt jósol a guru
Jim Rogers szerint kerülni kell Közép-Európát,
és hagyni kell csődbe menni a görögöket.[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz macilaci78 #531 üzenetére
Don Pepe már rég a Sever Centerben van és nem a Plázában, nemde?
Bitpork : Engem egyre kevésbé köt ide bármi is. Egyre barátságosabb a gondolat, hogy disszidálni kéne.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Azért Intersparja nincs Szegednek. És azon a környéken csak egy szem Sparocska van a Mars téren, ami normális bolt és mondjuk a pékáruk terén még a Kálvária sarkán lévő éjjelnappalinak is rendesebb kínálata van.
Ennek szellemében az az Interspar igenis jó helyen van ott.A CBA primát én üdvözölném körtöltésen belül. Persze ettől függetlenül tényleg sok a multi Szegeden. Szegeden 5 Tesco van annak ellenére, hogy az akkori egy szemet is be akarták zárni, mikor a vásárhelyi nyílt...
-
Inv1sus
addikt
Kár, hogy az olcsóbb bevásárlóboltok nem igazán vannak jelen ilyen helyeken. CBA meg az interspar is drága. Lassan a Tesco is...
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
veterán
csodálatos még egy hipermarket itt a környéken (régi MM) nincs is sok bolt:
- kisteszó
- nagyteszkó
- spar (csongrádin)
- penny market
- lidl
- CBA prima mediamarkt helyén ...Lassan annyi big bolt lesz, mint régen a kis boltok a panelok aljában minden panelnek saját hipermarketje lesz
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz macilaci78 #531 üzenetére
Az interspár miatt ugyan nem fog megélni. Ott van millió teszkó, kora, cba, csak egy interspár miatt nem fog a kutya se plázázni...
Ja, a CBA príma meg beköltözik a Médeamárkt helyére...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
macilaci78
nagyúr
válasz FoxiestFox #518 üzenetére
Nincs.
Pilóta: a Plázában ott a CBA, az Árkádban Interspar lesz, szóval vásárló lesz mindkét helyen.
C&A, MM, stb is átköltözik az Árkádba, Don Pepe, kaszinó marad a Plázában. Meg fognak ezek élni.
Egy rendes szórakozóhely nem akar inkább nyílni, ahonnan nem dobják ki az embert úgy, hogy még fagyoskodjon az első troli indulásáig. Nem csak dühöngő diszkó, de valami, ahová baráti társasággal be lehet ülni és dumálni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
nagyúr
Na meg a médeamárkt is vinni fogja a hátán egy kicsit, a többi divatüzlet nem hiszem, hogy megél. Az, hogy "eddig pestre kellett menni a világmárkákért" nettó hülyeség, az a réteg, aki ilyen márkákat havi szinten vásárol, nincs annyi, hogy eltartson egy ekkora batárt...
Mondjuk a kis üzletek eleve halálra vannak benne ítélve, 5 éves szerződéseket kell aláírni, kb. 25 eurós négyzetméteráron, ami szvsz kitermelhetetlen egy kis cégnek...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Inv1sus
addikt
Az Árkád is eljátssza azt btw, hogy nem fizeti ki a vállalkozókat. Ingyen épülnek az ilyen trutyik.
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Old fox
tag
Eladó ez+az.
Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.
-
lorcsi
veterán
válasz Agyasima #521 üzenetére
debrecenben a pláza és a forum(=árkád) után a Piac utcán(=Kárász utca) sorra zártak be a boltok...elég sok kínai nyílt később
a pláza leamortizálódott..eléggé ellepték a brazilok és főleg csak moziba járnak
mondjuk a forumban is csak nézelődni vannak, az üzletek tök üresek állandóannagyjából ez lesz szerintem a szegedi helyzet is
eladó: vadi új soundcore motion+
-
-
őstag
Hali!
Ezt mondom, hogy nem kell boxot bérelned,mert a digi kábelen nyom analóg és digitális jelet is. TV-d kézikönyve alapján (38-39. oldal) úgy látom neked is be lehet álítani, hogy DVB-C-n keressen. Így nem kell Set Top Box. Ha véletlenül nem keresne automatán digitális csatornára, csak frekvenciára, akkor az adott frekvenciákat meg tudod nézni a digitv honlapján, vagy ha esetleg más infót is kér, meg tudom neked mondani, mit ír az én tv-m.
-
Agyasima
őstag
Pécsen az ottani ismerőseim szerint az Árkád mindent vitt. Gyakorlatilag kiürítette a Plázát, amibe már csak moziba járnak az emberek. Viszont az Árkád prosperál azóta is. Itt Szegeden, ha a környékről és a határon túlról tudnak vásárlóerőt vonzani árkádék (a mórahalmi fürdőnek, Corának, Brendonnak sikerült), szerintem nem fog kipukkadni.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
szumoo
senior tag
válasz FoxiestFox #518 üzenetére
Nincs benne, hogy a pláza is megmaradjon. (szerintem)
A nyúlon túl?
-
-
félisten
-
Attix82
addikt
Most se vásárolni mennek, hanem szétnézni.
-
nagyúr
válasz macilaci78 #513 üzenetére
Jaja. A mozi nélkül már rég bezárt volna, kizárólag az tartja el...
Viszont az árkád meg mozi nélkül fog behalni. Lesz pár hónap (kb karácsonyig), amíg tombol a nép, utána kongani fog az ürességtől. Mármint plázacicák meg unatkozó diákok fognak lézengeni benne, de azok nem vásárolnak, szóval csődtömeg lesz.Aki él és nem boldog, az téved!
-
félisten
Kellett ez a pláza, mint egy falat kenyér
Múltkor beleolvastam ebbe az árkádos újságba, és megint összetörték a naivságomat, hát ez is külföldi kézben van -
Agyasima
őstag
A Délmagyart viszont megvették kilóra, tuti. 10-ból 9 cikk (az 1 cikk) az Árkádról szól. Kíváncsi vagyok a Pláza meddig fogja húzni.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Agyasima
őstag
Namiafa..van? Mindenki az Árkádba ment?
-
Agyasima
őstag
Keresd a hibát rovatunkban ma a szegedi sztárügyvéd:
-
error(HUN)
tag
Gyúrósok figyelem! Van két egykezes újszerű, gumírozott,csavaros végű súlyzóm,2X2,5 és 1x1,25 kg (ebből kettő) ELADÓ.
20-négy23-ötvenkilenc-24
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- UHD filmek lejátszása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Disney+
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- ZIDOO médialejátszók
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés