Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _ak_

addikt

válasz IzLuCSi #983 üzenetére

Szia,

kb. 6 honap tapasztalat utan, azt kell hogy mondjam alapvetoen a borbely fogja rendezette varazsolni a szakallad. Persze vannak szerencsesek akiknek eleve rendezetten, egyenes no, de nekem pl a fele hullamos a masik fele gondor es ezen sem olaj, sem balzsam nem segit. Illetve, lehet, hogy van az a hosszusag, de 4 honap nem volt eleg hozza.

Eleinte az olaj eleg, mm konnyebb vele dolgozni. Mosas utan par csepp segithet egy kicsit rendezni a szalakat. A szakall balzsam ahogy te is lattad tobb fele lehet, de valojaban ez a rossz elnevezesnek koszonheto.

Alapbol a balzsam megegyezik az olajjal, de waxot adnak hozza, hogy szilard allaga legyen, de hogy is mondjam, inkabb nemi tartast ad, minstem formazast. A gondor kiallo szalak, ugyan ugy gondor kiallo szalak maradnak.

Van a krem allagu balzsam, de angolul ezt utility balmnak hivjak, nalunk csak a Bulldoggal talalkoztam ami ilyen, ha jol tudom ez leginkabb hidratalo szerepet tolt be (illetve balzsam utan fenyes a szakallam, krem utan matt).

Van egy jokerunk, a (sarga) Proraso szakall balzsam ami suru, folyekony. Borostatol a par honapos szakallig eleg jol mukodik. Alapvetoen ez is hidratalo, de ezzel jobban tudok formazni es aftershave kent is funkcional (van benne nemi alkohol), ajanlom kiprobalasra.

Fesu egyelore csak ara jo nekem, hogy a csomokat kiszedjem, a kefe kicsit rendezi, de leginkabb tisztan tartja. Nem tudom milyen gyakran hasznalod ezeket, de naponta csak 1-2-szer ajanlott.

Van szakall wax is, de azt nem probaltam meg.

Amit a videokban lattam, hajszarito plusz szaritokefe, szerintem csak hosszabb szakallal jo, illetve vannak "szakall vasalok". Azok is ho segitsegevel egyenesiti ki a szalakat, de ezzel a lendulettel "ossze is nyomjak". Ez lehet megoldas, de nem pont olyan az eredmeny ahogy eloszor elkepzeltem. Igaz csak 2-3-szor probaltam, mert erosen ajanlott valamilyen hovedo spray es amugy sem annyira baratsagaos a szakallal.

szoval TLDR; borbely, havonta 1-2 alkalommal.

Új hozzászólás Aktív témák